Reklama

Reklama

Umbrella Academy - Série 2

(série)
Trailer 1
USA, 2020, 7 h 53 min (Minutáž: 40–50 min)

Předloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hrají:

Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Cameron Britton, Justin H. Min, Ritu Arya, Yusuf Gatewood (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sourozenci se přenesou zpátky v čase do Dallasu 60. let. Každý z nich začíná nový život na jiném místě, ale pak je nečekaná hrozba konce světa svede zase dohromady. (Netflix)

Recenze (45)

Toren 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7/10. Pořád to tam je. Jen ne tolik, jak bych si přál. Časové hrátky těší, postavy stále fungují na jedničku a nové, vážnější prvky tomu překvapivě sedí na výbornou. Vanya je na druhou stranu stále extrémně otravná, finále zbytečně velkolepý a nepřátelé o něco méně propracovanější, než naposled. Má to styl, super hudbu, nápadité záběrování a dvě solidně navržené akční sekvence. Vlastně spokojenost... jen by to příště chtělo změnit přístup a neopakovat příběhové schéma. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„MUSÍME ZASTAVIT APOKALYPSU! JADERNÁ VÁLKA… ZA DESET DNÍ...“ /// Sourozenci zase zachraňujou svět.. I když vlastně nikdo neví, jak to s tou záchranou doopravdy je… Fajn je Lila i to, že díky ní dostává víc prostoru Diego. Díky tomu, že s cestování v čase nemají problém už nikde, nasajeme šedesátkovou atmosféru Dallasu. Všichni jsou (stejně jako v jedničce) „svý“, takže sympatie obdobný. Navíc finální bitva byla solidně akční i důvtipná… S odstupem několika dní musím přiznat, že se na další sérii těším. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Po maskru nebejvám nabuzenej 2.) Vždycky jsem chtěl zachránit Kennedyho. A svět. 3.) Thx za titule „Vojtěch Ulrich“ a „junt“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komiks je šílenější a často lepší než seriál, na druhou stranu se ale adaptace snadněji chápe. Původně jsem čekal, že Dallas nebude protože si kus zápletky vystříleli už v první řadě, ale tvůrci zaimprovizovali a funguje to náramně. I když je zachraňování Kennedyho dost provařené a předloha si s tím prohrála o trochu lépe. Otevřený závěr je hodně podobný konci třetího dílu, kteréhož zápletku s hotelem Zapomění jsme zase přeskočili. Černošskylesbickogayovské odbočky jen uměle natahují děj, ale dá se to zvládnout. Je v tom guláš, ale s hodně kvalitním hovězím. Sem s dalšími knedlíky! ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně libozvučný žánrový muziky prakticky za lajvont, výborný soundtrack plný peckovních old-school šlágrů, pestrobarevná feel-good retro stylizace (60. léta jsou neskutečně sexy), oproti předešlý sérii kompaktnější a hravější premisa, a v neposlední řadě zábavný komiksový spektákl se vším všudy – to vše mi bohatě stačí k tomu abych se euforicky vznášel ve čtyřkvaltovým nebi. A vůbec ani nevadí že příběh je (nečekaně) překombinovaný a kadence žánrových klišé, patetickýho kýče a deus ex machiny je větší jak objem tricepsu vopičáka Luthera.... Já si tuhle bandu dysfunkčních delikventů a charismatických vořežprutů zamiloval natolik, že negativa protentokrát jdou stranou. V čem totiž Umbrella Academy vyniká od jiných komiksovek je ten feel-good optimismus a vibe, který jinde prostě nenajdete. No a irský sympaťák Robert Sheehan, který do svého charakteru esoterického hippie mesiáše Klause částečně reflektuje atributy své ikonické role z Misfits, si celou show krade pro sebe. Plus ty excentrický videoklipový rošády jsou prostě k nezaplacení! Fekální humor, cynický hlášky z filozofie mámvpičismu a opulentní megalomanství ještě nikdy nebylo v supráckým seroši tak atraktivní. Druhá řada je tak ve výsledku echt zábavnou žánrovkou a skvělým seriálovým zpestřením. Nic pro diváky bez nadhledu......... [VERDIKT: 8,2 retro šmakulád z 10] ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je kvalitnější než první. Ustoupilo se od humoru, ač se člověk v některých dílech fakt pobavil. Apokalypsa číslo dvě je lepší, protože doba do které se děj posunul je sama o sobě jedna z nejzajímavějších. Minimálně v USA to tak bylo, přeci jen smrt Kennedyho bude vždy v duši každého Američana a i u nás každý ten nevyjasněný příběh zná. Proč do něj nevložit trošku té fantazie z akademie umbrella? Nebo snad akademie sparow? No nebudu lhát, ale na další sérii se víc než těším. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[68%] První série také za mě nebyla úplně velká bomba, ale zabavila mě. Po slabších 3 dílech mě to začalo bavit až do konce. Tato druhá série byla taková chvílemi dost nudná, víc mě to začalo bavit až od 7 dílu. A poslední, desátý mě přímo nadchl. Takže škoda, že to nebylo i v té nudné první polovině svižnější. Jinak si moc stěžovat nemůžu. Postavy mě bavily ještě víc, tak doufám, že ta nová třetí série bude ještě víc, našlapanější po všech stránkách. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. Séria "The Umbrella Academy" ma najprv slušne naštvala, no ku koncu to dospelo do zdarného konca. Prekvapivo. S tým, čo tu otvorili som myslel, že niekomu by som najradšej zakrútil krkom, lebo to išlo úplne proti všetkému čo urobili na konci minulej série. Ale potom sa ukázalo, že seriál je inteligentnejší, než som si spočiatku myslel. Vďakabohu. Prvá vec je, že niektoré momentky v tejto sérii boli asi jedny z najlepších momentiek, ktoré som kedy videl. Momentka medzi Benom a Vanyou je pre mňa asi najlepšia. Celkovo všetko čo sa týka Vanye je super. Neustále si uvedomujem ako ju obdivujem a ako vnútorne chápem všetko čím si prechádza a čo to postupne začne spôsobovať. A som rád, že to tentokrát neskončí tak ako naposledy. Čo sa zloducha týka, tak je to ten istý zloduch, ktorého sme mali naposledy a popravde si tu Kate Walsh vyslúžila oveľa viac miesta než bolo potrebné. A vedela byť neskutočne otravná. Je to ten stereotyp zloducha, ktorý potrebuje rozprávať všetko s veľkou dávkou afektu, aby svojim slovám dodal dôraz. Neviem čo viac k nej povedať. Máme tu niekoľko nových postáv. Švédi podľa mňa moc zaujímaví nie sú a skôr mi chýbajú zabijaci z predošlej série. Lila je v pohode a má aj celkom zaujímavú príbehovú líniu. A priniesla niekoľko dobrých momentiek. Posledné dve epizódy sú pre mňa fantastické. Niekoľko vynikajúcich momentiek a zvratov, ktoré zo série robia niečo úplne nové. A teaser na 3-tiu sériu funguje rovnako skvele. Osobne som to zhodnotil, že "Umbrella Academy" je viac banda deciek, ktoré svojimi schopnosťami dokážu viac vecí pokašlať, než spraviť. A o to je ten záver zaujímavejší. Poviem ešte, že sa mi páči aj akými zmenami jednotlivé postavy prejdu a ako všetci musia zažiť pád na dno, aby sa z neho mohli odraziť. Keď sa Luther stretne v tejto sérii po prvýkrát s Vanyou, tak to pôsobilo silne a úprimne. Celkovo si myslím, že napriek veľmi rozpačitému štartu druhej série, kde som asi dával otáznik na všetky rozhodnutia tvorcov, potiahli to správnym smerom a dali tomu všetko, čo seriál potreboval. Určite nie tak silný dojem ako v prvej sérii, ale stále som spokojný. Hodnotenie: A- ()

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohem lepší než jednička. Bez nutnosti představovat jednotlivé postavy a jejich vztahy a osudy se šlape na plynový pedál od prvního dílu, aby vše vygradovalo v parádní finální bitvě. Mezitím spousta nápadů, zábavných hrátek s časem, nečekaných zvratů a zábavného mlžení, jak to vlastně s tou apokalypsou tentokrát bude. Nechybí napětí, dojetí, emoce, ani občasné odlehčení humorem. Tentokrát bez zaváhání plný počet hvězd. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší než první série a to o dost, druhá série má ucelnější příběh a postavy sou tady tak nějak víc vyzrálejší a hlavně se mi líbí staro-nová Vanya, která je prostě víc v klidu, umí za sebe postavit a umí kontrolovat své schopnosti. Kromě lepší příběhové linky, je i Jednatelka mnohem lepší záporák, než Peabody, mnohem lépe manipuluje a umí svými činy překvapit. Lepší sou i vedlejší příběhové linky, kdy členové rodiny zasáhnou do života jiných lidí a ovlivní jejich životy, někdy k dobrému a někdy ke špatnému. A vlastně mně ani nemrzí, že zde neni tolik akce, jednak je zde lepší a za druhé, ta akce je zde spíš takový bonus. Taky se mi líbilo, že písničky zde dobře seděli do různých stavů v jakém se příběh nacházel, sou zde součastí toho příběhu a nejsou jen zde jako hudební doprovod, tak jako v Guardians of the Galaxy. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria bola svieža a príjemná. Druhá je obrovská scenáristická katastrofa. Milujem tie momenty, keď sa zachraňuje svet alebo sa hrá o čas, ale postavy kecajú, prechádzajú sa, uhýbajú sa miliónom guliek a sú zachránený v poslednej minúte. Celá séria je tak zbytočne naťahovaná, až to bolí. Všetky postavy sa stretnú, ale namiesto toho aby boli spolu si ide každý svojou líniou - pričom väčšina z tých línií nemá vôbec zmysel pre samotný príbeh - Lutherov zamestnávateľ, manžel Allison, alebo Klausova sekta. Išlo mi to veľmi pomaly. Niekoľko skvelých nápadov, vytratených do prázdna. Komiks je trošku o niečom inom. Dúfam, že to tretia séria zachráni, inak sa bude jednať o strašne premárnenú príležitosť. Druhá séria ňou už v zásade bola. 2.séria - 55% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skok do roku 1963 perfektním scénáristickým krokem, jiná doba rozhodně seriálu prospěla. Dále potěšil ten fakt, že jsem si z pozice diváka postupně během sledování druhé série vyšlapal cestičku i k ostatním postavám z hlavní sedmičky. Jasně, Klaus zde zase září na všechny světové strany a Pětka opět s prominutím nezavře hubu, ale i osud dalších hrdinů mě zajímal více než v jedničce (za to palec hore). Jinak příběh se opět asi nedá označit za nějaký inovativní, spíš jsem si užíval jednotlivé detaily a výbornou vedlejší linku se Švédy, tato minizápletka vskutku potěšila. Zase se dostavil nesmírně elegantní cit pro použití správné skladby ve správný čas, ať už se jednalo o nějakou přestřelku, bitku či jen vtipnou taškařici, vždy tomu inkriminovanému momentu soundtrack vlil čerstvou krev do žil, musela to být neskutečná piplačka s vybíráním ze širokého repertoáru hudebních pecek, ale výsledek fakticky stál za to. Došlo i na chvíle, jež slušně zamávaly s mojí emoční stránkou. No a závěr ? Ten tomu nasadil korunku. Těším se na zakončení trilogie. Za mě dávám 80 % ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle si představuji druhou řadu. Zatímco první se ještě hledala, ta druhá je sice epičtější a "větší", čímž se často tvůrci snaží maskovat dějovou prázdnotu, ale v tomto případě si na příběh více méně nemůžu stěžovat. Každá z postav se dočká dostatečného prostoru, děj je komplexní, ale srozumitelný a finále dostatečně epické a dějově uzavřené, ale nepostrádající "nezbytnou" tečku v podobě cliffhangeru. Povedlo se to, hodně se to povedlo. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

druhá řada pokračuje tam kde skončila první a co je hlavní udržela vysoko nastavenou laťku.Neposunula jí výš,ačkoliv je druhá řada o fous větší a zběsilejší,ale už jen to,že jí udržela je za mě skvělá práce.Všechny postavy mají dostatek prostoru a dokonce se přidá pár nových a celkem zásadních,děj letí zběsile kupředu a osobně sem se celých deset dílů bavil přesně tak jak sem doufal.Snad bude třetí řada a už teď se na ni dost těším.Celkem vážně navíc uvažuji,že pořídím komiks,který jsme nečetl a rád bych měl srovnání...85% ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série drží víc pohromadě, ale neříkám, že je lepší. Je jiná. Už známe hlavní věci, ale jde hlouběji kvůli době, kdy se série odehrává. Hudební složku ani komentovat nebudu. Upravené nebe v uších...a výkon Roberta Sheehana byl v druhé sérii neskutečný. Konec série je opět na naštvání, protože bude dlouhá pauza... ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně lepší než téměř dětinská první série. Charaktery již i svými linkami nepůsobí tak blbě a trapně a každá jednotlivá epizoda mi toho buď příkladem. Díky takovémuhle pojetí si náhle začnete uvědomovat jakousi depresi z tohoto seriálu jen chrlící a vy si to konečně uvědoměle užijete, jak by měl zároveň rating slibovat (neříkám, že to je pravdilo, ale mělo by být). Naladění do 60' stylu mi neuvěřitelně sedlo a s každou další epizodou jsem si tuhle retrosérii užíval čím dál víc. Jen postavy Sissi a Harlena (nebo jak se sakra píšou) mi jakože fakt nesedli, protože stereotypy typu histerická matka a držkující neposlušnej němej syn fakt nenávidím v každém filmu, a nevím, proč by tomu tady mělo být jinak. Pak tedy ještě vytknu trošičku překlišovaný finále (s teda jakože fakt velkolepou bitvou) a udělím známku 7,5/10 ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série - (6,5/10) : Druhá série má výhodu v tom, že se vám postavy již dostaly pod kůži a vy s jistotou víte na koho se těšit a na koho zase moc ne. Dle očekávání pak vaši miláčci předvádí opět herecké koncerty a vy si můžete opět užívat celou sérii s nimi, kdy první polovina je opět bez servítek VATA.. Všichni sourozenci jsou rozházení po celém městě a žijí si své sny/kulty nebo třeba manželství.. Ale to bylo třeba super.. Každý se musel rozloučit s něčím jiným a byla v tom super rozmanitost. Co se týče druhé poloviny série, tak tam to byla už parádní jízda, která přidávala na plynu a vznikaly parádní scény a momenty, které vás opravdu dostaly do kolen. Nejoblíbenějšími postavami zůstávají Ben a Klaus.. K mým méně oblíbeným se přidala Lila. Celkově jde o milé pokračování, které se mi o chlup líbilo více než první série. Tady bylo víc silných momentů, které mi utkvěly v paměti. Nejlepší epizoda: 743 (S02E09) . ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tam, kde mě Umbrella Academy ve svém úplném začátku ve velkém měřítku mátla a nedovolila mi si ji oblíbit, tam si mě v prvních minutách své druhé řady okamžitě omotala kolem prstu a najednou jsem se těšil den co den, až bude čas se vrhnout na další epizodu. A teď, ani 10 dní po dokončení celého seroše, mi ta bizarní rodinka už pekelně chybí. [viděno na Netflixu] ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tom, co jsem se zažíval v první sérii do děje, jsem tuhle sérii zhltnul během dvou dnů a bavila mě snad ještě více než první, jdu koukat na další a potom si shrnu myšlenky a názory u recenze celého seriálu. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když Umbrella Academy minulý rok přistála na Netflixu jako žhavá neortodoxní superhrdinská podívaná, tak se svět snadno chytil a vyvinula se sebranka nekritických fanoušků a obdivovatelů. Mně se to také líbilo, ten punc něčeho neokoukaného byl náležitě využit, ale měl jsem problém s některými postavami a jejich až stupidními příběhovými oblouky, jichž byl přehršel a pořádně fungovaly jen dvě. Na druhou sérii jsem tudíž šel se zdravou skepsí, jež se po zhlédnutí prvního dílu ještě o kapánek prohloubila, jelikož mě celkem namíchla troufalost tvůrců a jejich sebevědomí v recyklaci apokalyptické premisy až příliš stojící na konotacích, jež definovaly předešlou látku. Naštěstí to do mnou predikovaných sraček nespadlo a dokonce mě to bavilo i více, než minule, na což má podíl několik důležitých faktorů. První je rozhodně prostředí a atmosféra, přesun do Dallasu raných 60. let je velmi atraktivní místo i čas a autoři si s tím náramně vyhráli na několika rovinách a dokázali na to nenásilně naroubovat i sociálně politické otázky rezonující současným světem (rasy a sexualita). Druhý faktor je zlepšení scénáře a lepší práce s postavami. Děj má jistější otěže, směr a celkově je více koherentní, působí konečně jako nadřazená hlavní linie a ne jako rovnocenný souputník dílčích osobních příběhů každé z postav. A právě postavy jsou tu také mnohem zdravěji pojaté, Klaus a Pětka jsou zase naprosto geniální, herecky bezchybní a charakterem nejzajímavější (sarkastický prepubescent a mírotvůrce notorák), ale i zbytek rodinky polepšil. Příběhové oblouky nejsou tak patetické a více odpovídají charakterům každého z nich, jejich chování a rozhodnutí konečně souzní se zdravým rozumem a získávají prostor k emocionálnímu vývoji a to platí zároveň pro novou posilu... až na jednu výjimku. Ellen Page (EDIT: Teď už Elliot) opět svým výkonem nikterak nezáří, její osobní příběhová linka je opět lehce iritující, nýbrž se pohybuje v přítomnosti debilních stereotypů jako archetyp konzervativního otce alkoholika, ufňukané matky a retardovaného synka, jemuž máte spíš chuť při každé příležitosti jednu vrazit a ne ho litovat, ale posun u ní přeci jenom je a to takový, že mě tentokrát nesrala a to je u takové postavy dostačující. Když pominu několikrát přestřelenou stylizovanou trhlost, trapné hlášky a pár nelogických pytlovin, tak jsem vlastně spokojenější, než bych čekal. 8/10. P.S. Predispozice na třetí sérii vypadají slušně, těším se. ()

Reklama

Reklama