Reklama

Reklama

Legenda o Tarzanovi

  • USA The Legend of Tarzan (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Již mnoho let uplynulo od doby, kdy Tarzan (Alexander Skarsgård) zaměnil život v africké džungli za život bohatého Johna Claytona III, Lorda Greystoka, po boku své milované manželky Jane (Margot Robbie). Nyní je vyslán zpět do Konga jako obchodní emisar parlamentu, aniž by tušil, že má sehrát roli pěšáka ve smrtelně nebezpečné hře chamtivosti a pomsty belgického kapitána Leona Roma (Christoph Waltz). Ale lidé stojící za vražedným spiknutím vůbec netuší, s kým mají tu čest. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (561)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi, že všetky tie triky vo filme pôsobili veľmi prirodzene a ešte, že všetky tie zvieratá boli skutočné a žiadne nebolo počas natáčania zranené, prípadne usmrtené ... dosť srandy ... veľká bieda toto. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z pokusů o návrat v dnešní době už nijak zajímavé legendy, navíc v nejhorší možné podobě, plné nudných postav a příšerných digitálních triků. ()

Papekus 

všechny recenze uživatele

Začátek a konec dobrý, střed byl hodně slabý a nudný. Měl jsem si nechat nějaký popcorn a bylo by to lepší :) ()

classic odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi niekoho naozaj veľmi ľúto, keď si vôbec nechce priznať, že nakrúca tak debilný film, až to nemá obdoby ! Zrejme to týchto idiotov ani nenapadlo, keďže tento veľký NEPODAROK poslali do kín. Režisér, David Yates sa asi len hodí na látku o tom okuliarnatom Potterovi a ďalších milión odvarov !!! Tarzana sa mu vzkriesiť absolútne nepodarilo, namiesto toho zvolil poňatie snímku takým nechutným digitálnym spôsobom, že som mal chuť mu jednu vstreliť po papuli ! Poriadne facky by si isto zaslúžili najmä zdegenerovaní scenáristi + producenti, ktorí financovali filmovú látku, ktorá nemá absolútne nič spoločné s touto dobrodružnou tématikou, ktorá sa nemá šancu ani na svetelné roky priblížiť ku klasike Tarzan z roku 1984 s bravúrnym Christopherom Lambertom ! Fuj, najradšej by som týchto imbecilov kopol do jamy a zahrabal ! Casting už nemohol byť horší ? Samuel L. Jackson je na hlavu, Margot je sexy, ale hrať vie na čistú NULU, Waltz je pre mňa nepochopený herec s dvomi oscarmi, a hlavný predstaviteľ Johna Claytona, syn obstojného Stellana Skarsgårda, Šaňo, sa tatkovi nikdy v živote herecky nevyrovná !!! Slabý actor, ako čaj ! Ku všetkému, akoby nestačilo, čo som vymenoval, sa pridáva nekonečná sa šíriaca DEMENCIA a digitálne efekty, čo z toho môže zísť ? Zišlo z toho jeden z najkokotskejších filmov, aké som kedy videl !!!!!!!!!! Strašná, strašná, strašná CHUJOVINA !!! ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Nevím, nevím. Splácanina, pro hodně shovívavého diváka. Na nedělní odpo, když venku lije dobré, jinak ztráta času. Nijak zvlášť to neosvěžila ani tady nečekaně unylá Margot Robbie. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek by se hodilo srovnání s Knihou džunglí, která dorazila do kin rovněž letos a musím se přiklonit k většině uživatelů, jelikož i mně se příběh Mauglího a jeho zvířecích kamarádů líbil více než Legenda o Tarzanovi. Yatesův film není vyloženě úplně špatný, nicméně jsem čekal asi trochu lépe vybudovaný příběh a více využité postavy, zejména Christopha Waltze, kterému záporáci jdou na jedničku. Alexandru Skarsgardovi více seděla role v True Blood, Margot Robbie je taková nemastná-neslaná a účast Samuela L. Jacksona měla očividně obstarat nějaký ten humor ve filmu (což se naštěstí i tak trochu povedlo). Z technického hlediska to nebyl špatný film, nicméně ve srovnání s Knihou džunglí jde spíše o chudšího sourozence. Zkrátka snímek, který sice nabízí krásné scenérie africké přírody, avšak kamenem úrazu mu je slabší příběh a zejména nevyužitý potenciál. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pompézny nafúknutý filmový omyl. Aj tá snaha o akčné scény je akosi zle natočená. Scenáristické vylomeniny sú rušivé, triky béčnové a celkové vyznenie nanajvýš rozpačité. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh o Tarzanovi by se mi líbil více. Tento příběh nebyl špatný, ale zase ničím nevynikal. Film určitě svou kvalitu má, taky stál hromadu peněz, ale asi je něco špatně, když se mi záporák líbil více než hlavní hrdina. Herecké obsazení se moc nepovedlo. A ač mám Tarzana raději než Mauglího, tak musím uznat, že Kniha džunglí byla lepší. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

A do háje! Tak tohle bylo blbý, nepřehledný a přeplácaný. Boj proti otrokářství a drancování Konga se propojil s příběhem navracejícího se Tarzana, který má obličej posmutnělého intelektuála a tělo plastového Kena (jo, pekáč je obdivuhodný) a řeší rodinné trýzně s Jane. Do toho se přimíchávají nevěrohodné CGI opice, nějaký krokodýli a chlápek, který si chce zahrát na Srdce temnoty. SHRNUTÍ: Když už obří opice, tak jedině King Kong! Tohle je odvar. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Jako chlapa mě pohled na Švédovu (dle jeho slov těžce vydřenou) muskulaturu nebere, a když se budu chtít podívat na Margot, tak raději v Suicide Squad, nebo Vlkovi. Film je stejně jednoduchý, jako hromada dalších literárních akčňáků z poslední doby (napadá mě Frankenstein s Eckhartem). Závěrečnou scénu jsem si užil víc při sledování Ace Ventury... Více mě ale mrzí, že dvou-oscarový Waltz nedostal víc prostoru nebo lepší scénář. Další věc, kterou jsem nepochopil, proč podepsat Bena Chaplina a nechat ho odkrouhnout po dvaceti sekundách filmu? Nakonec film alespoň uplně nenudí, ale je to zřejmě ten typ filmu, který už znovu nikdy neuvidím... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Moc moc moc jsem očekával a věřil že to bude velkolepé že to bude něco bohužel dostal jsem krásu okolí skvělé herce ale dějový příběh už nebyl dobře propracovaný, akční atmosféra byla slabá je to škoda zase někdy a uvidíme. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Je to zbytečně dlouhé, s absencí solidního scénáře, se spoustou hluchých míst a s efekty, které občas vážně bijí do očí. The Legend of Tarzan je až na solidní start téměř bez nějakých větších "wow" momentů. Vidíte zde sice každý utracený cent, ale snímku to ani tak nepomáhá k udržení celkové celistvosti příběhu a pozornosti diváka. Přičtěte si k tomuto všemu i rozpačité herecké výkony v čele s Christophem Walzem, který už se začíná těžce opakovat, a dostanete film, na který se za pár měsíců zcela zapomene. V tomto žánru filmů pořád vládne Jon Favreau a jeho "The Jungle Book". (Viděno v kině CineStar Jihlava) „You are Lord of the Apes, King of the Jungle. Tarzan.“ ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Režisér Harryho si ukousl příliš velké sousto. Nadmíru velká očekávání na mou malou dětskou dušičku. Na nového Tarzana jsem se moc těšil. Skvělé obsazení, režisér dětských i dospělých pohádek a hlavně návrat klasické legendy jak ho známe. Není ale tomu tak. Příběh začíná zcela jinak než bych očekával. Zatímco se těším na úvodní hudbu a orkán co bičuje pobřeží tropického ostrova. Tak se dočkávám pouze rychlého představení Waltze jako "toho špatného" a hned potom "vidím toho dobrého". Jenže nemá hnědý kus kůže kolem hýždí a rozkroku. Má na sobě dobový oblek a pije čaj v centru Londýna. Yates vypráví příběh z opačného konce a můj očekávaný začátek v domku na stromě je pouze cestou flashbacku. Tohle je jen, ale drobná výčitka. Pravda je, že celý film je zcela jiný než bych ho mohl očekávat. Nejspíš proto, že ho Yates zkrátka chtěl vyprávět jinak. I když jsou všichni zviřátka dělaná animací, tak přesto moje srdce plesá. Setkání Tarzana s tygry, a nebo souboj s gorilím bratrem. Příběh na mě působí jako šití horkou jehlou. Zatímco klasickou verzi od Disneyho zbožňuju, tak u tohoto jsem se příliš nebavil. Možná mě jen zaskočilo, že Tarzan ze začátku není Tarzan, ale jakýsi John Clayton třetí. Možná jsem ale přeci jen měl přehnané očekávání. I když jsem si Alexandera Skarsgårda oblíbil už v Generation Kill (2008) a jako Tarzan samotný je skvělý a Margot Robbie jako Jane parádní, tak stejně tohle není návrat legendy, jaký jsem si přál. Často nutí diváka do smíchu (neoprávněně) a kromě krásných scenérií mnoho nenabídne. Pro mě osobně je to zklamání roku. (70 %) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nezáživné digitální blbnutí s jasným poselstvím, že když se všichni spojíme, udoláme jakéhokoliv padoucha. Až jsem se občas musel smát, jak to bylo blbý. Také mě docela překvapila mizerná triková stránka věci. Realističtější zvířata byla ve víc než 20 let starém Jurském parku. Co se Akce týče, tak se také nejedná o žádnou hitparádu a Tarzanovo poletování na liánách bylo místy víc než otravné. Ani herecky to není zázrak. Robbie se Skarsgårdem působili nevýrazně, neoslnil ani Jackson a tak to celé táhl na hřbetě Christoph Waltz, který se opět vyžíval v roli záporáka. Moc jsem nečekal, ale i tak je to zklamání. 30% ()

Grran 

všechny recenze uživatele

Konečně film o Tarzanovi kterej jsem po pár minutách nevypl. Ano dalo by se tomu pár věcí vytknout, mohlo to být dotaženější, ale nápad se mi líbí a krom mě nikdo není dokonalý, tak to režisérovi prominu :) ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi skoro všetko. Pravdu povediac nechápem tie nízke hodnotenia, pretože ja som niečo s nadsázkou očakávala. Absolútne mi nevadilo, že dej nebol viac zamotaný, alebo viac sofistikovaný. Páčil sa mi jednoduchší príbeh a aj romantické scény, ale najviac ma uchvátili scény so zvieratami. Jednu hviezdičku som ubrala len kvoli tomu, že Tarzana stále prehlasovali za vládcu zvierat. Možno mi tiež chýbali trochu emotívnejšie vzťahy medzi ním a zvieratami v džungli. Ovšem v 3D to bol rozhodne prekrásny zážitok! ()

malylada 

všechny recenze uživatele

snad nejhůře uchopeno, jak jen mohlo být. To nejzajímavější z původního Tarzana bylo nastíněné kratičkými vzpomínkami a zbytek byla chaotická koláž. Vizuál hodně průměrný a casting hlavního hrdiny se nevyvedl. Waltz asi nastokrát hraje to samé...... s odřenýma ušima 5/10 ()

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

22.08.2014

8 filmů, 7,7 miliardy dolarů. Potterovská filmová sága sice skončila před třemi lety, její odkaz ale jen tak nevybledne. A studio Warner. Bros. si toho je dobře vědomo, pročež před nedávnem oznámilo… (více)

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

15.11.2013

Klasika Rudyarda Kiplinga, jejímž základem jsou příběhy o vlky (a medvědem a panterem) vychovaném divokém chlapci Mauglím, už byla zfilmovaná mnohokrát – nejslavnější adaptací je zřejmě animovaná… (více)

Reklama

Reklama