Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První epizoda přivádí na scénu zástupce šerifa Ricka Grimmese (Andrew Lincoln), který asistuje u akce na zastavení podezřelého vozidla. Rick je v následné přestřelce vážně raněn, po čase se v nemocnici probouzí k vědomí do světa, který vypadá jako noční můra. Rick odchází z opuštěné nemocnice domů a zjišťuje, že mrtví lidé jsou podivně neklidní a jeho rodina zmizela. Později se za dramatických okolností seznamuje s Morganem Jonesem (Lennie James) a jeho synem. Toto setkání ho nasměruje do Atlanty, kde, jak doufá, najde v evakuačním centru svou rodinu. Atlanta se však ukáže být velmi nehostinným místem. (Necrotongue)

(více)

Recenze (30)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá epizóda z prvej série amerického televízneho seriálu "Walking Dead" (Živí mrtví) sa volá "Days Gone Bye" (Staré dobré časy). Zástupca šerifa Rick Grimes je pri prestrelke vážne zranený. Keď sa preberie z kómy svet už nie ja taký aký býval. Zobudil sa desivej nočnej múry. S hrôzou zisťuje, že nastala zombie apokalypsa. Ameriku ovládli oživlé mŕtvoly. Rick však verí, že jeho manželka a syn sú stále nažive. Vydáva sa ich hľadať. Režisér a scénarista Frank Darabont to odštartoval veľkolepo, päťhviezdičkovo. ***** ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

DONT DEAD OPEN INSIDE aneb probuzení do noční můry plné oživlých mrtvol. Jeden z nejpoutavějšich seriálových úvodů v dějinách televizní tvorby. Fakt prvotřídní záležitost, která i po 12 letech naprosto bere dech a nahání husí kůži. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda se mi líbila velice velmi. Nevnímal jsem ji jako hororovou, díval jsem se na ni jako na klasickou post apokalyptickou záležitost, která mi některými scénami silně připomínala herní sérii Resident Evil na PS1. Bylo vidět, že si tvůrci s nemrtvými velice hezky vyhráli,bavil jsem se. ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tenhle díl jsem dostal chuť po dokoukání posledního dílu 8 série. A překvapilo mě, že na začátku ty zombíci byly takový čistý než na ty, na které jsem si už časem zvyknul. A jejich pohyby se taky zlepšily. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odmítám hodnotit každý díl zvlášť. Nevím proč se to tu vůbec na CSFD tak hodnotí. Přeci nechcete po fanoušcích ulice aby hodnotili nad 3000 dílů? Nebo ano? To od Vás není hezké. Možná jsem ochotný hodnotit jednotlivé série, a to taky udělám. První série má ode mne jasných 5. Díky tomu jak mne dokázala do seriálu vtáhnout. Díky tomu, že jsem si zamiloval jednotlivé hrdiny a že jsem opět našel seriál, který mi nedovolil jít spát dokud jsem nedokoukal všechny díly, které jsem měl k dispozici. Možná bych našel nějaká slabší místa, ale ta silnější je rozhodně několikanásobně převýší. Díky za tento serial. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Days Gone Bye je jedným z najvzrušujúcejších pilotných filmov v televízii. Prostredie je jasné už v prvých troch minútach a zážitok z prebudenia sa v nemocnici, keď vidíte všetko len v troskách, je zachytený v strhujúcom svetle. Nie je nič, čo by tento pilot nemal na kontrolnom zozname. Predstavenie postáv, motívy, prostredie, to všetko sa snaží upútať pozornosť a niet divu, že sa tento seriál stal týždenníkom aj po tejto epizóde. Ako pilotný diel nebolo nič napínavejšie ako 1 hodina televízie, ktorú si na Halloween 2010 naladilo viac ako 5 miliónov ľudí. Po tejto epizóde by seriál nerobil nič iné, len rástol viac ako 5 sezón. ()

Junys 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty v tom tanku. Máš tam pohodlí ? I přesto že se tam nic závratného nestalo, tak je ten díl úplně suprovej. Krásný úvod do seriálu. Nádherný prostředí (hlavně pohled na Atlantu). Jak již bylo zmíněno, mě také bylo líto koně. 90% ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fantastické započetí zombie postapo série, která patří mezi top zombie seriály ever. Tento díl jsem viděl už po čtvrté. Jednou když byly jen 2 série, po druhé když byly 3, pak 6 a teď po čtvrté, kdy už je seriál kompletně dotočený. Po čtvrté už mě to nepřekvapí, ale pokaždé to vidím v lepší kvalitě a na větší tv a nestačím se divit detailům. Neskutečně zpracované masky, efekty, prostředí, to je něco co nikdy neomrzí. A ta atmosféra, to je dokonalost. Myslím, že bych ohodnotil takto i tenkrát a je to jeden z mála seriálů, kdy pilot ode mě dostal plnou sadu. ()

Bossi123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aby seriál zaujal, musí začínat kvalitní epizodou. Ta by podle mě měla mít svižný děj, ale ne překotný, měla by seznámit s hlavními protagonisty, ale neprozradit o nich úplně vše, měl by v ní být nějak vykreslen svět, ve kterém se děj odehrává, ale neukázat ho celý, aby bylo v každém díle něco nového na objevení. A to dle mého první díl The walking dead splňuje. Jediné, co mi trochu vadilo, byla relativně dlouhá stopáž, ale na druhou stranu rozumím, že jde o první díl, kde těch jednotlivých událostí bývá více. Také mi přišlo, že se tam nic závratného nestalo, třeba vůbec nebylo ukázáno a vysvětleno, co se vlastně stalo, což mě velice zklamalo. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná jeden z nejlepších otvíráků vůbec a to jsem na piloty poměrně přísný. Seznámení s atmosférou vyšlo skvěle. Uvidíme, co postavy, ke kterým jsme se pořádně nedostali. ()

Reklama

Reklama