Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 4

(série)
USA, (2013–2014), 11 h 15 min (Minutáž: 42–43 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Steven Yeun, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Scott Wilson, Danai Gurira, Emily Kinney, Sonequa Martin-Green (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Čtvrtá série se zabývá událostmi, se kterými se musí potýkat komunita lidí žijící ve věznici po pádu Woodbury. Rick po minulých událostech odstoupil z vůdčí pozice, věnuje se farmaření a do čela komunity se staví rada, jež se ve většině skládá z původních členů Rickovy skupiny. Michonne tráví většinu času mimo věznici při pátrání po zmizelém Guvernérovi, zatímco ostatní členové komunity si rozdělují každodenní činnosti podle pořadí důležitosti. Atmosféra dává tušit, že klid ve věznici bude pouze dočasný a dají se očekávat dramatické změny. (Necrotongue)

(více)

Recenze (42)

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4.séria už stráca dych. Z väznice sme sa ešte nedostali, čo jasne naznačuje, že je seriál zbytočne natiahnutý. Pribudlo 150 postáv z Woodberry. Čo považujem za jednu z najhorších chýb celého seriálu, že od tohoto momentu budeme mať v partií minimálne 30 členov. A ak nejaký člen umrie, nahradia ho dvaja ďalší, ktorých nájdeme cestou. Chybou tiež považujem napríklad venovanie dvoch po sebe nasledujúcich epizód čisto postave Governora. Ja som ho síce mal rád, ale tie epizódy boli nudné a hlavne zbytočné. Pribudla najotravnejšia postava v kinematografií všetkých seriálov, ktoré uzreli svetlo sveta - Tara. Namiesto toho jej sestra Lilly sa boh vie kam vyparila, čo je škoda. Jej postava bola ale skvelá vo video hre The Walking Dead od Teltale Games. Neviem čo viac k tejto sérií napísať - jej najväčšie mínusy som spomenul. (Hodnotenie: Epizóda 2,3,5,6,7,8,16 ***** / 1,4,9,10,11,13,15 **** / 12,14 *** ) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. Séria - 85% Walking Dead je jeden s tých seriálov, ktorý zatiaľ majú stúpajúcu tendenciu. V každej časti sa vie pritvrdiť a miestami fakt prekvapiť až šokovať. Občas to síce stráca dych v závere série, ale čoraz lepšie postavy a krvavé akcie, ktorých nie je vôbec málo to spoľahlivo vynahradia. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Tak první polovina 4. série je naprostý nářez. Připadala mi napsaná rukou nějakého mnohem lepšího autora, než kteří psávali do té doby. Snad v každém dílu na nás čeká půl tuny napětí. Za každým rohem číhá senzační zápletka a samotné finále předčilo veškeré předešlé díly a naprosto moje očekávání. Takovou třešničkou na dortu je to, že dokonce chcípne několik hlavních postav, což se v seriálech neděje zrovna často a já to mám tedy moc rád. Časy, kdy si hlavní postavy půl série povídaly na zasrané farmě jsou doufám nenávratně pryč. Seriál se dostal do takových obrátek, které od něj očekávám a které bych si za žádnou cenu nepřál snížit. Přesně o tomhle to má celé být. Jen tak dál. Na zbytek 4. série se už teď moc těším. Seriál v mých očích vzrostl ve všech směrech. Druhá polovina 4. série laťku rozhodně nepodlezla. Skupinka se nám roztrousí na malé podskupinky, které se tak nějak snaží opět sjednotit. Přibyde hromada nových a dost výrazně zajímavých postav. Pár z nich nakonec opět ubyde, aby se to nějak pěkně sjednotilo. Když zkusím zapomenout asi na dva až tři díly, které se točí vždy kolem dvou lidí a jsou prakticky o ničem a hrubě nekoukatelné, tak bych hodnocení mohl ponechat na plném počtu. Tyhle omyly hravě kompenzuje naprosto vynikající zbytek. Seriál nabídne mnoho naprosto nečekaných zvratů a hromady pěkných zápletek. No, nezbývá než se těšit, že těch 195 dní velmi rychle uteče a my si užijeme život v zajetí Terminu. Kdo by to byl řekl, že v Terminu nebudou přátelští...??!! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bitva o věznici, rozdělení hrdinů a jedna šáhlá holčička. Stále kvalitní série, kde některé charaktery dostanou větší prostor i hloubku. Škoda trochu táhlejších závěrečných epizod, které stále mají své momenty ale úplně nestrhnou. Závěr super. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes velké nedostatky ve druhé polovině byla čtvrtá série mnohem lepší než druhá řada, přinesla víc akce a dějového progresu a méně bezcílného filosofování. Ve druhé polovině se, bohužel, objevilo mnoho nefunkčních pokusů o psychologický rozbor jednotlivých postav, vývoj příběhu se tím přibrzdil a epizody sloužily jen k umělému natahování děje,což byla škoda, vzhledem k solidním epizodám 1-8. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"We've all done the worst kinds of things, just to stay alive!" toto tvrdenie, ktoré vyšlo z úst Rickovi Grimesovi dokonale charakterizuje celú druhú polovicu štvrtej série THE WALKING DEAD. Až do poslednej chvíle som si vôbec nebol istý, či ju ohodnotím štyrmi alebo piatimi hviezdami, ale nakoniec som sa priklonil ku maximálnemu hodnoteniu. Prečo som sa tak rozhodol ? Myslím si, že je to práve rafinovanou premyslenosťou celej série, ktorá začala pomerne pokojne a ja som vôbec nevedel, čo si mám o nej myslieť alebo, čo mám od nej čakať. Vo väznici sa šíri nebezpečne smrteľná nákaza (ktorá sa v polovici série úplne vytratila a nikto ju už viac neriešil !), Guvernér zmizol do úzadia a tí, ktorí prežili sa pustili do pestovania zeleniny. Úprimne, toto bola neskutočná nuda. ALE, v šiestej epizóde sa na scénu opäť vracia Guvernér, ktorého nenávisť voči Rickovi a Michonne sa naplno prejavila v ôsmej epizóde, kde som, po pravde, mal slzy na krajíčku. A vtedy začala séria naberať ten správny spád. Naša hlavná skupina bola nútená sa rozdeliť a nasleduje niekoľko epizód, ktoré opisujú jednotlivé osudy hlavných postáv. Takýto prístup ja veľmi neobľubujem, ale v tomto prípade sa mi to sem poväčšine aj hodilo. To, čo mi ale v tejto sérii vadilo najviac, bola postava Lizzie. Áno, rozumiem, že bola len dieťa a potrebovala sa nejako zabaviť, ale prečo sa hrať na naháňačku práve s nemŕtvym ?!? Dobre, toto už rozoberať nebudem, miesto toho budem pokračovať v recenzii. Posledných niekoľko častí sériu naozaj vyšvihlo a ja som celý čas dúfal, že sa naša skupina opäť spojí. Ale nič nie je tak, ako to na prvý pohľad môže vyzerať a otvorený koniec v poslednej časti ma vôbec neprekvapil, práve naopak, očakával som ho. "Welcome to Terminus, sanctuary for all, community for all. Those, who arrive, survive..." ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na čtvrté sezóně „The Walking Dead“ se pak musí také ocenit skutečnost, že nedošlo k tomu, že by se masky nějak zhoršily. Jasně, pokud je použit digitální trik, tak je to patrné, není to tak dokonalé, ale pokud jde o klasické masky, tam se najde pár scén, které se opravdu povedly. Z hlediska zombie žánru nic nového, z hlediska postav nic moc převratného, jen trochu, ale z hlediska techniky filmování stále dobré. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. série: Rozdělení skupiny nadělalo v ději pěknou paseku, epizody začínaly být děsivě nejednotné, zoufalé a prázdné. Neříkám, že některé nebyly vyvedené. Líbily se mi třeba pasáže se dvěma dívkami, jedna trhlejší než druhá. To, z jakého úhlu pohledu se na apokalypsu koukaly ony. Každopádně, od poloviny třetí série to trochu spadlo a přestalo to mít zájem zase se zvednout. Úplně poslední díl byl ale samozřejmě podán s velkou vervou a přesvědčením, takže se nejspíš budu muset k páté sérii zase vrátit. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7.5/10. - 4 série byla v celku fajnová. Jakoby má slabý rozjezd motá se první polovina v kruhu. Ale furt dobře série pracuje s postavami a dialogy a ten prostor co dostane Guvernér je super a bavili mě ty epizody s ním. No druhá půlka je už na cestách a ta mě už víc bavila a 5. série v tom jen utvrzuje. Miluju prostě části o přežívání a ze skupinky ze stává potulná skupina podivínů. Ale štve mě pořád ta nedopracovaná 1. pol. 4 série. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Soužití velkého počtu osob ve vězeňském komplexu se nejenom kvůli propuknutí smrtelné nemoci nevyvíjí vůbec růžově, nečekaný útok jednoho psychopatického starého známého však nezanechá kámen na kameni a rozprášení uprchlíci vyrážejí "stírat rosu na kolejích" (které nikam nevedou) v lesnaté divočině. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začína to dostávať už poriadne grády. Štvrtá sezóna je ešte lepšia ako tretia a ja mám pocit, že Chodiaci mŕtvi zrejú ako víno /kurva to znie dosť divne/... Hlavne konečne to chytilu takú poriadnu hororovú, bezútešnú a drsnú atmosféru. Nikto sa tu s nikým nesere a ľudia vedia byť väčšie svine ako tie mäsožravé kurvy. Skvele sa nám to rozbehlo. Sem s "päťkou"!! 85 %!! ()

Reklama

Reklama