Reklama

Reklama

Laře Croft (Alicia Vikander) je 21 let a právě zdědila obrovské obchodní impérium. Její otec, bohatý šlechtic a známý dobrodruh, Lord Richard Croft (Dominic West), zmizel beze stopy před sedmi lety, když byla ještě dítě. Od té doby se marně snaží najít nějaký smysl svého života. Když si přečte záhadný vzkaz, který jí otec zanechal, rozhodne se opustit Londýn a vyrazit do neznáma, aby přišla na to, co se jejímu otci doopravdy stalo. Vydá se po jeho stopách hledat legendární hrobku na mýtickém ostrově někde poblíž japonského pobřeží. Tato mise ale nebude jednoduchá – už jen dostat se na záhadný ostrov stojí Laru velké úsilí. Loď, která ji měla dopravit na pevninu ztroskotá v silné bouři a Lara se ocitá sama uprostřed neznáma, vybavená jen ostrým nožem, pevnou vírou a vlastní tvrdohlavostí. Pokud se jí podaří překonat své vlastní limity a přežít toto nebezpečné dobrodružství, stane se z ní skutečný Tomb Raider. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (920)

Naghavi 

všechny recenze uživatele

Přišel jsem se do kina vyspat, proto za nerušený šlofík dávám dvě hvězdy, z toho jednu za Himiko a druhou za příjemné teplo v kině. ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Lara v podaní Alicie Vikander sa zaradí do jedného z mála podarených filmov podľa videohernej predlohy.Žiadne supermanské výkony,ale skôr chytré nápady.Až na to náhodné stretnutie otca a beh so zranenou nohou,čo už bolo príliš prehnané. ()

Myath 

všechny recenze uživatele

Film se zhruba drží herní předlohy (výborného rebootu z 2013), bohužel zajímavých postav ubylo a příběh byl upravený pro film. Je taky méně temný, než předloha, která se většinou odehrává za bouře nebo těžkého deště a působí tak nějak depresivněji. Některé scény naopak hodně dobře kopírují ty že hry a příjemně potěší. Tempo je celkem svižné s několika krátkými pauzami a nebýt poslední minuty, byl bych naprosto spokojený. Alicia rozhodně není Angelina a nová Lara Croft naštěstí už není jen ranařka s hranatými prsy a doufám že se toto mrknutí na předchozí filmy a původní hry už nevrátí. ()

CAR0DEJ 

všechny recenze uživatele

Z traileru to vyzeralo na poriadnu blbosť, ale vďaka celkom kladných recenziám a hodnoteniam som sa na to vydal do kina a neľutujem. Je to fresh Indy v ženskej verzii. Veľmi dobre spravená Adventure. ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Celkem sympatický počin. Pomineme-li přístupnost od 12-ti, tak lze jen chválit: málo CGI, málo fantaskna a Lara v podání paní Vikander má naše sympatie od prvního momentu. Takže žádná nesmyslná komiksová zoufalost jako všechny ty upoutávky před filmem, ale namísto toho trochu té starosvětské stereotypní předvídatelné akce s rodinnými momenty a šikmoasijci získávajícími produkci jinokontinentální publikum. Střelba z luku s úsměvem a reminiscencí Johna J. v Barmě a to je asi tak všechno, co k tomu lze říct. [60%; 2018-03-18] ()

Markeee 

všechny recenze uživatele

Voči filmu som bol veľmi skeptický, resp. voči hlavnej predstaviteľke, no nakoniec musím konštatovať, že to vôbec nebolo zlé. Priznám sa, filmom s Vikander som sa doteraz vyhýbal, možno tam tkvel ten skepticizmus, no nakoniec to bolo fajn. Za mňa slušných 85%. Jedine príliš veľa otáznikov na záver, no zrejme si predsa budem musieť zahrať hru, na ktorú sa mi už nejaký ten piatok na mojom Steam konte práši :) ()

OwenBobby 

všechny recenze uživatele

Čistokrevné videoherní béčko, které se nebojí ad absurdum využívat všechna hollywoodská klišé, imitovat Indiana Jonese i původní Laru Croft a co chvíli hodit nějakou lacinou hlášku. Inu, proč ne? V rámci (brakového) žánru to není špatně natočené. Alicia Vikander je jako vždy boží, ale bohužel je až příliš často vidět, že hraje, do značné míry je to chyba střihu. A z ostatních herců se mi nejvíce vžil do paměti Nick Frost, který tam měl asi dvě půlminutové scény. To není úplně dobrá vizitka pro casting. Ale což, jako ryze popkornovač a odpočinková zábava Tomb Raider slouží dobře. 6/10 ()

Wolftalon 

všechny recenze uživatele

Jelikož kvalita filmů, inspirovaných videohrami, byla doposud mizerná, je Tomb Raider velmi milým překvapením. Tvůrci udělali skvělou práci a povedlo se jim vybrat ze všech her tu s nejlépe zfilmovatelným námětem. No a aby si úspěch pojistili, do hlavní role mrskli "Award winning" herečku, jejíž ocenění se velmi dobře prodávají na propagačních materiálech. Musím říct, že jsem měl trochu dojem, že Alicia dostala roli právě kvůli tomuto a moc jsem nevěřil, že zvládne akční blockbuster. Inu, mýlil jsem se a nedokážu si představit lepší zpodobnění světoznámé fiktivní archeoložky. Moc mě překvapilo, jak strašně se pro tuhle roli vybombila v gymu, díky čemuž ji v podstatě nechybělo nic - herečka je to dobrá, a fyzičku pohrotila na výbornou. I tak se ale objevilo pár škobrtnutí, zejména ve scénáři. Nevyjasněný osud čongova otce a vztah mezi Richardem a zaporákem budiž menším vzorkem. Bylo tam ale opravdu jen pár dalších drobností, za jejichž rozhřešení bych však úvodní cyklistický závod nevyměnil. Celkově zábavná podívaná, která ani nijak zvlášť neuráží inteligenci diváka. PS: Pokud si chcete před shlédnutím zahrát předlohu, nestačí Vám jen první díl z roku 2013. Za předpokladu, že si nechcete vyspoilovat zásadní zvrat z videoherniho sequelu, je i Rise Of The Tomb Raider povinností. ()

Walle 

všechny recenze uživatele

Hry série Tomb raider znám od prvních, které mě nudily, přes "podle nich" natočené filmy (nedržící se naštěstí tématu) proložené skvělou akcí a výpravou, po reboot, který se mi od prvního momentu díky příběhu, zpracování i akci líbí moc a tak film slibující přesné převedení této hry na plátno vyvolal až příliš vysoká očekávání, jenž se postupně vytrácela od prvních scén s Larou, která jako jediná byla ztvárněna věrně (jen mi připadalo, že všechny akční scény s ní byly už v traileru), až do momentu otevření hrobky v níž po sléze očekávání i představa o filmu držícím se opravdu předlohy skončily pohřbeny pod o cca 80% osekanou verzí něčeho co by mohl být dobrý běžný film na podobné téma. ()

cobislav 

všechny recenze uživatele

Jako první samozřejmě každého napadne srovnání Angeliny Jolie a Alicie. Tady musím říci, že Alicia se mi do role velice hodí a líbí se mi více než Angelina. Předsi jenom impozantní prsa Angeliny se úplně na poběhování džunglí nehodí. Na druhou stranu šlo z toho vymačkat mnohem více. Není zapotřebí aby z hlavní hrdinky dělali hned terminátora, tady bych malinko polevil. Každopádně nejvíc jsem ocenil finální zvrat nad hrobkou, nebudu víc vyzrazovat. Protože film docela dobře vydělal myslím, že se dočkáme dalších dílů. 73% ()

dr.Holofaust 

všechny recenze uživatele

V rámci politicky korektního revizionismu nyní slečna Croftová vyfasovala o tři čísla menší kozouchy, aby feministky příliš neprskaly moudra, a rozváží kebab pro sympatickou arabskou rodinku. Naštěstí ne moc dlouho a rychle se pouští do kýženého vykrádání hrobů a akrobatického hopsání sem a tam. Hopsání se sice hrozně snaží být bombastické, ale je spíš na pokrčení rameny než na spadlou čelist. Přes pár klasických klišé se Lara prohopsá ke klasickým překážkám každého vykradače hrobů nebo/a archeologa, které klasicky debilním způsobem porušují fyzikální zákony. Vysvačí pár záporáků, hopsne jednou hodně daleko a zpomaleně a z dvou hodin padání, napichování se na stromy a dostávání přes držku vyvázne s jedním drsňáckým šrámem na tváři. Asi se jí mezitím doplnily hitpointy. Ve výsledku to je ničím neurážející, ale určitě ničím neohromující dobrodružný film, který se ani moc nesnaží zaujmout někoho jiného než fanoušky hry, a je si natolik jistý, že se jich dostaví hromada, že si pro pokračování nenechá jen otevřenou branku, ale rovnou i odhaluje zápletku, aby příště bylo víc prostoru na hopsání. Srovnávání s Indym je úplně mimo mísu, na to se tohle bere moc vážně. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si moje hodnotenia na originálne kúsky s Angelinou a normálne ma zarazilo, pôvodne som chcel napísať, že okrem pokroku vo vizuáli, čo je však odraz jedenapoldekádnemu pokroku v rezorte, stojí za zmienku aj Alicia, ktorá je omnoho pohľadnejšia a živšia ako toporná Angelina, no a nakoniec to vypálilo horšie pre novodobých tvorcov, síce ma to škrie, hlavne kvôli Alicii, ale inak sa nedá, takže 65%. ()

LoboNegro 

všechny recenze uživatele

Mě se ten film líbil. Bylo tam od všeho něco. Hlavně by mě nenapadlo jít na něj a myslet si že to nebude vypadat jako hra s herci. Šel jsem na něj a věděl co od něj mohu očekávat a přesně to jsem dostal. Alicia je nová, pro někoho neokoukaná, hezká a mladá herečka (i když chápu, že někteří mají rádi spíše vnadnější tvary). Takže ty komentáře si nechte a buď jděte na film, který chcete vidět a užijete si ho, anebo na něj jděte, ale nepište sem ty hrozný zaujatý krávoviny. ()

PunyHumanNo2 

všechny recenze uživatele

Pokud vám nevadí, že přijdete o trochu cyklozávodění, parkurování a přehnanou vážnost bez stopového množství nadsázky, a zároveň snesete občasné nabodnutí na větev či rezavou trubku, tak si raději s Larou dejte dostaveníčko ve videohře z roku 2013. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Parádní dobrodružství, jak má být. Divák se až na drobné slabší chvilky nenudí. Stále se něco děje, stále jsou tu nové a nové impulsy. A je jedno, že je to všechno opsané z Indiana Jonese. Na Laru se totiž aspoň pánské obecenstvo podívá rádo. A to všechno píšu jako její nefanoušek a člověk nedotčený stejnojmennými počítačovými hrami. 4- ()

Gormie 

všechny recenze uživatele

Ten film měl potenciál, bohužel ho promarnil. Hra má skvělou atmosféru, v podstatě jde o variaci na seriál Ztraceni. Takže nechápu, proč se toho film nedrží a místo toho nám servíruje vyčpělý odvar z Poslední křížové výpravy. ()

universal 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli to bylo velikostí nebo snad tvarem košíčků u podprsenky, ale něco zde evidentně chybělo. A zcela určitě chyběl i herecký um, protože ten luk a běh byl opravdu toporný. Pokud se dál budou vykrádat staré filmy a točit tyhle retro srágory s genderovým vyvážením, tak naše civilizace jde do kytek. 2/10 Hlavní hrdinka nemá kozy. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dobrodružných filmů co jsem za poslední dobu viděl. Trochu tajemna, hodně akce,, hodně napětí, hodně zvratů. Přesně takhle má film co nemá nudit vypadat. 75% ()

Související novinky

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (více)

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Druhý Tomb Raider je mrtvý

Druhý Tomb Raider je mrtvý

29.07.2022

Adaptace herní série Tomb Raider se bude oficiálně znovu rebootovat. Chystané pokračování s Aliciou Vikander (Jason Bourne) se tak bohužel ruší, jelikož studio MGM, které bylo nedávno koupeno… (více)

Reklama

Reklama