Reklama

Reklama

VOD (1)

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (36)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 58,9 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 198,5 mil. (NIRO)
  • V Torontu se natáčelo na těchto místech: Lower Bay Station, Torontská univerzita, pod Gardner Expressway, Pinewood Toronto Studios a Lakeshore Blvd. V Ontariu se natáčelo na místech: Guelph, St. Thomas a na vojenské základně Kanadských ozbrojených sil CFB Borden. Natáčení začalo 30. května 2011. (noelcoward73)
  • Scéna souboje Quaida (Colin Farrell) s policejním komandem, které se jej chystá zatknout, odkazuje na scénu na začátku Matrixu (1999), kdy jde policie zatknout Trinity (Carrie-Anne Moss). Počáteční záběr, kdy se díváme přes Quaidovu ruku za hlavou do světla baterky a vidíme přibližujícího se policistu a závěrečné zaklení, jsou prakticky identické. (Dzin01)
  • V režisérském sestřihu se ve scéně, kdy Quaid (Colin Farrell) hraje na piano, objeví na obrazovce jako jeho alter ego místo Colina Farrella Ethan Hawke, což v rámci děje víceméně nedává smysl. Jessica Biel (Melina) poté v jednom z interview vysvětlila, že Hawke měl podle všeho původně hrát Quaida v celé úvodní pasáži filmu, a tedy být i na obrazovce ve scéně s pianem, ale nakonec si tvůrci řekli, že by pro diváka bylo příliš složité, kdyby měla jedna a táž postava během filmu dvě různé tváře, a všechny scény tak natočil pouze Farrell. (curfew77)
  • Nápis „Welcome to the Colony“, který se zobrazuje na mnoha digitálních poutačích v Koloniích, je v závěru vidět mj. i v češtině, a to ve znění „Vítejte“. (IQ Tiqe)
  • Scéna známá z trailerů, ve které hlavní hrdina zmasakruje policejní komanda, je celá v jednom záběru a natáčela se 22krát, než to Colin Farrell (Douglas Quaid) zvládl perfektně. (272827)
  • Kate Beckinsale (Lori Quaid) prohlásila, že po zkušenostech s filmovou sérií Underworld (od r. 2003) tentokrát ocenila "úbytek gumy, kůže a latexu". (Sufferer)
  • Přestože je Kate Beckinsale (Lori Quaid) akční profesionálka, toto natáčení mělo pro ni jeden háček. Situaci okomentovala slovy: „Když nadešla hodina pravdy, říkala jsem si: Panebože, já mám zlomit nos Jessice Biel (Melina)? Doposud jsem zápasila jen s kaskadéry a vlkodlaky." (Sufferer)

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama