Reklama

Reklama

VOD (1)

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (1 382)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem novou verzi Dickovy povídky, dostal jsem nesnesitelně nudnou coververzi jednoho skvělého filmu. Pominu-li povedené vizuální efekty a nápad s oprášením "starého dobrého" vysídlování nepohodlných obyvatel Velké Británie do Austrálie, nezaujalo mě v novém Total Recallu vůbec nic. Nejapný příběh plný pitomostí a klišé, který se nezmůže na nic nápaditějšího než na citace z originálu, se Verhoevenově krvavé sci-fi anekdotě nemůže rovnat ani v nejmenším. Colin Farrel je trapný, Bill Nighy nevyužitý, ženské postavy zbytečné. Stejně jako celý tenhle snímek. Zafungovalo snad jediné - při jeho sledování jsem dostal chuť podívat se znovu na všechny ty mnohem lepší filmy, které vykradl. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

"Tak aspoň že ta Beckinsaleová měla na začátku hezký spoďáry", řekl (americký) divák, dosrkal kolu a odešel domů. /// Wiseman je lišák a půjčuje si leckde. Ve výsledku to není žádná tragedie, protože dokázal prvky z Minority Report, Blade Runnera a původního TR zručně zkombinovat, aniž by však vytvořil jakýkoliv zárodek kultovního filmu. Akce je velmi solidní (bitka v Recallu, honička na dálnici, změna gravitace v Zeměpádu), ale dechberoucí scény nečekejte. /// Charismatický Cranston na minimálním prostoru předvádí maximální výkon, Farrell je obstojný, ale s ženami je to už o dost horší - otravná domina Beckinsale, extrémně nevýrazná a mdlá Biel. A těch blbostí - časovač bomby (na konci), stejný čas v Austrálii i Anglii a vlastně i zápletka - dělníci by se dali zabít rychleji a úsporněji. /// 125milionový rozpočet je na filmu vidět - vizuální efekty jsou skutečně velmi zdařilé, ale stávají se jen kulisou nevzrušivého příběhu. Lehce otravná je hudba, zdá se totiž, jako kdyby Gregson-Williams znal snad jen kontrabasy nebo něžný klavírek. *Spoiler* No a na konci nám vyjde sluníčko, Hauser se rozpomene na svou lásku a dvojice se políbí. Kurňa, to je děsné klišé! Jenže co od scenáristů Ultraviolet nebo Útěk na Horu čarodějnic (ech) čekat. 65 %. [Kino] ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Zatímco se australští máčové, paka a nefachčenka řítí liftem durch jádro naší těžce zkoušené planety, brumlám si své veselé ,,cotokurvazasejezapíčárnu" a patlám tento koment. A v okamžiku, kdy se stav beztíže v samotném epicentru země, zevrubně zachycený netvůrčím kolektivem, promění během pikosekundy v tíži absolutní, mám jasno. Nejen, že ti zhovadilci pojebali krásnou předlohu, pyšnící se klasickými, ostře řezanými rysy, ale rozhodli se nacákat do xichtu i madame Fyzice. Kladné stránky díla: Beckinsale je ultimátní mrdna! I Bílová v její záři tmavne. Méně zdařilé aspekty: zbytek ansámblu je k pláči. Nesourodé figurky se potloukají nelogickým světem, blábolí si své repliky a pookřejí pouze tehdy, kdy jejich ukoptěná ústa opouští otrocky přepsaná hláška z původního totálu (či knihy). Což jsou zároveň chvilky, které mě nejvíce bolí. Pokud někdo starší film neviděl, nechť na tom klidně nechá bulvy spočinout. Spatří zbastlené, jednoduché béčko se snesitelnými akčními pasážemi. Pro zbyvší, a jak doufám, naprostou většinu - serte na to jako Dežo na antikoncepci! ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Blade Runner, Minority Report, Bourne či dokonce (co se do stylu humoru týče) Utopenec na útěku. Len Wiseman kradl kde se dalo a tak ani není divu, že jakákoliv snaha o nápaditost byla pohřbena pod tuctovou režií a opravdu silně průměrným scénářem, čímž vzniká slepenec "čehosi". Pár fajnových akčních sekvencí se zde sice najde, ale sejde z očí - sejde z mysli. A ani trojkozá prostitutka to nezachrání. Verhoeven může dál v klidu spát. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Americký remake amerického filmu, už v této fázi je něco špatně. Točit navíc remake akčního sci-fi béčka je absolutní ztráta času, činnost veskrze neplodná a měla by smysl pouze tehdy, kdyby se vykostil děj a začalo se zgruntu jinak. Jenže to by k celkem pěknému vizuálu (připomene Minority Report), k obstojné kameře, charismatickému hlavnímu hrdinovi a slušným trikovým scénám nesměla produkce přibrat scénáristy, kteří zřejmě vystudovali moc vysokých škol, protože tak překombinovaný scénář psaný bez ladu a skladu jsem už dlouho neviděl. Připočtu-li k tomu všeprostupující emancipační snahy tentokrát zrovnoprávňující akční hrdinky na úkor hrdinů, což ve filmu postavilo proti Colinu Farrellovi Kate Beckinsale a donutilo ji dělat na podpatcích kopy, salta a výmyky, zklamání vrcholí. Suma sumárum, je to jiné, než původní Total Recall, ale je to taky jen primitivní akční béčko. A vypadalo to tak nadějně... ()

Galerie (113)

Zajímavosti (36)

  • V režisérském sestřihu se ve scéně, kdy Quaid (Colin Farrell) hraje na piano, objeví na obrazovce jako jeho alter ego místo Colina Farrella Ethan Hawke, což v rámci děje víceméně nedává smysl. Jessica Biel (Melina) poté v jednom z interview vysvětlila, že Hawke měl podle všeho původně hrát Quaida v celé úvodní pasáži filmu, a tedy být i na obrazovce ve scéně s pianem, ale nakonec si tvůrci řekli, že by pro diváka bylo příliš složité, kdyby měla jedna a táž postava během filmu dvě různé tváře, a všechny scény tak natočil pouze Farrell. (curfew77)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 58,9 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 198,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama