Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rick s Shanem odjíždějí z farmy, aby se zbavili nežádoucího hosta, cestou Rick vysvětluje Shaneovi, kde je jeho místo. Na farmě zatím Lori zjišťuje, že Beth Greene (Emily Kinney) potom, co se dostala z katatonického stavu, upadá do deprese a zřejmě si chce ublížit. Zatímco se o ni stará Maggie, Lori a Andrea se dostanou do ostré výměny názorů. Rick vybírá místo, kde propustí svého zajatce, ten však o sobě prozradí nové skutečnosti, které zcela změní situaci. Na základě nových poznatků se Rick a Shane navzájem fyzicky napadnou a z celé záležitosti se rázem stane boj o život. Na rozdíl od Lori a Maggie dává Andrea Beth možnost, aby se sama rozhodla mezi životem a smrtí. (Necrotongue)

(více)

Recenze (15)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle byla jedna z těch solidních epizod. Opět se diskutovalo, ale diskutovalo se k věci, díl byl i dostatečně akční, jen mi přijde řešení hlavního problému zbytečně krkolomné. Situace, která se dá vyřešit kladivem, se bez jakéhokoliv výsledku řeší za cenu spousty vystřílené munice a nedostatkového benzínu, asi nejsem příliš velký humanista. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedem si takhle na projíždku, vypustit jednoho zlobivého kluka a když už se zdá, že je to to pravé místo....vyřítí se horda mrtváků. Mezitím se vzpurná Andrea hádá s kde kým. Shane se nám pěkně vybarvil a skupina se začíná pomalu rozpadat díky mezilidským vztahům. Je vůbec nějaká naděje na život tam venku? 90% ()

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri ďalšom sledovaní tohto seriálu začíname vidieť, ako ďaleko sa tento seriál dostal. Krátka prvá sezóna v nás zanechala túžbu po ďalšom zabíjaní zombíkov a ťažkých rozhodnutiach, ktoré musia Rick aj Shane urobiť. Prvá polovica druhej série nám to priniesla a ešte viac, aj keď sa mi zdalo, že celá záležitosť so Sophiou bola až príliš naťahovaná. Teraz prichádza a odchádza druhá polovica 2. série a my sme videli oveľa viac ako kedykoľvek predtým. Keďže tvorca Frank Darabont bol z projektu prepustený, nepodieľal sa na písaní druhej polovice 2. série. Ale táto záverečná polovica sezóny sa rýchlo prehnala cez viac ako 40 minút každej epizódy. A epizóda "18 Miles Out" nie je výnimkou. Nielenže je vynikajúca, je to pravdepodobne jedna z najlepších epizód v seriáli. Ani nie po piatich minútach Rick konfrontuje Shanea s tým, že mal s Lori vzťah, keď ho vyhlásili za mŕtveho. Vháňa Shaneovi strach do očí, čo od Ricka nečakal. Nielenže sa k tomu Shane priznal, ale priznal aj to, že zabil Otisa, keď Rick nadhodil situáciu v škole. Táto scéna bola plná nenávisti a strachu a boli to úvodné momenty epizódy. Skutočným príbehom tejto epizódy bolo privedenie Randalla, úplne vyliečeného zo zranenia nohy, 18 míľ pred farmu a jeho vysadenie. No skôr než mohli odísť, Randall prosí Ricka a Shanea, aby ho tu nenechávali, pretože pozná Maggie. Shane, uvažujúc logicky, Rickovi povie, že pravdepodobne vie, kde sa farma nachádza, a že si pre svoju skupinu príde a prepadne ich. Shane vytiahne zbraň a ledva minie Randalla, pretože Rick ho zastaví. Tým sa začína boj medzi oboma vodcami, ktorý sa končí útokom desiatok chodcov. V minulotýždňovej epizóde "Triggerfinger" scény z farmy epizódu tak trochu zničili. To však nebol prípad epizódy "18 Miles Out". Beth, ktorá sa už prebrala zo šoku, uvažuje o samovražde, čo vyvolá hádku medzi Maggie a Beth, ako aj Lori a Andreou. Začíname vidieť konflikt medzi Andreou (ktorá je na strane Shanea) a Lori (ktorá je na strane Ricka). Diváci hovorili o tíme Shanea a tíme Ricka a táto epizóda konečne ukazuje, ako je skupina rozdelená na tieto dva tímy - okrem Deryl, ktorá, zdá sa, nie je na nikoho strane. S epizódou som mal, žiaľ, jeden problém. Ku koncu prestrelky s chodcami začnú Rick a Randall utekať z oblasti a nechajú Shanea zomrieť. Nakoniec však Randall a Rick prídu na pomoc v aute a Shanea zachránia. Keby som teraz bol Rick a Shane by sa ma takmer pokúsil zabiť, nezachránil by som ho. Ale chápem, že Rick, hoci sa začína meniť na temnejšiu postavu, má stále pocity pochopenia a odpustenia. Úprimne povedané, myslela som si, že táto scéna bola dráždivá. Rick a Shane sa do konca tejto sezóny postavia proti sebe a neskončí sa to tým, že boj prerušia chodci. Predpovedám, že jedna z týchto postáv zomrie alebo opustí skupinu... ale to ukáže až čas. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady se trošku přiostřuje. Nejen, že je konec světa l, teď už se lidi hádají i mrzi sebou. Drama se rozjíždí a vztah mezi Shaunem a Rickem houstne. Akce a vyjížďka byla parádní. Před námi jsou poslední 3 epizody druhé série. ()

K1NGSLAYER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalu jsem poslední díly začínal mít trochu rád Andreu, poté, co jsem jí v první epizodě chtěl ukopnout hlavu. Zde se opět ukázala jako největší kráva. To jen tak mimo, jinak díl povedený, žádná nuda, pěkný poměr akce/klídek v podaní Ricka a Sheana a situace vyvíjející se na farmě. Jo, tohle prostě baví! ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost nečekaná akce a z konce mám pocit že se v Shanovi hodně něco pokazilo... Muže někdo namítnout že jsem díly předtím už párkrát viděl, ale to je asi úplně jedno ten pocit mám úplně vždy když to vidím i po prvním shlednutí sem měl stejný pocit... ()

swenyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Andrea furt stejně braindead. Už jí někdo prosím zabte. Jinak jsem asi divnej, ale určitě bych během apokalypsy nejezdil na výlet kvůli random člověku, místo toho, aby ho prostě zabili na farmě. Stejně se s ním nakonec vrátili. ()

Reklama

Reklama