Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 3

(série)
USA, (2012–2013), 11 h 28 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Kamera:

Rohn Schmidt

Hudba:

Bear McCreary
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál se svou třetí řadou vrací k Rickově skupině v době, kdy se po prožité zimě přesunuje z místa na místo při hledání životně důležitých zásob a při snaze vyhnout se tlupám nemrtvých. Při jednom z přesunů se skupině podaří objevit relativně bezpečné místo, jež by mohla využít jako stálou základnu, záhy se však ukáže, že nemrtví jsou pouze jedním z mnoha nebezpečí, která na členy skupiny neustále číhají, takže můžeme i nadále očekávat neustávající boj o přežití navzdory všemu, co svět postihlo po apokalyptické pandemii. (Necrotongue)

(více)

Recenze (52)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Fight the dead. Fear the living." ___________ Nikdy nezapomenu na to, když jsme na základce měli o téhle sérii nekonečný debatní kroužky. Třetí řada je takový pomyslný level up, který celou koncepci seriálu transformoval z béčkové zombie show na nervydrásající thriller s prvky hororu, který nezapomíná na osobité momenty, adrenalinovou akci, a pohlcující atmosféru, z který tuhne krev v žilách. Za mě jeden z vrcholů celého seriálu. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série nás přesune z farmy do věznice. Serie je plná zvratů, zombíků a především akce. Zatim se jedná o nejakčnější sérii. Je to tím, že se poprvé objevila konkurenční frakce s dementem v čele. Tímto jde zombie apo lehce do pozadí, jelikož je část akce nahrazená právě přestřelkami apod. V tomhle případě mě to nijak nevadilo, protože tvůrci našli balanc někde mezi bojem s mrtvými a živými lidmi. Atmosférou je tato série napěchovaná a servíruje nám taky opravdu drsné emoce. Vychválit musím především začátek, protože rozjezd byl naprosto famózní a ty první epizody třetí série to byla krutá nálož. Závěr v celku taky skvělý. Zkrátka velmi povedená série. ()

Reklama

Rosana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostředí věznice bylo suprově zvolené a pak idylické městečko vedné Morrisseyem k sežrání. Jenom mi přišlo, že je to už pořád dokola to samé. Popadla mě beznaděj - z tohoto koloběhu není úniku a stejně tak se bude seriál ubírat stejným směrem. Všichni, koho známe, postupně umřou a budeme potkávat nové postavy a ty také umřou a usoudila jsem, že kdyby vypukla zombie apokalypsa, tak bych se asi rovnou zastřelila :D ()

vojtaz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez vyhozeného režiséra, scénáristy a "otce" toho všeho - Franka Darabonta, už to prostě není ono... Atmosféra prvních dvou sérií je ta tam a začíná se vařit z vody, kdyby 3. série měla polovinu dílů, vůbec nic by se nestalo, naopak by to bylo kuprospěchu, šlo z toho udělat určitě více, ale stále to není špatné (70%) ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8.5-9/10. Upřímně nechápu jak jsem tuto sérii mohl tak dlouhou dobu podhodnocovat, za mě třěba jedna z nejlepších sériích, možná i lepší jak 2 série. Daleko líp a ucelenně zde funguje napětí, má to lepší vyznění a zasazení. Vězení prostě bylo best. Guvernér je zmrd hned napohled a mátě chuť mu vypíchnout i to druhý oko co mu zbývá a radost toho chuje nenávidět. Guvernér i přesto jak ho nemusím, je jedna z nejlíp napsaných TWD postav co je doveden k dokonalosti a 4. série v tom už jenom utvrzuje a vlastně celá linka ve Woodbery byla hezké odtrhnutí od hl linky. Dostáváme do toho nové postavy. Dohajzlu miluju tě Michonne! Lepší vykreslení dalších důležitých postav. Rozvíjení děje. Brutalita. Akce. Horrorové aspekty. Špínou prolezlé vězení atp. No prostě byl to randál! ()

Galerie (586)

Zajímavosti (86)

  • Pri scéne cisárskeho rezu čerpala Sarah Wayne Callies (Lori) zo svojej skutočnej skúsenosti s pôrodom, ktorý opísala ako "boj". Sarah hovorí, že Lori vždy vnímala svoje tehotenstvo ako rozsudok smrti. (molcan2)
  • Podľa členov štábu boli väzenské postele v skutočnosti pohodlnejšie ako vyzerali. (molcan2)

Reklama

Reklama