Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 3

(série)
USA, (2012–2013), 11 h 28 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Kamera:

Rohn Schmidt

Hudba:

Bear McCreary
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál se svou třetí řadou vrací k Rickově skupině v době, kdy se po prožité zimě přesunuje z místa na místo při hledání životně důležitých zásob a při snaze vyhnout se tlupám nemrtvých. Při jednom z přesunů se skupině podaří objevit relativně bezpečné místo, jež by mohla využít jako stálou základnu, záhy se však ukáže, že nemrtví jsou pouze jedním z mnoha nebezpečí, která na členy skupiny neustále číhají, takže můžeme i nadále očekávat neustávající boj o přežití navzdory všemu, co svět postihlo po apokalyptické pandemii. (Necrotongue)

(více)

Zajímavosti (86)

  • Stavba vězení trvala tři měsíce a pracovalo na ní 60 - 70 lidí. Efektu stáří (popraskané vrchní barvy) kovových mříží v interiéru věznice bylo docíleno dvouvrstvým nátěrem. Spodní svou barvou simuloval surové železo. Vrchní byla už samotná barva nátěru mříží, která se bezprostředně po nanesení postříkala denaturovaným lihem z rozprašovače. (camper)
  • 3. série se původně měla odehrávat na střední škole. (Axarus)
  • Scott Wilson (Hershel) přiznal, že při natáčení scén na začátku 3. série, kdy je v bezvědomí, často usínal. (TwoFace)

Živí mrtví (2010) (seriál)

  • Seriál se sice natáčel v Atlantě a jejím okolí, ale poloha jednotlivých lokalit skutečnosti neodpovídá. Příkladem je městečko Senoia, kde se natáčely epizody z prostředí Alexandrijské komunity (5. série), přičemž jen o několik desítek metrů dále se nachází ulice, jež posloužila jako exteriér pro natáčení scén z Woodbury (3. série). (-bad-mad-wolf-)

Živí mrtví (2010) (seriál)

  • I zombící stárnou. Od 3. řady je štáb začal líčit temnějšími barvami, aby zdůraznil jejich rozklad. (stLukaz)

Živí mrtví - Zrozeni k bolesti (2012) (epizoda) (S03E08)

  • Po odvysílání epizody se mladý pár z Long Islandu během diskuze o seriálu pohádal. Když se dívka snažila přítele uklidnit, on jí střelil do zad. Následně jí odvezl do nemocnice. 26letý Jared Gurman byl v nemocnici zatčen a obviněn z pokusu o vraždu. (Lucasion)

Živí mrtví - Sémě (2012) (epizoda) (S03E01)

  • Metóda, ktorou Daryl (Reedus) zabije chodca väzenskej stráže tak, že mu posunie prilbu dopredu a vrazí mu nôž do spodnej časti lebky, je jednou z techník neutralizácie stráže, ktorú vyučuje americká armáda. (molcan2)

Živí mrtví - Sémě (2012) (epizoda) (S03E01)

  • Skupina sa pohybuje ako jeden celok, čo dokazuje, že sú tím a už nie sú rozdelení. (molcan2)

Živí mrtví - Sémě (2012) (epizoda) (S03E01)

  • Herečka Danai Gurira sa v úlohe Michonne objavuje na plátne po prvýkrát. Postava Michonne bola predstavená na konci finále druhej série U skomírajícího ohně (2012), ale Gurira ju nestvárnila, keďže v tom čase nebola obsadená. Miesto Michonne v tejto epizóde obsadil komparzista. (molcan2)

Živí mrtví - Hnus (2012) (epizoda) (S03E02)

  • Podľa členov štábu boli väzenské postele v skutočnosti pohodlnejšie ako vyzerali. (molcan2)

Živí mrtví - Pojď se mnou (2012) (epizoda) (S03E03)

  • Presne v čase 42:42 je doslovná predzvesť Guvernérovej (David Morrissey) eventuálnej pásky cez oko, keď oznamuje obyvateľom Woodbury osud vojenského konvoja, cez jeho ľavé oko je dokonale vrhnutý tieň. (molcan2)

Živí mrtví - Pojď se mnou (2012) (epizoda) (S03E03)

  • Dvadsaťštyri hlavíc vrtúľ pripevnených na dne nádrží bolo vydlabaných, čo im umožnilo plávať. Voda bola zafarbená na chorobne žltú farbu pridaním kávovej usadeniny, čaju a farbiva. (molcan2)

Reklama

Reklama