Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 7

(série)
Trailer 1
USA, (2016–2017), 12 h 44 min (Minutáž: 44–62 min)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Andrew Lincoln, Lauren Cohan, Steven Yeun, Michael Cudlitz, Norman Reedus, Chandler Riggs, Danai Gurira, Melissa McBride, Christian Serratos (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Rick a spol. byli příliš sebejistí. Teď bezmocně klečí na kolenou a čekají, kdo zemře. Nepřátelští Spasitelé mají výhodu několikanásobně větší přesily. Negan, který je vede, už se rozhodl, koho ubije k smrti hrozivou baseballovou pálkou omotanou ostnatým drátem. Začíná nová kapitola příběhu o Živých mrtvých. Hrdinové se musí vypořádat s další těžkou ztrátou i tím, že teď slouží krutým Spasitelům. Jak se k tomu postaví? Přestože jsou zlomení, v okolním světě objevují nečekaná překvapení. Napětí postupně roste. Připravuje se povstání? (TV Prima Cool)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (49)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Sedmá série nasadila prvním dílem laťku tak kurevsky vysoko, že si seriál sám sobě znemožnil, se v nadcházejících dílech této laťce přiblížit. Jeffrey Dean Morgan rozehrál s našima miláčky opravdu hodně vysokou hru. Divím se, že se členové různých menšin ihned po první epizodě nezačali bouřit. Jako první ochutnal Lucile zrzoun a hned po něm nedopatřením i rákosník. Zde seriál vystřílel celý svůj zásobník a se zármutkem v srdci musím napsat, že následující díly za moc opravdu nestály. Seriál se rozdělil na více dějových linek, z nichž některé byly bohužel krajně nezajímavé. Osobně mě třeba nezajímal osud Meggie, a to nejen proto, že se ostříhala a vypadá nyní jako 3.14ča. Největší podpásovkou byl však díl číslo 6. Musel bych zapátrat opravdu hodně v paměti, kdybych chtěl vylovit díl, který byl srovnatelně debilní. Zřejmě bych se dostal někam do druhé série na Herschelovu konverzační farmu. Naštěstí, hned po tomto omylu, který už doufám nebude nikdy zopakován, následovaly dva luxusní závěrečné díly první poloviny série. Na věčnost se odebraly další krajně otravné postavičky, což mě vždy potěší. Začínám mít Negena velmi rád. Seriál byl poté zakončen očekávaným vzbouřením se, které mělo nalákat na druhou půlku. Zatím nechám hodnocení na 4 hvězdách, protože v seriálu bylo více debilních dílů než bývá zvykem a než by bylo zdrávo. Druhá polovina série odstartovala velkým lákadlem - povstáním. Povstání se bohužel pouze chystalo, a tak na diváky čekalo několik brutálně nudných a nekonečně ukecaných dílů. Zombíci se ze seriálu takřka vytratili a následovala jeden vypomínkově-melancholický díl za druhým, až mi to celé nápadně připomínalo nevydařený a všemi nenáviděný spin-off. Smutné na tom je, že se divák z konverzačních dílů nedozvěděl nic více, než že je seriálový Ježíš buznatrix. Těch příprav na závěrečný hodinový díl bylo tolik, že jsem očekával brutální nářez alespoň ve finále. Ten naštěstí přišel a dokonce připravil pro diváky velmi překvapivý zvrat. Jen mě zarmoutilo, že boj proti přesile nepřinesl více obětí - to bylo malinko trapné. Celkově ovšem nemohu pozapomenout na brutálně kolísavou kvalitu dílů napříč sérií, a proto ji jako celek hodnotím pouze 3 * a pevně věřím a doufám, že následující série naváže hodně vysoko. Seriál žalostně postrádal více překvapivých úmrtí. Obsahuje milion postav, které nikoho nezajímají a na jejich dějové linky se soustředil namísto toho, aby jednu postavu za druhou posílal na věčnost. To bych si žádal do příště zlepšit. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmá sezóna mi jasně dokázala, že to jde se seriálem hodně z kopce. Všechno, co mě bavilo na výborné první řadě je pryč, ději chybí dynamika, všechno se utápí v neustálém filosofování, logika si bere až příliš často kuřáckou pauzu, scénáristé mnohdy popírají sami sebe, kvůli tomu přestávají platit pravidla pro nemrtvé, která sami nastavili, a příběh se tak zvolna mění ve frašku. Negan, nadějná nová postava, se chová naprosto stereotypně, po dvou epizodách už nemůže přinést nic nového a Rick je zralý na to, aby ho někdo vyvedl za barák a zkrátil mu utrpení. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kola absolutní nenávisti k samolibému Neganovi (v jehož kůži Jeffrey Dean Morgan až sarkasticky exhibuje) se roztáčejí zatraceně zdlouhavě (a na několika frontách), obzvláště příprava, nebo lépe přemlouvání k povstání spojených sil Alexandrie, Hilltopu a Království hraničí s mlácením prázdné slámy. Ani finále se tentokrát nevytáhlo, hlavně po bezkrevné "přestřelkové" stránce. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Blbý je, že jak asi kurva máte hodnotit celou sérii nějakýho seriálu, když první díl vyšel už někdy před více jak půlrokem. To prostě skoro nejde. Ale jedno vám můžu říct, jestli TWD mělo někdy potenciál na to se zlepšit tak nyní. Pamatuju si, že poslední dvě jiné série jsem byl v hajzlu z toho, že ten celý seriál vlastně ani nedával smysl. No, a to bych řekl, že mě nyní ani tolik neptrápí. Ano, jsou díly, co jsou totálně o hovně a jsou nudné, ale alespoň to není popelnicová učebnice filozofie a rychlokurz žvanění sraček. Hlavně pokud vím, že první půlka byla skvělá v tom, že se toho dělo hrozně moc a spousta materiálu bylo suprově natočeno a zpracování. Ta druhá půlka je prostě živená jenom z finále. Proto třeba pět nebo i šest dílu z osmi byla totální kravina a nebo nuda. I přesto! To všechno celkově dává smysl a vzniká tak konečně nějaká série Walking Dead, na kterou se dá koukat. Je ještě zajímavý, že jsem na konci čtvrté série vůbec přemýšlel jestli budu v tomto seriálu pokračovat a celé se to takto neslo i ty dejme tomu další dvě. Ale nyní to celá má jiný spád. Dokážu si představit, že bych u tohoto počinu ještě pár let vydržel. No a to je přeci ono! To je i úděl toho celého seriálu! A hlavně víte co je na tom nejlepší? Ta konfrontace. V předchozích sériích jsme furt sledovali nudné osudy pár lidí. Ale tady sledujeme hned několik frakcí a každá má svůj úžasný specifický charakter, popis a mají své zásady. V tom je úžasnost té rozmanitosti. V tom je to celé kouzlo. A proto je to skvělé. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„We'll win, but we need to wait for the right moment... or create it... together.“ Toho čakania bolo v siedmej sérii THE WALKING DEAD veru dosť. Tým nemám na mysli to, že by postavy v seriáli na niečo čakali, ale skôr to, že ja som sa nemohol dočkať, kedy už celú sériu konečne dopozerám. Je veľmi viditeľné, že pán Darabont si dal od oživlých mŕtvol na chvíľu pauzu a preto nebola celá táto séria vytváraná pod jeho taktovkou. A prečo je to vidno? Dej sa vlečie pomaly ako školský rok :D, postavy sú plné nezmyselných myšlienok a často medzi sebou vedú veľmi zbytočné rozhovory. Siedma séria je tiež zatiaľ zrejme najukecanejšou zo všetkých... Jediným svetlým bodom je charizmatický Jeffrey Dean Morgan alias NEGAN, ktorý podľa mňa celú sériu svojim spôsobom zachránil. V prvej epizóde sa dozvedáme, koho si Negan vybral za svoju obeť, potom nasleduje niekoľko veľmi zbytočných častí, pri čom jednej som bol dokonca nútený dať 2* :( , vrchol série prišiel opäť v ôsmej epizóde (chvalabohu), no a potom sa to celé opäť spomalilo. Siedmu sériu už nezachránila ani finálna bitka, pri ktorej som mal, absolútne nečakane, husiu kožu :O . Celý čas som čakal na poriadnu akciu a konflikt a dúfal som, že v posledných častiach sa tak aj stane, no tvorcovia sa rozhodli ponechať tejto sérii otvorený koniec. Všetok materiál, ktorý bol v siedmej sérii obsiahnutý, by sa podľa mňa vošiel tak maximálne do ôsmich štandardných epizód! No, už musím len dúfať, že ôsma séria prinesie niečo lepšie a bude sa niesť v znamení Neganovej porážky... „It's time to fight!“ ()

Galerie (427)

Zajímavosti (21)

  • Číslo 4 na spodku Lucille značí, že se jedná o 34palcovou pálku. (Axarus)
  • Epizoda je věnována Berniemu Wrightsonovi, americkému komiksovému výtvarníkovi. (MATADOR)
  • James Heltibridle, který působil v AMC v oddělení rekvizit a znal se se spoustou herců ze seriálu, zemřel na sklonku listopadu 2016 při autonehodě na cestě z natáčení. Tato epizoda je věnována jeho památce. (MATADOR)

Reklama

Reklama