Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 6

(série)
USA, 2015, 12 h 39 min (Minutáž: 43–65 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Steven Yeun, Norman Reedus, Lauren Cohan, Danai Gurira, Lennie James, Sonequa Martin-Green, Alanna Masterson (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Šestá řada seriálu sleduje vývoj situace v Alexandrii, kde se po provedené popravě stává Rick zodpovědným za vše, co se týká obrany, zatímco si Deana ponechává vedení v oblasti běžného života. Je stále jasnější, že Alexandrie není jedinou osadou v oblasti a že bude nutné pokusit se navázat kontakty s lidmi v okolí. Dále je evidentní, že bude nutné zajistit dostatečné zdroje potravy, léků a munice pro populaci osady. (Necrotongue)

(více)

Recenze (46)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"We are on the same side... the living side." Šiesta séria sa niesla v duchu spolupráce... A to úplne od začiatku až do brutálneho záveru (pri čítaní tejto recenzie sa nevyhnete spoilerom, keď ju teraz, viac ako rok po napísaní opäť čítam, tak naozaj nechápem, prečo som tu kedysi recenzie písal takýmto divným spôsobom, pri ktorom som čitateľovi prakticky vyzradil celý hlavný príbeh). Hneď na úvod musela naša skupina spojiť svoje sily, aby mohli odlákať obrovskú hordu mŕtvych preč od ich útočiska. V tom istom čase musela Alexandria čeliť útoku ozbrojenej skupiny, ktorá si hovorila "Vlci". Potom na chvíľu zavládol pokoj, no neskôr sa opevnenie jednoducho muselo zrútiť a mŕtvi si len tak nakráčali dnu a zamorili celú Alexandriu. Ale tá najväčšia hrozba, ktorej museli hrdinovia čeliť bola práve skupina Spasiteľov. Ako som už viac-menej spomenul, prvé tri epizódy boli skvelé, potom si séria na chvíľu dala prestávku, a to asi na štyri ďalšie časti, z ktorých mi najviac utkvela v pamäti práve štvrtá, ktorá rozprávala o tom, čo sa dialo s Morganom. Absolútny vrchol série prišiel v "Mid-season finale", teda v ôsmej epizóde, ktorá dupla na pílu a následná deviata časť tú prácu už iba skvelo dokončila. V ďalších častiach sa zoznamujeme s kolóniou Hilltop, ktorá je, bohužiaľ, oslabovaná Spasiteľmi. To si naša skupina vysvetlí jedine tak, že všetkých Spasiteľov treba zlikvidovať. Aj by sa im to podarilo, keby si nemysleli, že ich nepriateľov je málo. Ale ono to bolo práve naopak, a čo viac - Spasitelia sa hodlajú pomstiť. Záverečná šestnásta epizóda bola geniálnym zakončením celej série, a to hlavne preto, že na scénu prišiel dlho-očakávaný NEGAN, konečne poriadny záporák od čias Guvernéra... Hudba aj herecké výkony opäť povýšili seriál na vyššiu úroveň. Na mysli mám najmä Andrewa Lincolna (Rick) a Jeffreyho Deana Morgana (Negan). Posledných pätnásť minút bolo neskutočne napínavých, myslím, že sa mi trasú ruky ešte teraz, keď píšem túto recenziu. No jednoducho, čo k tomu viac dodať... Z toho záveru, ma naozaj poriadne mrazilo. "I gotta pick somebody. Everybody's at the table waiting for me to order... I simply can not decide... I got an idea... Eeny... Meeny... Miny... Moe... Catch... The tiger... By... His toe... If... He hollers... Let him go... My mother... Told me... To pick... The very... Best... One... And you... Are... IT! You can breathe, you can blink, you can cry... Hell, you're all gonna be doing that." ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odlákat početné stádo zadržované v nedalekém lomu se podaří jen napůl, ale jde o tak zásadní misi, že ji musíme sledovat snad 6 různými pohledy. S dalším směřováním už mám ale trošku problém: Kvůli potenciální hrozbě Spasitelů se totiž "klaďasové" neštítí povraždit celý tábor spících lidí, které nikdy předtím nestřetli - a nezdálo se tudíž, že by byli všichni automaticky zlí. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No dobrá... kdybych měl nějak zhodnotit šestou sérii, tak je to toho moc. Předem chci říct, že pokud jste nadrženci na TWD, tak toho asi bude obsahovat spoilery. Nicméně budu asi hlavně hodnotit tu druhou půlku, kterou mám ještě nějak v hlavě. Hodně lidí tvrdilo, že druhá půlka dostane šťávu jako od Rauchu. Pravda je taková, že z celé té části byl (krom epilogu) jenom jeden díl fakt dobrej. V ostatních částech se opakuje jeden a ten samý problém a to ten, že autoři scénáře nevědí co dělat a tak dělají z některých postav kokoty. Tím byla v podstatě naplněna celá pátá série a to je něco na co ne moc rád vzpomínám. Postavy mají potřebu být filozofy, a tak melou totálně nepochopitelné sračky, které jenom člověka v mnoha (neříkám, že ve všech) případech spíše naštvou a donutí ho myslet nad tím, jestli tenhle seriál má vůbec ještě smysl. Třeba taková Carol. Chce odejít? Dobře, tak ať jde. Ale jestli chce umřít, tak... hej... pak se po ní honí půlka tlupy a přitom... sakra, i v Americe teče teplá voda do vany a prodávají žiletky. A pokud se nechce zabít, tak je zase problém v tom, že člověk ať se snaží sebevíc, tak stejně nepochopí, co postavy chtějí. Postavy mezi sebou nemluví, a když už, tak řeší věci, které by na téma nepadli ani mouchu na rozmázlé SPZce. Asi to je tím, že je mrtvá, ale i kdyby nebyla, tak to vyjde nastejno. Co se týče finále. Bylo dlouhé, ale strhující. Musím uznat, že posledních asi dvacet minut bylo dech beroucím, a i když seriál už nemám v takové oblibě jako před lety, ale tohle bylo vážně něco. Trochu atmosféru obarvil Steven Ogg, o kterém jsem si myslel, že je Negan, ale nevadí, jeho role rozhodně nebude špatná. Naopak. No, ale herec co přímo hrál Negana je taky špička. To se musí nechat. Jediná dojebávka je ta, že nevíte kdo byl vlastně obětován. Přijde mi to i lehce trapný, ale co člověk nadělá. Já asi vím, kdo bude ta obětina, ale neřeknu. No dobře. Nápovědka... známe toho klučinu už od prvního dílu. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Během 6. série zůstáváme po většině času v Alexandrii, neprobíhá žádné stěhování, pouze takové ty malé nutné 'mise', máme tu pár vztahových zvratů, jednu invazi zombie, ubývají a zároveň přibývají postavy, dočkáme se několika zranění a také nové, zatím přátelské, komunity a na druhou stranu také absolutně nepřátelské početné komunity, která našim hrdinům do budoucna asi pekelně zavaří. Šestá série mi připadala podobná té paté, možná byla lehce zmatenější, skupina se dost často a vždy jen na krátké úseky rozdělovala a zase shledávala, avšak nepřinesla nic extra nového. Kromě posledního osudového, brutálního dílu, který bez pochyb každého nalákal na sedmou řadu. Uvidíme co nás čeká. Moc růžově to pro Ricka nevypadá. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nabírá zajímavé tempo a upřímně začínám mít pocit vyváženosti. Z Ricka se stává ta správná mlátička a akční scény dostávají občas hlavní slovo před mrtvoláky. Epizody okolo "satelitní stanice" jsou fenomenální. Velká migrace zombie je taky nářez... a záver řady je taková vyšroubovaná pecka, že sedmá řada prostě bude skvost. ()

Galerie (556)

Zajímavosti (12)

  • V této epizodě můžeme naposledy vidět postavu Deannu Monroe (Tovah Feldshuh) jako chodce. (willy1)

Reklama

Reklama