Reklama

Reklama

Umbrella Academy - Série 2

(série)
Trailer 1
USA, 2020, 7 h 53 min (Minutáž: 40–50 min)

Předloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hrají:

Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Cameron Britton, Justin H. Min, Ritu Arya, Yusuf Gatewood (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sourozenci se přenesou zpátky v čase do Dallasu 60. let. Každý z nich začíná nový život na jiném místě, ale pak je nečekaná hrozba konce světa svede zase dohromady. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (45)

Toren 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7/10. Pořád to tam je. Jen ne tolik, jak bych si přál. Časové hrátky těší, postavy stále fungují na jedničku a nové, vážnější prvky tomu překvapivě sedí na výbornou. Vanya je na druhou stranu stále extrémně otravná, finále zbytečně velkolepý a nepřátelé o něco méně propracovanější, než naposled. Má to styl, super hudbu, nápadité záběrování a dvě solidně navržené akční sekvence. Vlastně spokojenost... jen by to příště chtělo změnit přístup a neopakovat příběhové schéma. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je kvalitnější než první. Ustoupilo se od humoru, ač se člověk v některých dílech fakt pobavil. Apokalypsa číslo dvě je lepší, protože doba do které se děj posunul je sama o sobě jedna z nejzajímavějších. Minimálně v USA to tak bylo, přeci jen smrt Kennedyho bude vždy v duši každého Američana a i u nás každý ten nevyjasněný příběh zná. Proč do něj nevložit trošku té fantazie z akademie umbrella? Nebo snad akademie sparow? No nebudu lhát, ale na další sérii se víc než těším. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria bola svieža a príjemná. Druhá je obrovská scenáristická katastrofa. Milujem tie momenty, keď sa zachraňuje svet alebo sa hrá o čas, ale postavy kecajú, prechádzajú sa, uhýbajú sa miliónom guliek a sú zachránený v poslednej minúte. Celá séria je tak zbytočne naťahovaná, až to bolí. Všetky postavy sa stretnú, ale namiesto toho aby boli spolu si ide každý svojou líniou - pričom väčšina z tých línií nemá vôbec zmysel pre samotný príbeh - Lutherov zamestnávateľ, manžel Allison, alebo Klausova sekta. Išlo mi to veľmi pomaly. Niekoľko skvelých nápadov, vytratených do prázdna. Komiks je trošku o niečom inom. Dúfam, že to tretia séria zachráni, inak sa bude jednať o strašne premárnenú príležitosť. Druhá séria ňou už v zásade bola. 2.séria - 55% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[68%] První série také za mě nebyla úplně velká bomba, ale zabavila mě. Po slabších 3 dílech mě to začalo bavit až do konce. Tato druhá série byla taková chvílemi dost nudná, víc mě to začalo bavit až od 7 dílu. A poslední, desátý mě přímo nadchl. Takže škoda, že to nebylo i v té nudné první polovině svižnější. Jinak si moc stěžovat nemůžu. Postavy mě bavily ještě víc, tak doufám, že ta nová třetí série bude ještě víc, našlapanější po všech stránkách. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně libozvučný žánrový muziky prakticky za lajvont, výborný soundtrack plný peckovních old-school šlágrů, pestrobarevná feel-good retro stylizace (60. léta jsou neskutečně sexy), oproti předešlý sérii kompaktnější a hravější premisa, a v neposlední řadě zábavný komiksový spektákl se vším všudy – to vše mi bohatě stačí k tomu abych se euforicky vznášel ve čtyřkvaltovým nebi. A vůbec ani nevadí že příběh je (nečekaně) překombinovaný a kadence žánrových klišé, patetickýho kýče a deus ex machiny je větší jak objem tricepsu vopičáka Luthera.... Já si tuhle bandu dysfunkčních delikventů a charismatických vořežprutů zamiloval natolik, že negativa protentokrát jdou stranou. V čem totiž Umbrella Academy vyniká od jiných komiksovek je ten feel-good optimismus a vibe, který jinde prostě nenajdete. No a irský sympaťák Robert Sheehan, který do svého charakteru esoterického hippie mesiáše Klause částečně reflektuje atributy své ikonické role z Misfits, si celou show krade pro sebe. Plus ty excentrický videoklipový rošády jsou prostě k nezaplacení! Fekální humor, cynický hlášky z filozofie mámvpičismu a opulentní megalomanství ještě nikdy nebylo v supráckým seroši tak atraktivní. Druhá řada je tak ve výsledku echt zábavnou žánrovkou a skvělým seriálovým zpestřením. Nic pro diváky bez nadhledu......... [VERDIKT: 8,2 retro šmakulád z 10] ()

Galerie (192)

Zajímavosti (3)

  • V 6. minutě filmu, těsně před nukleárním výbuchem, kdy zestárlý Hazel přeruší číslo Pět (Aidan Gallagher) a nabídne mu únik, použije hlášky: „Come with me if you want to live,“ z Terminátora 2 (1991) a „There is no time to explain“ ze stejnojmenné hry. (NiMareQ)
  • Na začátku vypravěč zmíní, že jediní přeživší apokalypsy je šestice sourozenců. Ovšem na konci epizody Bílé housle (2019) je záběr na Hazela (Cameron Britton) a Agnes (Sheila McCarthy), kteří se zachrání s pomocí kufříku Komise. (VinceCZ)

Reklama

Reklama