Reklama

Reklama

Daryl, Michonne, Bob a Tyreese pokračují v cestě za léky. Nejprve najdou auto, a zatímco ho Daryl dává dohromady, Bob se mu svěří se svým alkoholismem a s tím, že si myslí, že Zach zemřel kvůli němu. Daryl mu to ale vyvrací... Michonne zase mluví s Tyreesem, kterého ovládá vztek, a ten ho může zabít, což si Tyreese tak trochu nejspíš přeje. I Michonne podle Tyreese ovládá vztek, protože neustále odjíždí z vězení a pátrá po guvernérovi. Když auto spraví, podaří se jim odjet a najít fakultu s léky. Brzy objeví vše, co jim Hershel zadal, a mohou odejít, ale v tu chvíli přicházejí mrtváci. Útěk je rychlý, ale Daryl při něm zjistí, že Bob nenese žádné léky, jen láhev whisky. Daryl je vytočený. Cesta za léky byla úspěšná, ale nyní je čeká sedm hodin jízdy zpět, a už tak ztratili hodně času. Navíc jsou všichni naštvaní a každý pro to má svůj důvod... Zatímco je skupina pryč, vyráží Carol s Rickem na malou výpravu za jídlem a léky. Rick ví, že Carol zabila Karen a Davida, ale nemluví o tom. Carol a Rick na výpravě potkají mladý pár, který se k nim chce přidat. Rick jim tedy navrhne, že se za dvě hodiny setkají... (TV Prima)

(více)

Recenze (13)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá epizoda není nijak zvlášť akční, ale děj se úspěšně posunul kupředu, vyjasnily se určité záležitosti a byla provedena určitá rozhodnutí, takže jsem spokojený, hlavně, že nešlo o žádné umělé zdržování příběhu. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rick a Carol sa vydávajú na cestu za zásobami, zatiaľ čo Daryl, Michonne, Tyreese a Bob pokračujú v hľadaní liekov. Ide o solídnu epizódu s výborným vývojom postáv a pomerne prekvapivým smerovaním v prípade jednej osoby. Obzvlášť sa mi páčil scenár a herecké výkony v scénach, ktoré sa týkali Ricka a Carol. Zdá sa, že do konania oboch postáv bolo vložených veľa myšlienok a u každej z nich to pôsobí vierohodne. Minulosť a možná budúcnosť oboch sú jasne zohľadnené v rozhodnutiach, ktoré scenáristi nechali tieto postavy urobiť. Je cítiť, že škody a traumy, ktoré obaja zažili, majú vplyv na ich duševné stavy. Carol je na bode ľahostajnosti a to všetko je dobre vykreslené jej scénami s oboma hosťujúcimi postavami, jej všeobecným názorom na silu a vodcovstvo a jej líniou o hodinkách. Melissa McBride podáva v tejto epizóde jeden zo svojich najlepších výkonov. Túto tému zdieľa aj dej s druhým hosťujúcim tímom. Viacerí jednotlivci sa boria s predchádzajúcimi traumatickými zážitkami, ktoré spôsobujú dosť sebadeštruktívne správanie a prejavujú ľahostajnosť voči vlastným životom a ostatným. V ich vzájomných interakciách je to podané relatívne dobre, ale niektoré z nich pôsobia dosť vynútene a možno aj s cieľom natiahnuť drámu, ako napríklad scéna s Bobom a jeho taškou. Všetci herci v týchto scénach sú tiež skvelí, najmä Chad Coleman. Vizuálna stránka a zombie efekty sú ako vždy silné. Páčia sa mi jemné aspekty scénografie, vďaka ktorým prostredie vyzerá neudržiavané, schátrané a zodpovedá zombie apokalypse. Dúfam, že to zostane konzistentné a uvidíme, ako sa to bude s pokračovaním série pomaly zhoršovať. Pre mňa je to 7,5/10. ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Daryl s Michonne a dalšími dorazili k univerzitě. Rick konečně vypátral vraha. Musí však pro další jídlo, protože to z bloku D se nedá použít a zásob rapidně ubylo. Hershel se zatím snaží chřipku srazil čajíčkem.... 90% ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Relativně odpočinkový díl, který byl ovšem zajímavě apokalyptický. Po hodně dílech z vězení se zase ocitáme na venkově, kdy jedna skupina je na tripu pro léky a druhá pro zásoby. Zase nás seriál vezme mimo zdi nebo město a to bodlo. Cliffhanger zase překvapil. Nicméně rozhodnutí o vyhoštění na základě jednoho člověka mi nepřijde fér, ale stejně tak mi nepřijde fér ani čin který byl spáchán. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Cena benzínu na stanici je 4,377, ale čísla sú otočené hore nohami, čo vyznieva ako slovo HELL (PEKLO). (molcan2)

Reklama

Reklama