Reklama

Reklama

Legenda o Tarzanovi

  • USA The Legend of Tarzan (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Již mnoho let uplynulo od doby, kdy Tarzan (Alexander Skarsgård) zaměnil život v africké džungli za život bohatého Johna Claytona III, Lorda Greystoka, po boku své milované manželky Jane (Margot Robbie). Nyní je vyslán zpět do Konga jako obchodní emisar parlamentu, aniž by tušil, že má sehrát roli pěšáka ve smrtelně nebezpečné hře chamtivosti a pomsty belgického kapitána Leona Roma (Christoph Waltz). Ale lidé stojící za vražedným spiknutím vůbec netuší, s kým mají tu čest. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (561)

verbal 

všechny recenze uživatele

V dobách, než se skoro celé Kongo přestěhovalo do Francie a Belgie, žila tam spousta divokých zvířat jako například gorily, lvi, sloni nebo negři. Jo, a taky bylo domovem Tarzana. To je umělecký pseudonym Mauglího, který vyrostl ve výstavního buzeranta, přestalo mu vonět pižmo vlčích nor, a tak si depiloval prdel a bradavky, umyl hlavu L’Oreálem, naonduloval si ji a vydal se lascivně pohupovat na liánách, bouchat se do hrudníčku a zatínat břišáky před gorilími samci ve snaze nějakého sbalit a udělat z něj opolidskou nevěstu. Pak se ale zjistilo, že je to vlastně potomek jakéhosi zdegenerovaného čajochlemta, který byl sice zoohetero, ale během viktoriánské sexuální turistiky si spletl gorilu v mlze, naprudko zezadu rozbalil svůj charm na vůdčí mačo tlupy a to milování nerozchodil. A tak Tarzana deportovali do Albionu, domestikovali v džentlgeje, a aby to mohly číst i prudérní britské panny, literárně mu přiřkli vyrachtanou bloncku Džejn, která při vidině zděděného majetku nějaký ten anál na palmě asi občas zkousla. Z výše uvedených obskurních důvodů jsem se odmalička u těch Burousových zooporních rodokapsů rozpačitě škrábal na kundě. Tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct, že mě nikdy zrovna dvakrát neoslovily. A poté, co jsem viděl, jak polonahý Hájlendr skáče v podřepu jako dement a dělá u toho „ÿÿ-ÿÿ-ÿÿ-ÿÿ-ÿÿ“, jsem se vyhýbal i jakýmkoliv dalším vizualizacím. Čili jsem byl dost překvapen, že mě tenhle Tarzan vs. Obersturmbannführer Landa docela bavil. Stejně dokonale katalogově slizký a úchylný zmrd tu waltzuje místo židů opičky a zotročuje jejich následný vývojový stupeň, dokud mu to ten džunglový metrouš nezatrhne, za což by mu potomci Australopitéků, kteří se ještě tolik úspěšně neasimilují v Evropě, dozajista nejradši nakopali prdel, protože dneska mohli místo lovení Tutsiů pro generála Mobuta driblovat za Lejkrs nebo repovat v Medisnskvérgárdn. Stellanův modelín tu sice opět ostopéro předvádí reklamu na bederní roušky Kálvina Klajna, avšak vyvaroval se opičího čurákování, Margotka je tentokrát vcelku sterilní, nicméně jeden by jí i tak s chutí vyvenčil grejhaunda, na gorily jim moc nezbylo, a tak vypadají, jako by se zrovna vrátily z honění Čárltna Hestna v první Planetě opic, ale to proto, že celý rozpočet padl na Džimóna Hounsoua, jehož na druhé straně naanimovali tak věrně, až vypadá úplně jako opravdový, a těch pár dalších papundeklových triků alá Karel Zeman výsledný dojem ze slaboduché, ovšem poměrně výpravné, přímočaré a zábavné kokotinky už nijak výrazně nepokazilo. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|65%| Shlédnuto v kině ve 2D. Trailer mi nepřišel špatný, nějak jsem neměl v plánu na to vyrazit do kina, ale nakonec jsem se bezmyšlenkovitě rozhodl, že tak učiním. Výsledně jsem zklamán rozhodně nebyl. O nějakém nadšení se tu mluvit nedá, ale o neškodné, roztomilé, vtipné a nenáročné jednohubce už jo. Na tenhle film se zlobit určitě nemůžu. Má to určité zápory, nedostatky, ale přesto mě to celkem bavilo. Je to trochu nadlehčené, zejména vedlejší postava, kterou ztvárnil Samuel L. Jackson tomu dopomohla. Opravdu mě tak dlouho Samuel L. Jackson nepobavil. Měl vtipné hlášky a byl zde správně ujetý. Furt se tu něco dělo, i i když nebylo zrovna nejrychlejší tempo. Hlavní hrdina Alexander Skarsgård zde do role Tarzana krásně seděl. Christoph Waltz do záporné role seděl, stejně jako ve Spectre mě bavil až do konce. Potěší i menší role Djimona Hounsou. Akce tu je natočena dobře, sice je tu vidět ta digitalita, zejména na konci filmu, ale to mě nějak netrápilo. Režisér David Yates si mě především získal 4 počinů o Harry Potterovi, a sice: Harry Potter a Fénixův řád (2007), Harry Potter a Princ dvojí krve (2009), Harry Potter a Relikvie smrti – část 1 (2010) a Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 (2011). Co mi vlastně chybělo v tomhle snímku, když jsem začal tak chválit ? No, třeba nějaké to napětí, nepředvídatelnost, lepší finále a hlavně více scén, kdy Tarzan vyrůstal v přírodě. To tu bylo promítnuté ve flashbacích, ale ne nějak podrobně a jen pár scén se tu zde našlo. No, nevadí, přesto tu bylo pár dobrých scén, i těch akčních. Hudba tu byla teda docela dobrá. Když jsem odcházel z kina, přemítal jsem, jestli nedám tu 4 hvězdu, ale nakonec jsem se rozhodl, že dám tu lepší 3 hvězdici. Nebyl to špatný film, ale dá se na něj docela rychle zapomenout. Ještě jednou bych si ho třeba při správné náladě pustil. To je vše. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pravda, nijak převratné dobrodružství to není, ale až tak přísnou kritiku si podle mě nezaslouží. Film kazí hlavně to, že tvůrci opět neznali míru a za každou cenu potřebovali natočit například naskakování na vlak nebo finále se stádem digitálních zvířat... Jenže je asi ani nenapadlo, že víc než o takové zbytečné a navíc ne moc dobře udělané scény by divák stál třeba o alespoň trochu napínavý závěrečný souboj muže proti muži, při němž by se mohl třeba jen maličko bát o hlavního hrdinu nebo o jeho dámu v nesnázích. No co. Alespoň že první hodina se mi sledovala vcelku dobře, prkenný představitel Tarzana byl vlastně sympatický, Samuel L. Jackson mě tu a tam pobavil a Gregson-Williamsova hudba mile překvapila. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh o Tarzanovi by se mi líbil více. Tento příběh nebyl špatný, ale zase ničím nevynikal. Film určitě svou kvalitu má, taky stál hromadu peněz, ale asi je něco špatně, když se mi záporák líbil více než hlavní hrdina. Herecké obsazení se moc nepovedlo. A ač mám Tarzana raději než Mauglího, tak musím uznat, že Kniha džunglí byla lepší. ()

classic odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi niekoho naozaj veľmi ľúto, keď si vôbec nechce priznať, že nakrúca tak debilný film, až to nemá obdoby ! Zrejme to týchto idiotov ani nenapadlo, keďže tento veľký NEPODAROK poslali do kín. Režisér, David Yates sa asi len hodí na látku o tom okuliarnatom Potterovi a ďalších milión odvarov !!! Tarzana sa mu vzkriesiť absolútne nepodarilo, namiesto toho zvolil poňatie snímku takým nechutným digitálnym spôsobom, že som mal chuť mu jednu vstreliť po papuli ! Poriadne facky by si isto zaslúžili najmä zdegenerovaní scenáristi + producenti, ktorí financovali filmovú látku, ktorá nemá absolútne nič spoločné s touto dobrodružnou tématikou, ktorá sa nemá šancu ani na svetelné roky priblížiť ku klasike Tarzan z roku 1984 s bravúrnym Christopherom Lambertom ! Fuj, najradšej by som týchto imbecilov kopol do jamy a zahrabal ! Casting už nemohol byť horší ? Samuel L. Jackson je na hlavu, Margot je sexy, ale hrať vie na čistú NULU, Waltz je pre mňa nepochopený herec s dvomi oscarmi, a hlavný predstaviteľ Johna Claytona, syn obstojného Stellana Skarsgårda, Šaňo, sa tatkovi nikdy v živote herecky nevyrovná !!! Slabý actor, ako čaj ! Ku všetkému, akoby nestačilo, čo som vymenoval, sa pridáva nekonečná sa šíriaca DEMENCIA a digitálne efekty, čo z toho môže zísť ? Zišlo z toho jeden z najkokotskejších filmov, aké som kedy videl !!!!!!!!!! Strašná, strašná, strašná CHUJOVINA !!! ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Film je venovaný pamiatke Jerryho Weintrauba. Zomrel na infarkt 6. júla 2015 a jedná sa o posledný film, na ktorom sa podieľal. (figliar)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

22.08.2014

8 filmů, 7,7 miliardy dolarů. Potterovská filmová sága sice skončila před třemi lety, její odkaz ale jen tak nevybledne. A studio Warner. Bros. si toho je dobře vědomo, pročež před nedávnem oznámilo… (více)

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

15.11.2013

Klasika Rudyarda Kiplinga, jejímž základem jsou příběhy o vlky (a medvědem a panterem) vychovaném divokém chlapci Mauglím, už byla zfilmovaná mnohokrát – nejslavnější adaptací je zřejmě animovaná… (více)

Reklama

Reklama