Reklama

Reklama

Legenda o Tarzanovi

  • USA The Legend of Tarzan (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Již mnoho let uplynulo od doby, kdy Tarzan (Alexander Skarsgård) zaměnil život v africké džungli za život bohatého Johna Claytona III, Lorda Greystoka, po boku své milované manželky Jane (Margot Robbie). Nyní je vyslán zpět do Konga jako obchodní emisar parlamentu, aniž by tušil, že má sehrát roli pěšáka ve smrtelně nebezpečné hře chamtivosti a pomsty belgického kapitána Leona Roma (Christoph Waltz). Ale lidé stojící za vražedným spiknutím vůbec netuší, s kým mají tu čest. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (561)

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Krásný vizuál, radost pohledět, za to celkem třetí hvězdička, obsahem už je to horší. Zvukový mix (multikanál) obstojný. Viděno v 2D verzi. Do srdce se mi to nezažralo, citově to na mě nijak nezapůsobilo ani trošičku, vůbec nebylo čím....Jak říkám, vizuál-obraz ok, škoda že už ne tak samotný film. Jak by asi vypadal Tarzan, kdyby ho natočil takový Peter Jackson, který má na svědomí po všech směrech dokonalé a velkolepé, mému srdci blízké dílo King Kong (2005)? Asi o dost lépe ;-) ()

Octane 

všechny recenze uživatele

Po Mauglim jsem si našel čas i na Tarzana, a musím říct, že kdybych to měl srovnat, což samozřejmě nejde, páč Maugli je spíš pro děti a Tarzan míří na starší publikum, tak se mi víc líbil Tarzan. Jasně, oba filmy mají naprosto skvělou grafiku, zvířátka co nekadí a další hi-tech vizuální efekty na top class úrovni, ale prostě... Margot Robbie dámy a pánové. Jinak Samuel L. a Christopher jako vždy parádní. U Samuela prostě není malých rolí, on je skvělej všude. Tarzan, taky ušel, jen měl na můj vkus moc blond kadeře, až jsem si ho občas představoval jako Owena Wilsona, i když ten jeho nos není taky zrovna žádná hitparáda. Kolem a kolem, příjemnej film, napínavej moc ne, vtipnej jen Samuel, ale Margot Robbie! ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Mauglího je aspoň Tarzan servírovanej v syrový podobě, čili je správně zasmolenej, rozcuchanej (v jedný scéně jsem ho dokonce podezříval, že se někde vyválel ve sloní hromadě), kdežto v Knize džunglí nám Favreau představil umytýho, Pralesní směsí od Givenchy vyvoněnýho Romula, kterýho vlčice nejen kojila, ale rovnou mu i prala slipy. Trochu mě zklamalo, že byl celej příběh o prznění anglických dívek v korunách stromů a následnym gorilím gangbangu při čaji o páté zprostředkován pouze prostřednictvím flashbacků, ale co naplat. Gorily v mlze si jistě při sado hrátkách s papá Tarzanem seniorem užily a to mi musí stačit. Bohužel mi ale animace přišla dosti jalová a nevěrohodně vypadající, asi jako comeback Gotta. Místy jsem se bavil asi jako při sledování dostihů mrtvých koní a občas dokonce vrtěl hlavou tak, že jsem měl pocit, že se ze mě stává Bionicle. Naštěstí jsme nebyli ušetřeni výhledu na věrohodně dokonale neochlupené tělo hlavního protagonisty po téměř polovinu času z celkové stopáže a díky tomu museli v Cinestaru vyměňovat polovinu potahů sedaček v sálech a zdejší hodnocení je tak z části zmanipulované. Ale jak tak čtu, dějová odbočka udělala druhé polovině diváků dobře u šulínka a tak své ovoce přinesla. Není totiž nad to, když stylově oblečený polonahý poloopičák běhá po stromech rychlostí řidiče kamionu po extra mastném kebabu, houpe se po lijánách za mužného "ooyyyy", za což by se nemusel stydět ledajaký člen transgender komunity, pígluje Anličanky jak legendární Robík Rosenberg, směle konkuruje King Kongovi jako bělošský návštěvník bordelu v Comptonu, pobíhá po džungli a trilkuje s místními domorodci, v mezičase promne šourek lvovi a donutí gorilího samce ke kolaboraci při nahánění stáda pakoňů, což by se obtížností dalo přirovnat snad jen k přesvědčování rodáka z Chomutova, že ségra nerovná se manželka, to je pak úspěch zaručen. A co mě dodatečně dojalo je smutný fuckt, že EvilPhoenix chyběl na hodinách biologie a dokonce i zeměpisu a tudíž pokládá pakoně za bizona. To jen takový dovětek, aby se vlk nažral a ovce zůstala celá...nebo to byl kůň? ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Při shlédnutí Tarzana z roku 1984 jsem zažil jako dítě těžké duševní pohnutí a dodnes ve mne vyvolává silný emoce...a to tam vlastně jen různě sejmou pár herců ve vypelichanejch kostýmech. Jenže ta syrovost a atmosféra je hodně silná. Zde je přímý odkaz na tento film, jenže se tam přimíchal i Spider'man, Avengers a další trapnosti moderní americké tvorby. Tarzan je metrosexualní atlet bez charizma, Jane tuctová čubka a v džungli je vyhoněná přes komp i poslední liána. Do všeho se ještě přibalí otrokářství, takže čerňoši zde opět výjdou jako hrdinný chudinky, který za nic nemůžou. A co hůř opice hrají druhý housle a jejich zpracování je dosti zfušováno....ono je tam vlastně zfušováno úplně všechno....Velký zklamání. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Ale jo :-) Tak trochu jiná pohádka o Tarzanovi. A přeci jen uvěřitelná. Dokonce tak, že jsem si po skončení filmu málem běžel na internet dohledat časové souvislosti. Ale když říkám málem, tak málem. Každopádně hlavní hrdina uvěřitelný, příběh zajímavý, ač začátek pro mě byl trochu nerozklíčovatelnou šíleností, hudba dobrá, scenérie nehorázně skvělé, velkolepé. Nebojím se říci, že vyloženě zralé pro velké plátno. Na nějaké detaily ohledně děje kašlu. Já se bavil a valil oči. Vizuální spektákl. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Miestami zbytočné scény, prezentovanie a aplikovanie B-ových reišení a zbytočné kombinovanie dvoch príbehov v jednom, hlavne v takej forme. Z hereckej stránky spíš nevýrazný. Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Příšerný scénář, který ubližuje co pět minut divákovu racionálnu a nezachrání ho ani papírově silný casting, ani triková divočina, respektive džungle. Skarsgardovi jsem velkou roli přál, ale ne v takovém propadáku. Ale oprávněném, protože motivace hlavních hrdinů je tak žalostná a neakceptovatelná, že jsem s ukroucenou hlavou přehlédl asi i nějaká ta pozitiva. Ano, trikově je na co se koukat, ale celé je to moc CGI a bezkontaktní a to je při rozpočtu 180 mega v roce 2016 docela selhání, že pane Davide Yatesi. 40% ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Vím, že to američtí filmaři umí přehnat, ale takovouhle blbost už jsem hodně dlouho neviděla... Když mi nebylo zle z trapnosti akčních scén, tak mi bylo zle z trapnosti hlavních postav. Jane i Tarzana bych hned několikrát propleskla! Jediné, co se mi zde aspoň trochu líbilo, byli L. Jackson a Waltz. A zvířata, ta mám ráda. ()

annes 

všechny recenze uživatele

Příjmená podívaná na Jane a Tarzana trochu jinak, než bylo zvykem s docela dobrým hereckým obsazením:-)...jo a už taky vím, co dělat když bych náhodou narazila na partu opic:-D ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Nedívá se na to vyloženě špatně. Ono exotické dobrodružství ve velkém stylu má vždycky něco do sebe, zahrané to taky není zle, ale celkově je to bohužel naprosto o ničem. Chybí tomu jakýkoliv pamětihodný moment, k tomu děj utahaný až hrůza, davové scény naprosto prošumí, souboje a rvačky zrovna tak a všichni zúčastnění jsou divákovi ve výsledku totálně ukradení. Málem jsem usnul a to mám tenhle žánr opravdu rád. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh Tarzana nás přivádí do období, kdy se vrací do Afriky. Po vizuální stránce je film naprostá pecka. Takto ztvárněný Tarzan tu snad ještě nebyl. CGI využito v celé své parádě. Christoph Waltz opět v záporné roli a opět nezklamal. Ale to je asi tak vše. Děj je značně vláčný, což je na dobrodružný příběh obrovská chyba. Každé dějství příběhu je také velmi natahovaný, takže dochází v určitých chvílích ke zkratkovitosti. A tak došlo k tomu, že dobrodružný příběh je v podstatě málo dobrodružný. Svými hláškami se to sice snaží zachránit alespoň humorem postava George Washingtona Williamse, je to však velice málo. Ale 3D je ohromující, to se musí nechat. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Hodně jalová verze Tarzana. Ústřední herec, co hraje Tarzana předvádí hodně podprůměrný herecký výkon. Příběh? Velmi podivný, protože se odehrává po návratu Tarzana do Velké Británie a jeho začlenění do aristokratické společnosti. Tarzan se zhruba po půl hodině vrací do Afriky a bojuje proti zlým kolonizátorům vedeným Christophem Waltzem, který nemá co hrát, není démonický, je hrozně nudný. Jeho záporák ovládá pouze jednu věc, a to škrcení korálky. Ale proti Tarzanovi, který není jen pán opic, ale celého tvorstva v Kongu, nemá šanci. Útok CGI stáda pakoňů na přístav je cringe jak hovado. Spolu s Independence Day: Resurgence a Alenkou - Za zrcadlem nejnudnější blockbustery léta 2016. ** ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že většina (opakuji, VĚTŠINA) dnešních blockbusterů nutně potřebuje humorné odlehčení, a že triky rozhodně nejsou vše. A přitom obojí tu mělo potenciál. O odlehčení se stará Jackson, ale daří se mu to jen napůl a ve scénách, kde neúčinkuje, není humor žádný. A co se týče příběhu a triků, bylo dobře nakročeno rozhodnutím neadaptovat klasický příběh, ale ukázat co bylo po něm. Bohužel i tento potenciál je totálně zabitý plytkým příběhem, který neumí překvapit ani zapůsobit. Navzdory všemu potenciálu, tak ve výsledku zbyde jen nuda s průměrnými triky, u které jsem byl rád, že alespoň není moc dlouhá. A když se zamyslím nad nevyužitým Waltzem, nemám chuť dát ani tři hvězdičky. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Když si vzpomenu, jak jsem trávil mladí v džungli na stránkách Burroughsových knih, tak Tarzan nikdy nebyl o velkoleposti. Tarzanovy dobrodružství měly příběh. V tomhle filmu není nic. A ten útok poloviny zvěrstva odevšad na konci to byla úplná píčovina. Chvilkama jsem Sašovi toho Tarzana chtěl i věřil, ale pak si řekl ne. Kde byl vítězný skřek gorilýho samce? Takový to jednou, kdesi z dáli?? Nevytáhla to ani Margot, ani Samuel Džeksnů, který za každou cenu něco musel žvanit. Co stálo za to byla doprovodná hudba. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Příběh o Tarzanově zrodu zná každý, tak proč nenatočit film o stejném hrdinovi s jiným příběhem o pár let později? Já říkám proč ne. Od filmu jsem moc nečekal, takže mě film příjemně překvapil. Byl jsem zvědavý na režiséra Davida Yatese, jak se popere s nepoterrovským filmem a celkem to zvládl. Film nemá vyloženě slabé místo, já se nenudil ani chvilku, je příjemně vtipný (převážně díky skvělému Samueli L. Jacksonovi) a pěkně se na něj dívá. Tento rok jsme se již po „Knize džunglí“ vydali podruhé mezi zvířata a já si to užil v obou případech. Co jediné Yates moc neumí, jsou akční scény, které jsou bez nápadu. Nejslabším momentem filmu považuji útok zvířat na vesnici, ale těch lepších scén je ve snímku mnohem víc. Film oživí skvěle i vhodně vybrané flashbacky z Tarzanova života. Překvapila mě i hudba, která nebyla vůbec špatná. „Legenda o Tarzanovi“ je mnohem lepším filmem, než je zdejší hodnocení. Holt má většina místních uživatelů jiný filmový vkus. ()

joker30 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tu končí všetka sranda. Toto predčilo aj moje najhoršie obavy. Takto przniť legendy, to sa nerobí. A pritom po prvých 10 minútach som si vravel, že celkom sa dá. Mohol by som tu písať čo všetko mi vadilo, ale asi by som sa nedopísal. V podstate som ani nemal očakávania už po uputavke, ale aj tak sklamanie roka :( ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Margot Robbie a.k.a. Jane. To je najväčšia devíza nového Tarzana. Nielen dobre vyzerá, ale aj vynikajúco hraje. Viď scéna večerania s Romom. No i čo sa týka filmu celkovo, napriek hodnoteniu čo tu svieti, sa nejedná o žiadny trapas. Jednoduchý, klasický dobrodružný príbeh, mierne zmodernizovaný. Prekvapila ma účasť Sama L. Jacksona. Christoph Waltz zahral klasického záporáka, ide mu to dobre, ale Landa v IB bol prvý a najlepší (vlastne "najhorší" ;)). Alexander Skarsgård ma okrem vymakanej postavy prekvapil tým, že chalan normálne hral. Nie na Oscara, ale slušný štandard určite. Celkovo forma obstojná, ale okrem krásnej prírody (letecké zábery priamo z Gabonu) nič pamätaniahodné. Priemerná oddychovka. 6/10 ()

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

22.08.2014

8 filmů, 7,7 miliardy dolarů. Potterovská filmová sága sice skončila před třemi lety, její odkaz ale jen tak nevybledne. A studio Warner. Bros. si toho je dobře vědomo, pročež před nedávnem oznámilo… (více)

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

15.11.2013

Klasika Rudyarda Kiplinga, jejímž základem jsou příběhy o vlky (a medvědem a panterem) vychovaném divokém chlapci Mauglím, už byla zfilmovaná mnohokrát – nejslavnější adaptací je zřejmě animovaná… (více)

Reklama

Reklama