Reklama

Reklama

Laře Croft (Alicia Vikander) je 21 let a právě zdědila obrovské obchodní impérium. Její otec, bohatý šlechtic a známý dobrodruh, Lord Richard Croft (Dominic West), zmizel beze stopy před sedmi lety, když byla ještě dítě. Od té doby se marně snaží najít nějaký smysl svého života. Když si přečte záhadný vzkaz, který jí otec zanechal, rozhodne se opustit Londýn a vyrazit do neznáma, aby přišla na to, co se jejímu otci doopravdy stalo. Vydá se po jeho stopách hledat legendární hrobku na mýtickém ostrově někde poblíž japonského pobřeží. Tato mise ale nebude jednoduchá – už jen dostat se na záhadný ostrov stojí Laru velké úsilí. Loď, která ji měla dopravit na pevninu ztroskotá v silné bouři a Lara se ocitá sama uprostřed neznáma, vybavená jen ostrým nožem, pevnou vírou a vlastní tvrdohlavostí. Pokud se jí podaří překonat své vlastní limity a přežít toto nebezpečné dobrodružství, stane se z ní skutečný Tomb Raider. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (920)

brkerez 

všechny recenze uživatele

Navnaděn komentářem od MrHlada sem se těšil na parádní Indiana-Jonesovku, která mi dlouho tak chybí, ale za mě těžký zklamání. Tak nějak fungující dobrodružnou atmosféru mi naprosto zruinovaly nelogičnosti v chování Lary a hrozný zjednodušování v tom jak se tam věci dějou. Následujou mini-spoilery. Děsně trpim ztrátou otce,kterej asi zmizel někde uprostřed oceánu, chci ho najít, ale dolary, který by mi to umožnily nechci zdědit, páč jako tim podpisem bych jakoby potvrdila, že je táta mrtvej a to se nedělá že jo, symbolika podpisu na papíře je důležitější než nalezení táty že jo. Takže radši rozbiju prasátko a jdu najmout nějakýho vožralu (namakanýho, zajímavý jak ve filmech jsou ztroskotanici často ve formě), co vlastní děravou kocábku, kterej mě tam možná nějak dostane. To klapne, ale při příjezdu trefim přesně místo, kde operuje parta záporáků, no ale asi měli radar. Sem zajatá na ostrově, zdrhnu, v řece odplavu na druhej konec docela velkýho ostrova, ale lapnou mě hned druhej den ráno, stopař asi fakt excelentní a se sedmimílovýma botama. Ale tátu co tam žije v jeskyni, toho tam 7 let nevyhmátli. V tomhle žánru nelpim na dějových detailech a sem schopnej lecjaký zjednodušení, dějový, místní a časový účelový zkratky tolerovat, ale tohle je moc, tohle mi prišlo odfláklý a uplně mi to zkazilo zážitek. ()

gezko 

všechny recenze uživatele

Na já ti nevím. Ani dobré, ani zlé. Také pri zemi. Snaha o vybudovanie Tomb Raider univerza. Ale asi to spľaslo na nie príliš oslnivých tržbách. Takže načrtnutý sequel asi nečakajme. Nedá mi neporovnávať s Tomb Raiderom pani Jolie. Veľké prsia vyfúkli, peknú tváričku nechali. Akcie viac pridali. Nie je to Indiana Jones v sukni, ale skôr James Blond Bond v začiatkoch v Casino Royale. ()

Camel91 

všechny recenze uživatele

Dvě věci musím vyzdvihnout. 1. Film má oproti původnímu filmu větší podobnost s hrami a zajímavější děj. 2. Obsazená herečka je více podobná té z novějších her - je vidět že se opravdu pokoušeli spíš o adaptaci hry než se pokoušet o remake původní verze čehož si cením, ovšem Angelina je prostě větší kost a víc sexy - no minimálně v dobách kdy hrála Laru. ()

Gyl 

všechny recenze uživatele

Začátek mi připadal zajímavý a měl jsem dojem, že to bude lepší, než verze s Angelinou... Nebylo. Škoda. ()

Leanov 

všechny recenze uživatele

Typicky film o hledaní nějakého tajemství/pokladu. Nic víc nic míň. Snad jen konfrontace Lary se svým otcem byla zbytečná. Velké plus za konec, který byl obyčejnější, než by člověk čekal, a tak i velkým překvapením pro mě. Snad bych jen dodal že jako hráč počítačové předlohy jsem musel pokaždé pousmát, když jsem viděl něco známého. ()

Ondak 

všechny recenze uživatele

S novým restartem herní série přišel i restart filmové podoby Tomb Raidera a co vám budu povídat, jedná se o jeden s nejlepších filmů podle hry. Pro fanoušky hry se zde setkáme s pár odkazy - plavání v řece, ztroskotané letadlo, atd. Nebýt našroubovaného děje, který je založený na nespočet náhod a neuvěřitelných událostí, zaslouží si snad i plný počet. Akce střídá akci a nenechá diváka na chvíli vydechnout. Za mě rozhodně doporučuji. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Omnoho lepšie ako tie Angelinine brepty zo začiatku tisícročia, hoci porovnávať tieto dve látky ide už asi len príbehovo a názvom. No ani v tomto prípade sa nekoná nič prevratné, pretože ide len o neškodné dobrodružstvo na čele s presvedčivou Aliciou Vikander, ktorej nemáte problém fandiť, ako onoho času jej predchodkyni, ale pravému napätiu a nebodaj nejakému nečakanému zvratu sa to opäť vyhlo na míle. Slušná akcia, len priemerný film. ()

surobyk 

všechny recenze uživatele

Ale niečo sa musí uznať. Prvý krát som videl vo filme plot point (dejovú udalosť), ktorá sa nedá vysvetliť rozumne, nerozumne, logicky ani emocionálne. Tento "reboot" navyše úplne stratil sebavedomú pulpovosť, ktorú predchádzajúce dva filmy mali. ()

draxxi 

všechny recenze uživatele

Prekvapive celkem dobry. Vizualne rozhodne. Nesmrtelna superhrdinka z pocitacove hry me bavila az do konce... Vic nez Angelina ve dvojce... 22/5/2022 67% ()

Carlito1 

všechny recenze uživatele

Alicia Vikander je parádní Lara Croft! Avšak scenáristi a režisér se drželi původní předlohy jen těžkopádně a taky to tak dopadlo. Ale přesto vcelku fajn akční podívaná. ()

Nortizop 

všechny recenze uživatele

Dojem z filmu kazí především spousty nekvalitního a zbytečného CGI s nefyzikálními skoky kamkoliv. Velmi oceňuji, že se mi konečně někdo nesnažil narvat do chřtánu naprosto nesmyslnou dynamiku boje beze zbraně s extrémně znatelným silovým a váhovým diferenciálem. Nicméně pár grapplingových prohřešku mě moc nepotěšilo, jako např. front headlock je dost BS technika, kterou učí bránit jen šarlatáni na youtube v sebeobraně pro ženy stejně jako škrcení dlaněmi s palcem na krku, ne protagonistka kterou nám představí v MMA gymu xDD. Dále na konci koukám na dobrý nástup na seoinage, kde můžeme vidět kaskadéra a přechod do RNC, ale také změnu váhového vychýlení odkud by zase finále nevypadalo jak je zobrazeno ve filmu. Každopádně je mi jasné, že pro dramatizaci či aby to vypadalo hezky nebo aby to fungovalo jsou mírně (!) odlišné věci. S popularizací MMA si dovolím říct, že čím dál více lidem půjdou proti srsti nesmysly, kterýma nás krmí celá ta léta. ()

Peroon666 

všechny recenze uživatele

No tpč. Lara Croft bez cecků. To mi pokaď kýlu. Vždycky jsem si myslel, že Lara Croft je neohrožená a dokonalá bojovnice, ale tady tota škeble furt jen někde visí, přiblble ječí, odněkud padá a dostává nakládačku v ringu. Ale asi je to proto, že je to vlastně teprve taková malá Larva Croft...takže cecky i dovednosti třeba dorostou. Nicméně tady je to fakt průser od A do Z. Čus. ()

Holly_Molly 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to tenkrát nevyšlo...Vikander si roli mladý Lary dávala stejně, jako si Jolie dávala chladnou dospělou verzi, vizuálně slušná i věrnější adaptace, než ty předchozí víc goofy díly, který ale měli narozdíl od tohohle styl a banger soundtrack. 2k18 Lara je sterilní, bez duše a působící stylem všech filmů Dwayna Johnsona posledních 8 let..čili je to barevný, hejbe se to, celá rodina se zasměje a padouch dostane epicky na prdel..tak trošku nůďo co vyšumí bez vzpomínky byť na jedinou scénu... ()

Jansuper 

všechny recenze uživatele

No já sem nadšený, jak mi ten film mohl takhle dlouho unikat,  skutečně sem zase viděl opravdu zdařilý dobrodružný akční film, podobný Indianu Jonesovi, skutečně pohledná a simpatická herečka, která tu ztvárnila Laru Croft, mě na Laru Croft sedla mnohem více než Angelina Jolie, kterou já jako herečku upřímně moc nemusím, ( i když na film z roku 2001 kde ji hrála Angelina Jolie eště mám v plánu kouknout,),  rozhodně mě tento film přišel mnohem lepší, zaživnější a zajímavější a napínavější než ten z roku 2003 který sem viděl, i když chápu že v té době eště třeba neměli takový triky nebo menší rozpočet spíše, když si člověk představí co už v té době vycházelo za filmy,   jinak tento film má hodně dobrý příběh a děj, kamera je velmi dobrá, akce se tu také dost povedla, lokace filmu sou velmi pěkné, napětí je tu také,   jen sem úplně nepochopil ten konec, který je dost otevřený, upřímně budu ale raději když další díl ani seriál už nevznikne a nechají to tak jak teď je, a takhle to stačí,    jinak pochválit filmu můžu také humor, ()

jkl456 

všechny recenze uživatele

Docela pěkně se na to kouká, nová Lara má jiskru. Ale je to chvílemi zbytečně přepálené, navíc nemám rád, když někdo kulhá a ruku sotva nese, ale za 5 minut už leze po skalách jak kamzík. Já se o hrdiny bojím, i když dostávají přes držku, nepotřebuju, aby je každou chvíli někdo/něco rozemlelo na kaši. Takže vlastně když ten film nebylo "moc"... bavil mě nejvíc. ()

Související novinky

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (více)

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Druhý Tomb Raider je mrtvý

Druhý Tomb Raider je mrtvý

29.07.2022

Adaptace herní série Tomb Raider se bude oficiálně znovu rebootovat. Chystané pokračování s Aliciou Vikander (Jason Bourne) se tak bohužel ruší, jelikož studio MGM, které bylo nedávno koupeno… (více)

Reklama

Reklama