Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 10

(série)
Trailer
USA, (2019–2021), 16 h 59 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Norman Reedus, Melissa McBride, Josh McDermitt, Christian Serratos, Seth Gilliam, Danai Gurira, Ross Marquand, Khary Payton, Samantha Morton (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Už je to několik měsíců, co Alpha způsobila masakr během komunitního veletrhu. Zima je pryč a nepřátelé tu pořád někde jsou a něco plánují. Hlavní hrdinové se musejí zaměřit na sjednocené komunity, které musejí vymyslet takový plán, aby ukončily hrozbu Šeptačů jednou provždy. Jenomže Šeptači nejsou jediní, kdo představují nebezpečí, protože je tu ještě něco dalšího. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (41)

Trailer

Recenze (45)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já ani nevím jak to shrnout. Asi hlavně protože seriál neskončil ani klasicky 16. epizodou a nikdo vlastně nevěděl, co dál. To se ani nedá mluvit o tom, že série vlastně skončila, ale vlastně neskončila. Je to už jenom jeden velký paskvil, který se táhne jako koronový sopel, který je sám o sobě nechutný jako pandemie. Žádný smysl, žádný progres, jen neustálé pachtění se v něčem jako v příběhu, který ztratil jakýkoliv glanc nebo punc zajímavosti už před mnoha lety. Nevím jak moc toto chtějí ždímat, ale tahle kráva se zdá být jako naprosto nekonečná. Ale co z toho? ve výsledku si seriál ubližuje sám, jelikož ani neskončil nějak normálně nebo uceleně, člověk čekal na něco víc a to se mu nedostalo. Takže zůstane jenom absolutní pachuť mléko spojeného s trpkou krví už několik let dojené a mrtvé krávy. Dvacátá série čeká... ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Síce oprostené od "sitcomovej psychológie", ktorá tento seriál otrávila od cca 7. série, ale prvým štyrom sériám sa to ani nepribližuje. A obávam sa, že to ten správny ťah nebude vedieť nabrať ani v blížiacom sa finále. A poľahčujúcu poznámku "nevyhnutne" vynechávam, pretože komiks bez zaváhania šliape až do poslednej kapitoly. Možno by tomu celému pomohol návrat Darabonta do pozície scenáristu a režiséra aspoň na pár záverečných epizód. Hej, to by bolo fajn. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10. série je doslovné zmrtvýchvstání celého seriálu Walking Dead. Jak jsem si po 8. sérii přála, aby už skončil a po 9. sérii, aby co nejdříve pokračoval, tak u této série jsem si přála, ať seriál nikdy neskončí. Kvalita, která se linula od druhé poloviny 9. série normálně neztratila dech a ani trochu se teď nepolevuje. Sama tomu pořád nemůžu uvěřit, ale podle mě je tohle fakt série konkurenční k těm nejlepším, co tvůrci nabídli. Nehodlám ani čekat s hodnocením až po posledním díle, který jsme zatím neviděli, protože tohle je prostě potřeba vykřičet do světa. Desátá série je oficiálně skoro to nejlepší, co zatím TWD dokázalo nabídnout. Nové postavy se tu už nehemží jak mravenci, tudíž se krásně můžeme soustředit jen na ty důležité, zvraty jsou tentokrát překvapivé a šokující, protivníci našich hrdinů jsou hustější než kdy dřív a hlavně náznak návratu Ricka visí ve vzduchu. Jsem strášně ráda, že se tento seriál, jako jeden z mála vyhnul zkracování sérií, protože to je trend, který by Walking Dead opravdu neslušel. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvůli koronavirové krizi se mi 10. série hodnotí krapet obtížněji, protože na poslední díl jsem musel čekat celý půlrok, tudíž se mi samozřejmě pár věcí z hlavy vykouřilo. Celkově to ale ve mně zanechalo spíše pozitivní dojem. I přestože ten seriál už dávno nemá ono jedinečné kouzlo, kterým oplýval od 1. do 6. série, stejně je pořád natolik dobře napsaný, že divákovu pozornost udrží. A hlavně se tam furt skvěle pracuje s našimi milovanými pardály (pokud je samozřejmě nějaký scénárista trapně neodstraňuje, protože už tam hrát nechtějí). Bohužel padouši Šeptači na mě po většinu času působili spíše nudným dojmem. Především postrádali kredibilitu předchozích záporáků (Spasitelů, Guvernéra, atd.), nemluvě také o tom, že jejich konfrontace s hlavními hrdiny nebyly tak zajímavé, jak jsem si představoval. Chápu, že tvůrci se pokusili o něco nového, stejně tak věřím, že na mnohé lidi to fungovalo, ale já mezi ně nepatřím. Celý si to ale udržovalo stále parádní atmošku a slušné napětí. Člověk by si řekl, že po tak dlouhé době existence seriálu by si na to už fanoušek zvykl, ale stejně jsem si z některých sekvenci začal okusovat nehty. Ve výsledku slušná série, která sice nevrátila zlatou éru seriálu na světlo světa (což už se asi nikdy nestane), ale zároveň z ní má člověk pocit, že ten seroš je pořád více méně ve formě. Slabší 4* ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Desátá řada pokračuje v krůčcích deváté a rozhodně nenudí. Změna některých charakterů prospěla, například kněz začíná být jedna z těch oblíbenějších postav. Naopak Carol šla o dva kroky zpátky, místo toho aby slavila smrt otravného Henryho jako většina fanoušků, tak začala být fňukna a nedalo se na ni koukat. Alfa byla zajímavá postava, ale za její smrt jsem byl rád. Nejsilnější postava této série je Beta a s ním Negan, oba desátou řadu táhnou o jeden level výš. Uvidíme co přinese poslední série celého seriálu, ale s Neganem nemám strach, že by nebyla zábava. (Názor do 16 dílu, kde jsem myslel, že je konec série) Tak a teď mi řekněte co mělo být to po 16 dílu? To tvůrci myslí vážně? Průšvih jak prase a pokud 11 řada půjde v těchto kolejích, tak se máme na co těšit. Tato série měla zaděláno na 4*, ale bohužel ta vata od 17-20 díl byla na odpad. Ani Neganovo 21 díl nemůže tuhle blamáž zachránit. ()

Galerie (953)

Zajímavosti (34)

  • Fotka v prosklenné nástěnce v jednotlivých záběrech mění svou polohu. (Duoscop)
  • Scéna, ve které se Michonne (Danai Gurira) a Ezekiel (Khary Payton) políbí, nebyla nápadem tvůrců, ale přišla s ním sama herečka Danai Gurira. (Duoscop)

Reklama

Reklama