Reklama

Reklama

Zrodila se hvězda

  • USA A Star Is Born (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavní roli v dechberoucím romantickém dramatu Zrodila se hvězda hrají Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou ovšem celý svět lépe zná pod jejím uměleckým pseudonymem jako hudební superstar Lady Gaga. Pro čtyřnásobného držitele nominace na Oscara Bradleyho Coopera je tento film jeho režijním debutem. Cooper ve filmu zároveň hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Lady Gaga). Když se oba vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Ale když Allyin raketový start zastíní jeho vlastní kariéru, Jack stále obtížněji nese svůj ústup z velkých pódií a o to více se potýká se svými vnitřními démony. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (920)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Nechci snižovat kvalitu původní verze, navíc mnohem hvězdněji obsazené, nicméně tenhle remake přišel v ten správný okamžik a zacílil naprosto přesně na svoji cílovku. Podtrženo, sečteno, oskar byl doma a myslím, že o tom vůbec nikdo nepochyboval. Pro mne měl film jedinou stinnou stránku v tom, že původně líbivý ústřední song, se vlivem fanatické rotace i v tom nejprovinčnějším rádiu, stal naprosto neposlouchatelnou odrhovačkou. Škoda. Lady Gaga, se ale od masových kostýmů, posunula na úplně jinou kolej, své kariéry. Snad na té koleji nezůstane stát. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Velkým zážitkem je vidět vůbec Lady Gaga v civilní poloze bez všech těch výstředních kostýmů a napatlaných tun make-upu. Síla tohohle filmu je totiž v prezentaci její postavy jako naprosto obyčejné „ženy z lidu“, která má talent a ocitne se ve správný čas na správném místě. Postava Bradleyho Coopera je samozřejmě chodící reklama na klišé (vychlastanej umělec s rozervanou duší, pro kterého se jedna mladá žába stane živoucí inspirací a ještě mu k tomu zahojí rány na duši…), nicméně zásluhou jeho odzbrojujícího hereckého výkonu a hodně silného závěru se tahle A Star is Born paradoxně ze šablonovitých postupů částečně vymaňuje. Obří podíl na tom má nádherná hudba (Oscar za Shallow je naprosto zasloužený), která tady tvoří dobrých padesát procent celkového zážitku. ()

de_FACTO 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý kluk, moje maminka s úsměvem o určitých svých oblíbených filmech mluvila jako o "filmech na žehlení", tzn. že je mohla vidět mnohokrát, vždy se jí líbily a ne vždy u nich musela dávat 100% pozornost - a tak u nich klidně mohla žehlit. Tohle je můj film na žehlení, mami. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé uviděl trailer, pomyslel jsem si, proboha do čeho se to Bradley pouštíš? No a Lady Gaga? Máš zapotřebí debutovat jako režisér v pořadí už čtvrtým remakem dnes už klasického filmu?! A k tomu ještě hrát a zpívat? Běž radši pařit do Vegas! ZRODILA SE HVĚZDA byla poprvé zfilmovaná v roce 1937, potom v roce 1954 s Judy Garland a dále roku 1976 kde sice excelovali Barbra Streisand a Kris Kristofferson, ale jinak se jednalo o průměrný film. No a teď po příchodu z kina jsem z nové verze A STAR IS BORN úplně odvařený. Film skvělý po všech stránkách s výbornými hereckými a pěveckými výkony, že si už teď myslím, že se nominacemi na největší filmové slavnosti šetřit nebude. Zajisté - něco by se určitě vytknout dalo, ale bez, hlavně v druhé půli, zkratkovitosti by to asi kvůli stopáži, nešlo. A to prosím Bradley Cooper nejenom že film režíroval, podílel se i na scénáři, produkci a zahrál si hlavní roli, ale vedle Lady Gaga a ostatních autorů napsal ty úžasné písničky, které ve filmu zazněly...Shallow je pro mě jasný hit roku. To, čím byl pro diváky v devadesátých letech minulého století "The Bodyguard", je pro dnešní návštěvníky "A Star is born". ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Velmi překvapivý režijní debut Bradleyho Coopera, který tedy po příběhové stránce určitě není objevný, jinak je ale výborný a slabých míst je v něm velmi málo. Cooper zcela upřímně a přímočaře režíruje silné a předvídatelné drama o vzestupu mladé hvězdičky a pádu té starší stálice a navíc se mu na tento příběh podařilo naroubovat jakýsi přesah v podobě zprávy o fungování "šoubyznysu" a o tom, jak těžký je ústup ze světel reflektorů. Tempo je hodně svěží a od začátku se jede poměrně rychle, takže po většinu času se autor soustředí na vztah dvou hlavních postav, což je jedině dobře. Pomáhá si i standardní, ale velmi příjemnou countrypopovou muzikou, z níž samozřejmě ční hit Shallow, který je chytlavý, má nápad a je výborně zazpíván. Jak Cooper, tak hlavně Lady Gaga, která tu konečně vypadá normálně a civilně, hrají a zpívají famózně a vlastně jen díky nim (a pravda také díky menší, ale výtečné roli Sama Elliotta) je onen klišovitý příběh snesitelný a nepůsobí lacině a prvoplánově. Škoda jen, že stopáž je notně přepálená a zdržuje se trochu zbytečnými scénami z protialkoholní léčebny, které nemají valný význam. Dojem ale napravuje samotný závěr, který byl pro mě trochu nečekaný a poměrně překvapivý. A Star Is Born je debut jako hrom a kus poctivé filmařské práce, který pobaví, možná i dojme, především ale ukáže, že v Cooperovi třímá mnohem víc, než bychom si asi donedávna mysleli. 80 % ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že jakmile je v žánru uvedeno hudební, tak na celé dílo koukám skrz prsty a pro mě za mě, vůbec bych se na něj nepodíval. Po dokoukání filmu musím říct, že mé předsudky v tomto případě byly liché, jelikož tento příběh jako celek mě vzal na správném místě. Úžasné herecké výkony hlavních protagonistů si právem zasloužili alespoň nominaci na Oscary (nicméně v posledních letech již toto ocenění v mých očích výrazně pokleslo (ceny filmům, které si to v konkurenci vůbec nezasloužili, podivné nominace a sošky snad na zakázku)). Tak či tak, výkony byly skutečně znamenité a ty písně lahodili uchu. Chybějící štastné zakončení celý děj krásně podtrhnou a doporučuji. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Kdyby měl film celou dobu takovou sílu jako první hodina, bylo by to možná už moc. Úžasná kamera, výborná režie koncertních scén, dech beroucí duet, prostě hudební film jak má být. Když došlo na vztahy a Bradleyho soukromé peklo byl on vynikající, ale film už mě tak neoslňoval. Hudební čísla zrozené hvězdy už byly někdo jinde, tam, kde já to moc nemusím . Přesto šlo o zážitek, na který hned tak nezapomenu. Zrodila se totiž hvězda Bradleyho Coopera. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Silné čtyři hvězdy. Příběh. Romantika, ale tak nějak střízlivá. Emoce, jímavost, husina, slzy. Krásné a chytlavé písničky. Výborně natočené, výborně zahrané, minimálně Lady Gaga si půjde pro několik cen, a to zaslouženě. Prostě na mé straně spokojenost, tuhle verzi filmu Zrodila se hvězda jsem asi neviděla naposledy... ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha variací na pohádku o Popelce? Možná. Ale emocionální přesah je v tomhle případě obrovský. Ano, prostřední část bych rozhodně prostříhala, abychom se se stopáží dostali někam pod dvě hodinky. To je ovšem v podstatě jediný důvod, který mě dělí od udělení páté hvězdičky. Po prvním traileru jsem čekala hezký film, ale že herec známý především z komedií nebo akčních filmů natočí tak vyzrálé drama o boji s vnitřními démony a s uvěřitelnou romantickou linkou, to mi vyrazilo dech. Největší výhrou je ale obsazení Lady Gaga. Ta už má sice za sebou účinkování v seriálu, ale veřejnost ji stále považuje za neherečku, což se s premiérou tohoto filmu jistě změní. Oscar za její bezchybný herecký a pěvecký výkon ji doufám nemine. Tím se dostávám k soundtracku, který překonává i svého času tolik chválený "La La Land". První společný zpěv Ally s Jackem mě dojal víc než závěr snímku (a to je co říct, u toho vzlykala většina narvaného sálu) a i další skladby vybízejí k samostatnému poslechu. Když už víte, jaký příběh se za nimi skrývá, vychutnáte si je mnohem víc. Myslím, že se zrodila nová filmová klasika. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Tenhle film pro mě není jen jedním z hodně dobrých filmů. Na rozdíl od mnoha jiných ve mně ještě teď doznívají vynikající pocity, jak z hudby tak z filmu jako celku, a také jsem unesen tou nádhernou atmosférou. Bradley Cooper a Lady Gaga nám podávají skoro 90 let starý filmový příběh, který ovšem ze všech těch možných verzí za to téměř století vypadá opravdu nejlépe. Není to remake, spíš verze, ale to je úplně jedno. Zažil jsem tu skoro tři filmové "orgasmy" za sebou. První, úžasná scéna, kdy Lady Gaga, která zde předvádí výkon desetiletí, která tu vypadala jako člověk s duší, ne jako blázen, a která zazpívala to nejlepší co jde, přijde za Bradleyem na pódio a poprvé zazpívá před velkým davem. Bradley si svou roli opravdu ušil na míru. Jako stárnoucí alkoholik, ale vynikající muzikant Jack mě dostal. Jak říkám, u herců mi nejde jen o dialogy či akční scény, ale i o gesta a vžití do role. A tihle dva se do rolí vžili na 100%. To nebyla Lady Gaga. To byla obyčejná mladá talentovaná holka, to byla Ally. Stejně tak Bradley, který mě svým neskutečným citem pro filmařinu úplně dostal, a myslím, že jeho režijní debut můžu přirovnat ke Kevinu Costnerovi a jeho Tanci s vlky. Ten film obsahuje stejnou lásku k filmům a cit pro filmařinu. Cit, který je jednoduchý, neobsahuje zbytečnosti, není příliš "slaďárenský" a hlavně ví kdy, co a jak. To samé scénář. Je tam znát tak Amerika, ale Eric Roth tomu svými "forrestovskými" standardy hodně pomohl. Vizuálně luxusní. Od kamery, střihu, kostýmů až k neskutečnému mixu a střihu zvuku, díky kterým je zážitek ještě větší. Ten úžasný mix kytary a písní, které byly hrány přímo na natáčení a ne dodatečně ve studiu. To je velké plus. Hudba, tak tam není co dodat. 100% a Oscar za Shallow, jasné? Ten film je silně Clintovský. Clinta jsem tam cítil už od začátku a vím, že takhle by to natočil jen Clint. Ale natočil to jeho učeň. Začátek je vynikající, celkově první půlka má mnohem větší kouzlo, je svěžejší, jednoduší, ale i prostě hezčí, druhá je psycho drama, které vás dokáže rozbrečet, a vlastně tak nějak chcete co nejvíce přiblížit konec, zatímco z první půlky, nechcete a nechcete odejít. Je to až neskutečně laděný a lidský snímek. Pár hodně "amerických" scén, ale tak proč ne. U mě 85% a nejlepší hodnocení. Můj favorit na Oscary. Přeju Oscara za píseň, oba zvuky, hlavní herečku, režii a klidně i ten scénář. Nejlepší scénu už jsem jmenoval. Jak tam přijde na podium a začne zpívat, to je už teď legendární scéna. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Cooper vypĺňa žánrovú šablónu filmársky (aspoň pre mňa) veľmi prekvapivo vyspelo, obaja herci sú príjemne civilní a i ich príbeh sa miestami zarýva pod kožu. Hlavným negatívom sa tak pre mňa stáva hudba, ktorá v ich konverzáciach predstavuje akýsi spirituálny zdroj pravdy a úprimnosti - o to viac nepríjemne prekvapí, ako je s ňou vo filme narábané, poväčšinou ide o popové odrhovačky, ploché rádiovky. Melodramatický záver s prvoplánovými flashbackmi je potom klinec do rakvy a asi i dôvodom prečo pre mňa nejde o filmovú udalosť, ale iba vydarenú žánrovku. 3,5* ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Písničky a herecké výkony ano. Scénář ne. Pár silných pasáží vystřídalo mnoho (a víc) nudných, a došlo i k tomu, že jsem si kousala nehty nudou. A v tom momentě mě to ztratilo, a na sedadlo jsem se dostala až při posledni orchestrové scéně. Oběma hlavním postavám přeju minimalně nominaci na Oscara, Lady Gaga teda spíš Grammy za pěvecký výkon. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Jak píší někteří filmově protřelejší a respektovanější kolegové, jde vlastně o již x krát viděnou verzi toho jak obyčejný člověk ke slávě a štěstí? přišel. Přesto jde o sympatický svébytný film. Především dost intenzivní a vtahující první část - už rozjezd Bradleyho je parádní a v podstatě se tempo nezastaví až ( podle mě ) k pasáži, kdy Lady Gaga pracuje na profi kariéře. Čím je intenzita daná? Vyhodnotil jsem si to jako zásluhu kamery, která je aktérům hodně blízko. Kdybych věděl předem, kdo stál za kamerou, tak mě to tak nepřekvapilo, ale Libatique prostě dokazuje svoji extratřídu. No a pak jsou to herci. U Bradleyho se dá dobrý výkon očekávat, méně už i velmi slušný pěvecký, ale Lady Gaga už překvapením je a popravdě její civilní podoba se mi zamlouvá mnohem víc než ten popový cirkus, který běžně předvádí. Sympatická je i sázka na originální písňový materiál - Shallow mi hraje v hlavě už týden :-). Žel v druhé polovině filmu už trochu spadne řetěz a i přes silné scény ( např. rozhovor v léčebně ) mě to celkově neohromilo tak, jaký byl asi záměr... Love will tear us apart ()

Lauri 

všechny recenze uživatele

Já vlastně nevím, kde se stala chyba. Chvilku jsem přemýšlela, jestli nedám jen dvě hvězdy, ale jako taková potvora se necítím, protože nějakým zvláštním způsobem chápu, co tímto filmem chtěl Bradley Cooper říci. Navíc ho nenatočil a nenapsal úplně blbě, ale problém je, že mě emocionálně úplně minul. Je možné, že pro ocenění podobného filmu potřebujete být v patřičné náladě, popř. životní situaci, a v té já pravděpodobně nebyla, protože se mnou snímek neudělal vůbec nic. Což, když se zamyslím, je vážně zázrak, protože jsem docela cíťa. Pro mě tedy relativně zklamání - ale vlastně úplně taky ne, protože i když jsem se na tento film ohromně těšila, při sledování mi byl úplně jedno a vesměs po 10-ti minutách už jsem o něm ani nevěděla. Jsem ale zvědavá, jestli sem tam padne nějaké ocenění, protože film je to všehovšudy kvalitní a herecké výkony mi přišly vážně dobré. Jen ta emoční neutralita a "I couldn't care less attitude" mi zkrátka neumožňují jít výš. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Bradley Cooper je bez pochyby skvělý herec, nicméně Lady Gaga ho zde naprosto přehrála. Já jsem se nemohla po celou dobu filmu na nic jiného soustředit, než na ni. To že má skvělý hlas, to víme, ale, že dokázala zahrát takovou nelehkou roli, to opravdu klobouk dolů. Jedna hvězda dolů za závěr, jelikož jsem čekala nějaké obrovské finále. Sice mě to překvapilo, ale nadšená jsem z toho moc nebyla. Bylo to takové rychlé, vzhledem k tomu, že se celý příběh táhl relativně pomalu. Hezký, milý příběh, bohužel ale ničím jiným, kromě hereckých výkonů, nevyniká. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě rozsekal na kusy. Byl ještě lepší, než jsem čekala. Ne, že jsem měla husí kůži po celém těle, když Lady Gaga zpívala song Shallow, ale pořád mám po skončení filmu, co dělat, abych nebrečela. Už tak jsem čekala, že to bude dojemné, a když prozradila, že film bude mít tragický konec, tak si říkám, že budu brečet tuplem. Na začátku jsem to tušila, jak to dopadne a můj tip byl bohužel správný, mrzelo mě to. Film ukazuje, že bychom si měli dobrých věcí vážit, protože nic netrvá věčně. Bála jsem se, že pořád uvidím Gaga, i když bude hrát Ally, ale neviděla jsem ji v ní, i když ji znám. Zasloužila by si za svůj herecký výkon Oscara. Nemluvě o jejím hlasu, ale to pro mě není žádná novinka, je to moje nejoblíbenější zpěvačka. Bradleyho výkon byl také legendární. Netušila jsem, že umí tak skvěle zpívat. A že film režíroval, nemohl si vybrat nikoho jiného, než Lady Gaga! Spolu tvořili perfektní pár, že bych nepoznala rozdíl mezi realitou. Už jak spolu chodí na premiéry, tak jsem si říkala, jak jim to spolu sluší. Film není opravdu pro každého. Já osobně bych tam uvítala klidně i víc hudby. Za mě nejlepší film tohoto roku! Doporučuji. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Účast Lady Gaga a vysoké hodnocení mě nalákalo na tuto novinku. Až posléze jsem zjistil, že jde o remake (a dokonce už třetí) a i když je téma stále aktuální, přesto originalitou nezaujme. Vystižená atmosféra a herecké výkony jsou však kvalitní, tak díky tomuto určitě zaujme. A kupodivu mi ani nevadili folk-rockový skladby, které běžně neposlouchám. U mě to nakonec vyšlo téměř na hranu 4 hvězdiček, ale zbytečně dlouhá stopáž už chvilkami unavovala, takže nakonec jen 3. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Zrodila se hvězda,herecká hvězda jménem Lady Gaga.Nikdy jsem o ní nepochyboval jako o zpěvačce,ani jako o skladatelce a teď o ní nepochybuju ani jako o herečce.U Bradleyho Coopera už je to horší,u něj jsem vždycky pochyboval,on prostě neumí hrát běžné role,ale role opilce to mu jde tam totiž není potřeba hereckých kvalit.A ty písně co zpívali ve filmu pro náctileté slečny,no děs,hned po shlédnutí jsem si musel pustit skutečnou Lady Gaga a její hit Poker Face abych přehlušil ty nezáživné tóny.Chemie mezi hlavními hrdiny nefungovala tak jako třeba ve filmu Hudbu složil,slova napsal kde Hugh Grant a Drew Barrymore byli o 100% lepší a hlavně zábavnější.Viděl jsem,zhodnotil jsem,ale nadšený nejsem. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

i když je to už čtvrtá podoba téhož,hlavně v první polovině je to neskutečnej válec a být takový celý film,nevím jestli bych tu nálož emocí unesl.Naštěstí...pokud se to tak dá říct...přijde druhá polovina,která už zdaleka není taková a část kouzla mizí kamsi.Díky tomu tak úplně nefunguje trochu očekávaný závěr.Nefunguje je možná špatně použité slovo,ale kdyby byl film stejný jako první polovina s tímhle závěrem,bylo by to největší rána na komoru posledních let.Každopádně i přes drobné výtky je to pořád hodně povedená a silná románťárna s uvěřitelnými emocemi a skvělou dvojicí Cooper a Lady Gaga.Jejich vztah je tu hodně intenzivní a intimní a Gaga překvapila maximálně...80% ()

Související novinky

Oscarové nominace 2019

Oscarové nominace 2019

22.01.2019

Po Českých lvech tu máme konečně také nominace na 91. ročník Oscarů. Těm pro změnu vévodí osobní výpověď režiséra Alfonso Cuaróna Roma a pak kostýmní dobové drama Favoritka od Yorgose Lanthimose, oba… (více)

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

10.01.2019

Nominace na britské filmové ceny jsou již od včerejška známy a do čela se dostal film, který s Velkou Británií úzce souvisí. Snímek Favoritka režiséra Yorgose Lanthimose (Humr), vyprávějící o… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama