Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 9

(série)
USA, (2018–2019), 12 h 22 min (Minutáž: 40–58 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Andrew Lincoln, Norman Reedus, Lauren Cohan, Melissa McBride, Danai Gurira, Alanna Masterson, Josh McDermitt, Christian Serratos, Seth Gilliam (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Minulá série Živých mrtvých skončila dramatickým soubojem Ricka (Andrew Lincoln) a Negana (Jeffrey Dean Morgan). Charismatičtí vůdci dvou znepřátelených stran se střetli muž proti muži, a málem to nepřežil ani jeden z nich. Těžce zraněný Rick držel Neganův život ve svých rukou. Na tom, jak se rozhodne, záviselo, jestli se mu podaří udržet si vlastní charakter. Rick nakonec vyslyšel poslední přání zesnulého syna, že nekonečné zabíjení musí přestat, a nechal Negana žít. Tím si ale zadělal na mnoho budoucích problémů a konfliktů, dokonce i mezi svými nejbližšími přáteli. Devátá série začíná rok a půl po konci otevřené války s nebezpečnými Spasiteli. Spojené komunity se pod Rickovým vedením snaží společnými silami vydobýt aspoň trochu ze ztracené civilizace a zajistit si lepší budoucnost. Jenže svět, který znali, se rychle mění. Všechno, co předtím člověk postavil, se nezadržitelně drolí a rozpadá, příroda přebírá vládu nad okolím, svět se mění a přeživší musejí čelit novým problémům. Jak plyne čas, hrdinové bojují s nečekanými překážkami, novými nebezpečími a samozřejmě i všudypřítomnými nemrtvými chodci. Ale nic z toho je nemůže připravit na setkání s novým smrtícím protivníkem, který ohrožuje samotnou myšlenku vybudovat civilizaci, o niž tolik usilují. (TV Prima)

(více)

Recenze (54)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Našepkávači a ich Alpha ale aj osud Henryho a chvíľková zima zatienili niektoré naozaj nelogické rozhodnutia postáv či momenty, odchod Ricka a Maggie tiež nie je úplne dotiahnutý ale autorom sa ich neúčasť podarilo celkiom dobre zahrať do autu. Predposledná epizóda patrí určite k tomu najlepšiemu čo TWD prinieslo. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím si, že seriál krásně dokázal, že dokáže fungovat i bez Ricka, byť je to obrovská ztráta velmi oblíbené a milované postavy, tak alespoň vedlejší dostanou větší prostor. Navíc tu máme i novou skupinu záporáků vedené Alfou, které beru za nejlepší záporáky za všechny série, žádný mi nebyl tak odporný jako Alfa a její Šeptači. Už se těším na desátou sérii, kde doufám si více užijeme Negana a jeho postupné začleňování do komunity. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9.séria je prvá, ktorej som dal menej hviezd než 4. Potešil som sa keď som videl stopáž prvej časti, ktorá ukazovala 59 minút. Taký hrozný a nudný začiatok 9.série som si ale nepredstavoval ani vo svojich nočných morách. Absolútne žiadna akcia, žiadny dej. Ďalej kde je tá akčná Maggie, ktorá chcela na konci 8.série zatočiť s Rickom? Nemá teraz snáď rovnaké zmýšľanie ako on? Som fanúšikom tohto seriálu, ale už aj ja som mal toho dosť. Aby sme sa na nejakú Alexandriu dívali od polovice 5.série, kde sa riešia vzťahy ľudí a aby sme sa dívali na bozkávania, to si ozaj môžem pustiť telenovelu a aspoň mi tam nebudú predhadzovať liberálne zmýšľanie typu miešania rás a toleranciu rôznych etnických skupín a polojaponských detí s menom Hersel (čo sa naozaj hodí). PS: A pridali nám sem už siedmu skupinu - Whisperers, z ktorých vôbec nie som tak unesený ako ostatní. PPS: Potešila ma posledná snežná epizóda, dodalo to niečo nové. Spomínam si na 2.sériu kedy v aute hovoril Rick Shaneovi, že sa blíži zima a vyberú skútre a mrzelo ma, že sme sa toho nikdy nedočkali a tiež ma mrzí, že aj tu to bola len jedna epizóda a 10.séria je už opäť "letná". (Hodnotenie: Epizóda 3,5,14,15,16 ***** / 4,8,13 **** / 7,11 *** / 2,6,9 ** / 1,10,12 * ) ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, po ohlášení odchodu Andrewa Lincolna jsem sice několikrát říkal, že se seriálem definitivně končím. Ale když něco milujete, jen tak se od toho prostě neodprostíte, i když vás to třeba opravdu bolestné raní. Ten seriál je prostě fenomén. Na Walking Dead se už nějakou dobu snášely velké vlny kritiky za to, že seriál už prostě ztrácí dech a je čím dál horší. A já si říkal, že se není čemu divit, protože příběhově založené seriály, které běží příliš dlouho, prostě jsou odsouzený k záhubě. A najednou přišlo něco nevídaného - devátá série, o které se jak kritici, tak i diváci vyjadřují jako o jedné z nejlepších sérií v historii celého seriálu. A já čuměl jak Slovák do budíku. I když bych osobně zas až tak daleko s tou chválou nezacházel, musím opravdu uznat, že ten seroš si furt zachovává svoje kouzlo. S příchodem nového showrunnera se změnila i atmosféra a směr, kterým se seriál ubíral. Jako kdyby předchozí dvě série byly jakousi krutou a nelítostnou zimou, přičemž s příchodem série deváté se začalo opět všechno zelenat, kvést a růst. Ten seriál stále funguje i bez svých předních protagonistů, kteří celý ten příběh táhli už od samotných začátků. Jistě, stále tam jsou některé scény utahané, trapně předvídatelné a hloupé, plus první, třetí, čtvrtá a šestá série jsou stále daleko lepší, ale i tak se deváté sérii podařilo svou podmanivostí a zajímavou zápletkou (tentokrát zahrnující strašlivé Šeptače) diváky natolik zaujmout, že seriálu opět dávají zelenou. I když po Lincolnově odchodu už seriál tolik nežeru, stále jsem opravdu velice VELICE rád, že tohle mohu říct - The Walking Dead jsou zpátky ve formě. Lepší 4* ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„MUSÍME OCHRÁNIT LIDI, KTERÉ MÁME RÁDI…“ /// Dal jsem si od týhle série trochu odpočinek a celkem mi to prospělo. Opět se podařilo vymyslet perfektní záporáky (celkem slušně narušujou moji klidovou zónu…), nebojej se nechat zhebnout oblíbený postavy a malá Judith, dávající věci do pohybu, je ozdobou série. Stejně jako ono pověstný – zabít – nezabít. Vzbuzuje totiž emoce a vo tom to je! Jedna z nejlepších sezón! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Moje nejoblíbenější hračky jsou mečíček a bouchačka. 2.) Poté, co jsem zabila asi 10 dětí, jsem byla smutná. 3.) Hledám matku roku. 4.)Thx za titule „Xavik6“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (720)

Zajímavosti (46)

  • Když se Daryl (Norman Reedus) baví s Aaronem (Ross Marquand) na mostě, tak v pozadí nějaká žena seká dříví, ale ve skutečnosti jenom máchá sekerou ve vzduchu. (Duoscop)
  • Záhadný odchod Maggie (Lauren Cohan) připomíná zmizení komiksové Michonne (Danai Gurira) v 127. čísle. (Zdroj: TVGURU.cz)

Reklama

Reklama