Reklama

Reklama

VOD (1)

Připravte se na vzrušující jízdu vašeho života! Dosavadní osud mladého studenta se převrací úplně naruby, když zjistí, že staré otlučené auto, které dostal od svého otce, dokáže létat … Příležitosti, která se mu naskytla, využije se vším všudy. Z nuly se stává hrdina a bojovník proti zločinu zvaný “Černý blesk”. Vůbec ale nemá tušení, že síly zla jsou v pohotovosti, touží po jeho zázračném automobilu a v honu za ním se nezastaví před ničím, i kdyby to mělo stát lidské životy a zkázu města. Dobrodružstvím nabitý akční film vznikl v produkci Timura Bekmambetova (režisér Wanted), na speciálních efektech se podílel tým z filmu Wanted a kaskadéři z filmů Agent bez minulosti a Quantum of Solace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vím, že Černý blesk byla hrozná debilita. Že v něm je hromada naprosto příšerných chyb a tvůrci v příběhu kopírují snad každýho zfilmovanýho komiksovýho hrdinu z Ameriky. Jenže, i přes veškeré zhovadilosti, které film nabízí, jsem se u filmu celých 106 minut nenudil. Líbilo se mi, jak Rusáci chtěli zkusit něco svého, ale přesto zábavného a svým způsobem epického, jako točí právě Amík, když natočí třeba právě toho Spidermana nebo Iron Mana. Líbilo se mně, že i s tím málem, co měli, dokázali zahrát velkou muziku. Že herci byli neuvěřitelně fajnoví, že Jekatěrina Vilkova byla neuvěřitelně krásná. No prostě za málo peněz hodně muziky a i když to bylo chvílemi brutálně pitomé, mě to prostě celou dobu hrozně bavilo. A divil bych se, když by se Dmitrij Kiselev brzo neobjevil v Americe s větším rozpočtem a lepším příběhem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby Celosvetovo $22,070,000║ Príbehová kopia Spider-mana, plus niečo z Iron Mana, či Supermana, hudba zas ako z Temného Rytiera, ale dobre Rusi sa snažia a robia čo môžu, hlavne že nenudia čo je asi najväčšou výhodou filmu, obsadenie ujde, trikovo slabší priemer ale tie horšie animácie rýchlo zahládzajú rýchlim strihom čo sa aspoň cení v konečnom výsledku stráviteľnosti filmu. /55%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Чёрная молния – létající spravedlnost! Чёрная молния- podfuk nebo zázrak? Чёрная молния- národním hrdinou!...... Už je to tak. V Rusku prostě Spiderman létá Volhou a za ženu chce (světe div se) Nastěnku! Filmová vykrádačka, která nudí a štve zároveň. Zachraňuje to pouze můj mladší syn, kterýmu se to laciný trikový dobrodružství, který děsně páchne azbukou (celkem) líbí. Ale já jdu blejt! (Ve skutečnosti je to ještě horší!) Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chystám se rozbít geologický podloží Moskvy. 2.) Chci se stát studentem nanotechnologie na TU v Liberci. 3.) Vždycky jsem tvrdil, že Volha je pekelnej stroj! 4.) Doktor mi doporučil často procvičovat reflex, při kterém je obsah žaludku evakuován ústním otvorem ven. PŘÍBĚH * HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jistě se mezi ruskými kráskami ještě najdou takové, které vyhledávají týpky v naleštěných Mercedesech, ale ty vychytralejší již jistě vyhlížejí na obloze nějakou tu létající Volhu, neboť superhrdinové jsou v Rusku stále ještě nedostatkovým zbožím. Přesto si myslím, že vlastník nadhledu, se schopností orientace mezi všemi těmi Viktory Alexandroviči a Olgami Andrejevnami, si tuhle ptákovinu, nestydatě kopírující emerické ptákoviny, může užít bez zásadních následků pro duševní zdraví. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Je na velmi dlouhou polemiku, kde končí důsledné (a špičkové) naplňování velmi umě uchopené žánrové škatulky a kde už začíná vykrádání Spider-Mana, Iron Mana a Transformers, jedno se ale "Černému blesku" upřít nedá. Jeho autoři naprosto JASNĚ POCHOPILI, jak se to dělá a jejich film by obstál ve světových měřítkách (obsahově, i formálně), klidně by se mohl stát hollywoodským blockbusterem nižší svítivosti. V praxi mu totiž nechybí NIC. Tedy kromě originality, ale zase létající Volha? :)))) Jeho jedinou překážkou je tak paradoxně země původu, kvůli které se jím nikdy nestane, neboť tento trh není jeho primárním... Rusové každopádně dokazují, že nejenom UMÍ, ale i VÍ a hlásí se o slovo stále hlasitěji a hlasitěji... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Radši jsem od Black lightning neočekával žádnej scénáristickej záblesk geniality, ale spíš menší mozkovej výtok a udělal jsem dobře, protože podle očekávání se nejedná o žádný geniální veledílo, ale jen o obyčejnou zábavu, která je tak trochu podavaná po americku, takže si to bere předlohu z různých amerických hrdinských blockbusterů jako Spiderman a spol a snaží se to naroubovat na příběh o vymakaným lítacím autě, což se tomu daří celkem slušně a hlavně docela zábavně, obsazení taky obstojný na rusáky a dokonce i sympatický, což se zase tak moc často v Rusku nevidí a co se týká triků, tak řekněme, že z nich oči nebolí a dá se na to docela pěkně koukat a akci, která je zejména na konci nabušená, to neruší a dokonce jí to i v některých momentech zdatně podporuje. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Chernaya Molniya (Чёрная молния / Black Lightning) Zajímavý nápad a pěkná realizace, ke které stačila pouhá Volha a nanokatalizátor. Hudební i efektová složka filmu byly zpracovány velmi dobře a k filmu se hodí. Ve filmu si zahrál záporáka Kuptsova pan Viktor Verzhbitskiy, který hrál již záporáka Zavulona v Noční Hlídce a u ní se film nejspíše nechal i jemně inspirovat jak kamerou tak i hudbou a efekty. Velice sympatický ruský popcorn, který se může směle poměřit i z Hollywoodským Iron Manem 2. 75 % ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Děkuji Ti, Volhamane!“, aneb svět se v prdel obrací. Jistě, od dob filmů s Vaskou Trubačovem udělala ruská kinematografie mílový krok ke globální konkurenceschopnosti, ale prosím, ne za cenu toho, že se originalita stane sprostým slovem a loupež ctností. Zdejší poměrné vysoké hodnocení je mi záhadou - jen o něco menší, než skutečnost, že si Moskvané docela dlouho nevšímali UFV (Unidentified Flying Vehikl) nad svými hlavami. Chce se mi věřit, že obě "pozorovací anomálie" způsobila jen nadměrná spotřeba vodky.. Fantomasi, kde jsi? Chci, aby tvůj Citröen DS sejmul ten létající symbol nanokokotiny z nebe.. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Přetavené americké blockbustery pro teenagery pa rússkomu. Tvůrci důkladně nastudovali, jak se vyrábí popkornová jízda pro nenáročné a docela se jim povedlo udělat z toho obstojný kus ve stejné kategorii. Zamrzí vskutku debilní motivace a cíl jinak velmi dobrého arcipadoucha (jak známo, hrdina je tak silný, jak silný je padouch). Dále pokud srovnám konkrétně s Transformery -- věková skupina cílového diváka je stejná, tedy poměrně nízká. To ovšem s kombinací tou, že hrdina je vysokoškolák a nikoli středoškolák (ono v Rusku řidičák dostanete nejdřív v 18ti) působí poněkud retardovaně. Nejvíce sympaticky na mě působili staříci - vědci. Ostatně jak je ukázáno třeba zde, klidně bych jim vývoj takové mašinky věřil. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Spojte Spidermana a Ironmana, trocha zatrepte...čo vznikne? No predsa Čierny blesk ! Bez nadsádzky, veľmi podarený ruský popcorn, ktorý v sebe spája všetko podstatné a zároveň to najlepšie zo žánru. Neby´t okatej podobnosti so spomínánými filmamy, dám moźno aj 5. (7/10) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zábava, zábava, zábava. Zde tolikrát zmiňovaného Spidermana rád nemám, takže jsem ani moc neřešil, jestli a jak moc ho Černý blesk vykrádá nebo ne. Hlavní hrdina mi ale byl o dost sympatičtější. Nápad s létající Volhou je, myslím, bezkonkurenční a vypadá to, že si režisér a scénárista(é) jeho natočením splnili velký klukovský sen. Film je svižný, odsýpá a nenudí, triky mají vcelku dobrou úroveň, bombastická je hlavně hudba, která má na svědomí většinu té "velké" atmosféry. Pravda, kromě poletující prastaré káry není Blesk ničím objevný ani originální, ale nevadilo to. Ruský popkorn mi chutnal. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ruský fanboy s penězi od Bekmambetova (efekty jsou úžasné) si natočil vlastní verzi Spider-mana 2. Místo vystřelovaných pavučin použil černou Volhu, jinak je výsledek vážně úplně stejný. Přehnané, téměř televizně pojaté a úchylné, ale ohromná legrace a ani na vteřinu nuda! Prostě takový super úlet z Moskvy; slabší čtyři. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mix Spidermana, Batmana, Pátého elementu a Hvězdných válek je příjemnou oddechovou podívanou, kde snadno uhádnete, co přijde, včetně povinného a očekávaného šťastného konce. Jen místy upovídanější a utahanější, vše ovšem vyváží efektní závěrečná honička. Výprava, kamera i triky jsou na vysoké úrovni, bohužel prostinký příběh pro malé školáky to nevyváží. Snad jen zapíchnutí tatíka bylo až příliš spidermanovsky okaté.... Jo a minus si zaslouží naprosto otřesná ruská popmusic. Když už to pouští do světa, mohli vybrat něco onačejšího. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Poměrně slaboduchá volovina pro pubertální pitomečky, které zachránila krk jen pěkná stará sviňa (ta volha, myslím) a sedmička moc dobrého žernoseckého:-))) ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Celkom pecka. Taká mierne dospelejšia verzia prvého spíďa. Nj, okrem Defoa. Inak poriadna vykrádačka - objavia sa tu scény so všetkých troch dielov Raimiho trilógie a dokonca herci stvárňujúci hlavnú postavu a jeho "loved one" vyzerajú ako ruská alternácia Garfielda a Stoneovej z Amazing-břečky. Zvyšok je zasa šlohnutý z Green Hornetta, a tak nejak pekne to k sebe celé pasuje. Well done, guys, ja som sa bavil. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

On je to vlastne progres, že zatiaľ čo ruský film stále vykráda americké filmy éry Barbara Conana, ruská pop music už stihla evolvovať do vykrádačky amerických 90.tych rokov. :) Mal som tu doteraz neúmerne vysoké hodnotenie, po jednej dávnej, vysmiatej projekcii, tak sa dneska priblížime viac realite. Aj tie 3* sú guilty pleasure. Celkom sranda, ale musíte sa zhúliť. A treba byť klasicky zrovnaný s tým, že adorovaný ideál ruskej mužnosti je byť debilom. ()

Reklama

Reklama