Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 1

(série)

Epizody(6)

Obsahy(1)

První řada seriálu přivádí na scénu postavu zástupce šerifa Ricka Grimmese (Andrew Lincoln), který se za probíhající epidemie, jež postupně mění obyvatelstvo v nemrtvé, snaží najít svou ženu Lori (Sarah Wayne Callies) a syna Carla (Chandler Riggs) a později se ujme vedení skupiny přeživších, s nimiž se snaží najít bezpečné místo k životu a jakoukoli možnost k zastavení nákazy. (Necrotongue)

(více)

Recenze (64)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľa tomu dávajú masky, (post)apokylaptická atmosféra a dobrí herci, ktorí hrajú nič moc postavy, ale práve vďaka presvedčivým hercom sa postavám dajú držať palce. Povedal by som, že za to to, že prvá séria je taká relatívne dobrá, môžeme ďakovať hlavne nízkemu počtu dielov. Akonáhle sa to v neskorších sériách začalo naťahovať na viac epizód, už to stratilo drajv a zaujímavosť. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Som ultra fanúšik horrorovej tvorby a subžáner zombie mi je veľmi blízky. Takže som bol aj napriek tomu, že nie som seriálový typ, dosť hodne zvedavý ako bude vypadať televízny seriál s touto tématikou. Zhliadol som prvú sériu, ktorá obsahuje šesť dielov a som spokojný. Ale do ďalších sérii sa už púšťať asi nebudem, predsa len radšej zostanem u klasických celovečerných zombie filmov. V každom seriály vždy býva nejaká tá zbytočná vata, a bola aj vo "Walking Dead". **** ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria je proste najlepšia, ako asi u každého seriálu a má len jednu chybu a to že má len 6 častí. Spomínam si na to, ako ma to okamžite dostalo. A ťažko sa tomu dá veriť, že to bolo v roku 2010. Ako pozerám ostatné série tohoto seriálu, tak mi to prostredie kempu v Atlante pri jednom úžasnom jazierku veľmi chýba. Rovnako ako množstvo postáv. Tie najlepšie charaktery boli práve v prvej sérií. Túto sériu si pre seba uchmatol Shane Walsh a práve ten je celkovo mojou najobľúbenejšou postavou seriálu. Jon Bernthal ho zahral neskutočne a aj preto mu to zaručilo hlavnú rolu Punishera v rovnomennom seriáli. Všetko je tu ešte dokonalé, narozdiel od pozdejších sérií, tu chýba napríklad benzín, jazda autom je skoro nemožná, je tu akcia, žiadne zbytočné love story dialógy, alebo epizódy, ktoré od seba neviete ani rozlíšiť. Proste 100% (Hodnotenie: Epizóda 1,2,3,4,5,6 ***** ) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Séria - 70% Hodinový pilot bol dosť dobrý a prvé tri diely sa celkom slušne rozbehli, nechýbalo tempo, napätie ,či akcia a aj príbeh bol dosť dobrý, ale tie zvyšné tri boli až moc naťahované, príbehovo nezáživné a chýbala aj lepšia akcia. Inak celkom fajn prvá séria, zombíci sa podarili. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuhle strhující zombie podívanou už jen kvůli nostalgii nelze hodnotit jinak. Staré dobré časy, kdy TWD bylo vrcholem svýho žánru pod precizní režijní taktovkou Franka Darabonta, a ne generickou telenovelou.... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[90%] Nastal čas abych jednotlivě okomentoval všechny řady tohoto skvělého TWD světa! Seriál nám s 11 řady skončil a já si dávám poctivé repete. Dnes jsem si dal první krátkou 1 sérii s 6 epizody. Neskutečná nostalgie. Rick, který se probudí v nemocnici, následné seznámení s hrůzostrašnou apokalypsou a „mrtváky“. Postupem času se v téhle krátké řadě seskupuje skupinka přeživších. Někteří zemřou, někteří přežijí, a tak to bude následovat i v dalších částech. Ani mi nepřijde, že by tohle mělo nějak pomalé tempo. Vše bylo suprové. Hluchých míst minimum a většina postav zaujala. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak mám za sebou první sérii a myslím si, že pod tenhle seriál se může Frank Darabont hrdě podškrábnout. Leč seriál celkem smrdí béčkem, a to snad po všech stránkách, tak ukrývá i mnoho světlých momentů a napínavých situací. Jen pevně věřím, že se tvůrci nebudou snažit vařit z vody a po 2-3 sériích to prostě ukončí. Vybrané téma se už více roztahovat nedá a byl bych nerad kdyby byl solidní nápad a lehce pofidérní příběh pohřben a zahalen debilismem, jako tomu bylo třeba v nejmenovaném LOST. Herecky lehce nadprůměrné. Efekty v rámci seriálových možností pěkné. Příběh sice fádní, ale dokázal mě do sebe i vtáhnout, a to je v seriálu to nejdůležitější. Prostě stačí u toho moc nepřemýšlet a nechat se bavit postapokaliptickém putováním skupinky přeživších. Rozhodně bych to však neřadil mezi horory, protože strach je to poslední co tady pocítíte, napětí však místy ano. Mně se to líbilo. Určitě budu sledovat další sérii. Zatím * * *. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zombie byly součástí moderní popkultury vždycky, ale teprve během uplynulých patnácti let se etablovaly v mainstreamové zábavě a klasický romerovský horor vystřídala diverzita přístupů k tématu živých mrtvých. Původní komiks Roberta Kirkmana vycházející již od roku 2003 přesahuje rámec tradičních zombie příběhů, které zpravidla zprostředkovávají střet jediné skupiny přeživších pohybujících se v jasně definovaných časoprostorových souvislostech, což ostatně implikují i názvy kultovních filmů, jako je Noc oživlých mrtvol nebo Den mrtvých. Tvůrci Walking Dead se naopak soustředí na mapování postapokalyptického světa ve vší jeho potenciální komplexnosti, které nezahrnuje pouze holý boj o přežití, ale pokrývá mnohem delší časový úsek, rozdílná prostředí, společenské koncepty i vztahy mezi postavami. Vzhledem k tomu nemusí myšlenka na spin off znamenat, že v AMC chtějí ze svého zlatého telete vydojit co nejvíc. Seriál se zcela novými postavami odehrávající se v Los Angeles (tedy na opačném pobřeží USA než původní film. Bohužel už původní Walking Dead se tváří, že nastolují složitější otázky přesahující rámec každodenní apokalypsy, ale postavy často o svých konfliktech pouze hovoří, než aby je skutečně prožívaly. A přestože si seriál i po několika sezonách drží slušný standard tu a tam podpořený vcelku povedenými „gore“ efekty, jde v podstatě o velmi uměřený projekt, jenž je především nekonfliktní zábavou pro celou rodinu a místy připomíná spíš konverzační melodrama. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada seriálu mě vcelku potěšila, bál jsem se že půjde o slabý a nezvládnutý horor, ale dostal jsem velmi slušný postkatastrofický příběh, se sympatickými hereckými výkony a perfektně zpracovanými maskami, zombíci vypadají jako živí:) Jako slabší průměr hodnotím epizody 4 a 6, zvlášť závěrečný díl se vyloženě táhnul a byl velmi předvídatelný. Je to škoda, myslím, že si první série zasloužila solidnější rozloučení. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak som sa konečne odhodlal na zhliadnutie 1. série tohto neuveriteľného (alebo skôr neuveriteľne dlhého) seriálu - a vôbec som neľutoval! Masky aj hudobný podmas sú perfektné, herci do svojich rolí pasujú dokonale. Prvá epizóda, režírovaná kultovým režisérom Frankom Darabontom, bola mimoriadne pokojná a vyladená do najmenšieho detailu, výborné. Pri druhej časti začínal seriál naberať tempo, zoznamujeme sa s novými postavami a nápad s prevlekom bol naozaj originálny :) V tretej epizóde prišiel jeden z prvých zvratov a to oceňujem. Štvrtá časť bola jediná, pri ktorej som si nebol na 100% istý s hodnotením 5*, no nakoniec som ju ohodnotil najvyšším počtom hviezd. Piata epizóda mala mierne depresívny nádych, vďaka čomu som sa ju rozhodol ohodnotiť piatimi hviezdami. No a šiesta časť podľa mňa vyzerala tak, ako by mala vyzerať každá finálna epizóda. Aby som to zhrnul, 1. séria THE WALKING DEAD ma veľmi príjemne prekvapila a určite si pozriem aj ďalšie :) ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl (a ani se nechystám),takže jsem k tomuto mohl přistoupit s jasnou myslí. A i když je tato 1.s.dle mého stále super (viděl jsem ji celkem 3x),tak jsem přesto dál už nepokračoval (částečně díky důr.nedoporučení od známých),ale i díky lenosti a faktu,že jsem na to časem prostě zapoměl. Tak a je to venku. :) ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot: První díl na mě působil s rozpačitým dojmem. 28 dní poté hadr. Bedlivě jsem přemýšlela, kam tohle může vyústit. Moc jsem nedokázala pochopit, že se dá seriál o zombie apokalypse točit tak dlouho. Já dám ale ráda šanci všemu, tudíž jsem se i přes nesympatie pustila do TWD po hlavě.1. série se rozjíždí poněkud opatrně, efekty nejsou tak vypracované, postavy silně přibývají a zombies ve městě jsou docela hustý, logicky se ale musíme přesunout na venkov. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně dlouho jsem se zdráhal, než jsem se k všemi omílanému postapokalyptickému seriálu dostal. Kdysi jsem sledoval na YouTube videa z hry, ze které seriál vychází a poměrně mě zaujala, ačkoliv bych sám za monitor k jejímu hraní nezasedl. Doufal jsem tedy, že se televizní zpracování moc neodchýlí, nečekal jsem však, že dostanu něco zcela jiného. Ale světe div se, po roční odmlce jsem se vrátil a slupnul nejen prvních pár ústředních částí jedním hltem. Tenhle dnešní fenomén má nejen velké renomé, ale hlavně zajímavý potenciál, u kterého předpokládám, že z něho budou tvůrci ještě nějakou dobu těžit. Jen se jaksi nemohu dokopat k jeho dalším sériím. ()

Reklama

Reklama