Reklama

Reklama

Legenda o Tarzanovi

  • USA The Legend of Tarzan (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Již mnoho let uplynulo od doby, kdy Tarzan (Alexander Skarsgård) zaměnil život v africké džungli za život bohatého Johna Claytona III, Lorda Greystoka, po boku své milované manželky Jane (Margot Robbie). Nyní je vyslán zpět do Konga jako obchodní emisar parlamentu, aniž by tušil, že má sehrát roli pěšáka ve smrtelně nebezpečné hře chamtivosti a pomsty belgického kapitána Leona Roma (Christoph Waltz). Ale lidé stojící za vražedným spiknutím vůbec netuší, s kým mají tu čest. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (561)

dudo24 

všechny recenze uživatele

Wow. Absolútne nechápem to hodnotenie v päťdesiatich percentách. Za mňa, úplne super, silné štyri hviezdy! Nie je to žiadny rodinný film ale celé sa to tiahne v drsnej a melancholickej atmosfére. Pútavý príbeh, slušná akcia, krásny vizuál a perfektné obsadenie. Kľudne to mohli ale celé predĺžiť a pridať viac retrospektívnych scén aby nám viacej priblížili hlavné postavy aj ich vzťahy. Trochu mi to tam chýbalo. edit (31.3.2019): Pozreté už asi štvrtý krát. Stále je to super. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Tak a opäť tu máme niekoľko poučných paralel, ktoré stojí za to spomenúť. Najprv by som rád poukázal na skutočnosť, že Tarzan (a nemyslím tým ten udrbaný seriál z 90. rokov) je klasika pozitívneho vplyvu kolonializmu na africký kontinent. Ak by sa ktorýkoľvek Afričan chcel opýtať, že čo im dali Amerikoeurópania, tak medzi pozitívami bude určite Tarzan hneď vedľa Pobrežnej hliadky a ničneriešiacej mierovej kontroly zo strany OSN. Aj tento film potvrdzuje, že ako "biela" Juhoafrická republika potrebovala svojho času "čierneho" Mandelu, tak "čierne" Kongo zasa potrebovalo "bieleho" Tarzana. Ďalším pozitívom je "poopravenie" mojich mylných vedomostí z amerických národných dejín, nakoľko túto liberálnu a rozvojovú krajinu zastupuje vo filme veterán občianskej vojny a len prednedávnom formálne zrovnoprávnený Samuel L. Jackson. Z toho jasne vyplýva, že americkí afroameričania boli zrovnoprávnení okamžite po víťazstve Severu nad Juhom a ďalšie boje Martina L. Kinga a Malcolma X boli celkom zbytočné. Výchovný charakter snímku spočíva aj v praktickom prevedení príslovia o tom, že "koľko rečí ovládaš, toľkokrát si človekom". Tarzan sa, okrem angličtiny (čo je dnes už samozrejmosť, že?), dorozumie aj svahilským dialektom krováckeho typu a takisto gorilsky, šimpanzsky, parselsky, pakôňovsky, byvolsky, slonsky, ale čo ma prekvapilo azda najviac, tak to bola aligátorčina. To som si doteraz myslel, že aligátorčina nie je medzinárodne uznaný jazyk. No a napokon, ako posledná rovina, ktorá stojí za zmienku, je boj dobrého Tarzana, čoby prírody, proti zlým Belgičanom, čoby modernizácii, z čoho majú najväčšiu radosť hlavne Greenpeace. Jeho Excelencia si totiž do čela modernity zvolila p. Waltza a ten svoju zloduchskosť prejavuje s patričnou aristokratickou gráciou a ignorantstvom voči celému okoliu (och, aká vznešená ukážka správania sa tzv. západnej kultúry). Napokon vyvrcholenie tohto siahodlhého monológu spočíva v konštatovaní, že napriek enormnému počtu klišé prvkov, pomerne jednoduchému a predvídateľnému deju, množstvu stereotypných gýčovitých floskúl a halde ďalších nedostatkov, som sa vcelku bavil. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

To jsem si zase jednou naběhl. Místo léty prověřeného (čti provařeného) příběhu o opičím klukovi, který se učil jíst příborem, tahle nechutná multi-kulti agitka. Kdyby aspoň neklamali názvem a místo Legenda o Tarzanovi to rovnou nazvali Tarzan po 30 letech aneb humanitární mise. Místo opokluka je tady lord Opice, který se vypraví zpátky do Afriky, aby za pomoci stáda digitálních buvolů, opic, černochů a lvů vyhnal zlého bílého kolonizátora. A jako třešnička na multikulturním dortu mu pomáhá americký velvyslanec ve Francii, což je pochopitelně černoch (v 19.století bylo zřejmě zcela běžné, že Spojené státy zaměstnávali černochy v diplomatických službách). Trapnost přebíjí další trapnost, tohle vážně ne. Jeden bod za Christopha Waltze, který ty záporáky prostě umí skvěle. ()

Eraya13 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem spatřila tento film a nezklamal. Přesně jaký byl trailer, takový byl i film. Někteří by řekli, že byl plný klišé, ale na druhou stranu také působil kouzelně. Snímek mi připomněl ty filmy z 80. let, jen s lepšími efekty. Herec, který hrál Tarzana, se na tu roli hodil, víc než kdokoliv jiný. Hudba krásně dolaďovala atmosféru. Možná, že některým lidem vadí, že byl Tarzan příliš OP. Mně ne, koukalo se na něj dobře. Trošku mi to přišlo AC style. Jeden proti skupině a nechytne ránu, i to jak na něj nabíhali. 85% ()

Paveza odpad!

všechny recenze uživatele

To je nepříjemné. Bohužel jeden z nejhorších filmů za dlouhou dobu. Příběh nuda, super nesympatický teplouš v hlavní roli, triky takové, ze Spielberg si s tímhle vytřel prdel už před dvaceti lety. No špatné. David Yates u mě patří mezi průměrné režiséry, ale tímto spadl ještě trochu níže. ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Vidím veľmi rôznorodé hodnotenia. Budiž. Ja som to Yatesovi zožral celé, od efektov cez kameru až po herecké výkony a znova množstvo nových odtienkov vnesených do zaužívaného a všeobecne poznaného Tarzanovho príbehu. Myslím, že aj E. R. Burroughsovi by sa to páčilo. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Ono s debilním námětem těžko vytvořit geniální film že jo... Náhodou, v rámci možností je to docela dobrý. Příběh těžká sr*čka, ale herecké výkony výborné, řekl bych, že si to všichni zúčastnění řádně užili. Některé scény fakt vypadají jako po lobotomii režiséra a scénáristy, až z toho jdou obavy, že se pokoušejí vyvolat zakrnění mozku i u diváků. 45%. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Digitálne vypiplané dobrodužné béčko, ktoré sa síce jemne opieralo o predlohu, ale bolo na ňom vidieť, že to bolo točené zo ziskuchtivých dôvodov s cieľom vizuálne vypláchnuť mozgy masových divákov. Ono to v zásade nie je zlé dať tomuto legendárnemu príbehu nový šat, avšak dejovo to tvorcovia tak domrvili, že v zásade ten digitálny výplach len tak prešumel a náročnejší divák z tohto snímku nedostal veľa. Skarsgard slušná voľba a Margot ako vždy úžasná. Na jedno pozretie fajn, ale v zásade je to taký priemerný letný blockbuster. 60 % ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Rukopis tvůrců Harryho Pottera je velmi silně znát, ale k dokonalosti to nestačí. Jistě je to nové zpracování, takové jaké neznáme, ale já to už asi víckrát nevyhledám. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Řekněte mi, co je to za módu dělat “skutecně jak to bylo” příběhy. Stejně jako film Mauglí a další jedná se znovu a zas převyprávění známého příběhu. A aby přišli z něčím novým nazvou to původním příběhem. Co na tom, že se to snaží porealustičtit, když vše ostatni jde do kytek. Nic nedrží jak má. Původní předloha je bapsana jako dobrodružná pohádka pro dospělé a tak to má zůstat. Chvilku jsem uvažoval, zda se nedívám na horor. Ten můj přiběh lorda Greastoka zůstane po knižce onen film z let osmdesátých s Lambertem v hlavní roli. Má to poetiku i dobrodružství jsk má být. ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Další až příliš vyhypovaný film, od kterého se očekávalo víc než by mělo. Není se čemu divit, příběhy a legendy o Tarzanovy jsou velmi populární a známe.. takže když se tento snímek ukázel navíc s ukázkou která představila samou akci a epičnost, bylo hned jasné že se rychle schladíme studeným deštěm jakmile zjistíte že akce v těch 2 minutách trailerů je vlastně všechna akce co je v celém filmu a zbytek je jenom mluvící drama. To zkrátka nezabralo. ()

Tribe odpad!

všechny recenze uživatele

Obsazení super, ale u toho to končí. Žádná scéna mi neutrhla koule, příběh úplně debilní, a souboje? Více než dětské. Kamera? Katastrofa. A hlavně... efekty? Ne! Tohle prostě ne. Finální náběh digitálně zprasenýho stáda mě donutil to poslat do odpadu. Jsme v roce 2016, takhle odfláknout vizuál si prostě už nikdo nemůže dovolit. ()

Hellscuboy 

všechny recenze uživatele

Za mne plný počet...jako kluk jsem sešity o Tarzanovi hltal jak ostatní smradi zmrzlinu..odcházel jsem z kina spokojený a tak to má být,během filmu,jak vícejakdvakrát řeknu "ty vole",je to prostě ok...trošičku jsem doufal v hlubší pohled do Tarzanova dospívání,jak najde nůž,několikrát se o něj pořeže,než přijde na to jak ho správně držet a samo používat,jak sejme jaguára,který napadne jeho soukmenovce,jak zlomí vaz šéfovi opičího gangu a stane se jeho hlavou...atd....i tak jako velký fanda,který se konečně se slzami v očích dočkal Tarzana jak má být a bude dál čekat na další pokračování...áááááááííjááíííááááááááááááááá ()

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

22.08.2014

8 filmů, 7,7 miliardy dolarů. Potterovská filmová sága sice skončila před třemi lety, její odkaz ale jen tak nevybledne. A studio Warner. Bros. si toho je dobře vědomo, pročež před nedávnem oznámilo… (více)

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

15.11.2013

Klasika Rudyarda Kiplinga, jejímž základem jsou příběhy o vlky (a medvědem a panterem) vychovaném divokém chlapci Mauglím, už byla zfilmovaná mnohokrát – nejslavnější adaptací je zřejmě animovaná… (více)

Reklama

Reklama