Reklama

Reklama

Laře Croft (Alicia Vikander) je 21 let a právě zdědila obrovské obchodní impérium. Její otec, bohatý šlechtic a známý dobrodruh, Lord Richard Croft (Dominic West), zmizel beze stopy před sedmi lety, když byla ještě dítě. Od té doby se marně snaží najít nějaký smysl svého života. Když si přečte záhadný vzkaz, který jí otec zanechal, rozhodne se opustit Londýn a vyrazit do neznáma, aby přišla na to, co se jejímu otci doopravdy stalo. Vydá se po jeho stopách hledat legendární hrobku na mýtickém ostrově někde poblíž japonského pobřeží. Tato mise ale nebude jednoduchá – už jen dostat se na záhadný ostrov stojí Laru velké úsilí. Loď, která ji měla dopravit na pevninu ztroskotá v silné bouři a Lara se ocitá sama uprostřed neznáma, vybavená jen ostrým nožem, pevnou vírou a vlastní tvrdohlavostí. Pokud se jí podaří překonat své vlastní limity a přežít toto nebezpečné dobrodružství, stane se z ní skutečný Tomb Raider. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (920)

laik_60 

všechny recenze uživatele

mudra (niekedy a ž velmi) šikovná bojovníčka so šťastím. Po siedmYch rokochobjavi udajne zahynuteho otca. Nikto mi vo filme nevysvetlil, ako sa dostali vsetky tie otcove poznamky nakresy a mapy do domácej hrobky (jeholaboratoria), ktoré Lara mala spáliť a vďaka ktorým otca objavila. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Filmy natočené na motivy počítačových her rozhodně nevyhledávám, ale tahle dobrodružná podívaná plná akce ve stylu Indiana Jonese se mi překvapivě docela líbila. Velkou zásluhu na tom má sympatická Alicia Vikander, které role ikonické hrdinky Lary Croft skutečně sedla. Dále bych ráda vyzdvihla strhující tempo vyprávění, parádní střih a velmi vydařený soundtrack. (75%) ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Nejlepší filmové zpracování této videoherní klasiky. Myslel jsem si, že to bude další nepovedený snímek v řadě (jmenujme např; Assasins Creed nebo starou Laru Croft), ale zmílil jsem se. Výborná akce, šlape to, žádné nudné pasáže, skvělé obsazení (Alicia mnohem lepší jak Angelina) a herecké výkony jsou dobré. Překvapilo a už aby tu byl druhej díl. ()

LukeUp 

všechny recenze uživatele

Angelina rázem působí jako chudá příbuzná. Jsem rád, že konečně má nějaká hra úspěšné filmové zastoupení, které nebude nijak diskriminovat i nehráče. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

cekal sem strasnou sracku, ktera bude odpad vsech odpadu - uwe boll tomb raider..kouknu na hodnoceni a docela cumim neverim co se deje..ihned vecer kino (fakt sem na to vubec nechtel) a cumim jako krava..skvela herecka, ktera ma abs jako svine a pro roli se proste hodi (kacer angelina je pase) hudba slapala jako prase do kazdy akce budovala atmosku (skvelej junkie) a akce byla famozni, docela krvak a s nicim se nesral nikdo coz sem fakt necekal..a pasaze na ostrove ze hry neskutecna atmosfericka jizda, slapalo to jako prase.. bavilo me to moc..skvelej mix indyho a ramba.. :D zatim prekvapeni roku pro me,nejlepsi film podle gamesy. jdete na to do kina! ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Objektivně to je takových 80% na čtyři hvězdy, ale když tam pobíhala roztomilá Alicia Vikander, tak subjektivně zvedám na plný počet. Za mě lepší a realističtější podání než Angelinina Lara, ikdyž, má se to podobat videohře, takže několik hraničních scén tam je. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Byl jsem absolutně nezaujatej divák, protože přiznávam že tu hru jsem nikdy nehrál a je mi celkem ukradená, takže jsem neměl moc velký očekávání, ale i tak si myslim, že Tomb Raider neurazí.. na sladkou Alicii Vikander se hezky koukalo, ale toho dobrodružství tam zas tolik nebylo nebo aspoň já si takhle pravý dobrodružství nepředstavuju a z toho plyne, že tenhle film si nejvíc užijou lidi co hráli i tu hru.. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Strašná hlúposť a tešia ma aspoň tie 4 evrá, čo som uchránil pred nápadom ísť na to do kina. Stále som čakal, že yess, teraz to už konečne začne, omylom drgnem do kurzoru a zistím, že som 10 minút od konca?! Mimo to, že príbeh bol totálna zlátanina, nekonzistetná až to bolelo. Ale poviem Vám prečo, lebo JA viem... : Frenčízi vznikali za starých dobrých čias (ach my důchodci, čo si ešte pamamatáme...) tak, že film (kľudne aj videoherné, linuxové, či ehm... lego) do toho išli po hlave. Nevedeli ako to dopadne, tak tam nabúchali výňatok toho najlepšieho (AC je toho pekným príkladom aj keď teda to až tak dobre nevypálilo). Potom prišiel občas až neočakávaný kasový úspech a jasný signál ísť na pokračovania. Tu je to úplne naopak. "Ideme natočiť nekonečnú frenčízu typu x-men. A tak skvelé pribehové momenty musíme rovnomerne rozhádzať a vyplniť to vatou. Veď aj o dva roky treba z niečoho žrať." Išlo sa na tutovku a dosť sa tým zmiatli hlavy gejmerov, lebo tu išli tiež na tutovku. Jednotlivé scény sú fakt, že dokonale a do detailu natočené podľa hry. A mám na mysli herný reštart série, nie tú pôvodnú Laru v tielku, okuliarmi a kozami šestkami. To za jednu hviezdu, ostatné dve za Aliciu... Wau! Angelina v tých dvoch žalostných filmoch to dávala na femme-fatal, ale táto dievčinka ju suverénne schováva akčnosťou, prirodzenosťou, nie 6 ale 8 packmi, peknou tváričkou a tak. A ako to na mňa všetci tí tvorcovia ušili... Ja si pokračovania újsť nenechám. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Nejnovější zpracování Lary se určitě neubrání porovnání s díly kde hrála Angelina Jolie. Ono se to moc porovnávat ani nedá, jelikož je to úplně něco jiného. Alicia Vikander se do své role skvěle hodí a dává filmu realičtější rozměr. Do půlky filmu je vše v pohodě, ale jakmile se dostaví akční složky, tak přichází na své místo tupost a demence akcí a k tomu i části scénáře. Kouká se na to dobře a rychle to ubíhá, jen škoda demence částí filmu, které mi zážitek dost kazily. // 60% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Asi se začíná nový příběh Lary Croft, tohle má všecky nemoci filmů, které představují úvod většího celku. Čekal jsem superhrdinku a ona dostává nakládačku a je dost měkká. Ale myslím, že se zocelí. V tomto díle už to ale nestihla. 60% ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Presne podľa môjho gusta! Dokonalé chlapčenské dobrodružstvo, v ktorom práve preto vôbec nevadí, že hlavná hrdinka nie je môj typ. Nová doba je tu - namiesto superženy super kamoška! ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Motivační citáty plné dobrodružství a samospasitelství hlavních hrdinů. Tady nejsem ta správná cílová skupina. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Oproti příběhu z hry roku 2013 to bylo docela zklamání. Navíc by si mohli odpustit tu starou Laru s copy a dvěma pistolemi, ke které je to očividně pořád ještě táhne. I Square Enix už dal přednost novému charakteru Lary. ()

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Poněkud komorní adaptace, ale to se dá pochopit. Kdyby chtěli zadaptovat vše, co se děje ve videoherní předloze, tak by film vyšel na 300 miliónů a ještě by šlo o brutální Rko, kdy krev cáká na všechny strany, Lara si vypaluje rány rozžhaveným šípem nebo se brodí po krk ve sračkách (ale stejně má perfektní vlasy jako by právě vylezla z vany). Dějově se tvůrci odklonili, ale to jsou veskrze jediné výtky, které bych k filmu měl. Jinak se jedná o parádní jízdu, nejlepší videoherní adaptaci a vyjma některých Pirátů z Karibiku asi nejlepší dobrodružný film od Sommersovi Mumie. Hlavně ztroskotání lodi a závěrečné explozivní finále byly pastvou pro oči a uši. Alicia zvládá bez problémů utáhnout celý film a člověk jí věří vyděšenost i nasranost. Druhý díl bych si dal hned teď a okamžitě. ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Téměř doslovné přenesení herního rebootu na velké plátno. Neříkám, že to je ta ideální cesta, jak to dělat, ale konečně se po letech čekání nějaká filmová adaptace videohry povedla. Samozřejmě na scénáři se vždycky dá zapracovat. Vážnější tón mi nevadí, zpracování je naprosto super - od bezvadné Alicie Vikander, přes parádní výpravu, kostýmy a triky po zajímavou choreografii akčních scén. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Priamočiara akčná jazda z bodu A do bodu B. Nič ma neprekvapilo ale ani výrazne nesklamalo. Možno je aj výhoda že som nehral hru kedže som sa stretol s názormi že množstvo pasáži vo filme ja ich priama kopírka. Alicia Vikander úlohu zvládla a fajn sa na ňu pozeralo, zápletka bola tuctová, záporák ešte viac, všetko ale ubehlo rýchlo. Akčnej stránke nie je čo vytknúť a páčilo sa mi celkové vyznenie filmu v rámci nadprirodzena. Osobne by som si možno pozrel aj ďalšiu časť, aj keď asi so schopnejším režisérom. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Kdyby takto vypadaly všechny videoherní filmy, tak by svět byl lepším místem. Pěkně vystihnutá atmosféra a tonalita Tomb Raider herního rebootu, vhodně naroubované backstory, dobře zvolená Lara, Dominic West, chytlavě over-the-top videoherní akce, poutavé exteriéry a interiéry. Přimhouří-li se oči nad občas laciným CGI tak jde takřka o bezchybný akčňák. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Paradoxne sa jedná o príjemný hollywoodsky blockbuster, ktorý nesklamal, ale naopak neohromil. Človek sa však do deja ľahko zažerie a potom už ani nevie ako mu film ubehne ako voda. Celkovo tak ide o jemne nadpriemerný dojem a tak summa summarum 3,5* zaokruhlujem hore :) Určite lepšie ako filmy s Angelinou... ()

Související novinky

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (více)

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Druhý Tomb Raider je mrtvý

Druhý Tomb Raider je mrtvý

29.07.2022

Adaptace herní série Tomb Raider se bude oficiálně znovu rebootovat. Chystané pokračování s Aliciou Vikander (Jason Bourne) se tak bohužel ruší, jelikož studio MGM, které bylo nedávno koupeno… (více)

Reklama

Reklama