Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 8

(série)
Trailer
USA, (2017–2018), 12 h 29 min (Minutáž: 41–62 min)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Andrew Lincoln, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Seth Gilliam, Danai Gurira, Lennie James, Chandler Riggs, Ross Marquand, Khary Payton (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Pokračujeme přesně tam, kde jsme skončili. Rick a jeho skupina z Alexandrie čelí tomu největšímu zlu, které si dokážete v zombie apokalypse představit. Stojí proti nim skupina zvaná Saviors v čele s jejich lídrem Neganem a jeho baseballovou pálkou Lucille. Tato série by měla být podle tvůrců tou nejvíce akční a dravé chodce by měli nahradit přestřelky a vraždy. Kdo vyhraje? Bude to Rickova skupina, nebo frajírek Negan? (Davidkkk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzít jednu z největších příběhových kulminaci komiksové předlohy a utopit ji v hromadě zbytečného balastu a nadbytečných (a v mnohém i s ohledem k budoucím dějovým linkám docela pitomých) změn, to už chce kumšt. Zvláště pak, když ony nosné momenty pak ztrácí tak trochu smysl a o atmosféře ani nemluvě. To co mělo být tečkou a koncem jedné kapitoly je místo toho chabá repetice toho, co seriál táhne hodně rychle ke dnu. Mrtvolné finále je jen tlustou čárou pod mizerným počinem, který je osmá série. Pokud se podobným stylem tvůrci pustí i do The Whisperers pak to bude opravdové peklo. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6,5/10. - Zde v 8 sérii se ukázalo, že již seriálu pomalu docházel dech, ale sice měla co nabídnout a mělo to své světlé stránky. Negan je ta stejná svině a nabízí své charizma a ambice. Silný dialogy pohánějící děj v některých částech dopředu. Například začátek série. Epizoda, kde Carl umírá nebo finále. Části s Morganem, epizoda kde měla cameo postava z první série atp. Nebo badass scény s Darylem. Série je, ale hrozně utahaná a natažená. Děj se někdy v některých částech skoro neposouval a bylo to nuda až na půdu. Prkenná akce o který to tu vesměs i bylo jelikož Rick vede válku s Neganem, ale dalo se to i zpracovat daleko stravitelněji a lepšeji. Víc to pročesat, a prostě mohli si vzít příklad ještě z minulých sérií. Prostě slabota co si budeme. Ještě že nám to ta 9 série pořádně vynahradila. :-) ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8. Séria - 55%. Každá ďalšia séria je čoraz slabšia, nudnejšia a okrem nekonečného naháňania sa s Neganom sa znova nikam nedostávame. Sem tam sa nájde nejaká lepšia epizóda, ale celá séria, alebo aspoň jej väčšina (v závere sa to už trošku rozbehne) je tak nudná, že som to mal chuť pretáčať a keby že vymeškám aj šesť dielov, vôbec nič by som nezmeškal. A to je veľmi slabá vizitka jedného s najsledovanejších seriálov. Rozmýšľam, že do kedy toto putovanie ešte vydržím a hlavne, či to bude mat niekedy aj koniec. ()

MikyAff

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudeme si nic namlouvat. Valí se to ze všech stran a já bohužel musím souhlasit - tohle je hodně slabá série. Na díly už se tolik ani netěším a nedělá mi problém během chvilky přestat věnovat sledování pozornost a vnímat jen tak na půl oka. Celkově už je zde hrozně přepostavováno a moje oblíbené charaktery, jako třeba Daryl nebo Jesus se objevují málokdy. Z těch, co jsou na obrazovce nejčastěji, je nejcharismatičtější Negan a Rickovi upřímně už přeju smrt. Ty jeho strašně hluboké zadumané pohledy začnou po chvíli štvát, obzvlášť po tom, co jsou v každém díle. Všeobecně se v téhle sérii objevují ty superultra deep pohledy nějak často. Nedočkali jsme se moc velkých smrtí a pro mě osobně ani překvapujících zvratů. Je to plytké. I přesto zatím na TWD nehodlám zanevřít. Furt tam bliká malá jiskra naděje.. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série kde jsou nepředstavitelné plky prostřídávány frenetickou a bezduchou akcí, která má zakrýt naprostou scénáristickou bezradnost. Kromě toho to navzdory všudypřítomným kecům o všelijakých skvělých a tajných plánech a protiplánech vypadá, že jediná strategická doktrína, kterou tu vyznávají naprosto všichni bez ohledu na stranu v konfliktu, je doktrína "lidské vlny" (Human Wave Doctrine) v té podobě jak byla používána například Čínskou lidovou armádou. Což je v tomto světě omezených zdrojů (jak lidských tak materiálních) opravdu dost nevěrohodné či dokonce debilní. Série se také mimořádně vyžívala ve dvou věcech: 1) časové hrátky - tolik flashbacků a flashforwardů se jen tak nevidí - některé díly tak působí až vyloženě nasírace jelikož se hrabou (bez toho aby to pro díl či sérii, mělo nějaké závažnější důvody) jenom v různých jiných časových obdobích než v jakém se série odehrává. 2) close-upy - a těch je taky nepočítaně - v kombinaci se slow motion je to mnohdy až k pozvracení a už jsem fakt alergickej na ty Rickovy krvavý oči. Celkově mne série ničím nepřekvapila, opět se zrecyklovaly věci, které jsme už viděli, ale překvapuje mne až fanatická věrnost některých fanoušků, kteří stále udržují tak nepřiměřeně vysoké hodnocení. ()

Galerie (492)

Zajímavosti (10)

  • Když Rick (Andrew Lincoln) cca v čase 0:05:30 nastupuje do auta, tak malé trojúhelníkové okno je napůl vypadlé. O několik vteřin později nám záběr ukazuje Ricka za volantem a malé trojúhelníkové okno je nasazené. (PatrikP4)
  • V epizodě si můžeme všimnout, že komparzisté hrající Spasitele mají nejspíše jen repliky zbraní. Při střelbě se totiž chovají naprosto nerealisticky a nevyhazují ani nábojnice. Efekt střelby byl pouze přidán v postprodukci. (UncleMorty)

Reklama

Reklama