Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rick bere Carla a Michonne na malou výpravu za zbraněmi do svého domovského městečka. Tam narazí na starého známého, ale na náladě mu to nepřidá. Carl musí ve městě vyřídit důležitou pochůzku, Michonne se k němu pro jistotu přidá a společné zážitky je oba více stmelí. Rick zatím vede dlouhou, ale neplodnou debatu s Morganem, jenž vidí smysl svého života v čištění ulic města od nemrtvých. Závěrečné momenty epizody se nesou v poněkud bezútěšné atmosféře. (Necrotongue)

(více)

Recenze (13)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tak ty mu jíš jídlo? Na rohožce bylo vítejte." *** Rick vyrazí na "nákup" do svého bývalého města. Spolu se synem a Michonne však narazí na hromadu pastí a pak záhadného "pošahaného" střelce. Když ho přemůžou, tak Rick zjistí, že je to jeho starý známý Morgan, který ho v prvních dnech epidemie zachránil. 90% ()

Reklama

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda je pomerne jednoduchá, keďže Rick, Carl a Michoone hľadajú zbrane a muníciu v jeho starom meste. Dochádza k veľmi potrebnému stretnutiu, a to medzi Rickom a Morganom, a výkony, ktoré títo dvaja v týchto scénach podávajú, sú jedny z najlepších, a to najmä vďaka vynikajúcim dialógom. Lennie James podáva neuveriteľný a uveriteľný výkon ako muž, ktorý sa stratil a zbláznil kvôli strate oboch členov svojej rodiny. Interakcie postáv medzi Rickom, Carlom a Michoonom pôsobia prirodzene a v tejto epizóde je medzi nimi veľký vývoj, čo sa prejaví aj v ďalších sériách, keďže sa tu vytvárajú vzťahy. Dialógy sú perfektné, každá jedna replika funguje. Scott Gimple odviedol pri písaní tejto epizódy skvelú prácu. Mám veľa problémov s jeho písaním v budúcich sezónach a rozhodnutiami, ktoré urobil ako showrunner, ale mal svoje skvelé momenty a toto je jeden z nich. Toto je jedna z mojich osobných samostatných epizód The Walking Dead a jedna z najpamätnejších. Je to výplň, to áno. Ale je to niečo úplne iné ako bežná výplň a to, čo vykonali, bolo jedinečné a dlho trvajúce pre postavy a divákov. Je tu niekoľko skvelých príbehov, vývoj postáv a momentov. Tricia Brock režírovala túto epizódu a odviedla skvelú prácu, veľkolepú prácu pri vytváraní pozoruhodnej epizódy zameranej na postavy, ktorá je potrebná pre väčší obraz. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Setkání s Morganem po letech byl fajn nápad. Bohužel se ale z něho stal idiot. Ono v tomhle světě se není čemu divit, ještě když se mu stalo to, co se stalo, ale mnohem lepší by bylo, kdyby se přidal k Rickovi a místo sebelitovaní byl vraždící mašina. Takhle se aspoň zlepšil post Michonne, která se pomalu stává součástí naší grupy. Takový odpočinkový díl o 4 hercích. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo, tak to byla vyložená slabota. Předpokládám, že je to epizoda, která vznikla jen proto, aby znovu uvedla do děje postavu Morgana, protože jiný důvod pro její existenci nenacházím. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Na konci epizody hraje „Lead Me Home“ od Jamie N Commons. (Duoscop)
  • V scéne, keď sa Rick (Andrew Lincoln) prechádza po Morganovej (Lennie James) izbe, môžete v pozadí vidieť dve ochranné súpravy pre dospelých, napísané v hebrejčine. Text je nasledovný: "Ochranná súprava pre dospelých. Ochranné súpravy distribuuje izraelské veliteľstvo domáceho frontu". (molcan2)

Reklama

Reklama