Reklama

Reklama

Legenda o Tarzanovi

  • USA The Legend of Tarzan (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Již mnoho let uplynulo od doby, kdy Tarzan (Alexander Skarsgård) zaměnil život v africké džungli za život bohatého Johna Claytona III, Lorda Greystoka, po boku své milované manželky Jane (Margot Robbie). Nyní je vyslán zpět do Konga jako obchodní emisar parlamentu, aniž by tušil, že má sehrát roli pěšáka ve smrtelně nebezpečné hře chamtivosti a pomsty belgického kapitána Leona Roma (Christoph Waltz). Ale lidé stojící za vražedným spiknutím vůbec netuší, s kým mají tu čest. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (561)

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Film vo mne nevyvolal ziadne emocie. Pripada mi, ze je robeny na efekt - digitalna Afrika, hlavny hrdina model, na lepsi pribeh sa tvorcovia vykaslali. Christoph hra to iste v kazdom filme, ocenujem postavu Jane, neni typicka "dama v nesnazich", je odvazna a bojuje. Alexander sa snazi, ma peknu muskulaturu, ale je uplne nevyrazny. Na jedno pozretie v pohode, ale ziadna velka slava. Niektore triky fakt zle. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nápady na natáčení docházejí a tak se oprašují stará témata. Vidíme to dnes a denně. Krom filmových komiksů se na plátna dostávají i hrdinové z dob dávno minulých. Robin Hood či aktuálně Tarzan. A pokaždé tvůrci chtějí přijít s něčím zcela novým a jedinečným, ale výsledek je rozpačitý. A to i nyní. Tarzan už dávno není v džungli a umí jíst příborem, ale jeho návrat do džungle se chystá. A jak už to tak s moderními verzemi bývá, film je trochu i psychologický a zároveň se opírá o moderní technologie zobrazení živočichů, pralesa, soubojů i letu na liánách. Takže ani gorily ani prales nevypadají příliš reálně, barvy jsou hodně podivné. Moderní doba si zkrátka žádá své. Nejspíš se to producentům v konečném důsledku vyplatí. Buď z podobných filmů vznikají paskvily nebo takové nemastné, neslané dílo. Jediné trochu ocenitelné je to, že zde přichází na řadu kritika kolonií a především lidské činnosti v pralesech, ale to je mocným stejně tak nějak u zadní části těla. ()

wallax 

všechny recenze uživatele

Mr.Tarzan ani nenadchol ani nesklamal i keď osobne som čakal trošku viac. Autori pomocou flashbackov pripomínajú minulosť opičieho muža a hlavná dejová línia plynie od jeho už dlhšieho pobytu po návrate do "civilizácie". Trikovo si mohli dať tvorci oveľa viac záležať, bol to asi hlavný vizuálny kameň úrazu. Nie zle spravené zvery, ale práve samotný hlavný hrdina v akčných skákačkách a hojdačkách na lianách. Ďalší kamienčok úrazu bola špičková hudba ktorá vysoko prevyšovala kvality snímku a vždy keď hrala ma zobrala viac než dej. Herecky nemám čo vytknúť Alexandrovi padla rola viac ako prdelka na šerblík, Margot sa tiež pekne našla v tej svojej, Christoph so Samuelom sa tiež nestratili a odohrali to výborne. Ako celok pozerateľné no niečo tomu chýbalo...inak pohodový popcorňák... ()

Petr59 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že nížší hodnocení od uživatelů čsfd předznamenává, že se mi bude film líbit. A toto pravidlo se opět potvrdilo, i když nevím čím to je. Zkrátka tohle opravdu není špatný film. Nemá sice na čistých pět hvězdiček, ale s přivřením oka mu je dám. Vizuálně je to hodně pěkné, zvířata jsou sympatická, herecké výkony jsou hodně nad průměrem, příběh vcelku originální a napínavý a atmosféra to korunovala. Má to skvělou atmosféru, příběh nenudí a hlavně bych vyzdvihl herecké výkony, především Samuel L.Jackson jako sympatický a vtipný tahoun a Christoph Waltz jako sympaticky odporný záporák. Každému se líbí něco jiného, záleží, co kdo preferuje. Ale mně se film líbil, neměl jsem pocity nudy. Druhá polovina a závěr už sice nezvládaly tempo, které nastavila první polovina, ale těch slabších 5 hvězdiček dám. Neříkám, že je to dokonalý a že to nešlo zpracovat lépe, ale patří k tomu lepšímu, co jsem v životě viděl.... Co se týče srovnávání s Knihou džunglí. Tohle je jiný film. Zvířata zde neplní úlohu zábavných mazlíčků, ale jsou realističtější. Legenda o Tarzanovi je cílená na jinou věkovou kategorii, než Kniha džunglí. Vizuálně jsou pěkné oba dva filmy s tím, že Kniha džunglí je barevnější a vtipnější. To ale neznamená, že je tento nový Tarzan špatný film. ()

mivr 

všechny recenze uživatele

veľké sklamanie, celé zle, prišlo mi to ako pokračovanie starého tarzana, čakal som že toto bude reštart a tak film dostane nový nádych, pre mna zatiaľ starý Tarzan neprekonaný, ale taká Kniha Džungle sa s týmto nedá porovnať. ()

Wertherion 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, co to bylo za Tarzana, ale Tarzan to nebyl. Z jeho legendy tu po něm nezbyla ani stopa. Film, pokud se tahle nechutně účelová a na hormonky vířící dívčí publikum cílená slátanina dá za film považovat, nám místo pořádného dobrodružství chlapa jak hory, kterého vychovaly gorily, rve se s lvy a krokodýly, místo krále džungle jen představuje nordického gentlemana, který má místo sixpacku eightpack a místo šimpanze Samuela L. Jacksona. Co ten chlap v tom filmu vůbec dělal? Nemohu se zbavit pocitu, že jeho postava byla do scénáře přidána jen proto, aby v titulcích bylo nějaké jméno, které má šanci přitáhnout diváky. Film postrádá jakýkoli drive, nenabízí vůbec žádný prostor na sblížení se s postavami, příběhu chybí pořádný motiv, krize, o antagonistovi nic nevíme, jen to, že má cool růženec,... Dávám jednu jedinou hvězdu, a i to mi dělá problém, za krásnou Margot Robbíe, která, když už nic jiného, alespoň potěší mužovo oko. ()

Allgreen 

všechny recenze uživatele

Síce to nebolo zlé spracovanie, ale ako dej plynul tak sa čím ďalej tým viac nabaľovali scény ktoré boli niekedy až absurdné a tým to kazilo celkový dojem z filmu. Nedá sa to neporovnať s Lambertovým Tarzanom, ktorý nie je až tak namakaný ale zato o dosť uveriteľnejší. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Leganda o Tarzanovi. No jak z názvu všichni vytušují o čem film bude pojednávat, mě trochu děj zklamal, jelikož jsem se na Tarzana těšil více než na řešení vztahů s Kongem, na belgického kapitána či domorodé kmeny. Myslím, že až na dvě scény toho tato postava moc neukázala, což mě zklamalo. Těšil jsem se více na součinost Tarzana se zvířatama, na jeho různé vychytávky z džungle, na jeho zvířecí jazyk, ale divák viděl snad jen jeho houpání na liánech. Škoda, potenciál v tomto tématu byl a je, všichni mají Tarzana rádi, ale pro mě to tento film nenaplnil. Na druhou stranu jsem ho rád viděl a nenudil se, takže průměrných 60%, tři hvězdy. ()

Cannonball 

všechny recenze uživatele

Najnovsia verzia Tarzana je plna zbytocnosti, ktora je stupnovana neskutocnym mnozstvom spomalenych scen aby sa to nakoniec mohlo spojit do uplnej trapnosti. Uplnym vrcholom je vaznost akou tato hlupost berie seba. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Pěkně koukatelná pohádka o zvířátkách!?Po druhém shlédnutí musím uznat že Tarzanův příběh dost odpovídá literární předloze , tím myslím Tarzanovo dětství , další je už výplod scénáristy , ale je to zajímavé a vcelku dramatické podívání!!! ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Pre väčšinu sklamanie, ja som sa ale bavil. Tarzan ma zaujal, i keď som nedostal ten klasický príbeh, ktorý bol väčšinou sfilmovaný. Možno tomu chýbali aj trošku väčšie "gule", ale malo to úchvatné zábery, krásne prostredie konžskej džungle, výborného Tarzana, krásnu Jane, S.L. Jacksona, vhodnú Williamsovu hudbu a obstojného záporáka... 75% ()

kadles 

všechny recenze uživatele

No nakonec nic moc, nudný, přehnaně digitální a v českém dabingu i s chybami. SPOILER - Na konci když Samuel pokosí kulometem tu loď, hlásí rok výroby 1896 a poté, když se vrátí do Anglie nebo kam, hlásí, že roku 1890 podávají žalobu. WTH? ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách jestli dat odpad nebo jednu hvězdu, opravdu to bylo tak špatné? Ano bylo, .příběh nebudu komentovat, efekty taky ne, hlavního buzíka už vůbec ne, že já se na to nevyseru a držím se za všechnu cenu svojí zásady dodívat film vždy do konce, jenou se za to vážně nakopu do prdele. ()

Domas88 

všechny recenze uživatele

No nezklamalo mně to, ale ani nenadchlo, jen velice dobře udělaný dobrodružný film, no a hraje tam Margot Robbie tak co jsem asi měl dát :) ()

Carriette 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za herecké obsazené (Waltz a Jackson), jedna hvezdička za efekty (moc krásná zvířátka) a jedna hvězdička za ty Alexandrovo břišáky... Jinak celý film nic extra :( ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

"Co je to za bordel? To město vypadá, jak kdyby se tudy prohnalo obří stádo pakoňů." Petr Vokřál, primátor města Brna, 1. 1. 2017. Za tři, ale s odřenýma ušima. Málo zviřátek, málo Jane, zbytečně moc lítání na lijánách (ve 3D bych to asi ocenil). Líbilo se mi, jak bylo Kongo už tenkrát pokrokový. Snad každej pičus s oštěpem už v roce 1890 uměl anglicky. ()

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

22.08.2014

8 filmů, 7,7 miliardy dolarů. Potterovská filmová sága sice skončila před třemi lety, její odkaz ale jen tak nevybledne. A studio Warner. Bros. si toho je dobře vědomo, pročež před nedávnem oznámilo… (více)

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

15.11.2013

Klasika Rudyarda Kiplinga, jejímž základem jsou příběhy o vlky (a medvědem a panterem) vychovaném divokém chlapci Mauglím, už byla zfilmovaná mnohokrát – nejslavnější adaptací je zřejmě animovaná… (více)

Reklama

Reklama