Reklama

Reklama

Zrodila se hvězda

  • USA A Star Is Born (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavní roli v dechberoucím romantickém dramatu Zrodila se hvězda hrají Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou ovšem celý svět lépe zná pod jejím uměleckým pseudonymem jako hudební superstar Lady Gaga. Pro čtyřnásobného držitele nominace na Oscara Bradleyho Coopera je tento film jeho režijním debutem. Cooper ve filmu zároveň hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Lady Gaga). Když se oba vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Ale když Allyin raketový start zastíní jeho vlastní kariéru, Jack stále obtížněji nese svůj ústup z velkých pódií a o to více se potýká se svými vnitřními démony. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (919)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Súčasné americké filmy až na výnimky nesledujem, na tento som si však zašiel do kina potom, čo ma zlákal plagátom i žánrom hudobnej drámy. Obsahovo neprináša nič nového, než niekoľkokrát zreycklovaný príbeh a po nečekane (alebo očakávane?) smutnom konci nasleduje samozrejme typický citový doják. Zatiaľ čo film ukazuje vzostup mladej speváčky, ktorá sa z prirodzenej nesmelej žienky vedľa country hviezdy postupne mení na komerčnú superstar s umelým účesom a tvárou plnou líčidiel, u samotnej Lady Gagy možno naopak vidieť, ako sa od dosť provokatívnych piesní (najmä teda videoklipov) dopracovala časom k nejakému tomu veľmi slušnému počinu. V tomto filme rozhodne prekvapila hereckým výkonom i ukážkou svojho prirodzeného vzhľadu. Možno tu sledovať vedľa romantického príbehu drámu alkoholizmu zo strany speváka s upadajúcou slávou i tak trochu kritiku hudobného priemyslu v USA. Avšak uprostred film nielenže až príliš rýchlo a nelogicky preskakuje časové úseky od jedného zvratu k druhému (napr. z ničoho nič po pár týždňov kariéry nominácia Ally na cenu Grammy?), ale v týchto chvíľach začína bohužiaľ nudiť. Taktiež som v rozpakoch, či bolo nutné, aby snáď všetky dôležité postavy vrátane staršej generácie tu používali toľko vulgarizmov v najrôznejších situáciách... Avšak soundtrack obsahuje niekoľko skutočne úžasných hudobných kúskov (hlavne ústredný hit Shallow), vďaka ktorým sa tento film stáva napriek všetkým slabinám i subjektívnym diváckym výhradám nezabudnuteľným. Za posolstvo vypovedať životné pocity piesňou, ktoré skutočne dorazilo, a pár nádherných pesničiek rozhodne 3 silné hviezdičky. (65%) [Kino SterCentury Cinemas, Košice] ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Komediální herec a odpudivý transvestita zpívají country v remaku remaku, co je remake remaku a útočí na Oscary. Manželka usnula, já to dokoukal se sebezapřením a pak vypil půl lahve Hylaku abych se nepoblil. Stejně ubohé a trapné jako La La Land. Tahle doba je žumpa. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Stejný model jako mnohokrát když muzikant vyzdvihne dívku na podium. Melodramatické okamžiky nemusí režisér ještě zdůrazňovat banalitami rozbitých střepů či spadaného listí. Nicméně na vypravěčskou prvotinu je snímek jinak poměrně soudržný a vkusný, třebaže mu chybí osobitá stylizace jako třeba v případě La La Landu.V první půli snímku tak trochu připomíná Markétu Irglovou ve filmu Once: civilností, rozpačitostí, nejistotou, nedůvěrou. Ovšem je to podobnost pouze typová, Lady Gaga totiž není tichou písničkářkou, ona ji hraje – a to výstižně od prvotního strachu z veřejného vystoupení. Lidé jsou zde buď vstřícní, nebo hyeny. Ale romantický vztah dvojice je výborně zahraný. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čtvrté zpracování příběhu staré uhasínající a nové stoupající hvězdy, tentokrát v režii Bradleyho Coopera, který si zároveň vystřihl i hlavní roli. Film se nesnaží dané téma nijak ozvláštňovat a jede v zajetých kolejích a jedinou inovací je v tomto případě (ne)herečka Lady Gaga, která však překvapuje a dokáže diváka přesvědčit, aby jí vnímal jinak, než je tomu po přečtení bulvárních listů. Film nemá výrazné chyby a převážně herecky film exceluje. Hlavní problém tak pro některé diváky (včetně mě) budou hudební vložky, které rozhodně nesednou každému a hlavně se filmu nedaří naplno zanechat v divácích emoce, které se snaží vyvolat. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Velká láska je pastička. Cooper nikdy nevypadal lépe, dokonce i velmi dobře zahrál. Lady Gaga je ošklivá holka, která ale sakra umí a dokáže být i nečekaně sympatická. Tady budou oscarové nominace a nic proti tomu nemám. Poctivá a vydařená filmařina si ovace zaslouží. Dala jsem čtyři, ale zvažuji plný počet. Po druhé projekci se uvidí. Tohle Bradleymu vyšlo. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Neznášam, keď vychádzam z kina sklamaný po videní ďalšieho priemerného, či občas aj pod-priemerného filmu, s ktorými sa momentálne teraz roztrhlo vrece, a málokedy ma prekvapí niečo, od čoho očakávam, že bude zaujímavé, asi som príliš náročný divák, ktorého neobmäkčí ani vysoké hodnotenie na iných filmových databázach_ Režisérsky debut herca Bradleyho Coopera sa opiera o veľmi vďačnú tému, t.j. známy spevák objaví neznámu speváčku, ktorá ho po čase zatieni, prekoná, kde zatiaľ on to stále horšie znáša, až sa z toho úplne zosype... , ktorú bohužiaľ nedokázal poriadne využiť, akoby si v skutočnosti zaslúžila. Ešte v rannom, klasickom Hollywoode som videl pôvodnú verziu: A Star Is Born z roku 1937 od režiséra Billa Wellmana, ktorý spolu s Bobom Carsonom napísali aj scenár. Vtedy som zhliadol čisto rýdzu podobu filmu o filme, ktorá nemala absolútne nič spoločné so spievaním, alebo Judy i Barbru som si zatiaľ ešte nevypočul, nevychutnal, ale skrátka dobre viem, o čom pojednáva_ Do tretice bude spievať stále viac populárnejšia speváčka/neherečka-LADY GAGA, jej postava Ally sa dostáva na výslnie potom, ako ju presadí spevák Jackson Maine, ktorý je maximálne opantaný alkoholovými výparmi... Bradley chce toho očividne veľa postíhať v jednom filme, napr. spieva, je pred kamerou i za ňou, píše a produkuje. Pozorne som si všímal nedobrú prácu STRIHU, ktorý kazí výsledné pozeranie, režisér Cooper si nedal vôbec na to pozor, a ani kamera Libatiqua nedostane odomňa žiadnej chvály ! Skôr mu chýbajú skúsenosti, a tak sa nezaradí do vynikajúcich debutantských filmových zárezov. Film má množsto rušivých elementov, najmä postava otca Ally. Bradleyho herecký výkon sa orientuje zvyčajne na jeden a ten istý výzor - ALKOHOLIKA-speváka, na chvíľu ABSTINENTA-už trosku. Stefani Joanne Angelina Germanotta hrá v podstate samú seba, kde by som nepovedal, že ide o mimoriadny herecký výkon. Na jednej strane vidím, ako sa snaží Gaga s Cooperom, na mysli mám hudbu a spev, ale na druhej strane mi strašne vadil-strih, kamera, a niektoré sekvencie, a tak z toho nakoniec nemohlo vzísť nič iné, ako obyčajný priemer, hodný sotva na jedno pozretie. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco dobré. Miestami to je kvalitný koncert Lady Gaga okorenený speváckym výkonom Coopera, ktorý vôbec nebol na zahodenie. Povinná hudobná časť teda veľmi kvalitná. Dramatická zložka, vzťah manžela a manželky i alkoholizmus, bola snáď ešte lepšia. No a to všetko je zavŕšené veľmi kvalitným hereckým prejavom ústrednej dvojice a tu som prekvapený hlavne u Gagy. Po zisku Zlatého glóbusu sa o nej hovorí už aj ako o kandidátke na oscara. Možno je to predčasné, ale tu fakt nesklamala. Nie som fanúšikom filmov, kde sa veľa spieva, tu však nemôžem povedať, že som sa nebavil. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Zbytečně roztahané (ani zdaleka to nemuselo mít dvě a čtvrt hodiny), přitom plno věcí chybí (manažer změní Ally barvu vlasů a bum, je tu nominace na Grammy, bez vysvětlení, prostě najednou), a tak je střední pasáž krutě nudná. Přičítám to především Cooperovi a faktu, že jde o jeho režijní debut, zatím si za kamerou není ani zdaleka tak jistej jako před ní. Naštěstí tam je senzační, jeho Jack je suverénně nejzajímavější a nejsympatičtější postavou celého filmu. Oscarovou nominaci bych mu za něj jistě přál, byť si myslím, že sošku mu sebere Ryan Gosling. Naopak ani zdaleka si nejsem jistej Lady Gagou. Zpěvačka je to famózní, což uznávám, jakkoli mě její písně žánrově naprosto míjejí. Ale herečka...? Já jí žádnou z emocí nevěřil, vůbec mi nepřišla tak přesvědčivá. A její postavě by patřilo dát pár facek, a to nejen v rámci tématu "komerční úspěch vs. umělecká pravdivost", který film sice nastiňuje, ale nakonec nijak nedořeší. Mnohem víc se tu v melodramatu o moderní Popelce řeší vztah, který ani není nijak výjimečný - chlap prostě víc chlastá. Takže za sebe oceňuju především Bradleyho Coopera - herce. Ale nějak nic moc víc... Byť vzhledem k nafouklému hypu o dalších oscarových nominacích nepochybuju, v jejich proměňování moc nevěřím. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Snímek o dvou hvězdách - o jedné čerstvě zažehnuté a druhé pomalu vyhasínající. Jak už bylo řečeno, Zrodila se hvězda nenabízí příběhově nic nového, i tak jde však o uvěřitelně a upřímně odvyprávěný film, který nabízí množství silných písní a přesvědčivé herecké výkony. Bradley Cooper coby drsný a životem protřelý "kovboj" s vnitřními démony tvořil skvělý protipól k na první pohled křehké, nejisté a nezkušené Lady Gaga a divák mezi nimi vážně tu chemii cítil. Sam Elliott v roli jakéhosi morálního kompasu působil též přesvědčivě. Divák začne v jistý moment tušit, jakým způsobem to celé skončí, i tak jsem byl ale napnutý až do konce. Osobně mě nejvíce dostala sekvence z léčebny. Ve výsledku slabší, ale stále čtyři hvězdičky! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Potešujúci fakt, že Lady Gaga vie hrať a Bradley Cooper spievať. Štvrtá verzia známeho príbehu je pochopiteľne priblížená dnešnému divákovi a treba uznať, že sa Cooper pochlapil a vytvoril kompaktné dielo. Možno je určený predovšetkým ženám, lebo romantiky a melodramatickosti je tu neúrekom, našťastie sa drží pri zemi. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Mám z toho filmu tak zvláštní a rozporuplný pocit, že si nedokážu v hlavě uspořádat, jak moc se mi vlastně líbil, nebo jak moc mě vlastně štval. Asi takhle: První půlhodina (tedy vlastně typická expozice do prvního bodu obratu - do momentu "zrození hvězdy" při husí kůži vyrábějící Shallow) mě naprosto odzbrojila vším tím, co je na nejnovější verzi Zrodila se hvězda dobré. Bradley Cooper i Lady Gaga jsou do svých rolí skvěle obsazeni. Nejen že oba zvládají svým vlastním postavám dodat na charismatu, ale zároveň skvěle doplňují i jeden druhého. Především pak civilní poloha Lady Gaga, otesaná o všechen ten makeup a vizuální přetvářku, mě neskutečně bavila a zvláštním způsobem vábila (a to nejsem žádný její fanoušek). A právě úvodní vzájemné objevování jeden druhého, vrcholící již zmíněnou Shallow, je pro mě téměř strhujícím melodramatem, jaké se v dnešní době poměrně těžko hledá. Zbytek filmu však, úplně stejně jako jeho originální verze z roku 1937, zápasí s trochu rozmělněným scénářem, který ubírá na intenzitě, opouští výhradní koncentraci na melodramatickou linku a snaží se patrně o něco, o co se před nedávnem pokoušel třeba La La Land. Kariéra v showbyznysu vítězí nad romantickými ideály vztahu a na hrdiny vrhá stín čehosi, co připomíná přetvářku. Tady pro mě vyvstává jeden takový nejasný otazník. Zatímco La La Land jasně kritizuje ten "kariérní" mód svých hrdinů, Zrodila se hvězda je v tom v mých očích nejasná. Jackson Maine sice dává Ally najevo, že cesta, kterou se vydala, je falešná a neupřímná, ona s tím ale víceméně problém zřejmě nemá a celkové vyznění téhle linky tak pro mě vyznívá trochu do ztracena. Cooperova verze Zrodila se hvězda je tak pro mě filmem, který mě zprvu uchvátil, silně dojímal, ale ve zbytku času spíše nudil a tím pádem trochu zklamal. Síla hlavních protagonistů však z celkového zážitku dělá něco, co sice kritizuji, ale nejspíš na to delší dobu budu vzpomínat. 6/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Au. Čekala jsem milý kýč, dočkala jsem se sentimentální hrůzy. Lady Gaga skvěle zpívá a kupodivu i velmi dobře hraje. Cooper má sice modrý oči, ale zpívá jen průměrně a jeho herecký výkon je ve znamení přehrávání. Chemie mezi nima sice je, ale není správná. Funguje jako kamarádství, ne jako milenecký svazek.___ Začátek, seznámení hvězdy a neznámé písničkářky, jistý náboj má, ale pak už se film rozsypává do epizod, zčista jasna se objevují noví lidé, aby vzápětí zas zmizeli, hodně se brečí, přeměna písničkářky na popovou divu je jako z parodie, motiv, že se kvůli slávě přizpůsobila davovému vkusu až příliš, je trestuhodně nerozvedený. Veškeré songy jsou jen středoproudý pop, který ničím nenadchne. Hodně scén je useknutých bez pointy, vyznívají do ztracena. Nemůžu si pomoct, ale skandál na předávání Grammy by zpěvačce jen zvednul popularitu, neublížil by jí, jak jí hrozí její manažer. ____ Dávám dvě hvězdy za odvahu Lady Gaga vystoupit téměř bez make-upu. Asi se poznala v roli holky, které kvůli jejímu "obyčejnému" vzhledu nikdo nevěštil hvězdnou budoucnost, naopak ji zrazovali, a ona se přesto stala hvězdou z obálek časopisů. Na jejím výkonu je to patrné. A pak taky za některé upřímné scény mezi ní a Cooperem. SHRNUTÍ: Když nezvládáš, že je tvá žena úspěšnější než ty. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hezký romantický příběh, výkony obou hlavních protagonistů výborné a tu lásku, tu chemii mezi nimi jim opravdu věříte. Konec překvapí, to divák opravdu nečeká. Přesto mě ten film nedokázal úplně vtáhnout do děje, jako jiné skvělé romantické filmy, něco tomu chybělo. Např. začátek na travesti show mě vůbec nezaujal... ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Do prvního společného koncertu mě chemie mezi Jackem a Allym nevzala za srdce, pak už jsem jen souhlasně přikyvoval a užíval si některé moc hezké písničky. Příběh je vesměs profláknutý a o scénář ani tak nejde, jde o to, co z toho filmu a vztahu mezi těma dvěma lidmi skrze jejich hudbu vyzařuje. A v tom spočívá ta největší síla a devíza celého snímku. Nemyslím si, že by měla být Zrodila se hvězda ověnčena Oscary, na druhou stranu mě to ani neurazí a sympaťáku Cooperovi by už nějakou sošku dát alespoň za zásluhy mohli, když už ji dali kdekomu. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Bradley si snad nemohl přát lepší režisérskou prvotinu. Po všech stránkách brilantní film, který se dotýká mnoha témat s dokonalým hudebním podkresem. Instantní klasika. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

První půlka byla skvělá, ale jakmile si Lady Gaga obarvila vlasy a začala na pódiu poskakovat jako Britney Spears, ztratilo to grády. Nevyhnutelný a předvídatelný konec mě ani nedojal, a to prosím slzím i u Disney filmů. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Z průměrného dramatu neudělají nadprůměrní herci nadprůměrné drama. Vyhajpované hodnocení kvůli hercům mi přijde trochu mimo, i když oba hlavní výkony fakt skvělé, ale samotné to nestačí. První půlka víceméně 90% jen zpěv, pak se to trochu ustálilo a přešlo se více i na vztahy a ani se nenadám a je konec, kdy se borec během doslova 5 minut rozhodne, že s tím skončí. Bohužel moc uspěchané a mimo jeden intenzivnější moment na předávání cen je to až moc monotónní a nevyvíjející se. Kamera a střih i samotná hudba se dala, i když Gagu neposlouchám, ale něco, čím by i děj oslnil a vyvolal v divákovi dojem, že by mu na postavách mělo záležet, tam bohužel chybělo. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Má to neuvěřitelně silné momenty, Bradley Cooper hraje výborně, je to velký herecký i režisérský výkon. Škoda toho očividného botoxu rtů na odlíčené Lady Gaga, trošku to ruší tu iluzi ošklivého kačátka, ačkoliv její postava začíná jako kabaretnice, mohlo by to mít tedy své opodstatnění. Moc se mi líbila lehce upozaděná (ale celým filmem se prolínající) linka Sama Elliotta, vytvořil silné momenty. Závěr už byl na mě příliš sentimentální, a obecně, z filmu bych si znovu pustil jen kusy, prokousávat celý bych ho už nechtěl. ()

Související novinky

Oscarové nominace 2019

Oscarové nominace 2019

22.01.2019

Po Českých lvech tu máme konečně také nominace na 91. ročník Oscarů. Těm pro změnu vévodí osobní výpověď režiséra Alfonso Cuaróna Roma a pak kostýmní dobové drama Favoritka od Yorgose Lanthimose, oba… (více)

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

10.01.2019

Nominace na britské filmové ceny jsou již od včerejška známy a do čela se dostal film, který s Velkou Británií úzce souvisí. Snímek Favoritka režiséra Yorgose Lanthimose (Humr), vyprávějící o… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama