Reklama

Reklama

VOD (1)

Země se stala terčem invaze neviditelných mimozemšťanů a lidstvo jejich hostiteli. Mimozemské Duše vytlačí tu lidskou a převezmou kontrolu nad jejich tělem. Melanie je jedna z posledních lidských bytostí, která je vetřelci nedotčena. Po jedné z honiček se ale dostane do zajetí a je přesvědčena, že to znamená její konec. Do její mysli pronikne Duše jménem Poutnice. Ta pátrá v Melaniiných myšlenkách a doufá, že se dopracuje až k příčinám přetrvávajícího odporu, který jim lidé kladou. Je ale zavalena záplavou vzpomínek a silných emocí, jimž vévodí láska. Poutnice není schopna vysvobodit se z tužeb Melaniina těla. Síly, které jdou mimo ně, nakonec promění Poutnici a Melanii v nedobrovolné spojence. (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (679)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Skvelá téma, ktorá môže viesť mnohých k zamysleniu sa, či budúcnosť ľudstva nebude práve spojená s čipovaním ľudí. V minulosti sci fi, dnes už blízko realite. A nebudeme k tomu potrebovať žiadnych mimozemšťanov. Film túto tému ale berie dosť okrajovo, sústredí sa na útek jednej puberťačky so schizou. Každopádne od známeho mám veľmi dobrý odkaz, čo všetko o vás vie Google a Facebook a veľmi rád ho budem zdieľať: https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/mar/28/all-the-data-facebook-google-has-on-you-privacy ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku mi to zas tak strašné neprišlo. Niccola mám rád, a ešte koncom prvej hodiny filmu ma často napadala myšlienka, že dokázal zachrániť a niečo vyťažiť aj z totálne brakovej predlohy, najdekadentnejšej (v tom zlom zmysle slova samozrejme) autorky súčasnosti. A prvú hodinu to tak miestami naozaj vyzeralo. Nenudiace postupné odhaľovanie faktov (zo strany Saoirse ostatným, nie zo strany režiséra) a očakávanie gradácie a udržania si tempa. Meyerová mala tentokrát aspoň nejaký nápad, a Niccol už neraz dokázal, že nech je v jeho podaní budúcnosť akákoľvek, vždy ide o ťažký luxus. V tomto prípade s tým ale skončil. Všadeprítomná sterilita a pár pekných áut, s nijakým ďalším vykresľovaním futuristického sveta nepokračoval (asi snaha o vernosť predlohe). Nič ďalšie nové nepridal a zvyšok deja sa sústredil prevažne na tých pár preživších v jaskyni. Mimozemšťania s Krugerkou na čele sú tu len preto, aby bola nejaká akcia, a okrem Hurta a Saoirse tu máme len dvojicu nehereckých manekýnov (žeby Meyerovej trademark?), jedno decko, a zvyšok ľudí kamera nesleduje. Asi dvaja dostanú zopár viet, ostatných som ani nezahliadol. A tu začína ozajstný problém tohoto filmu. Pár failov sa samozrejme našlo už zo začiatku a sem tam nejaký what the fuck, ale nič čo by som nedokázal prekusnúť; ozaj hrozný grc sa z toho stal až v okamžiku, keď došlo na psychológiu postáv a ich vývoj. Ako s týmto jedna spisovateľka mohla byť spokojná?? Hranica medzi láskou a nenávisťou je búraná bez nejakého detailnejšieho vysvetlovania; o postavách nevieme v podstate nič, okrem toho, že dokážu milovať a nenávidieť, a prechod od jedného k druhému nastáva s odstupom jednej scény. Časom začína nechcene vtipne pôsobiť aj tá ústredná myšlienka kindervajca (dve v jednom), a záverečná polhodina, to je niečo tak neskutočne stupídne a zle napísané, až zostáva rozum stáť. Vo výsledku je The Host zhruba rovnako zlý film ako Twilight, s tým rozdielom, že Host ma celkom bavil aspoň tú slabú polovicu stopáže, kým odhalil, čo je v skutočnosti zač. Dvanástky z toho zase budú vlhnúť a nejednému scientológovi poskočí srdce radosťou; normálnemu, uvažujúcemu divákovi z toho ale bude nazvracanie. 30% a nad tou druhou hviezdou ešte veľmi veľmi váham. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Naozaj neviem už ako sa mám k tomuto vyjadriť.Aj ja som k tomuto filmu pristupovala s odstupom kvôli nezvládnutým častiam twilightu, a ktoré som hodnotila tak vysoko lebo by som klamala, že sa mi knihy páčili (s časom už ani nie, ale neviem, či je to preto lebo ich všetci odsudzujú, alebo preto že som staršia). Hostiteľ sa dobre pozerá. Je to príjemný príbeh plný lásky k ľudstvu. Niektoré hodnotenia sa mi zdajú nízke iba preto lebo je to podľa knihy od Stephanie Mayer. Keď tomuto filmu dáte odpad!, čo už dáte telenovele? -250%??? Pre mňa to bolo príjemné, malo to pekný soundtrack, dobré herecké obsadenie a celkom fajn nápad. 65% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No jo Meyer se nezapre, to zas byla kokotina. Zacatek jeste vypada docela slibne, honicky s hledacema, nekde se skrejvajici lidskej odpor a v hlavni roli fajn Ronan. Kdyz se ale zacne vykecavat hlavni hrdinka "sama se sebou", zaclo mi to trochu lezt na nervy. No a tady je prvni problem, on je vicemene o tom uz celej zbytek filmu, vetsinu deje tak par postav sedi na prdeli v jeskyni a mele a mele a mele. Kdyz se navic zacne resit, ze dva borci milujou dve zensky, ktery jsou ale v jednom tele, zaclo mi rapidne klesat iq. Par napadu je sice fajn, Niccol se nezapre, takze to je natoceny docela slusne a nijak vyrazne to nenudi, krome Ronan tu je fajn Hurt, jenze to je vsechno. Pribehove to je proste naprosty dno. Ale porad lepsi nez Stmivani, slabsi 3*. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Další pohádka z pera Stephenie Meyer. Je zajímavé, že podle jejich románů se ještě nepodařilo ani zručným režisérům natočit alespoň průměrný film, Andrew Niccol je schopný režisér, ale Hostitel dobrý film není. Občas se film snaží prohodit nějakou tu myšlenku, která by asi měla vést k zamyšlení, ale celé je to zabalené v tak banalním kabátu. Chování postav nedává smysl, bylo by velmi těžké spočítat, kolikrát jsem měla chuť se někam propadnout, když už jsem opravdu nedokázala vydržet, co postavy dokázaly dostat z úst. Muži by se filmu měli vyhnout obloukem, na nějaké akční sci-fi rovnou zapomeňte, tady se většina filmu odehrává v jedné jeskyni, kde jsou v jednom těle uvězněny dvě dívky, a každá miluje jiného kluka, takže budete muset sledovat, jak jedna dívka chce políbit toho, ale ta druhá to nechce, chce totiž líbat toho druhého a o tom jsou samozřejmě i jejich společné dialogy. Snažila jsem se alespoň pochopit to některé ženské publikum, najít tam něco v té romantice, ale nic, ten trojúhelník (čtyřúhelník) je strašně trapný, nenašla jsem tam nic uvěřitelného, vztah dvou lidí nemá začátek a nemá žádný vývoj, prostě je to děsně prázdné, jako vše, co jsem od Stephenie Meyer viděla. Ne, už se nikdy nenechám ukecat, abych šla do kina na cokoliv, co napsala tato žena. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (17)

  • Jake Abel (Ian O´Shea) absolvoval niekoľko lekcii hry na gitare a keď už malo dôjsť k natočeniu scény, pre ktorú trénoval, Stephenie Meyer skríkla ´Stop!´ a nadobro ju zastavila. Neskôr sa šírili zvesti, že mala byť veľkou súčasťou druhého pokračovania. (Persephone9)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama