Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 6

(série)
USA, 2015, 12 h 39 min (Minutáž: 43–65 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Steven Yeun, Norman Reedus, Lauren Cohan, Danai Gurira, Lennie James, Sonequa Martin-Green, Alanna Masterson (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Šestá řada seriálu sleduje vývoj situace v Alexandrii, kde se po provedené popravě stává Rick zodpovědným za vše, co se týká obrany, zatímco si Deana ponechává vedení v oblasti běžného života. Je stále jasnější, že Alexandrie není jedinou osadou v oblasti a že bude nutné pokusit se navázat kontakty s lidmi v okolí. Dále je evidentní, že bude nutné zajistit dostatečné zdroje potravy, léků a munice pro populaci osady. (Necrotongue)

(více)

Recenze (46)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nabírá zajímavé tempo a upřímně začínám mít pocit vyváženosti. Z Ricka se stává ta správná mlátička a akční scény dostávají občas hlavní slovo před mrtvoláky. Epizody okolo "satelitní stanice" jsou fenomenální. Velká migrace zombie je taky nářez... a záver řady je taková vyšroubovaná pecka, že sedmá řada prostě bude skvost. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6. série nám toho nabídla opravdu hodně. Začala pozvolna takovou poloartovou černobílou šíleností. Pokračovala několikadílnou taškařicí s "wéčkaři". Jeden díl byl věnován čistě jen černouškovi Morganovi. Glenovi se podařilo obtěžkat Maggie, která z toho později totálně zmagořila a ostříhala si háro. Poté přišlo konečně na bandu, která si říká The Saviors (či tak nějak). Díl S06E09 byl snad nejlepší, který se zatím tvůrcům podařilo vytvořit. Naše milá skupinka si poté hrála na pány Vesmíru a Vesmír je nakopal do sedinky. A taky se nám psychicky rozložila Carrol. Závěr z první osoby byl bezvadný. Podle mého osobního názoru to schytá Daryl, ale závěrečnou situaci jsem pečlivě analyzoval a provedl spoustu nákresů. Dle pořadí hlavních hrdinů a rozpočívadla a her stínů to vyšlo na Aarona. Trošku to nabořuje fakt, že by Aaron zřejmě ječel jako malá holka, protože tak trochu je... Pevně doufám, že to nebyl výše zmíněný Daryl, protože Daryla má každý rád. Na druhou stranu, vzpomeňme si, jaký osud potkal Sněha... ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odlákat početné stádo zadržované v nedalekém lomu se podaří jen napůl, ale jde o tak zásadní misi, že ji musíme sledovat snad 6 různými pohledy. S dalším směřováním už mám ale trošku problém: Kvůli potenciální hrozbě Spasitelů se totiž "klaďasové" neštítí povraždit celý tábor spících lidí, které nikdy předtím nestřetli - a nezdálo se tudíž, že by byli všichni automaticky zlí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. séria bol totálny prúser a mal som 100 chutí so seriálom jebnúť o zem. Keď už človek venuje toľko času serálu tak v kútiku duše dúfa, že sa to snáď zlepší. Ano v 5. sériu je to o niečo lepšie , ale stále sa to nekonečne ťahá, postavy melú chujoviny až sa to občas nedá počúvať, v deji minimálne zvraty, všetko ide ako podľa šablony a postavy sa len motajú a motajú, v jednom kuse to isté. Po 6. sérii, ktorú som dopozeral len s neustálym krútením hlavy a opakovaním si tej istej vety " Som to ale K...T, že som sa vôbec do toho seriálu púšťal..." Ani po 6. sérii nevieme nič. Postavy sa motajú z bodu A do bodu B a medzitým sekajú tých invalidov, ktorých by zmákla i moja 8 ročná dcéra. Jednoducho veľké nič. po nejakých cca 80 častiach nevieme nič. čo sa stalo, ako to vzniklo, ani náznak záchrany jednoducho stále to isté a už je to príšerná nuda a vážne neviem či to vôbec budem sledovať ďalej. Už to ukončite, seriál sa topí v bezradnosti a vlastných sračkách. nemá to zmysel. 50%. ()

Toka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| 6. série – 85% Silná stránka této sezóny je podle mého minimum hluchých míst. Děj celkově hezky odsýpá, nicméně opět zde narážím na problém konzistencí dílů. Některé díly prostě nejsou dobře zvládnuté. Mezi takový musím bohužel i označit celé finále sezóny, které po famózním buildupu skončilo prachsprostým cliffhangerem. ()

Galerie (556)

Zajímavosti (12)

  • Začiatok si berie inšpiráciu z komiksu "Živí mrtví 14 - Není úniku". Morgan (Lennie James) má dokonca aj kúsok dialógu, ktorý obsahuje presne tie slová, ktoré sú v komikse. (molcan2)
  • Keď AMC oznámilo 6. sériu, producenti tvrdili, že majú nápady rozvinuté až do 12. série. Seriál ale nakoniec skončil 11. sériou. (molcan2)
  • Zábery z mesta Alexandria sa natáčali v Senoii, štát Georgia, kde bolo tiež natočené fiktívne mestečko "Woodbury". Nebolo to vo Washingtone, ako si niektorí myslia. (molcan2)

Reklama

Reklama