Reklama

Reklama

Zrodila se hvězda

  • USA A Star Is Born (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavní roli v dechberoucím romantickém dramatu Zrodila se hvězda hrají Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou ovšem celý svět lépe zná pod jejím uměleckým pseudonymem jako hudební superstar Lady Gaga. Pro čtyřnásobného držitele nominace na Oscara Bradleyho Coopera je tento film jeho režijním debutem. Cooper ve filmu zároveň hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Lady Gaga). Když se oba vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Ale když Allyin raketový start zastíní jeho vlastní kariéru, Jack stále obtížněji nese svůj ústup z velkých pódií a o to více se potýká se svými vnitřními démony. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (920)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ehm, ďalší kasový trhák s množstvom nominácií na rôzne filmové ceny, takže človek pochopiteľne očakáva niečo Waw. Nebolo to zlé, ale zas ani nijako prevratné. Oceňujem najmä to, že to nemalo tú klasickú klišovitú schému romantických filmov, avšak rozhodne som čakal niečo originálnejšie, či aspoň výnimočné. Tým azda najpozitívnejším aspektom tohto filmu bola samotná Lady Gaga, ktorá keď vystúpi zo svojho excentrického a výstredného alter ega, dokáže celkom zaujať - či už svojim sympatickým zjavom alebo hereckou prirodzenosťou (samozrejme, o jej speváckych kvalitách nikto nepochyboval). Čo sa týka filmu samotného, oveľa viac sa mi pozdávala prvá polovica, keď Jackson a Ally vytvorili sympatické duo. No akonáhle sa z príjemnej nezávislej tvorby Ally prehupla do komerčnej sféry stereotypného popíku, tak upadal aj môj záujem. Hoci, presne toto je častý zjav, ktorý sa často reálne deje - a síce, že komercia tlačí hudobníkov tam, kde ani ísť nikdy nechceli... Pesničky boli žiaľ väčšinou vlažné, akurát Shallow malo čosi do seba. Vyvrcholenie vcelku prekvapivé, ale akosi ani to už nezachránilo film od toho priemernosti. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Původně jsem myslel, že film bude o zrodu hvězdy hrané panem Cooperem, pak po zjištění, že koukám na Gagarinovou moje domněnka zapadla tam, kde jsem viděl životopisnou story o zrodu superstár LG, no a pak jsem vlastně došel k názoru, že moje slátaniny v palici jsou úplně nesmyslný a že se jedná o smyšlenej příběh z hlavy hlavního herce. Pěkně mě to ale Bradley udělal těžký, když si člověk nepřečte recenzi a vlítne do filmu jen proto, že se o něm hódně mluví v bedně. No nic, je to doják jako kráva, plnej rock 'n' rollu, chlastu, fetu, sexu a kurva dobrých hereckých výkonů hlavních dvou protagonistů! Líbí se to, baví to a nezbývá nic jinýho, než doporučit! 75% ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

Velmi velmi velmi dlouhý videoklip. Od původního nadšení a vtažení do děje jsem po cestě někde zabloudila a ke konci mě už vůbec nezajímalo, co se s nimi stane. Nevím přesně, kdy mě ztratili, ale rozhodně tomu pomohla změna k Why did do you that in SNL. To byl jeden velký lol. Chápu, proč změna stylu, ale nemuseli snad doplavat až ke dnu. Pak už je to jen nuda a zmar a nekonečné čekání na konec, který btw mohl přijít mnohem dříve, ale ne, ještě si musíme dát dojemný song. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Krasny zazitok. Najprv sa cele kino smialo, potom plakalo. Lady Gaga bola taka skvela, ze musim dat 5*. Netusila som, ze vie tak hrat, drzim jej prsty na nominaciu na Oscara a tipujem, ze songs budu nominovane. Naozaj krasna hudba. Sympaticky Cooper tiez prekvapil, vie nielen hrat, ale aj rezirovat a spievat! Vrelo odporucam, davam tip na rande. 85%. ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

Očekávání bylo větší. Herecka obsazenost byla sympatická, trailer moc hezky a srdcervoucně sestříhaný. Hudba hezká, navzdory tomu, že Lady Gagu bytostně nemám rád, tak nakonec slušný průměr. Trailer klame, byť jde opravdu o srdcervoucí příběh, tak nakonec tolik za emoce nevzal. Příběhem a obsazením ale film zařazuje mezi slušný průměr. 60% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem se neubránila srovnávání mezi tímto a filmem s Barbrou Streisand, který u mě stále vede. Asi mi byla příjemnější ta doba, jelikož tady se mi moc nezdála ta proměna Ally v popovou ikonu, myslím si, že její povaha by to nedovolila, proto mi to přišlo trošku nesmyslné, ale ok, když tohle hodím za hlavu, tak se jednalo o hezký, dojemný hudební film, na který se ráda kouknu když si budu chtít poplakat. Lady Gaga je vynikající zpěvačka a soundtrack určitě poputuje ke mě do mobilu, ale svým hereckým umem se nevyrovná skvělému Bradleymu, určitě věřím, že film si pro nějakou nominaci půjde. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Film pro buchty. Paní Gagová sice po herecké stránce pozitivně překvapila, ale to je vše. První půlka filmu je o Cooperově huhlání, chlastání a culení do kamery. Druhá půlka je o něco více dramatická, ale i tak si po nepřekvapivém konci řeknete "A co jako?". Kostra filmu byla už nesčetněkrát zpřelámána do všech možných tvarů, že už nemá co nabídnout. Hudba to tu nezachraňuje, Gaga nejsou Rammsteini nebo Queeni. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

10/10 letos asi film roku, Lady Gaga mne nebrala jako zbytek, ale Cooper s Elliotem těžce vládli, vizuálně to bylo těžký žrádlo. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Hudební a herecký koncert Bradleyho Coopera (který usedl i za režisérskou sesli) a Lady Gaga, která ukazuje, že nejen hlas je její hvězdnou proprietou. Příběh je prostý a přesto silný. Hvězdný zpěvák na počátku úpadku své slávy se seznámí s neznámou zpěvačkou Ally, které pomůže na výsluní, aby se záhy pro ní sám stal přítěží, neboť alkohol, drogy a pomalu odcházející sluch ho stahuje do propasti zapomnění, kam žádná celebrita nechce za života spadnout. Jen tato jednoduchá premisa je zde těžena do všech možných nuancí, ať jde o rodinu, lásku, slávu nebo zdraví. Je to povedeně natočený, zahraný i zrežírovaný kousek s nádhernou hudbou, který si kdykoli rád připomenu. Ta pátá hvězda unikla jen o malý subjektivní vlásek. 80% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Takový americký dojáček. A tahle věta vlastně zahrnuje vše dobré a zároveň i to špatné na tom filmu, ale víc to rozeberu. Mila mě překvapily zdařilé herecké výkony (hlavně samotná Lady Gaga mě velmi mile překvapila, nikdy jsem ji snad nikde hrát neviděl, ale tady jí to šlo dost dobře), líbila se mi většina písniček a vlastně se mi na to docela v pohodě dívalo. Bylo to romantické, ale ne nijak přehnaně, takže jsem to nejen že zvládal, ale místy se u toho dokonce i dobře bavil. Navíc pár scén to má skutečně povedených. Není se čemu divit, ten příběh má obrovský potenciál být skutečně silným, jenže právě proto hodně zamrzí, že se ho Bradley Cooper nepokusil plně využít a natočil právě jenom ten doják. Přitom by se zde dalo hodně rozpracovat co se týče vztahu těch dvou, ostatních postav a mnoho dalšího, protože to často bez nějakého propojení skáče ze situace do situace, postavy ze začátku postupem času prostě zmizí a pak už se skoro neobjeví, o průserech se jen naznačuje a nikdy o žádném nevíme nic podrobněji, jen to nejzákladnější... Fakt škoda, že to není plně využité, protože takhle to jede jen na půl plynu a i když se dá teoreticky spokojit i s tím, já jsem holt náročnější. Ale popravdě, i tak jsem rád, že jsem se na to konečně odhodlal a dal tomu šanci, protože něco do sebe to mělo i tak. Mimo výše vyjmenované klady se mi líbilo i to, jak ti dva vzájemně věděli o tom druhém, co dělá špatně, ale ani jeden z nich si to nechtěl moc připustit. 3* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Konec, který obsahoval alespoň nějaké emoce, to vytáhl aspoň na bídné tři hvězdičky. Jinak totiž nebylo moc o co stát. Ne že bych znal jakoukoli dřívější verzi, ale děj jsem z většiny uhádl po pár minutách a i přes dobré herecké výkony mě to vůbec nechytlo. 50% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Winchester, 7.10.2018 Po delší době jsem se vydal do kina a "A Star is Born" v momentální nabídce sbíral nejlepší ohlasy a recenze. Navíc Bradley Cooper je fajn a hudební filmy mi taky rozhodně nevadí. Hudba se povedla a některé písničky se mi opravdu líbily a dovedu si představit je na poslech i mimo film. Bradley Cooper hraje jako o život a s Lady Gagou mu to docela šlape. Mě tam ale chybělo to něco navíc, protože to vlastně jede podle ozkoušených šablon, čemuž je asi těžké se vyhnout, když se jedná o čtvrtou verzi jednoho příběhu. Přesto se však pozitivním ohlasům ani případným nominacím na ceny se nedivím. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Bradley Cooper ako režisér má milo prekvapil. Nemyslel som si, že má až taký veľký talent. Ako herec som vedel, že je výborný, ale ako režisér nie. Týmto všetkým dokázal, že vie skvelo točiť filmy. Divákovi poskytuje užasný zážitok a k tomu ešte nadpriemerný výkon. 9/10 ()

campix 

všechny recenze uživatele

Bradley Cooper svojí režijní prvotinou hodně překvapil. Hned na první dobrou zpracoval dobovou látku do moderního hávu a dost možná z toho bude nejedna oscarová nominace. Na poměrně štědré stopáži vypráví moderní showbusinessovou pohádku, která má především v první polovině ďábelské tempo a musím přiznat, že mě právě první polovina bavila nejvíce. Ve druhé polovině se totiž o poznání zvážní a až tady se projeví hluchá místa a pohádkovost nebo spíše absurdita děje se stane více výraznou, včetně samotného finále. Bradley Copper si ale rozhodně zaslouží uznání i za své herectví, jelikož jeho ztvárnění pomalu uvadajícího rockera dovedl k dokonalosti a musím řici, že dle mého názoru výrazně zastiňuje mnohými vyzdvihovanou Lady Gaga, která na druhou stranu ale také není vůbec špatná. Hudební stránku snad nemusím ani vyzdvihovat, ta je naprosto perfektní. Sice bych ve finále trošku mírnil hype, který kolem snímku vznikl, ale v mnoha ohledech je Zrodila se hvězda hodně nadstandardní podívanou. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Dost obyčejný děj, který jsem určitě v jiné podobě už někde viděl, natočil Bradley s Gagou tak famózně, že tomu nejde nic upřít. Těžko si ale představit, že by se mu to podařilo i s někým jiným, jen velice málo podobných adeptek by to zvládlo, alespon ne v tomto měřítku. ... CC Flora ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Naprosto upřímný a osobitý film, který vás prostě nadchne ve všech směrech. Nejen, že Bradley Cooper opět potvrdil své herecké kvality ale ukázal taky, že je neskutečně schopný režisér. Sázka na Lady Gagu byla trefa do černého, jelikož je vážně sympatická a na zpěvačku zvládá herecké řemeslo až neskutečně skvěle a soundtrack který vytvořila, je prostě dechberoucí. Úžasný filmový zážitek, kterému přeji i nějákého toho Oscara. I just wanted to take another look at you. ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Moc bych chtěl, vážně, ale výš hodnocení nevytáhnu. Bradley Cooper při režii téhle stopáží brutálně přepálené prvotiny okoukal sotva pár základních postupů a herecky už vůbec nedává, Lady Gaga by dávala, ale nemá co... obě hlavní postavy jsou děsně ploché a jejich vztah naprosto nevěrohodný. Po parádní první části plné sladce mrazivých momentů spadne filmu řetěz za doprovodu neskutečně špatných popíkových hopsaček (přerod nesmírně talentované písničkářky v pomalovaného otroka producentů je přitom podán skokovitě a nevěrohodně) a už nenaskočí ani v závěru, který místo aby vydoloval emoce na maximum si už jen sám oddychává, že to má za sebou. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Jak tyhle věci nemusím, tak hudba skvělá, scénář též (přál jsem Bradleymu alespoň jednoho Oskara), i když Gaga nebyla taková jak jsem čekal, tak celkovej dojem super akorát konec byl na mě moc depresivní, zrovna tomuhle jsem věštil forever and ever. 4* a.k.a 85% ()

Související novinky

Oscarové nominace 2019

Oscarové nominace 2019

22.01.2019

Po Českých lvech tu máme konečně také nominace na 91. ročník Oscarů. Těm pro změnu vévodí osobní výpověď režiséra Alfonso Cuaróna Roma a pak kostýmní dobové drama Favoritka od Yorgose Lanthimose, oba… (více)

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

10.01.2019

Nominace na britské filmové ceny jsou již od včerejška známy a do čela se dostal film, který s Velkou Británií úzce souvisí. Snímek Favoritka režiséra Yorgose Lanthimose (Humr), vyprávějící o… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama