Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 5

(série)
USA, (2014–2015), 11 h 35 min (Minutáž: 42–64 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Steven Yeun, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Emily Kinney, Sonequa Martin-Green (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Děj páté série začíná přesně tam, kde hrdiny opustila čtvrtá řada, totiž v Terminusu, jenž se namísto bezpečného útočiště ukázal být spíše zajateckým táborem. Závěr předchozí řady vyvolal celou řadu otázek. Proč jsou v Terminusu drženi zajatci? Podaří se skupině ze zajetí uniknout? Pokud ano, kam se vydá? Bude snad doprovázet Eugena do Washingtonu? Podaří se najít zmizelou Beth? Na všechny tyto otázky by mohla tato série přinést odpovědi. (Necrotongue)

(více)

Recenze (40)

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od 5.série sa začínam strácať. Narozdiel od prvej a druhej série, ktoré som si pozrel asi 20x, tieto série som videl asi len 2 alebo 3x a vôbec ma nelákajú sledovať znova. Už neviem čo sa v ktorej časti odohrá, respektíve sa mi už pletú aj celé série. Neviem že či niektorá konkrétna postava umrela v tejto alebo až v 6.sérií, neviem či v tejto alebo až v 6.sérií sa dostaneme do Alexandrie atď. Pozrel som si, že Alexandria sa koná už v tejto sérií. Na jednej strane sa mi veľmi páči, že sme opäť akoby v civilizácií a nie v divočine, ale na strane druhej sa tu otvára priestor na neskutočne nudné dialógy. Máme ako taký pokoj od zombíkov a môžeme sa venovať vzťahom. Strašné! Človek je už ale do seriálu tak vtiahnutý, že by tam mohli aj šukať opice a aj tak by som to sledoval ďalej, pretože človek chce vedieť, ako to všetko celé skončí a kto prežije. (Hodnotenie: Epizóda 1,3,7,8 ***** / 2,5,11,12,13,14,15,16 **** / 4,6,9,10 *** ) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. Séria - 85% Celkom vítaná zmena, že sme sa v piatej sérii posunuli mierne pred. Nové postavy, prostredie, stále dobré krvavé akcie, šikovný strih sú stále zárukou tohoto seriálu, len ten príbeh keby mal o čom hovoriť. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! První polovina 5. série není rozhodně zlá, ale člověk byl z vynikajícího závěru sezóny předchozí brutálně navnaděn. Prvních pár dílů si drží vynikající tempo a obrovskou zajímavost. Dokonce dojde i na takové jedení živých lidí živými lidmi. To byla opravdu chuťovka. Bohužel poslední 2 až 3 díly za mnoho nestály. Trapná vatová vycpávka v podobě další nedobytné tvrze, kterou obývalo pár dobrosrdečných psychoušů, kteří si hráli na pány a paní policistky, což bylo dost trapné a hlavně už tu něco takového bylo opravdu mockrát. Doufám, že v únoru kvalita opět razantně poskočí. Jinak budou hvězdičky zběsile ubývat. Druhá půlka 5. série rozhodně nebyla nijak zahanbující. Začala poměrně svižně a úmrtí nových postav na sebe nenechala dlouho čekat. Na oplátku se objevila hromada postav nových a v závěru jeden staronový. Přeživší pochopitelně našli nové obydlené městečko, respektive městečko si našlo je. Seznámili se tak s hromadou retardů. Pro diváky jistě zůstane nezodpovězenou otázko, jak mohli přežít tak dlouho?! Člověk pozná náznak budování nové civilizace s problémy s tím spojené. V závěru série slušně graduje. Napětí houstne a houstne, dochází k rozporu názorů a finální díl byl jednoduše super vyústěním. Budu se moc těšit na sérii následující a psychopatické "wéčkaře". Stejně tak doufám, že se brzy roztočí spin-off. Jen tak dál. Kvalita se stále drží na vrcholku. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kanibalové a parta na cestě. Vzhledem ke konci 4. série má tato vynikající úvod s novými a řádně úchylnými postavami. Jinak spíše plíživější série, kde jsou hrdinové celou dobu na cestě a poprvé nemají žádné dlouhodobé zázemí. Samozřejmě nechybí pár nových postav i rozloučení s některými stávajícími. Stále velice dobré ale tentokrát přeci jen táhlejší. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série nebyla špatná, jen mě štvou některé záležitosti, které se vrací v každé řadě: epizody,které nemají kromě umělého natahování děje žádný jiný význam, nefunkční psychologická okénka a prvoplánové moralizování. Jasným přínosem byla ve čtvrté i páté sérii partička kolem seržanta Forda, tihle tři mě opravdu baví. Potěšil mě i Terminus, bylo mi jasné, že tam situace zhoustne, ale tak náročnou dietu jsem přece jen nečekal, výborně zvládnutý závěr řady mě hezky navnadil na šestou sérii. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"We do what we need to do, and then we have to live. And no matter what we'll find in D.C., I know we'll be okay. Because this is how we survive. We tell ourselves... that we are the walking dead." Celá piata séria THE WALKING DEAD je plná takýchto neskutočne podarených "inšpiratívnych" rečí a práve preto z nej mám dojem, že je veľmi filozofická, ale nie urozprávaná. To je rozdiel, pretože v tomto prípade VŠETKY rozhovory dávajú zmysel a z niektorých mi behal aj mráz po chrbte. Myslím si, že v piatej sérii sa zatiaľ dej posunul úplne najďalej oproti predchádzajúcim štyrom sériám. Máme tu dokonca až tri hlavné záporné postavy - Garetha, Dawn a Petea, ale najzaujímavejšie je, že sa ani raz nestretli, lebo každý z nich mal vyhradené iné epizódy a tiež aj všetci zomreli v inom čase... No, ale späť k tomu deju. Prvá epizóda bola nadupaná a plná akcie a kanibalov, momentálne je najlepšie hodnotenou časťou celého TWD, no mne ešte jedna časť vo štvrtej sérii prišla o trochu lepšia. Nasledujúcich niekoľko častí je naša hlavná skupina na ceste, prelínajú sa tu rôzne flashbacky a halucinácie, čo mi veľmi vyhovovalo a oceňujem to. V desiatej epizóde nasleduje Rickov išpiratívny "speech", ktorý som zhrnul na začiatku recenzie. Zoznamujeme sa s Aaronom, ktorý hlavných hrdinov privádza do ALEXANDRIE, ktorá, mimochodom, vydrží až do záverečnej série. Po príchode do Alexandrie sa zoznamujeme aj s ostatnými preživšími, ktorí ju obývajú a sú neuveriteľne slabí a bojazliví - geniálna kombinácia na prežitie konca sveta :) No posledná epizóda dotiahla celú sériu na maximum a svojou neuveriteľne hutnou atmosférou a epickým záverom s Morganovým návratom na scénu, spolu s jeho legendárnou palicou ma úplne dostali a ku koncu sa mi dokonca aj ťažšie dýchalo... Piata séria je pre mňa zatiaľ druhá najlepšia, hneď po väzenskej tretej... "That ones out there... They'll hunt us. They'll try to use us. And they'll try to kill us... But we'll kill them. We'll survive. I'll show you how. You know, I was thinking how many of you do I have to kill to save your lives. But I'm not gonna do that. You're gonna change. I'm not sorry for what I said last night. I'm sorry for not saying it sooner. You're not ready, but you have to be. Right now you have to be. Luck runs out..." ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá sezóna seriálu „The Walking Dead“ je pro mě oproti sezóně čtvrté zlepšením, ale rozhodně ne do té míry, abych byl ze seriálu stejně nadšený, jako jsem z jeho komiksové předlohy. Jede se prostě dál, je tu nějaký vývoj, který do jisté míry komiks kopíruje, ale seriál si jede i svou cestou. Na jednu stranu je to dobře, na stranu druhou mi to místy přijde prostě jen zdlouhavé. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. série hodně zamíchala s obsazením. Často se mění místo dění a od nechvalného Terminu se posouváme přes kostel, nemocnici, cestu do Washingtonu, zdemolovanou komunitu až do Alexandrie. Epizody jsou vyváženější než ve čtvrté sérii, skupina je stále na cestě za neviděným cílem a postavy tentokrát drží dost pospolu. Po snové a podezřelé nabídce přidat se k přátelské komunitě, začíná růst podezření, že další díly budou nudné a nemůžu říct, že jsem z toho měla dobrý pocit. Nakonec jsem si ale rychle zvykla a v dalších epizodách se spíše seznamujeme s novými postavami a psychikou hlavních hrdinů. Celkové hodnotím pátou sérii velmi kladně. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobra serie...nejvetsi dojak epizoda CODA...potom alexandrie a rickovo family si nemuze zvyknout na “normalni” zivot..deprese,uzkost..rickovy totalne mrdne, ale pak se to cely zase preklene a jde se hlasovat o vyrazeni ricka z komunity...jak to dopadne ?? super serie davam 4* ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V Terminusu, jehož obyvatelé mají kapku neobvyklé chutě, naši hrdinové moc dlouho nepobudou a pokračují do dalších "levelů": odloučeného kostela s podezřelým knězem a nemocnice hostící policejní stát. Teprve až začleňování do komunity v Alexandrii, zarytě předstírající "tím venku" nezasaženou společnost, obnaží jejich poškozená nitra v plné nahotě. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá řada se citelně změnila. Respektive prvních 8 epizod má člověk pocit, že se stále něco děje. Děj se sune nekompromisně kupředu. Je to díky několika linkám příběhu které se vyprávěním prokládají. Bohužel s druhou polovinou nastává propad. Epizody 9+10 u této řady jsou totálně zbytečné a otravné. Pak se děj začíná pomalu rozjíždět až k finále. Buď si zvykám, nebo série dostává dovou štávu. ()

Reklama

Reklama