Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 9

(série)
USA, (2018–2019), 12 h 22 min (Minutáž: 40–58 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Andrew Lincoln, Norman Reedus, Lauren Cohan, Melissa McBride, Danai Gurira, Alanna Masterson, Josh McDermitt, Christian Serratos, Seth Gilliam (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Minulá série Živých mrtvých skončila dramatickým soubojem Ricka (Andrew Lincoln) a Negana (Jeffrey Dean Morgan). Charismatičtí vůdci dvou znepřátelených stran se střetli muž proti muži, a málem to nepřežil ani jeden z nich. Těžce zraněný Rick držel Neganův život ve svých rukou. Na tom, jak se rozhodne, záviselo, jestli se mu podaří udržet si vlastní charakter. Rick nakonec vyslyšel poslední přání zesnulého syna, že nekonečné zabíjení musí přestat, a nechal Negana žít. Tím si ale zadělal na mnoho budoucích problémů a konfliktů, dokonce i mezi svými nejbližšími přáteli. Devátá série začíná rok a půl po konci otevřené války s nebezpečnými Spasiteli. Spojené komunity se pod Rickovým vedením snaží společnými silami vydobýt aspoň trochu ze ztracené civilizace a zajistit si lepší budoucnost. Jenže svět, který znali, se rychle mění. Všechno, co předtím člověk postavil, se nezadržitelně drolí a rozpadá, příroda přebírá vládu nad okolím, svět se mění a přeživší musejí čelit novým problémům. Jak plyne čas, hrdinové bojují s nečekanými překážkami, novými nebezpečími a samozřejmě i všudypřítomnými nemrtvými chodci. Ale nic z toho je nemůže připravit na setkání s novým smrtícím protivníkem, který ohrožuje samotnou myšlenku vybudovat civilizaci, o niž tolik usilují. (TV Prima)

(více)

Recenze (54)

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9.séria je prvá, ktorej som dal menej hviezd než 4. Potešil som sa keď som videl stopáž prvej časti, ktorá ukazovala 59 minút. Taký hrozný a nudný začiatok 9.série som si ale nepredstavoval ani vo svojich nočných morách. Absolútne žiadna akcia, žiadny dej. Ďalej kde je tá akčná Maggie, ktorá chcela na konci 8.série zatočiť s Rickom? Nemá teraz snáď rovnaké zmýšľanie ako on? Som fanúšikom tohto seriálu, ale už aj ja som mal toho dosť. Aby sme sa na nejakú Alexandriu dívali od polovice 5.série, kde sa riešia vzťahy ľudí a aby sme sa dívali na bozkávania, to si ozaj môžem pustiť telenovelu a aspoň mi tam nebudú predhadzovať liberálne zmýšľanie typu miešania rás a toleranciu rôznych etnických skupín a polojaponských detí s menom Hersel (čo sa naozaj hodí). PS: A pridali nám sem už siedmu skupinu - Whisperers, z ktorých vôbec nie som tak unesený ako ostatní. PPS: Potešila ma posledná snežná epizóda, dodalo to niečo nové. Spomínam si na 2.sériu kedy v aute hovoril Rick Shaneovi, že sa blíži zima a vyberú skútre a mrzelo ma, že sme sa toho nikdy nedočkali a tiež ma mrzí, že aj tu to bola len jedna epizóda a 10.séria je už opäť "letná". (Hodnotenie: Epizóda 3,5,14,15,16 ***** / 4,8,13 **** / 7,11 *** / 2,6,9 ** / 1,10,12 * ) ()

Toren 

všechny recenze uživatele

9/10. Po dvou fakt slabých řadách tu máme návrat na vrchol. Změna showrunnera jde cítit z každé epizody a Walking Dead prošlo výraznou evolucí. Kotel emocí, fantastické hudební ozvučení, návrat k horrorové atmosféře, soustřeďěnost na důležité příběhové linky, přemíra zvratů a pořádná porce zábavy. Ne, tahle show nikdy nebyla v tak skvělé kondici. Šeptači naprosto famózní! ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9. Série TWD vyšoupla seriál zpět do sedla a ukazuje, že pořád je na co se dívat. Negan a Daryl, jednoznačně nejsilnější charaktery celého seriálu, zejména Daryl je prostě tak přirozený a uvěřitelný, prostě skvělé. Celkově série docela posunula vývoj děje seriálu vpřed skrze Šeptače a neskutečně se těším na další sérii. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadšením netleskám, ale klobouk dolů dávám, protože po zpackané 8.sérii jsem nečekal nic. 9 řada přišla s nápady, očistou herců, napětím i třeba s pár slušnými zvraty. Téměř každý díl bavil, jsou slabší místa, pár dílů je trochu zbytečných, ale v této řadě i díl, kde převládala diskuze, měl smysl a to se dříve nedělo. Poprvé si další řadu pustím s nadšením, ale jestli půjde kvalitou ve stopách této, je zatím ve hvězdách. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Našepkávači a ich Alpha ale aj osud Henryho a chvíľková zima zatienili niektoré naozaj nelogické rozhodnutia postáv či momenty, odchod Ricka a Maggie tiež nie je úplne dotiahnutý ale autorom sa ich neúčasť podarilo celkiom dobre zahrať do autu. Predposledná epizóda patrí určite k tomu najlepšiemu čo TWD prinieslo. ()

Galerie (720)

Zajímavosti (46)

  • V čase 27:49 si může všimnout mezi mrtvými na pravé straně režiséra, producenta a hlavního maskéra zombíků Grega Nicotera. (BROKEN_)
  • Když se Daryl (Norman Reedus) baví s Aaronem (Ross Marquand) na mostě, tak v pozadí nějaká žena seká dříví, ale ve skutečnosti jenom máchá sekerou ve vzduchu. (Duoscop)

Reklama

Reklama