Reklama

Reklama

Umbrella Academy - Série 2

(série)
Trailer 1
USA, 2020, 7 h 53 min (Minutáž: 40–50 min)

Předloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hrají:

Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Cameron Britton, Justin H. Min, Ritu Arya, Yusuf Gatewood (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sourozenci se přenesou zpátky v čase do Dallasu 60. let. Každý z nich začíná nový život na jiném místě, ale pak je nečekaná hrozba konce světa svede zase dohromady. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (45)

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je kvalitnější než první. Ustoupilo se od humoru, ač se člověk v některých dílech fakt pobavil. Apokalypsa číslo dvě je lepší, protože doba do které se děj posunul je sama o sobě jedna z nejzajímavějších. Minimálně v USA to tak bylo, přeci jen smrt Kennedyho bude vždy v duši každého Američana a i u nás každý ten nevyjasněný příběh zná. Proč do něj nevložit trošku té fantazie z akademie umbrella? Nebo snad akademie sparow? No nebudu lhát, ale na další sérii se víc než těším. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně lepší než téměř dětinská první série. Charaktery již i svými linkami nepůsobí tak blbě a trapně a každá jednotlivá epizoda mi toho buď příkladem. Díky takovémuhle pojetí si náhle začnete uvědomovat jakousi depresi z tohoto seriálu jen chrlící a vy si to konečně uvědoměle užijete, jak by měl zároveň rating slibovat (neříkám, že to je pravdilo, ale mělo by být). Naladění do 60' stylu mi neuvěřitelně sedlo a s každou další epizodou jsem si tuhle retrosérii užíval čím dál víc. Jen postavy Sissi a Harlena (nebo jak se sakra píšou) mi jakože fakt nesedli, protože stereotypy typu histerická matka a držkující neposlušnej němej syn fakt nenávidím v každém filmu, a nevím, proč by tomu tady mělo být jinak. Pak tedy ještě vytknu trošičku překlišovaný finále (s teda jakože fakt velkolepou bitvou) a udělím známku 7,5/10 ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně libozvučný žánrový muziky prakticky za lajvont, výborný soundtrack plný peckovních old-school šlágrů, pestrobarevná feel-good retro stylizace (60. léta jsou neskutečně sexy), oproti předešlý sérii kompaktnější a hravější premisa, a v neposlední řadě zábavný komiksový spektákl se vším všudy – to vše mi bohatě stačí k tomu abych se euforicky vznášel ve čtyřkvaltovým nebi. A vůbec ani nevadí že příběh je (nečekaně) překombinovaný a kadence žánrových klišé, patetickýho kýče a deus ex machiny je větší jak objem tricepsu vopičáka Luthera.... Já si tuhle bandu dysfunkčních delikventů a charismatických vořežprutů zamiloval natolik, že negativa protentokrát jdou stranou. V čem totiž Umbrella Academy vyniká od jiných komiksovek je ten feel-good optimismus a vibe, který jinde prostě nenajdete. No a irský sympaťák Robert Sheehan, který do svého charakteru esoterického hippie mesiáše Klause částečně reflektuje atributy své ikonické role z Misfits, si celou show krade pro sebe. Plus ty excentrický videoklipový rošády jsou prostě k nezaplacení! Fekální humor, cynický hlášky z filozofie mámvpičismu a opulentní megalomanství ještě nikdy nebylo v supráckým seroši tak atraktivní. Druhá řada je tak ve výsledku echt zábavnou žánrovkou a skvělým seriálovým zpestřením. Nic pro diváky bez nadhledu......... [VERDIKT: 8,2 retro šmakulád z 10] ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. Séria "The Umbrella Academy" ma najprv slušne naštvala, no ku koncu to dospelo do zdarného konca. Prekvapivo. S tým, čo tu otvorili som myslel, že niekomu by som najradšej zakrútil krkom, lebo to išlo úplne proti všetkému čo urobili na konci minulej série. Ale potom sa ukázalo, že seriál je inteligentnejší, než som si spočiatku myslel. Vďakabohu. Prvá vec je, že niektoré momentky v tejto sérii boli asi jedny z najlepších momentiek, ktoré som kedy videl. Momentka medzi Benom a Vanyou je pre mňa asi najlepšia. Celkovo všetko čo sa týka Vanye je super. Neustále si uvedomujem ako ju obdivujem a ako vnútorne chápem všetko čím si prechádza a čo to postupne začne spôsobovať. A som rád, že to tentokrát neskončí tak ako naposledy. Čo sa zloducha týka, tak je to ten istý zloduch, ktorého sme mali naposledy a popravde si tu Kate Walsh vyslúžila oveľa viac miesta než bolo potrebné. A vedela byť neskutočne otravná. Je to ten stereotyp zloducha, ktorý potrebuje rozprávať všetko s veľkou dávkou afektu, aby svojim slovám dodal dôraz. Neviem čo viac k nej povedať. Máme tu niekoľko nových postáv. Švédi podľa mňa moc zaujímaví nie sú a skôr mi chýbajú zabijaci z predošlej série. Lila je v pohode a má aj celkom zaujímavú príbehovú líniu. A priniesla niekoľko dobrých momentiek. Posledné dve epizódy sú pre mňa fantastické. Niekoľko vynikajúcich momentiek a zvratov, ktoré zo série robia niečo úplne nové. A teaser na 3-tiu sériu funguje rovnako skvele. Osobne som to zhodnotil, že "Umbrella Academy" je viac banda deciek, ktoré svojimi schopnosťami dokážu viac vecí pokašlať, než spraviť. A o to je ten záver zaujímavejší. Poviem ešte, že sa mi páči aj akými zmenami jednotlivé postavy prejdu a ako všetci musia zažiť pád na dno, aby sa z neho mohli odraziť. Keď sa Luther stretne v tejto sérii po prvýkrát s Vanyou, tak to pôsobilo silne a úprimne. Celkovo si myslím, že napriek veľmi rozpačitému štartu druhej série, kde som asi dával otáznik na všetky rozhodnutia tvorcov, potiahli to správnym smerom a dali tomu všetko, čo seriál potreboval. Určite nie tak silný dojem ako v prvej sérii, ale stále som spokojný. Hodnotenie: A- ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série drží víc pohromadě, ale neříkám, že je lepší. Je jiná. Už známe hlavní věci, ale jde hlouběji kvůli době, kdy se série odehrává. Hudební složku ani komentovat nebudu. Upravené nebe v uších...a výkon Roberta Sheehana byl v druhé sérii neskutečný. Konec série je opět na naštvání, protože bude dlouhá pauza... ()

Galerie (192)

Zajímavosti (3)

  • Na začátku vypravěč zmíní, že jediní přeživší apokalypsy je šestice sourozenců. Ovšem na konci epizody Bílé housle (2019) je záběr na Hazela (Cameron Britton) a Agnes (Sheila McCarthy), kteří se zachrání s pomocí kufříku Komise. (VinceCZ)
  • V 6. minutě filmu, těsně před nukleárním výbuchem, kdy zestárlý Hazel přeruší číslo Pět (Aidan Gallagher) a nabídne mu únik, použije hlášky: „Come with me if you want to live,“ z Terminátora 2 (1991) a „There is no time to explain“ ze stejnojmenné hry. (NiMareQ)

Reklama

Reklama