Reklama

Reklama

Zrodila se hvězda

  • USA A Star Is Born (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavní roli v dechberoucím romantickém dramatu Zrodila se hvězda hrají Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou ovšem celý svět lépe zná pod jejím uměleckým pseudonymem jako hudební superstar Lady Gaga. Pro čtyřnásobného držitele nominace na Oscara Bradleyho Coopera je tento film jeho režijním debutem. Cooper ve filmu zároveň hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Lady Gaga). Když se oba vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Ale když Allyin raketový start zastíní jeho vlastní kariéru, Jack stále obtížněji nese svůj ústup z velkých pódií a o to více se potýká se svými vnitřními démony. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (920)

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Je až obdivuhodné, jak tato tradiční romance šlape jako hodinky. Takto filmařsky vyzrálý režijní debut jsme tu už totiž dlouhou řadu let neměli a jako jeden z mnoha stále nechápu, kde se ten talent na režijní sesly vzal. Bradley do toho totiž šlape jak před kamerou, tak i za ní na 110% a za celou dobu vás nenechá ani na chvilinku zapochybovat, o tom že má svou vizi pevně pod kontrolou. Je vážně radost to sledovat a na oscarech držím palce jak jemu, tak i Lady G., která mě svým hereckým projevem naprosto ohromila. Přesně takový impuls dnes již umírající žánr potřeboval. Respekt! 8/10 ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Hudební milostná dramata jdou často mimo mě, ale Cooperova režijní prvotina je po všech stránkách natolik povedená, že se vůbec nedivím jejímu úspěchu nejen u diváků (resp. hlavně divaček), ale i u kritiky. Příběh má více vrstev (rozhodně to není jen sladkobolná lovestory pro milovnice červené knihovny), Cooper i Lady Gaga jsou ve svých rolích naprosto skvělí (oba výtečně hrají i zpívají) a i většina songů se opravdu povedla (ústřední hit Shallow se snadno zaryje pod kůži a mně osobně z něj chvílemi běhá mráz po zádech). Možná nejvíce mě však překvapilo, že film ve své druhé půlce dost otevřeně kritizuje reálnou hudební kariéru a celkovou (povrchně laděnou) image hlavní ženské hvězdy... ;-) 70 % ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, že děj nesklouznul do klišé kolejí, líbilo se mi fatální vyznění příběhu, líbil se mi projev baby Gagy, líbila se mi muzika, samozřejmě. Ale co může za to, že jsem do kina mazal znova, to je absolutní odevzdanost Bradleyho Coopera celému tomuhle projektu, která tu byla hmatatelnější než lidi na sedačkách vedle mě. Měl jsem z něj pocit, že fyzicky musel být po poslední klapce stokrát odrovnanější, než naši obránci po včerejším kolotoči Američanů v útočném pásmu. Chvála filmovým bohům, že ještě někdo dneska dělá filmy tak, že pro ně dýchá. (Vancouver, Kanada) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tento film dopadol u mňa podobne ako ospevovaná Bohemian Rhapsody, ale predsa bol o čosi viac filmovejší. Boli tu živšie postavy a podstatne lepší príbeh. Lady Gaga ma skutočne prekvapila, ale i tak si neodpustím salvy smiechu pri spomienke na posmešný smiech od Dicapria na jej adresu. Možno aj Leo oľutoval, pretože Gaga skutočne predviedla skvelý výkon. Mierny problém som videl v tom, že som sa prvú polovicu nejako nedokázal naladiť, až Cooperova žiarlivosť na úspech ma začala zaujímať a pochválim aj smutný záver, ktorý sa trošku vymyká bežnej holywoodskej produkcii. Váhal som v hodnotení, možno by som dal aj štvrtú hviezdu, ale film , ktorý už znova nepotrebujem vidieť si asi štyri hviezdy nezaslúži. 60%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Za mě je Zrodila se hvězda jedním z nejlepších filmů roku. A vůbec by mi nevadilo, kdyby z toho byla kupa Oscarů, protože tu všichni jedou na 120%. Ano, v jádru jde o klasickou story o vzestupu, pádu, lásce, rodině a tak dále. Cooper tu ale prodává jedno životní moudro za druhým a inscenuje kolem nich intenzivní hudební nádheru, v níž šlape všechno od romantiky až po osudovost. Stejně jako ostatní nechápu, kde se v něm ten filmařský talent vzal. Jsem za něj ale moc rád, jelikož nám přinesl nefalšovaný doják, který bych z fleku zařadil po bok Sing Street a Na pokraji slávy. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (48)

  • Lékař, který se zabývá Jackovou (Bradley Cooper) hluchotou, je skutečným Cooperovým lékařem. (Royaldell)

Související novinky

Oscarové nominace 2019

Oscarové nominace 2019

22.01.2019

Po Českých lvech tu máme konečně také nominace na 91. ročník Oscarů. Těm pro změnu vévodí osobní výpověď režiséra Alfonso Cuaróna Roma a pak kostýmní dobové drama Favoritka od Yorgose Lanthimose, oba… (více)

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

10.01.2019

Nominace na britské filmové ceny jsou již od včerejška známy a do čela se dostal film, který s Velkou Británií úzce souvisí. Snímek Favoritka režiséra Yorgose Lanthimose (Humr), vyprávějící o… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama