Reklama

Reklama

Zrodila se hvězda

  • USA A Star Is Born (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavní roli v dechberoucím romantickém dramatu Zrodila se hvězda hrají Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou ovšem celý svět lépe zná pod jejím uměleckým pseudonymem jako hudební superstar Lady Gaga. Pro čtyřnásobného držitele nominace na Oscara Bradleyho Coopera je tento film jeho režijním debutem. Cooper ve filmu zároveň hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Lady Gaga). Když se oba vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Ale když Allyin raketový start zastíní jeho vlastní kariéru, Jack stále obtížněji nese svůj ústup z velkých pódií a o to více se potýká se svými vnitřními démony. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (919)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Omladina si začíná libovat v hudebních filmech a i když je toto už na ní staré (2018!) - no comment, chtěla tohle vidět. Já to bral zase jako escort mission, protože sám bych si to asi nepustil. Nicméně Coopera beru za sympaťáka, poprvé jsme se potkali na Pařbě ve Vegas (to už je taky pár let) a docela mne zajímalo jak zvládne zpívat a jak mu to šlo z rejžovskýho křesílka. V údivu až po skončení filmu jsem zjistil, že ta nehezká dívka byla Lady Gaga. Do konceptu filmu ale zapadla skvěle! Trochu jsem se zastyděl, nicméně já poslouchám jinou hudbu než uřvaný mainstream a ona je úplně mimo moji přijmovou frekvenci. Pokud ovšem něco od ní nevřeští někde z rádia třeba v restauraci což neovlivním. A ačkoliv jsme s ní viděl i pár klipů, vždy měla na sobě nějaké hábity a vlastně jí nebylo vidět do obličeje. První půlka filmu byla fajn ač nešlo o žádný wov efekt. Takovýchto filmů tu už bylo, kdy se dívka najednou dostane do velkého světa... Sáhnu teď hoooodně zpátky a připomenu třeba Madla zpívá Evropě... Druhá půlka je méně hudební a více se tlačí na pilu drama a  slziček. Písničky z filmu mne moc nebavily a nemám potřebu se po nich shánět... Snad jen ta V Mělčinách zaujala. Když jsem byl loni na vánoce na Trafalgar Square nějaký umělec tam tohle zpíval, kolem dav lidiček a když přišlo na pasáž co zpívala ve flmu Gaga on ztichnul a lidi spontánně začali zpívat refrén. Já tu písničku neznal a přísahám, že jsem měl tehdy husinu po celém těle z toho jak to bylo krásné. Londýn, Trafalgar, kolem se prokousávaly červené autobusy a tady zpíval dav lidí z celého světa spolu tuhle hezkou písničku o vánocích... Ještě teď mám z toho krásné pocity. Takže pokud tento film má na svědomí vznik této písně, pak má u mne bod. Cooper hrál skvěle a docela jsem si ho jako kytaristu užíval. Skvěle tam fungovala ta hraná chemie v kapele, kdy si hudebníci dávají vzájemně signály atd... Gaga kupodivu nehrála taky špatně. V souhrnu to byl docela koukatelný hudební film, který nepřináší vůbec nic nového, ale na který může koukat celá rodina, protože je pořád lepčí než Hvězda padá vzhůru...  Dávám tedy za 3 panáky s ledem a pásek raději zamykám do skříně. * * * ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak som sa dostal k tej ospevovanej hudobnej a oscarovej melodráme. Nie je to zlé. Bradley Cooper je fajn a Lady Gaga mu dobre sekunduje, pekne to funguje medzi nimi, pesničkovo to ma tiež čo ponúknuť (hlavne Shallow sa podarila), ale prostredná časť a hlavne záver na mňa nefunguje tak, ako na ostatných. Nepríde mi to tak emotívne podané ako by mohlo byť, niečo tomu ešte chýba a taktiež aj na vyše 2 hodinovej stopáži by sa dalo niečo nájsť na krátenie, pre zrýchlenie deja. Pár slz a dobrá pesnička ešte nerobí pre mňa Oscarovku roka, no čo sa žánru týka, je to rozhodne jeden s tých lepších filmov. 70% - 3* ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který bezesporu dojme jak dámy, tak pány. Rozhodně se nejedná o čistě ženskou záležitost, jak je film občas prezentován. Na své si totiž přijdou nejen milovníci romantiky. Zrodila se hvězda je hlavně o zvučných rockových flácích, narvaných koncertech a syrovém rockerském životě plném chlastu a drog. Bradley Cooper je bezesporu nejen herecký talent, což tady dokazuje na plné (kokainové) čáře. Lady Gaga je právoplatná popová královna, jejíž songy, texty a hlas v rockovém podání nemá absolutní chybu, nemluvě o tom, že jako obyčejné holce jí to neuvěřitelně sluší. Chemie mezi hlavní dvojicí funguje dokonale a moment, kdy společně poprvé zazpívají Shallow, je tak úžasně natočený, že vhrkne nejednomu divákovi slzy do očí. Za jedinou slabou stránku považuju táhnoucí se, mírně nezáživný konec, který je přesným protikladem nadupaných prvních dvou třetin filmu. Nicméně úplný závěr je další salvou nekončících emocí, které po zhlédnutí přetrvají. Dlouho se mi nestalo, že bych o filmu i pár dní po promítání tolik přemýšlel a s chutí si pouštěl pořád dokola soundtrack. Jasný adept na několik nominací na Oscara. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jakoby papírově skvělá písničkářská romantika, celou dobu mě to drží, cením civilně na tělo styl a fokus na hlavní postavy (byť škoda, že není ještě víc prostoru pro Sama Elliotta), sálá z toho talent a snaha, mám radost z Bradleyho Coopera, shází mi jen zásadní maličkost - aby ve mně všechno kliklo a dopadlo po stránce emocí, měl zadostiučinění. Nevím, mám pocit... vůbec bych se nezlobil za extra 20 minut do finální třetiny, kde to pak šlo hrozně skokem. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zrodila se hvězda? Kde jako? Stefani Joanne Angelina aka Lady Gaga jí bezpochyby je. Bradley Cooper rovněž. Ten si zároveň potvrdil svou neohrozitelnou pozici skvělého herce v umrněných romantikách oceněných Oscarem (vzhledem k popularitě takového postavení nejspíš ani on s epigonem nepočítá). Lady Gaga má dobrý hlas, se zjevem to je horší a veškeré její doplňky ve filmu jsou naprostá katastrofa. Pokud někomu hvězda dolů za ohavné náušnice připadá moc, nechť vezme na vědomí, že hvězda má být hvězdou od hlavy k patě. Po hudební stránce mi konvenoval jen Bradley Cooper u piána či s kytarou. Z textů se mi pár líbilo, než je Gaga začala zpívat. Smutné, když u hudebního filmu člověk kouká na závěrečné titulky s pocitem, že čtení scénáře by byla neskonale lepší zábava, než se dívat na film. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (48)

  • Lady Gaga (Ally) musela zazpívat poslední píseň filmu „I'll Never Love Again“ jen několik minut poté, co se dozvěděla, že zemřela její nejlepší kamarádka Sonja Durham. Zpěvačka v rozhovoru pro časopis Entertainment Weekly uvedla: „Moje velmi, velmi, velmi drahá kamarádka toho dne zemřela na rakovinu. Měli jsme natáčet asi za 30 minut, když mi volal její manžel a já jsem ji slyšela mluvit na pozadí. Hned jsem sedla do auta a jela za nimi. Bohužel jsem přijela asi patnáct minut poté, co zemřela. Doslova jsem ležela s ní v náruči, s manželem, psem a synem po boku... Když jsem se vrátila, Bradley byl opravdu shovívavý a nakonec jsem tu písničku zvládla. Měla jsem neutuchající nutkání zpívat. Byla to vskutku zvláštní scéna, na kterou nikdy nezapomenu.“ (HellFire)
  • Bradley Cooper nechcel, aby jeho postava znela až príliš country. Nechcel ju škatuľkovať tým, že jej priradí nejaký hudobný žáner. Chcel, aby bola postava „typický, ale zároveň nezmazateľný chlapík“, ktorý nesmie znieť ako Bradley Cooper. Práve kvôli tejto výzve navštevoval hlasového poradcu, až sa mu napokon podarilo, že jeho hlas znel o oktávu nižšie. (MFJD)

Související novinky

Oscarové nominace 2019

Oscarové nominace 2019

22.01.2019

Po Českých lvech tu máme konečně také nominace na 91. ročník Oscarů. Těm pro změnu vévodí osobní výpověď režiséra Alfonso Cuaróna Roma a pak kostýmní dobové drama Favoritka od Yorgose Lanthimose, oba… (více)

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

10.01.2019

Nominace na britské filmové ceny jsou již od včerejška známy a do čela se dostal film, který s Velkou Británií úzce souvisí. Snímek Favoritka režiséra Yorgose Lanthimose (Humr), vyprávějící o… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama