Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj druhé epizody je od začátku značně hektický. Všechny zaměstnává situace okolo Hershela, Rick musí navíc nově řešit problémy s přeživšími vězni. Rick z pochopitelných důvodů nechce mít vězně v blízkosti své skupiny, proto jim výměnou za potraviny pomáhá vyčistit další vězeňský blok. Při této akci se situace prudce vyostří, a Rick proto přistoupí k plánu B. Carol překvapí Glenna svým plánem na nácvik císařského řezu a krátce nato uvede svá slova do praxe. Vychází najevo, že se ve vztahu mezi Rickem a Lori otevírá zřejmě nepřekročitelná propast. (Necrotongue)

(více)

Recenze (12)

swenyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První věc kterou jsem si všiml na novým Rickovi je ta, že konečně jedná pro dobro skupiny bez 10 denního přemýšlení, jsem rád že ty vězně zabil a sice bych byl radši kdyby pozabíjel všechny, ale reálně si myslím že tyhle 2 co zbyly budou neškodný. Carol někdo venku sledoval, takže tu bude další zápletka. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od priateľov a recenzentov na CSFD som počul o "The Walking Dead" len samé skvelé veci. Chvíľu trvalo, kým som sa dostal k sledovaniu, pretože som bol zaneprázdnený a tiež som si nebol istý, či to bude moja šálka čaju. Nakoniec som sa k nemu pred niekoľkými rokmi dostal a pomaly som sa ním prepracoval, pričom som mal veľmi dlhý zoznam filmov na pozretie a posúdenie, a ukázalo sa, že "The Walking Dead" je moja šálka čaju a že je tak dobrý, ako sa o ňom hovorilo, a že je mimoriadne návykový. Vlastne sa mi veľmi páčila 2. sezóna, kde najslabšia epizóda ("Cherokee Rose") bola ešte veľmi dobrá, ale zdieľam pocity ostatných, že mnohé epizódy sú na ukecanej strane a chvíľami pomalé. Tretia sezóna sa však skvele rozbehla epizódou "Sick" a brilantná kvalita je aj v "Sick". A silná pripomienka toho, že sezóny 1-5 "The Walking Dead" boli pre mňa absolútne geniálne a vidieť seriál v časoch jeho najväčšej slávy (6. sezóna bola nevyrovnaná, 7. sezóna bola obrovským sklamaním a stále diskutujem, či si pozrieť 8. sezónu). Je to tak emocionálne, komplexné a napínavé, ako by človek očakával , zároveň to má adrenalín a odvahu. Stále ma šokuje, ako mohol vzniknúť inteligentný, dobre natočený (až tak, že je ľahké si ho pomýliť s filmom) seriál o zombíkoch, keď sa o to pokúšalo toľko filmov a fatálne zlyhali. "Chorý" je jednou z najtesnejších, najvzrušujúcejších, najakčnejších, najnapínavejších a emocionálne najinvestovanejších epizód seriálu vôbec. Jedna z najlepších epizód sezóny a vrchol seriálu. Ako všetky epizódy seriálu, aj "Chorý" je neuveriteľne dobre spracovaný po stránke produkčných hodnôt, s drsnou a odvážnou výpravou, kamerou takmer filmovej kvality, efektmi, ktoré vyzerajú dobre, majú dušu a nie sú zbytočne využívané alebo zneužívané, a dosť desivým make-upom, ktorý robí zombíkov ešte desivejšími. Hudba je podmanivá a pôsobivá, je prítomná, ale nikdy nie príliš rušivá. Scenár je vo všeobecnosti inteligentný a podnetný, má veľa napätia a emocionálnej odozvy a už teraz vykazuje známky komplexnosti postáv a viacvrstvového rozprávania. Scény s väčším množstvom udalostí sú napínavé a desivé, ako aj nekompromisné. Oceňujem stále silný a stále napredujúci príbeh a budovanie postáv, s veľkým vývojom Ricka, Beth má viac práce a vzťah Ricka a Lori má intenzitu a srdce. Ľudská dráma je dobre vyvážená s akciou, s ktorou epizóda nestráca čas. Taktiež tempo nie je nikdy nudné ani uponáhľané, je napínavé, ale má priestor na vydýchnutie. V akcii je veľa napätia a emocionálnejšie prvky sú skutočne dojímavé (ako napríklad s Maggie a Beth a s Heršálom) a Rickove rozhodnutia sú konfliktné a nie nelogické. Všetko má napínavý spád, neponáhľa sa s dôležitejšími časťami a je emocionálne komplexné. Budovanie sveta je úžasne pohlcujúce a účinné. Réžia je inteligentná a atmosférická, pričom seriál je po celý čas silne herecky obsadený. Andrew Lincoln je vynikajúci hlavný predstaviteľ a je skvelé, že Emily Kinney začína mať oveľa viac práce. Celkovo opäť brilantné. 5/5 ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Věznice je obsazená a naše skupina má ted bezpečné útočiště. Při průzkumu a čištění však narazí na vězně, kteří přežili. Ty však chtějí "svoji" věznici jen pro sebe. Přistoupí Rick na jejich nátlak, aby opustil oplocený úkryt nebo se jich jednoduše zbaví, aby měli vše pro sebe? 100% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět jedna z povedených epizod, oproti předchozímu dílu není děj až tak strhující, ale bavil jsem se a nuda nehrozila ani náhodou. Na rozdíl od jiných seriálů mi tady nevadí neustále se objevující nové postavy, protože skupina cestuje a dá se tedy očekávat, že občas na někoho nového narazí. ()

K1NGSLAYER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Boje s chodci mě prostě baví. To byla hlavní priorita, proč mě vůbec tento seriál oslovil. Této akce se nám zatím dostává hodně, za což jsem rád. Poznali jsme opět pár nových postav a prolezly se další vězeňské (jak jsem již zmínil strašidelné) chodby. Nebylo to napínavé, tak jako předchozí epizoda, ale bavilo to na stejné úrovni. Někdo na konci pozoroval Carol z lesa, takže se máme zase na co těšit. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (3)

  • V skutočnom živote je Theodus Crane (Big Tiny) profesionálny bojovník zmiešaných bojových umení a boxer. (molcan2)
  • Podľa členov štábu boli väzenské postele v skutočnosti pohodlnejšie ako vyzerali. (molcan2)

Reklama

Reklama