Reklama

Reklama

Laře Croft (Alicia Vikander) je 21 let a právě zdědila obrovské obchodní impérium. Její otec, bohatý šlechtic a známý dobrodruh, Lord Richard Croft (Dominic West), zmizel beze stopy před sedmi lety, když byla ještě dítě. Od té doby se marně snaží najít nějaký smysl svého života. Když si přečte záhadný vzkaz, který jí otec zanechal, rozhodne se opustit Londýn a vyrazit do neznáma, aby přišla na to, co se jejímu otci doopravdy stalo. Vydá se po jeho stopách hledat legendární hrobku na mýtickém ostrově někde poblíž japonského pobřeží. Tato mise ale nebude jednoduchá – už jen dostat se na záhadný ostrov stojí Laru velké úsilí. Loď, která ji měla dopravit na pevninu ztroskotá v silné bouři a Lara se ocitá sama uprostřed neznáma, vybavená jen ostrým nožem, pevnou vírou a vlastní tvrdohlavostí. Pokud se jí podaří překonat své vlastní limity a přežít toto nebezpečné dobrodružství, stane se z ní skutečný Tomb Raider. (Forum Film CZ)

(více)

Diskuze

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Readyxx

Napsal jsem to blbě, není to Matla, ale Natla. :D jde o vůbec první Lařinu herní zaporačku... Je tak zasadní, že objevila hned ve dvou dílech.. Je to zlá Atlanskou královnu ktera byla uvězněna svými souputníky... A po 3000 tisích letech byla probuzena a osvobozena, vlivem Americkych jadernych testů... A namísto aby rozpoutala další třetí světovou. V poklidu a potají díky Atlanskych technologii a zdrojů.. Založila společnost... Natla Technologies.. Mimo jiné i Aby mohla v poklidu patrat po legendarním Scionu... Ale, to tu nejde.. Jde o tu podobnost z PATNA a NATLA :D Jinak víc o Natle na Natla postavy.cz pokut tě to zajímá... :)

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

KimCid

Pak jsi slepí blazen... Protože ja v ní ani na okamžik nezahlídnul jediny střípek Lary, ani té současné ani minulé... Angelině nesahá ani pod její stín!

na příspěvěk reagoval Kobain

Readyxx

Readyxx (hodnocení, recenze)

Prometheus69

vubec netusim  a to jsem to hral jako dospivajci na plejaku 1 i kdyz oblibenejsi u me byl crash bandy :)  pak dlouho nic az  underworld  a ted  uz jen tomb raider 2013 .. a za me super , hrozne me to chytlo navic se me to zda   lepsi  jako to co bethesda  dela s falloutem  , kdyz ted oznamila  fallout 76 ,  jako F online super ale ne v podani bethesdy   staci jak sprznila tes online ..babraci  uz se tesim na E3 a ty jejich lzi a PR kecy

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

PATNA... taky vám zní jako MATLA? Ti co hrali první TR když to jestě nebyla durvive vyvražďovačka budou vědět kam tím směřuju. :)

na příspěvěk reagoval Readyxx

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Tak jsem si řekl že neodolam a kouknu se na to z titulkama... A hned první openingová scena mě odradila počkat si raději na dabing... Protože opravdu není oč stát! Jak mohli bejt někde kam se přes tu branu nemohli dostat...? Namalovat plany hrobky a podobně...??? Kterej kokot tenhle scenař schvalil? Vždiť je to do očí bijící kokotina... Navíc ten utahanej brickej dabing... To mi rve uši. Což potom jak to pokračuje... Hadam že to bude tak 40 minut naprosto nesouvislích rodinnych a socialních sraček které nikoho nezajímají! A mě je naprosto u prdele, co se dělo předtím.. Jak si Lara udělala bebí na kole a kdo všechno jí foukal bebíčko... Tohle je sakra špatně už od začatku... Zlatej dobrej TR z Jolíkovou... Tohle je scenaristickej potrat.. Realizmu, nudy a prudy... Jestli jsou ty akční scény tak dobrý jako ty zavody na kole... Tak si to asi pustim až pří rok až vychladnu... Velká chyba, velka chyba... 15%

Readyxx

Readyxx (hodnocení, recenze)

Prometheus69

to to vubec  , na zirafu do kina nepujdu nikdy , do kina chodim jen na to  co me zaujme nebo se na to uz dlouho tesim a  ma to dobre recenze ..naposledy  novej thor  a super

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Readyxx

Readyxx (hodnocení, recenze)

tak to vypada ze  prevedeni herni predlohy dopadlo  nad ocekavani slusne  i ziraf  krk to ustal s gracii a charismatem  i kdyz  lara to NIKDY nebude (jedine camila L co ji dabuje ve hre) ,,,jinak par vykradacek s rebootu  ale solidni 3,99 * ..dobrej bijak na vecir

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Badmaniak

:D no to se povedlo... :D Jinak mě napadli dvě verze jak by složili tu bránu... Jedna je založena na logické obětavosti.. kdy by jí složili a drželi zevnitř. Kde by samozřejmě zhebli. 8) Druhá je založena na dumyslivosti: Kdy je brána složená na plošinu z vnitřní strany jeskyně. Dřevěné plošině, mokré dřevo třeba... A lany vyzvednuta a zaklesnutá do otvoru brány. Kde je zamknuta a upevněna natvrdo... Což by vysvětlovalo, jak tam držela a tak rychle se vlastní vahou rozpadla. :) Buťto se počká až dřevo schnije a nebo se prostě odpálí z vnější strany malím množstvím černého čínského prachu. :) Což nemá na kamenné fragmenty pramalí vliv. Ale, to vše by vyřešil blbej flashbeck... 8) Legenda jak stavěli bránu. ;)

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Paulie88

Ten samí scénář co v Uncharted... ve zlatým sarkofágu byl zapečetěn starověký virus... Který neopatrně vypustili na svět... Neměl bejt tohle náhodou TOMB RAIDER? :)

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Jo takhle jsi to myslel. Barvy života magie nebyla. Teda nemusela být. Byly to obyčejné kusy skla, které byly vyřezané každé jinak a jen při správném složení v klíčové dírce měly otevřít dveře. Normální "FABka" :D A to, že to svítilo bylo tím, že tam svítil ten černoch baterkou skrz tu klíčovou díru. To abychom asi věděli, jakou barvu tam dávaj a vypadalo to cool. :)

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Paulie88

No tak to bylo prezentováno, ano. Ale ve výsledku je to kravina, protože než by to celé postavili, tak by stihla zemřít i ta královna, natož aby tam vydrželi zavření nakažení, kteří měli inkubační dobu asi tak 15 sekund. :D

A pokud se nikdo neměl dostat dovnitř, tak zase proč ty klíče a proč vlastně věděli jak je použít, když dějepisci smazali i místo, kde to leží, natož návod na otevření zkázy. Ale to je samozřejmě už dílem nelogické hry a jejího příběhu, takže to nejde tak brát. :)

Spíš mě u všech těhle filmů (a bohužel tam patří i legendy ala Indiana Jones) dostávají, jak jsou všechny věci na jedno použití a přesto to nikdo z těch desítek mrtvých okolo nespustil. :)

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Jediné co stačilo udělat bylo tupě zkopírovat scénář a děj rebootu. Ale ne, oni prostě jen vykradli pár scén a doplnili to stupidním dějem. Jako je jasné, že Lara nemohla být tou masovou vražedkyní jakou je ve hře, ale i tak...

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Jestli sem to pochopil dobře , tak tam tu královnu zapečetili aby nemohla šířit tu nákazu a s ní i tisíce dalších lidí, teď už nevím jestli to byly čistě oběti nebo byli taky nakažení, ale šlo tam o to aby se nikdo nedostal ven z těch co už tam byli a aby se nikdo nedostal dovnitř samozřejmě.

Lara s bandou byli asi úplně první co se tam od uzavření dostali, proto ta brána, padací podlaha atd... byly na místě ...

na příspěvěk reagoval Badmaniak, Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Ale, jako za to si můžete v podstatě sami.. porat řešíte ten realizmus a když ho dostanete tak prskate... Hold co dobře fungovalo v Uncharted, nemusí nutně... Fungovat v podobné hře. Tvůrci asi zapomêli co vlastně točí.. Ta představa toho víru ve Fantasy laděné herní adaptaci... Tomb Raider.. Mi taky moc logická nepřijde. Tak příště aspoň budete vědět čeho se držet a o čem raději pomlčet... :)

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Je to kravina, s fakt dementním scénářem.

Škoda no, tak snad za dalších 15 let...

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Barvy života mě netrápily. V té scéně s padající podlahou jsem si spíš říkal to samé, co u vchodových dveří: "Kdo to bude opravovat?" a "Jak se tam dostaly ty mrtvoly, když to bylo nepoškozený?"... :)

 

Prostě hru jde převést na plátno těžce. Tam se prostě počítá s nelogičnostmi a nadpřirozenostmi - jinak by ta hra byla nehratelná. Jenže když jediné, co ve snímku pologičtí, je, že to není magie, ale ultrarychlej mor, tak to fakt jen zhorší. :)

na příspěvěk reagoval Prometheus69, Paulie88

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Jedna z nejpoveděnějších herních adaptací. Alicia roli zahrála dobře, i když se mi do té role vůbec nehodí. Spokojený jsem se vším. Dokonce i s příběhem, který v polovině trošku pokulhává a bere si pomyslnou berličku, aby se co nejrychleji posunul vpřed a vše se do těch téměř dvou hodin vlezlo. Doufám, že se dočkáme dalšího dílu. Nebo alespoň nějaká jiné série ve stylu Indiana Jonese, protože tenhle žánr mě vždycky dost bavil. Třeba Uncharted? 4* 80%

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

 Film to byl hezkej, ale ty dementní faux pas.... Tak jsem se na to těšil kvůli Alicii, protože přece jen mi sedí na roli Lary asi nejvíce, ale těch nelogičností tam, to jsem skoro brečel.
Když tam běhá s lukem a všude kolem leží automatické pušky, tak jo, beru to... Ale když tam začali scenaristi šaškovat s tou smrtelnou chorobou, která účinkuje jak kyselina a přitom bacilonosiči nic neudělá; pak když s ní tam všichni zacházeli jak se špinavou ponožkou, protože se přece nemůže přenést jinak, než přímým dotykem, ale že tam na sebe prskaj a kopou se a jinak dotýkají? Tak to už jsem moc nedával. :)

Nějak mě ty ultramoderní předělávky klasik, jen aby tam nebyla ani zmínka o magii či nadpřirozenu, už začínají s... štvát. :)

na příspěvěk reagoval Helo, Prometheus69

Související novinky

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (více)

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Druhý Tomb Raider je mrtvý

Druhý Tomb Raider je mrtvý

29.07.2022

Adaptace herní série Tomb Raider se bude oficiálně znovu rebootovat. Chystané pokračování s Aliciou Vikander (Jason Bourne) se tak bohužel ruší, jelikož studio MGM, které bylo nedávno koupeno… (více)

Reklama

Reklama