Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 10

(série)
Trailer
USA, (2019–2021), 16 h 59 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Norman Reedus, Melissa McBride, Josh McDermitt, Christian Serratos, Seth Gilliam, Danai Gurira, Ross Marquand, Khary Payton, Samantha Morton (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Už je to několik měsíců, co Alpha způsobila masakr během komunitního veletrhu. Zima je pryč a nepřátelé tu pořád někde jsou a něco plánují. Hlavní hrdinové se musejí zaměřit na sjednocené komunity, které musejí vymyslet takový plán, aby ukončily hrozbu Šeptačů jednou provždy. Jenomže Šeptači nejsou jediní, kdo představují nebezpečí, protože je tu ještě něco dalšího. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (41)

Trailer

Recenze (45)

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10. série je doslovné zmrtvýchvstání celého seriálu Walking Dead. Jak jsem si po 8. sérii přála, aby už skončil a po 9. sérii, aby co nejdříve pokračoval, tak u této série jsem si přála, ať seriál nikdy neskončí. Kvalita, která se linula od druhé poloviny 9. série normálně neztratila dech a ani trochu se teď nepolevuje. Sama tomu pořád nemůžu uvěřit, ale podle mě je tohle fakt série konkurenční k těm nejlepším, co tvůrci nabídli. Nehodlám ani čekat s hodnocením až po posledním díle, který jsme zatím neviděli, protože tohle je prostě potřeba vykřičet do světa. Desátá série je oficiálně skoro to nejlepší, co zatím TWD dokázalo nabídnout. Nové postavy se tu už nehemží jak mravenci, tudíž se krásně můžeme soustředit jen na ty důležité, zvraty jsou tentokrát překvapivé a šokující, protivníci našich hrdinů jsou hustější než kdy dřív a hlavně náznak návratu Ricka visí ve vzduchu. Jsem strášně ráda, že se tento seriál, jako jeden z mála vyhnul zkracování sérií, protože to je trend, který by Walking Dead opravdu neslušel. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šeptači byli jedni z nejlepších záporáků z celé série, možná dokonce lepší než Negan. Alfa dokonalá, psychotická postava, která se na následky apokalypsy totálně zcvokla. Tahle série se mi vážně líbila a prožívala jsem každý díl. Konec hodně povedený a navnadil krásně na další díly, jsem hodně zvědavá, co za stormtroopery to bylo. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já ani nevím jak to shrnout. Asi hlavně protože seriál neskončil ani klasicky 16. epizodou a nikdo vlastně nevěděl, co dál. To se ani nedá mluvit o tom, že série vlastně skončila, ale vlastně neskončila. Je to už jenom jeden velký paskvil, který se táhne jako koronový sopel, který je sám o sobě nechutný jako pandemie. Žádný smysl, žádný progres, jen neustálé pachtění se v něčem jako v příběhu, který ztratil jakýkoliv glanc nebo punc zajímavosti už před mnoha lety. Nevím jak moc toto chtějí ždímat, ale tahle kráva se zdá být jako naprosto nekonečná. Ale co z toho? ve výsledku si seriál ubližuje sám, jelikož ani neskončil nějak normálně nebo uceleně, člověk čekal na něco víc a to se mu nedostalo. Takže zůstane jenom absolutní pachuť mléko spojeného s trpkou krví už několik let dojené a mrtvé krávy. Dvacátá série čeká... ()

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

hodne top serie..negan je neskutecnej borec a serial tahne misto ricka skvele...negan s darylem jsou tahouni serialu..ten konec wow..tesim se na posledni sezonu! ten negan...jak ho maj za novou alfu a rekne typci mi prinesli zbrane :D a pak ten beta..vis kdo to byl vole ?:?D:D chcal sem blahem ! michone sem obulel :( ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You will walk with us." Desiatou sériou THE WALKING DEAD som kráčal niečo viac ako dva týždne, ale určite to nebol stratený čas. Tam, kde deviata séria skončila, ju táto séria vysokou rýchlosťou dobieha. Konečne som sa dočkal porážky tých, ktorí kráčajú s mŕtvymi, dozvedel som sa niečo o Neganovej minulosti, a tiež som mal možnosť vidieť najväčšiu hordu celého THE WALKING DEAD. No, čo už by som viac dodal, rovno sa vrhnem na dej (ako vždy). Prvá epizóda s parádnym sci-fi nádychom odštartovala túto nadupanú sériu tým najlepším možným spôsobom. Potom je tu niekoľko epizód, ktoré veľmi nemá cenu spomínať, pretože si z nich pamätám iba zopár flashbackov z Alphinho života, no piata časť, ktorú si pre seba ukradol Negan, pre mňa spôsobila vlnu päťhviezdičkových častí, ktoré trvali až po ôsmu epizódu, čiže mid-season finale, kde sa to nečakane zlomilo a ja už som jej nebol ochotný dať najvyššie hodnotenie. V nasledujúcich častiach mám menšie okno a spomínam si až na jedenástu epizódu, kde Hilltop vypovedal službu a v nasledujúcej dvanástej časti sa všetky udalosti, vďaka Neganovmu " záchrannému skutku ", obrátili iným smerom. Trinásta epizóda bola pre mňa veľmi emotívnou rozlúčkou s ďalšou z mojich obľúbených postáv a tiež aj uzavrela ďalšiu kapitolu THE WALKING DEAD – Michonninu kapitolu. Neviem, čo bolo zámerom štrnástej časti, ale mne to prišlo iba ako zmes halucinácií a vnútorných bojov mojej najmenej obľúbenej postavy. V pätnástej epizóde sa konečne začala vytvárať, už spomínaná, horda a v záverečnej šestnástej časti došlo ku geniálnemu zakončeniu celej série. Potom tu máme ešte päť neskutočne zbytočných bonusových epizód a jednu neskutočne užitočnú bonusovú epizódu, tým mám na mysli práve tú o Neganovi, ktorá poslúžila ako absolútny záver desiatej série. (Ani jednu z týchto šiestich epizód som nezapočítal do celkového hodnotenia série, inak by bolo určite aspoň o jednu hviezdu nižšie.) To by bolo za mňa ku príbehu asi všetko. No, čo by som k tomu viac dodal? Asi len to, že soundtrack aj scenár boli opäť výborné, herci odviedli svoju prácu rovnako skvelo ako vždy a tvorcovia sa opäť neštítili zabíjania hlavných postáv (ako vždy), ale aj tak si nie som úplne istý mojim hodnotením, bude to skôr niekde medzi 4* a 5*... Nemôžem uveriť, že mi cesta týmto seriálom už pomaly končí, ale aj tak som vďačný aspoň za tú poslednú sériu, ktorá mi ešte zostala, a už teraz sa na ňu teším... "We walk in darkness, we are free. We bathe in blood, we are free. We love no one, we are free. We need no words, we are free. We embrace all death, we are free. This is the end of the world... Now is the end of the world... We are the end of the world." ()

Galerie (953)

Zajímavosti (34)

  • Když se Beta (Ryan Hurst) u stromu naklání k Mary (Thora Birch), v kapse kabátu Ryana Hursta byl vidět mobilní telefon. Tento moment byl z epizody vystřižen a je vidět pouze na fotkách. (willy1)
  • Při odlákání chodců hraje píseň „Burning Down The House“ od Talking Heads. (Duoscop)
  • „Poslední natáčecí den byl velmi emotivní, úplně mě ohromilo všechno to loučení, všechna ta láska. Když jsem se pak vrátila do svého karavanu, tak tam na mě čekalo 50 zombíků! Byli všude – leželi mi na gauči, v křesle, byli i v mé sprše. Byli prostě úplně všude!“ Tak popsala Danai Gurira (Michonne) svůj poslední natáčecí den. (Duoscop)

Reklama

Reklama