Reklama

Reklama

Rick se probral z bezvědomí a Michonne mu oznámila, že Deanna na večer svolala schůzku, kde se bude rozhodovat o jeho budoucnosti. Ostatní ze skupiny se Ricka ptají na zbraň, kterou měl u sebe, a Carol to zahrála tak, že nikdo netuší, že ona má další dvě zbraně. Maggie se snaží ujistit Deannu o Rickově dobré vůli, ale Deanna je evidentně proti Rickovi, její manžel stojí při Rickovi. Maggie se rozhodla, že obejde co nejvíc lidí a vše jim vysvětlí. S Glennem se mají sejít večer na schůzi. Glenn pak pronásleduje Nicholase do lesa, kde se ho Nicholas pokusí zabít. Jejich rvačka a honička trvá až do večera, Glenn má šanci Nicholase zabít, ale neudělá to. Glenn pomáhá zraněnému Nicholasovi zpět do tábora. Ven si vyšel i Gabriel, který tam narazil na mrtváka. Gabriel se venku zhroutil a něco se v něm zlomilo, když se pak vrátil do osady, tak mu bylo jedno, že nezavřel bránu. Gabriela ten večer vyhledala Sasha, která je na tom špatně. Gabriel nemůže zapomenout na masakr, ke kterému došlo v jeho kostele, a proto tvrdí Sashe, že Bob a Tyreese zemřeli kvůli jejím hříchům. Sasha a Gabriel se začnou prát, až vítězí Sasha a ta pak míří na Gabriela zbraní. Zbraň jí sebrala až Maggie, která přišla do kostela ze schůzky. Gabriel se přiznal k tomu, že to kvůli němu všichni jeho věřící umřeli, Maggie s ním souhlasí. Trojice se nakonec spolu pomodlí.
Rick se před schůzi přiznal Michonne ke všem zbraním a řekl jí, co má v plánu. Michonne stojí za ním, i když se on bál, že nebude. Michonne jde na schůzi a Rick jí slibuje, že půjde hned za ní. Rick si ale všiml, že brána do obce je otevřená, takže ji běží zavřít a všimne si stop po mrtvácích. Rick mrtváky hledá, takže nepřijde na schůzku. Na schůzce mluví hodně lidí, Rickova skupina mluví samozřejmě v jeho prospěch. Deanna pak přeruší výstupy a všem sdělí, že jí Gabriel před Rickem a jeho lidmi varoval. V tu chvíli Maggie odešla za Gabrielem. Pak se v mluvení pokračovalo, přerušil ho až Rick, který s sebou přinesl zabitého mrtváka. Rick ve svém proslovu upozornil na nedostatky v bezpečnosti a řekl, že nikoho zabíjet nebude, že se všichni přizpůsobí tomu, jaký je teď venku svět. Rick mluvil dobře. Pak se ale objevil rozzuřený Pete, který chtěl Ricka zabít. Pete se k Rickovi ani nedostal, ale stihl zabít manžela Deanny. Abraham přepral Petea a pak Deanna nařídila jeho popravu. Rick bez váhání Petea zastřelil. V tu chvíli se na schůzi objevili Aaron, Daryl a Morgan. Aaron a Daryl hledali venku nové lidi do Alexandrie a při pronásledování jednoho muže narazili na konzervárnu. Aaron chtěl pro Alexandrii získat nějaké zásoby, takže přestali hledat onoho muže a šli do konzervárny, ale celé to byla nalíčená past. Daryl a Aaron se museli před desítkami mrtváků, kteří byli nastražení v kamionech na konzervy, ukrýt do auta, kde našli vzkaz o tom, že je to celé past a že k nim přijdou zlí lidé. Daryl a Aaron se tedy rozhodli z auta utéct, ale to znamenalo skoro jistou smrt. Nakonec jim z problému pomohl právě Morgan, který hledá Ricka. Daryl a Aaron přivedli Morgana do Alexandrie, kde Morgan vidí, jak moc se Rick změnil., protože právě přede všemi popravil Petea. (TV Prima)

(více)

Recenze (15)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná epizoda páté řady se mi líbila z několika důvodů. Vrátil se Morgan, kvůli kterému byla natočena dvanáctá epizoda třetí řady, největším zmetkem celé komunity je jednoznačně flanďák, což mě osobně nesmírně těší, díky mému absolutnímu odporu k náboženským fanatikům jakéhokoli vyznání a mohu se těšit na šestou sérii, protože konec nechal otevřených hned několik dějových linií. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rick si neodpustil vměšování do cizích záležitostí a tak se s chirurgem porvali do krve, vše ukončila až Michonne. Morgan potká cizince v lese, který plácá něco o původních osadnících s dvojitým "W" na čele. Daryl vyjíždí, aby našel nějaké nové přeživší a dovedl je do Alexandrie. Večer se má sejít celá osada, aby rozhodla jaký ortel vynese nad Rickovým počínáním. Sasha je posedlá zabíjením a není schopná s tím přestat, loví mrtváky v okolí a vybíjí si vztek za mrtvého bratra. Glenn nemůže odpustit jednomu osadníkovi zradu a tak se s ním trochu potahá po lese. Při debatě o Rickově osudu se stanou další dvě důležité události, které změní celé dění v Alexandrii! 90% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Epizóda obsahuje podtitulkovú scénu. (Roa)

Reklama

Reklama