Reklama

Reklama

Legenda o Tarzanovi

  • USA The Legend of Tarzan (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Již mnoho let uplynulo od doby, kdy Tarzan (Alexander Skarsgård) zaměnil život v africké džungli za život bohatého Johna Claytona III, Lorda Greystoka, po boku své milované manželky Jane (Margot Robbie). Nyní je vyslán zpět do Konga jako obchodní emisar parlamentu, aniž by tušil, že má sehrát roli pěšáka ve smrtelně nebezpečné hře chamtivosti a pomsty belgického kapitána Leona Roma (Christoph Waltz). Ale lidé stojící za vražedným spiknutím vůbec netuší, s kým mají tu čest. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (561)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na to, jak hloupé momenty si scénáristé připravili, je Tarzan docela pěkná podívaná, co dokáže strhnout. Režijně je to rozhodně zvládnutý film, herecky bez problémů, ale scénář zakomponoval do legendy o Tarzanovi příliš šílených nápadů s obrovským množství počítačových efektů a dotvořeného prostředí. Mnoho scén muselo působit na papíře jako víc než výborné, ale ve filmu i díky trikům, je to jedna hloupost vedle druhé. To je škoda, protože David Yates v některých pasážích umí zahrát na správnou notu, chemie ústředního páru funguje a kouká se na to celé dobře.. Většinu slávy si často krade Samuel L. Jackson, což nejspíš nikoho nepřekvapí, ale vůči ústřední dvojici je to škoda. Nemohu si pomoct, ale Christoph Waltz hraje v každém filmu stejnou postavu:). PS: scéna s vlakem to opravdu ne... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Niekto si tú brakovosť možno vychutná ako guilty pleasure, mne ale každou pribúdajúcou minútou vadila viac a viac. Pritom rozjazd to malo tak sľubný. Favreau s Knihou džunglí vyhral na celej čiare. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

V dobách, než se skoro celé Kongo přestěhovalo do Francie a Belgie, žila tam spousta divokých zvířat jako například gorily, lvi, sloni nebo negři. Jo, a taky bylo domovem Tarzana. To je umělecký pseudonym Mauglího, který vyrostl ve výstavního buzeranta, přestalo mu vonět pižmo vlčích nor, a tak si depiloval prdel a bradavky, umyl hlavu L’Oreálem, naonduloval si ji a vydal se lascivně pohupovat na liánách, bouchat se do hrudníčku a zatínat břišáky před gorilími samci ve snaze nějakého sbalit a udělat z něj opolidskou nevěstu. Pak se ale zjistilo, že je to vlastně potomek jakéhosi zdegenerovaného čajochlemta, který byl sice zoohetero, ale během viktoriánské sexuální turistiky si spletl gorilu v mlze, naprudko zezadu rozbalil svůj charm na vůdčí mačo tlupy a to milování nerozchodil. A tak Tarzana deportovali do Albionu, domestikovali v džentlgeje, a aby to mohly číst i prudérní britské panny, literárně mu přiřkli vyrachtanou bloncku Džejn, která při vidině zděděného majetku nějaký ten anál na palmě asi občas zkousla. Z výše uvedených obskurních důvodů jsem se odmalička u těch Burousových zooporních rodokapsů rozpačitě škrábal na kundě. Tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct, že mě nikdy zrovna dvakrát neoslovily. A poté, co jsem viděl, jak polonahý Hájlendr skáče v podřepu jako dement a dělá u toho „ÿÿ-ÿÿ-ÿÿ-ÿÿ-ÿÿ“, jsem se vyhýbal i jakýmkoliv dalším vizualizacím. Čili jsem byl dost překvapen, že mě tenhle Tarzan vs. Obersturmbannführer Landa docela bavil. Stejně dokonale katalogově slizký a úchylný zmrd tu waltzuje místo židů opičky a zotročuje jejich následný vývojový stupeň, dokud mu to ten džunglový metrouš nezatrhne, za což by mu potomci Australopitéků, kteří se ještě tolik úspěšně neasimilují v Evropě, dozajista nejradši nakopali prdel, protože dneska mohli místo lovení Tutsiů pro generála Mobuta driblovat za Lejkrs nebo repovat v Medisnskvérgárdn. Stellanův modelín tu sice opět ostopéro předvádí reklamu na bederní roušky Kálvina Klajna, avšak vyvaroval se opičího čurákování, Margotka je tentokrát vcelku sterilní, nicméně jeden by jí i tak s chutí vyvenčil grejhaunda, na gorily jim moc nezbylo, a tak vypadají, jako by se zrovna vrátily z honění Čárltna Hestna v první Planetě opic, ale to proto, že celý rozpočet padl na Džimóna Hounsoua, jehož na druhé straně naanimovali tak věrně, až vypadá úplně jako opravdový, a těch pár dalších papundeklových triků alá Karel Zeman výsledný dojem ze slaboduché, ovšem poměrně výpravné, přímočaré a zábavné kokotinky už nijak výrazně nepokazilo. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zďaleka najhorší film, aký som tento rok videl v kine. Má to úplne debilný príbeh, celá tá zápletka s "priveď mi z Anglicka Tarzana a ja ti dám za vrece diamantov a budeš ma môcť zotročiť" je príšernosť, zasadenie do historického kontextu zbytočné a nefunkčné. Celý film nemá ani náznak nadhľadu, tobôž humoru (keď tam máte S.L. Jacksona ako komickú postavu, tak je jasné, že niekto tu niečo nepochopil). Triky sú miestami OK, ale miestami strašné, hlavne to stádo na konci, vrchol filmu, je ako z čias prvého Jurského parku (a to som teraz veľmi urazil prvý Jurský park). Nejaká gradácia, tempo či nebodaj napätie Yatesovi vôbec nič nehovoria (napokon, jeho neznesiteľne nudné posledné potterovky to dokazujú). Film nechytí rytmus ani v akčných scénach, ktoré sú tragicky natočené, ešte horšie zostrihané, vždy sa tak nejako rozplynú v čudnom slede spomalených záberov. Hlavný hrdina je dokonale matný a nesympatický, Margot Robbie oblečená (a medzi nami, ona nemá čo iné ponúknuť, je veľmi zlá herečka a bojím sa Suicide Squad, kde je otravne mimo už v traileroch) a Christoph Waltz akoby v každej scéne hral inú postavu, iného zloducha zo svojich predošlých filmov, a až do konca sa nerozhodne, koho presne by mal napodobňovať. Vrcholom trápnosti je jeho zbraň - škrtiť dvojmetrových magorov ružencom? Vážne? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl překvapený samotným příběhem. Film totiž nenabízí klasický pohled na život Tarzana v pralese, ale začíná momentem, kdy už je Tarzan kultivovaným a spořádaným anglickým občanem s aristokratickou minulostí a chováním pravého obstarožního gentlemana. Začátek tak působí hodně dobře a vysloveně baví. Jenže po asi půl hodině se Tarzan vydá na cestu do své původní domoviny. Příběh udělá twist a vrátí se zase na začátek celého příběhu. Tarzan tak zase lítá na nekonečných liánách, v jedné ruce liánu, v druhé ruce krásnou Jane a bojuje proti kolonizátorům z Británie. V tu ránu celé nadšení začíná chřadnout a už se to bohužel nezlepší. Fajn, ale víc jak tři hvězdičky na liáně si film nezaslouží. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $180miliónov║Tržby USA $126,628,466║Tržby Celosvetovo $357,243,061▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $13,051,054║ Tržby za predaj DVD v USA $12,335,589║ Neveril som že by to Yates mohol až tak posrať ale stalo. Príbeh laxný, triky povrchné, prevažne odbité ako z lacného béčka a hlavne keď sa pozrieme aký to malo rozpočet tak môžeme len krútiť hlavou. Herci nemajú skoro čo hrať, nemá to poriadku iskru, grády, letná sezóna 2016 je čistá blamáž. /40%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zvířátka kontra kolonialismus aneb švédskej model makes Africa great again. Když už tvůrci tak strašně tlačí na ten rasový a koloniální aspekt, působí ta figura vyšisovaného a herecky hodně mdlého árijce velmi zajímavě, čímž nechci naznačovat, že by si cokoli z Legendy o Tarzanovi zasloužilo brát jakkoli vážně. Pokusy o moralizování jsou stejně tuhé jako snaha vyprávět dva příběhy naráz (vleče se jak "origin", tak nová linie). Christopher Waltz už by za sebe mohl posílat na plac pro zlodušské role svého méně talentovaného dvojníka a David Yates potvrzuje, že to je nudný režisér, obzvlášť, když mu scenáristé nepřihrají svižné dialogy. Navíc to občas vypadá, jako by mu vypadly některé záběry, takže Samuel L. Jackson pálí jako bohatý Texasan. Pominu i to, že film otevírá nesmyslné množství příběhových linií a dopovídá je hodně přibližně, někdy vůbec. Favreau se v Knize džunglí nesnažil ani o desetinu "vážných přesahů", přesto jeho film vypadá desetkrát dospěleji než tahle CGI buvolina. Člověk si pak fascinovaně všímá každé hovadnosti, jako třeba toho, že muž žijící celý život mezi gorilami, je oholen jako pravý Dandy. Inu, syn šlechtice se nezapře. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,OBYČEJNÝ MUŽ UDĚLÁ NEMOŽNÉ, ABY ZACHRÁNIL SVOU ŽENU. MŮJ MANŽEL NENÍ OBYČEJNÝ MUŽ"...“ /// Nový dobrodružství (takže žádná recyklace!) Lorda Greystoka. Krátký flashbacky k připomenutí, ochutnávka páření a super nápad s obsazením upíra Skarsgårda, kterej může dát znova na obdiv všechny zvířecí instinkty. Možná jsou 4* moc, ale dobrodružnejch pohádek není nikdy dost! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Většinu života chodím po čtyřech. 2.) Narodil jsem se na stromě (a stará je vopice). 3.) Thx za titule „pablo_almaro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distributor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 3,591 // Otvárací Víkend v USA: $38,527,856 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Perfektní herecký cásting, ale příšerný digitální bordel. Největším plusem je Jackson,Waltz a Robbie a zaujalo mě i odlišné odvýprávění Tarzanova příběhu, ale vizuál a vzhled digitálních zvířat by mne možná potěšil v roce 2008, ale dnes to na mě působilo poněkud odflákle, vyloženě samotný závěr s bizony mi přišel už jako špatný vtip. Akce je také ze slabšího soudku, Skarsgard v soubojích je poněkud prkenný a neslyšíme ani razanci ran, což mě zklamalo, ale na druhou stranu, je to alespoň zábavné a v pohodě se dá film zhlédnout bez hlubšího vyrušení. Jungle book bude určitě o 2 levely výše.55% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Bušící srdce, oči dokořán a plesající dušička bývalého desetiletého geeka, který o všudypřítomném muži z rodu opů přečetl snad vše, co se jen dalo sehnat. Na dětské lásky se nezapomíná ani o dvě dekády později a právě David Yates umí o hrdinech, padouších, lásce a přátelství vyprávět tak svěže a zároveň staromódně, že mi nezbývá obrany. Skarsgård se navíc pro roli Johna Claytona narodil a když Margot Robbie poprvé ve své kariéře neotravuje, jdu po mírném váhání nejvýš. Síla příběhu a jeho poselství u mě vysoce přebíjí potichu se o slovo hlásící výtky k drobným fyzikálním nedostatkům. Pokračování bych bral okamžitě, a i když si jednu linku tvůrci až překvapivě rychle vyčerpali (Opar), směrů, kterými se vydat, mám v hlavě desítky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

To je ale dokokosený film! Ako keby štúdio najalo 100 strihačov a každý strihal niečo iné. Von šlo množstvo zásadných scén a to vrátane drahých, veľkých a akčných. Občas sa začne akcia a zrazu brutálny strih a je koniec. Vinou toho miznú zásadné okamihy, momenty, postavy, pasáže. Najhoršie je, že niektoré nápady sú pozoruhodné. O to viac zamrzí všetok ten strašný, pre mňa v podstate až nepochopiteľný bordel. Z deja vypadávajú kľúčové postavy, flashbacky narúšajú plynulosť rozprávania a robia ho nepochopiteľným, ba až mimozemským. Napr. Waltz, Jane a banda vojakov je v džungli, zaútočia na nich gorily, pribehne Tarzan, vojaci zostali neviem prečo v džungli a nechajú sa pozabíjať, pričom Waltz s Jane sa nachádza o 5 kilometrov ďalej. Wtf? Našlo by sa pár plusov (až na nezáživného a neospravedlniteľne nudného čudáka Waltza fajn kasting, štedrá výprava), avšak i potenciálne dobré scény sú TAK zmršené, že sa z toho divákovi rozum zastavuje. A niekedy sú to proste blbosti (liany, vlak a Samuel L. Jackson na Tarzanovom chrbte, tu mal niekto povedať: "Počúvajte, chalani, toto tam fakt radšej nedávajte"). V neposlednom rade je scenár hrozný a asi by taký bol aj nebyť strihača dajúceho preč z hotového materiálu desiatky minút. Spomalené zábery pôsobili rušivo až parodicky a skákanie zo skál, tak to už ozaj prehnali. Chudák Jackson, toľko sa vo svojom dôchodcovskom veku nabehal a výsledkom je WTF fraška (Tarzan v jednej chvíli vymláti vozeň plný ozbrojených vojakov a potom ho takmer zaškrtí trápnym ružencom o 50 kíl ľahší a 40 centimetrov nižší chlap). Najlepšia scéna? Slony. A možno finále, ale aj to je preukrutne dostrihané (tisícky žoldnierov a zomrelo tam vôbec aspoň nejaké zviera?). A nedokážem z hlavy dostať scénu s mravcami. Jackson Tarzanovi ranu skutočne zašil tak, že mu k nej poprikladal mravcov a tí mu ju zošili hryzadlami???????? Tvorcovia mali obrovské plány, chceli vytvoriť lukratívnu sériu, ale štúdio to zarezalo už po jednotke (rozpočet 180  celosvetová tržba 356). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Spatny, takhle to nepujde. Nevadi mi, ze tu nemame tu klasickou vypravenku o vychove decka a navratu do civilizace ala Greystoke, ale v podstate se dej rozjizdi az nejakou dobu od navratu Tarzana, ani to, ze pribeh je hodne jednoduchej, protoze kdyz nic jinyho, alespon dava prostor pro nejaky blbnuti v dzungli se zlejma otrokarema, mistnima kmenama i zviratama, ale tady bohuzel nic moc nefunguje. Triky jsou sice docela fajn, i kdyz nektery zvirata jsou trochu odflakly a celkove vizual vypada, ze nejaky prachy na film byly, i kdyz neustaly ladeni do sedivo-modry zacne bejt po chvili krapet unavny. Hudba je v podstate nezajimava a akce sice zajimava svym prostredim, ale uz ne provedenim, nic, co by tu nebylo. Ale nejvetsi problem, kterej bohuzel pohrbiva celej film, jsem mel z hlavni postavou, Skarsgård je tak neuveritelne nesympaticky, tupe cumici a naprosto bezcharismaticky drevo, ze uz jsem to dlouho nevidel. Bejt tu jinej herec, mozna ty vytky prekousnu a budu se bavit, ale tohle se fakt neda, to byl takovej silenej kokot, ze mi zkazil zazitek z uz tak prumernyho filmu. Slabsi 3*. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tvůrce si řekl, že Tarzana zná každej tak proč ho nejebnout hned na začátku filmu už jako pana kulturního s Jane po boku a jeho zrod a naplnění jejich nehynoucí lásky nenasrat do minutovejch flashbacků, který vás pronásledujou celej film a zaručeně vás budou srát protože jich je asi tolik kolik má Tarzan chlupů na prdeli. Po celou dobu stopáže se tak pachtíte mezi přítomností a minulostí a v duchu dumáte nad tím co vás deptá víc. Když pominu Samíka Džeksnů tak nejlepší herecké výkony předváděj gorily, Tarzan vypadá jak po lobotomii, která dopadla navíc špatně a Jane se snaží celej film ukázat, že má větší kliťák než Leon ptáka a tak koukáme na jejich spory, kdy se Jane dokonce nebojí Leonovi říct, že má špatně zastřiženej knírek. Tak hustokrutopřísná je na chlapa co jí unesl a jejího Tarzíka chce sejmout. Mazec, mně třeba někdo říct, že mám špatně nalíčený oči tak z toho chytnu absolutní depresi a po hodinách brekotu spáchám sebevraždu skokem do lvího výběhu. Leon je ale tuhej parchan , takže tu neuvěřitelnou urážku přejde a spokojí se s tím, že se jen na vteřinu zasekne v chůzi...finále je plný zvířátek všeho druhu a Tarzan si neohroženě liánuje pro svou Jane k vytouženému hepyjendu zatímco Leon se na něj připravuje s krucifixem. Mno...za zvířátka a Samíka dávám dvě a třetí je za zjištění, že Tarzan vynalezl parkour nebo free running. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Úplný začátek filmu bych klidně nazvala geniálním. To si říkáte, že tohle nebude jen tak nějaký film. Jenže ta genialita prostě zmizí. A pak se znovu objeví možná už jen ve dvou nebo třech scénách. Takže těch hodně povedených scén je tam stejně, jako těch, kdy se vám chce vyprsknout smíchy nad nepovedeností některých scén. Kromě místy dost odbytého scénáře je největší slabinou samotný Tarzan. Nevím, jestli to bylo špatnou volbou herce nebo měl tak zvláštně napsanou postavu, ale mě vůbec nenadchl. Chápu, vychovala ho zvířata, musel se chovat jinak, ale tohle prostě nebylo ono. Takže svaly... fajn, ty měl. Charizma žádný. Bohužel. Naopak, tím nejlepším na celém filmu byla z mého pohledu kouzelná Margot. Ta měla i zajímavě napsaný charakter a uměla to prodat. Jinak doporučuji spíš Knihu džunglí vysílanou téměř souběžně. Ta je o mnoho propracovanější a chytlavější. 3* ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Obdivuju každého, kdo k tomuhle filmu nachází víc než jeden přívlastek (který je "nudný"). Aspoň ty triky kdyby byly lepší... Možná je trochu zajímavá (marná) snaha toho filmu vyhnout se koloniálním a genderovým klišé příběhu Tarzana, ale to nestačí. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Sterilní nuda, a to i přesto, že tam hraje Margot Robbie (ostatně to se dalo říct i o Suicide Squad). Doporučuji jen těm, kdo trpí nespavostí. Jen díky tomuto filmu jsem se na 14tihodinovém letu trochu vyspal. Viděno nad Sibiří. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že tvůrci nevyprávějí znovu origin (vystačí si jen s pár flashbacky), ale příběh o návratu Tarzana do africké džungle, takže si nelezou (tolik) do zelí s konkurenční novou KNIHOU DŽUNGLÍ. Jenže i když jsou tu vidět jak prachy, tak tradiční ingredience romantického dobrodružství, výsledek je až na pár zajímavých momentů unylý a melancholicky pojatý Tarzan nudí. ()

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

22.08.2014

8 filmů, 7,7 miliardy dolarů. Potterovská filmová sága sice skončila před třemi lety, její odkaz ale jen tak nevybledne. A studio Warner. Bros. si toho je dobře vědomo, pročež před nedávnem oznámilo… (více)

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

15.11.2013

Klasika Rudyarda Kiplinga, jejímž základem jsou příběhy o vlky (a medvědem a panterem) vychovaném divokém chlapci Mauglím, už byla zfilmovaná mnohokrát – nejslavnější adaptací je zřejmě animovaná… (více)

Reklama

Reklama