Reklama

Reklama

Legenda o Tarzanovi

  • USA The Legend of Tarzan (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Již mnoho let uplynulo od doby, kdy Tarzan (Alexander Skarsgård) zaměnil život v africké džungli za život bohatého Johna Claytona III, Lorda Greystoka, po boku své milované manželky Jane (Margot Robbie). Nyní je vyslán zpět do Konga jako obchodní emisar parlamentu, aniž by tušil, že má sehrát roli pěšáka ve smrtelně nebezpečné hře chamtivosti a pomsty belgického kapitána Leona Roma (Christoph Waltz). Ale lidé stojící za vražedným spiknutím vůbec netuší, s kým mají tu čest. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (561)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Hrozně pěkná výprava která pohání celým příběhem. Všechna zvířata (především Mangani) jsou krásně udělaná. Hudba je strašně pěkná, všichni herci jsou sympatičtí (Waltz zase jede). Možná bych jenom pokáral bláznivý střih. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Není divu, že na světě jsou posledních tři lvi, dva bizoni a jeden krokodýl, když všichni běhaj Tarzanovi ve filmu. A ode dneška v něm budu asi běhat i já, protože to jsem z toho teda jelen... Saša musel dřít jak mezek, aby vypadal líp než krunýř Batmana, přitom konkurentem mu prý bylo herecké eso Phelps. David to asi myslel tak, proč ho neobsadit, když v tom umí plavat...? To teda rovnou mohli obsadit mě, protože když Margotku na Tarzanovi nejvíc vzrušuje, že není "normální chlap", měl bych se jí honem rychle představit. Přes všechnu kritiku tady je to ale biják, u kterého se pobavíte. K zábavě je hned několik možností: pro kritiky remcání, pro normální diváky svižná akce, pro holky Saša od pasu ke krku, no a pro kluky Margotka v mokrých šatech. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mělo to alespoň jistý digitální potenciál, ale i ten byl zmařen. Na knihách Kiplinga a Burroughse jsem vyrostl. Čítal mi je táta. Nejraději jsem měl samozřejmě Knihu džunglí - a hlavně Mauglího a Rikkitikkitaviho a Tarzana. Tarzana jsem bral jako něco o level výš. Tam už šlo do tuhého. Tam jsem se i bál. Nejdřívě tajemné setkání s lidoopy v džungli, pak smrt Tarzanova otce pod údery vůdce smečky až po adopci Kaly, která přišla o mládě. Ten příběh bych mohl z fleku znovu odvyprávět i ty další po jeho návratu do Anglie na rodinné panství už jako Lorda Greystoke. Dříve jsem pár filmových Tarzanů viděl, ale nebylo to nic moc. začátek s vojáky postupující džunglí v čele s charismatickým záporákem Waltzem a krásnou přírodou mně opravdu nadchl. Film pak dále pokračuje ve staré dobré Anglii, kde už dospělý Tarzan žije. Po krátké nabídce, podívat se znovu do Konga, kterou dostane od S. L. Jacksona (ten už taky vezme všechno..) se vydává zpět do známých míst. Cestou se mu vybavují vzpomínky na své dětství v džungli, na smrt otce, život v tlupě i to jak potkal Jane. Tady se film s knihou začal v už celkem hodně detailech rozcházet. A bylo hůř. Nakonec jsem z toho celého měl dojem, že to celé je jen pro teenagery s 3D brýlemi na očích aby měli zážitek ze všech těch skoků skrze listoví nebo z liány na liánu... Jsem zklamán. Alespoň, že jane hrála Margot Robbie a ne nějaká opice... Dám za dva diamanty a tohohle Tarzana mi nevoďte, toho si nechte. * * ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pokud divák přetrpí ten hektický začátek, který je naprosto o ničem, tak se dá snímek zvládnout. Vše startuje soubojem Tarzana s opicí a končí závěrem. Vizuálni stránka je povedená a díky druhé polovině se Tarzan dostane do lepšího průměru..6/10 = 61% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Potterovský režisér David Yates to moc nezvládl. Kontaktní souboje jsou filmařsky strašné, má to ošklivou kameru a Christoph Waltz už poněkolikáté jede svou opakovačku. Alexander Skarsgaard je celou první polovinu v košili a postrádá jakékoli charisma. Ke konci mě napadaly myšlenky ve smyslu, že bych si měl sehnat Tarzana s Johnnym Weismullerem. Zklamání. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem úplně něco jiného než jsem čekal. Nejde totiž ani zdaleka tak o remake příběhu o Tarzanovi jako spíš o něco ve stylu "o deset let později" s občasnými flashbacky - ač to může znít absurdně, funguje to. Začátek působí trochu WTF dojmem, ale jakmile se divák ponoří do (občas trochu kostrbatého) příběhu, je to hned jiné kafe. Dechberoucí vizuál, skvělá výprava, akce, zvířata a herci. A i lovestory Tarzana a Jane funguje kupodivu celkem dobře. Dokonalá hudba je pak už jen třešničkou na dortu. Jako pohádka pro dospělé to funguje na jedničku. Za mě milé překvapení. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Mr. David "věčný mudla" Yates - hmm hmmm. První pětiminutovka a střet moderní armády s divochy vypadal tak nadějně... Pak něco málo nic neříkající kostýmované nudy, kterou Yates celkem zvládá. Noa pak začlo to pravé tóčo v Africe …Nesmyslný střih, zkratkovitost, mizerně pojatá akce, nesympatický představitel hlavní postavy, zničení příležitostí pro výborné herce Ch. Waltze, D. Hounsoua a S. L. Jacksona. Jen ta Margot byla jediným světlým bodem celého filmu. … blééé, mohl to být podle scénáře zajímavý pohled na Tarzana, ale ... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Klasický, jednoduchý, dobrodružný príbeh s pekným vizuálom a s nádhernou Margot Robbie. Dejová linka je plná všakovakej akcie od výmyslu sveta a romantiky ako hrom. Len ten Alexander Skarsgård sa mi za Tarzana akosi nehodil. Inak si ale nemôžem sťažovať, nenudil som sa a to je hlavné. Ide o ukážkový príklad oddychového filmu s jemnou prímesou exotiky a slušnou výpravou (páčilo sa mi najmä prostredie viktoriánskeho Londýna). Priemer. 60/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|65%| Shlédnuto v kině ve 2D. Trailer mi nepřišel špatný, nějak jsem neměl v plánu na to vyrazit do kina, ale nakonec jsem se bezmyšlenkovitě rozhodl, že tak učiním. Výsledně jsem zklamán rozhodně nebyl. O nějakém nadšení se tu mluvit nedá, ale o neškodné, roztomilé, vtipné a nenáročné jednohubce už jo. Na tenhle film se zlobit určitě nemůžu. Má to určité zápory, nedostatky, ale přesto mě to celkem bavilo. Je to trochu nadlehčené, zejména vedlejší postava, kterou ztvárnil Samuel L. Jackson tomu dopomohla. Opravdu mě tak dlouho Samuel L. Jackson nepobavil. Měl vtipné hlášky a byl zde správně ujetý. Furt se tu něco dělo, i i když nebylo zrovna nejrychlejší tempo. Hlavní hrdina Alexander Skarsgård zde do role Tarzana krásně seděl. Christoph Waltz do záporné role seděl, stejně jako ve Spectre mě bavil až do konce. Potěší i menší role Djimona Hounsou. Akce tu je natočena dobře, sice je tu vidět ta digitalita, zejména na konci filmu, ale to mě nějak netrápilo. Režisér David Yates si mě především získal 4 počinů o Harry Potterovi, a sice: Harry Potter a Fénixův řád (2007), Harry Potter a Princ dvojí krve (2009), Harry Potter a Relikvie smrti – část 1 (2010) a Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 (2011). Co mi vlastně chybělo v tomhle snímku, když jsem začal tak chválit ? No, třeba nějaké to napětí, nepředvídatelnost, lepší finále a hlavně více scén, kdy Tarzan vyrůstal v přírodě. To tu bylo promítnuté ve flashbacích, ale ne nějak podrobně a jen pár scén se tu zde našlo. No, nevadí, přesto tu bylo pár dobrých scén, i těch akčních. Hudba tu byla teda docela dobrá. Když jsem odcházel z kina, přemítal jsem, jestli nedám tu 4 hvězdu, ale nakonec jsem se rozhodl, že dám tu lepší 3 hvězdici. Nebyl to špatný film, ale dá se na něj docela rychle zapomenout. Ještě jednou bych si ho třeba při správné náladě pustil. To je vše. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek bych určitě zkritizoval brutálně špatný výběr Tarzana. Když chlapec celý život žije, papá, leze po stromech, čůrá, kaká, směje se, povídá si, a dokonce jsme se s mojí spolusledovatelkou shodli, že od jistého věku zřejmě i spinká s gorilami, tak by chlapec měl alespoň malinko gorilu připomínat. Alexander Skarsgård je hubeňour s jediným a neměnným výrazem ve tváři. Dojem na mě opravdu neudělal. Celkový děj, zápletka a vše s tím spojené, bylo totálně divné a dost nezáživné. Dialogy jsou krajně neposlouchatelné. Jedinou radost mi udělalo snad jen to, že zvířátkům rozuměl jen samotný král džungle a nehovořila anglicky. Jinak bylo i na Afriku dost černo. Sešla se spousta goril a černoušků, přičemž měl člověk během sledování problém rozeznat, na koho se zrovna dívá. Tím pomyslným závažím, které převážilo misky vah a rozhodlo o tom, že se na tento filmový skvost kouknu, byl určitě Christoph Waltz, kterého zbožňuji. Nemá smysl si nic nalhávat, stál zde za hovno. Kromě jeho občasného bláznění s růžencem, coby novou smrtící zbraní ve správných rukou, mi zde převážně vadil. Jinak totálním vyvrcholením filmu je pochopitelně závěr, kdy Tarzan zverbuje celou tamní džungli. Opravdu od srdce jsem se já i moje úžasná společnost zasmáli. Nejvíce mě pobavilo, když, já tvrdím, že bůvoli, ona tvrdí, že pakoně, přičemž jedničku z biologie jsme měli oba, zválcovali kompletně celé městečko a prorazili si hravě cestu i skrze kamenné stavby. Vůbec celý závěr byla velká legrace, která k tomu smrtelně vážně míněnému zbytku ani moc nepasovala. Přes dvě hvězdičky se neodvažuji zajít. Z mého pohledu to chtělo, aby se snímek zkusil nebrat tak vážně. Přeci jenom stále vychází z pohádky, a tak to chtělo nemalou porci nadhledu. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost netradiční pojetí příběhu o Tarzanovi. Nejdříve jsem se zhrozil kvůli obsazení Alexandera Skarsgårda do titulní role, ale pak mi to začalo dávat smysl. Děj filmu se totiž odehrává až 8 let po Tarzanově návratu do Londýna. Letopočty jim tu občas skáčou, tak je možná lepší si toho nevšímat. David Yates to moc nezvládl. Zřejmě se hodně stříhalo a jde to vidět. Margot Robbie byla jako Jane skvělá jako vždy. Postava Samuela L. Jacksona, který hraje amerického bojovníka za práva černochů mi ve filmu přišla trochu zbytečná. Christoph Waltz hraje klasicky záporáka, ale zřejmě už toho nemá moc co nabídnout... Nad věrohodností filmu se asi nemá cenu moc zabývat, prostě ho ty zvířata poslouchají. :D Hlavně konec už je celkem přehnaný. "Jsi Tarzan. Král opic!" ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Bez ohledu na to, že některé motivy jsou pravděpodobně přebrané z různých pokračování původní knižní předlohy, působí děj filmu jako zoufale vycucaný z prstu a celý film navíc vypadá, jako by si s ním nikdo z tvůrců vůbec nevěděl rady. Jako kdyby ho natáčeli postupně tři režiséři s různými vizemi, nebo jako by ho režisér David Yates chtěl natočit třemi různými způsoby najednou. Výsledný mišmaš je kombinací Tarzana, romanticky zastřené červené knihovny ve stylu Vzpomínek na Afriku a dobrodružství připomínajícího Indiana Jonese. Přitom ale filmu chybí napětí, dobře nasnímaná akce, humor i zábavnost. Naopak nechybí špatný střih a digitální triky kolísavé kvality. Herci jsou buď špatně obsazení, nebo hrají pod své možnosti, nebo obojí. Poslední záchranou tvůrců by bylo argumentovat, že se pokusili o zreprodukování naivní brakové atmosféry dobrodružných románů z dvacátých a třicátých let, což by ledacos vysvětlovalo. Ale i tak by to byla omluva poněkud chabá. Delší recenze ZDE. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

4,5* :o)) ... začátek byla hrozná nuda, vleklo se to. Pak se film po dlouhé době konečně rozjel a já nevyšla z údivu. Efekty i příběh neměly chybu. Za mě super. Oceňuji, že gorilám nedali hlas a že všechna zvířata byla perfektně ztvárněná. Prostředí džungle bylo dechberoucí. Vlastně až u jedné z finálních scén bylo poznat, že je to zpočítačované (oblíbené slovo) .. jinak po celou dobu vše velmi realistické. (VIDĚNO V KINĚ) ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Cos taky Dwejne sakra čekal? Druhého Lamberta? To ani náhodou. Spíš jen průměr, klišé a zase průměr. Waltze v typickém zaporákovi, nesympatického Tarzana, samozřejmě černocha, aby to bylo rasově akorát a pak jen příběh plytký, jak obědový talíř, v nějaké ošumtělé restauraci. Ani to jídlo nic moc a zítra si snad už nevzpomenu, co jsem si tam vlastně objednal... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Trailery vypadaly parádně a film je jen potvrdil. Skvělá podíváná bez jediného hluchého místa. Příběh měl nejen fungující romantickou linii s jiskřící chemií, ale taky společenský přesah. To vše bez jediné kapky patosu a s jako vždy ďábelským Christophem Waltzem. Skarskard se na Tarzana perfektně hodí. Překvapilo mě, jak přesvědčivě dokázal ovládnout důležitou fyzickou stránku role. Ještě víc ale musím ocenit Jane Margot Robbie. Skvěle napsaná silná ženská postava. Žádná dáma v nesnázím, ale bojovnice co si jde za svým. Málokterý blockbuster mě donutí v kině přemýšlet o bezpráví, co se ve světě dělo a děje a zrovna Tarzan to dokázal na jedničku. Yates po Harry Potterovi rozhodně nezklamal. Film je jak po efektní, tak emocionální stránce skvělý zážitek. O to víc si lámu hlavou nad zdejším hodnocení, ale určitě by nemělo nikoho odradit. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Klasika, která asi ničím nepřekvapí, ale neurazila mě. Asi proto, že jsem pořádného Tarzana nikdy neviděl... a já mám tyto dobrodružství rád, nemůžu si pomoct. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky sterilní CGI opruz, který ve vizuálně temnějších a prostorově uzavřenějších scénách paradoxně působí o dekádu dvě starší, než je ve skutečnosti. Yates sice před lety slepě nadchnul se svým prvním Potterem, ale od té doby hraje furt na stejnou strunu a je jen na ostatních, jak ten orchestr ukočírují. Margot Robbie - jejíž hvězda v posledních letech vzplanula naplno - stejně jako jiné části castu tak jako tak s návnadou jejich vzhledu či herecké minulosti budou někomu stačit ke spokojenosti, jinak by film měl sotva co nabídnout. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Legend Of Tarzan" je podľa mňa film, ktorý by som iba ohodnotil jedným slovom - "Okey." Akí sú herci? - "Okey." Aké sú postavy? - "Okey." Aké sú efekty? - "Okey." Aký je príbeh? - "Okey." Asi by som ani nemusel pokračovať, lebo dokopy nemôžem nájsť s výnimkou pár do očí bijúcich efektov na filme nič také, čo by som vyslovene ohodnotil ako zlé. Dobre sa na to pozerá, je to relatívne sledovateľné a aj sa od niekiaľ niekam dostane. No na druhú stranu sme to videli miliónkrát predtým, myšlienka je tiež už dávno recyklovaná a všetko to pôsobí staré a známe. Nemal som problém to sledovať od začiatku do konca, ale určite to nie je film, za ktorý by som niekomu tlieskal. Je to proste "okey." Hodnotenie: C+ ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu za udýchaného Jacksona jinak na tom filmu nevidím nic pozitivního, film o Tarzanovi bez Tarzana. Jestli Alexandrovi něco jde, tak křivě stát a upřeně čumět přičemž prodává ty svá modrá kukadla. Jinak nic, Margot a Waltz absolutně nevyužití. Příběh Tarzana upozaděn do nějakého konfliktu krále, který nikoho nezajímá. Do této doby jsem měl za největší digi paskvil Hobbita, ale tady to digi stříká z prdele ještě více, neskutečný zklamání, Tarzan tu nebyl pořádnej od dob Lamberta a oni přijdou s takovým digi podpapírákem, kde jsou ty časy masek a skutečných prostředích, dnes už i džungle je digi....Skarsgard by se měl učit od taty a bratra Gustava, jak se hraje.... ()

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

22.08.2014

8 filmů, 7,7 miliardy dolarů. Potterovská filmová sága sice skončila před třemi lety, její odkaz ale jen tak nevybledne. A studio Warner. Bros. si toho je dobře vědomo, pročež před nedávnem oznámilo… (více)

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

15.11.2013

Klasika Rudyarda Kiplinga, jejímž základem jsou příběhy o vlky (a medvědem a panterem) vychovaném divokém chlapci Mauglím, už byla zfilmovaná mnohokrát – nejslavnější adaptací je zřejmě animovaná… (více)

Reklama

Reklama