Reklama

Reklama

Itaewon salinsageon

  • Jižní Korea 이태원 살인사건 (více)

Obsahy(1)

V roce 1997 se v Soulu v restauraci s hamburgery na pánských záchodech našlo tělo brutálně zavražděného studenta. Jsou jen dva podezřelí - dva kamarádi - a na obzoru dlouhý obtížný proces o rozhodování, který z nich to udělal. Příběh je na základě skutečné události. (balone)

Recenze (10)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Začalo to napínavě, vtáhlo to do děje, který vypadal, že půjde svižným krokem, přesně takovým, aby se divák neztratil, ani neunavil. Jenomže pak se to začalo ploužit, kroužit pořád okolo toho samého. Je sice fajn nechat diváka napjatého, kdo to teda byl a jak se to stalo, ale… ve filmové podobě by to mělo mít hranice a nemuselo to skončit přesně jako v reálu (bohatě stačilo slovní vysvětlení, jak to "dopadlo doopravdy", beztak tam něco na ten způsob bylo). Jak někdo podotýkal, nebylo by špatné to okořenit vedlejšími dějovými linkami – třeba z rodiny zavražděného, i když je možná dobře, že tam nebyly, ještě by to navrch byl citový paskvil. Kdo ví, nebylo to tam. Bylo to suché a na konci prázdné. (Když jsem poprvé zahlédla cover, tak jsem si myslela, že to bude něco o basketu. :-D) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerná kriminálna dráma. Má dosť dobrý príbeh o žalobcovi, ktorý dostane na starosti prípad vraždy mladíka, ktorý bol brutálne dobodaný na toaletách v reštaurácii rýchleho občerstvenia, pričom hlavnými podozrivými sa stáva dvojica priateľov. Lenže to nie je až tak ľahký prípad, ako to na prvý pohľad vyzerá, keďže každý obviňuje toho druhého a navyše majú vplyvných známych. Spracovanie je ale iba priemerné, oceňujem rýchly úvod, ktorý hneď vtiahne do deja a už po chvíli je divák oboznámený so všetkým dôležitým. Lenže nanešťastie práve toto sa čoskoro ukáže ako zápor, keďže dej je vlastne dosť jednoduchý, chýbajú tu nejaké vedľajšie línie, ktoré by to mohli osviežiť a tak to dlhý čas zostane stáť prakticky na mieste a pôsobí to dosť jednotvárne. Ale zase to vylepšuje záverečná tretina, ktorá už získa ten správny náboj, len by som ocenil iný záver, ale samozrejme chápem, že keďže sa jedná o skutočné udalosti, tak sa držali skutočnosti. Takže aj napriek krátkej dĺžke to hlavne v strednej fáze miestami nudí, ale celkovo to určite nie je zlé. S hereckým obsadením som dosť spokojný, Jung Jin-Young zvládol žalobcu bez problémov, obaja mladíci sú správne nepríjemní a poteší aj viacero slušných vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú len úplne priemerné, takže tu nie je akákoľvek snaha vyniknúť, ale potrebný štandard to splní. Where the truth lies nie je ničím výnimočný film, kvalitnejších juhokórejských kriminálnych filmov je nespočet, ale na to jedno pozretie to stačí. 60% ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Bez pozlátka, bez korejského patosu a ždímání emocí. Jenom holá fakta. Přesto si film udržel moji pozornost po celou dobu. Zpracování mi dokonale sedlo, stejně jako obsazení. Úsporná gesta, jenom výrazy tváře a přesto jsem cítila ty pochyby, kterými musel žalobce procházet. Sedl mi i konec, který se držel skutečnosti. Pokud máte rádi Vzpomínky na vraha, pak vás pravděpodobně zaujme i tenhle film, protože jeho vyznění je hodně podobné. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvaja kamarati bezdôvodne zabiju náhodneho cloveka a potom sledujeme súd na ktorom sa vzajomne obvinuju, ze to urobil ten druhy. Po remeselnej stranke je to natocene dobre. Jednotlive sceny funguju, ale kto z nich klame a kto je vinny mi bolo asi tak po polhodine ukradnute, lebo si ma postavy vobec neziskali. Cely cas sa spravaju divne. Chvilu to vyzera, ze to bol jeden, potom ze druhy. Pritom uz v prvej tretine som odhadol pointu, ktoru nam naznaci samotny zaver, takze ani v tomto smere ma to nedostalo. Skôr ako o postavy tu ale islo o ukazanie bezradnosti Korejskeho sudnictva v takejto absurdnej situacii, ktora tu nastala. Po par filmoch, ktore ukazuju stav sudnictva v Korei, sa ma zmocnuje chut sa tam prestahovat. Pokial sa vam tam nieco stane, tak sa sice spravedlnosti nedovolate, ale pokial ste vy tym parchantom, tak si mozte robit, co chcete. 6/10. ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Slušné soudní drama, u kterého člověka i zamrazí, když si uvědomí že je to natočené podle skutečné události a jeden člověk musel zemřít jen pro pobavení dvou znuděných děcek... Realitu stranou, hned na úvod nás film upozorní, že události byly trochu zdramatizovány, aby to mělo spád. Bohužel, povedlo se to jen napůl - u obou jsou charaktery tak nějak přehnané, a díky tomu člověk rychle odhadne, kam celý film směřuje. Ne že by nebyly zahrány dobře (děsivý Geun Seok - to se běžně nevidí), ale ani jednomu jsem nefandil. Protože u mě jsou 3* poměrně široké hodnocení, přidávám poznámku, že film hodnotím jako mírný nadprůměr. ()

Hagu 

všechny recenze uživatele

Velmi naptnutá atmosféra filmu od začátku do konce s tím, že nejste spokojeni s tím jak to dopadne! ()

Reklama

Reklama