Reklama

Reklama

Daryla, Sashu a Abrahama zastavila skupina mužů pracující pro chlapa jménem Negana. Muži jim chtěli sebrat věci a zabít je, ale nakonec je trojice zabila jako první. Pak všichni tři zamířili do Alexandrie, aby tam pomohli. V Alexandrii se mezitím Rick a jeho skupina vydali na cestu mezi mrtváky. Měli na sobě prostěradla s krví a vnitřnostmi mrtváků, ale i tak to nevyšlo. Sam začal vyvádět a jeho i Jessie mrtváci zabili. Rona to tak naštvalo, že chtěl Ricka zastřelit, ale Michonne ho včas zabila. Ron stihl během pádu k zemi vystřelit a zasáhl Carla, kterému vystřelil oko. Rick popadl Carla a odvedl ho na ošetřovnu. V té době už tam byla Denise, kterou předtím unesl Morganův vězeň. Vězeň Denise nechtěl ublížit, jen chtěl její pomoc, ale Carol ho zabila a on pak Denise čistil cestu na ošetřovnu, i když byl postřelený. Denise se tedy mohla okamžitě začít starat o Carla, zatímco Rick vyběhl ven a začal likvidovat mrtváky. Ostatní se k němu přidali, úplně všichni. Všichni bojovali statečně, ale nakonec začali ustupovat a už to vypadalo, že to s nimi dopadne bledě, ale v tu chvíli založil Daryl požár v jezírku.
Daryl, Sasha a Abraham totiž mezitím dorazili do Alexandrie, a když zachránili Maggie, Glenna a Enid, tak nalili do jezírka benzín z cisterny a pak to zapálili. Oheň odlákal pozornost mrtváků, takže je Rick s ostatními mohli likvidovat mnohem snáz. Ráno bylo město vyčištěné. Rick seděl u postele Carla a říkal mu, jak se v lidech z Alexandrie mýlil. Nyní už ví, že se mohou naučit novým věcem a že spolu mohou žít a pomáhat si. Rick věří, že jednoho dne bude nový svět a chtěl by ho Carlovi ukázat. Na konci dílu Carl stiskl Rickovi ruku. Do Alexandrie se během boje dostali i Glenn a Enid. Oba šli pomoct hlavně Maggie, která uvízla na strážní věži, a vypadalo to, že ji mrtváci brzy dostanou. Glenn se chtěl pro Maggie obětovat, ale Sasha a Abraham ho zachránili a pak všichni společně zachránili Alexandrii. (TV Prima)

(více)

Recenze (21)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný dynamický diel v ktorom ústrední hrdinovia namiesto tradičných úvah o zmysle života či vracaniu sa k minulosti pochopia, že najlepšia obrana je útok a opäť sa vrátia k činnosti, ktorá im ide najlepšie a to k rozbíjaniu hláv chodcov! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmm, tak po nadějné osmé epizodě přišlo další zklamání. Akce bylo Cheb, Cheb, děj se hezky odvíjel, ztráty narůstaly a všechno by šlapalo jako švýcarský časoměr, jenže všechno zkazila záplava nelogičností, tentokrát jich bylo fakt moc (Nemáte dost munice? Nevadí! I tak můžete rozdělat oheň pomocí RPG., diskuse uprostřed stáda nemrtvých, pachová kamufláž, ze které trčí hlava jako maják, deset motorkářů si nevšimne, že na ně z deseti metrů namíří chlap RPG a podobně) a vrcholem všeho bylo podivně zasněné vymření klanu Andersonů. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epické oslobodenie Alexandrie zapríčinilo to, že táto epizóda sa pre mňa stala jednou z troch doposiaľ najlepších častí seriálu a to hlavne množstvom nervydrásajúcich momentov a tiež aj emotívnych chvíľ (video v odkaze sa oplatí dopozerať až do konca). Po tejto epizóde som sa definitívne rozhodol pridať si Beara McCrearyho medzi mojich obľúbených skladateľov, pretože hlavne jeho hudbe vďačím za niekoľkominútové neprestávajúce chvenie, ktoré som po tejto časti cítil. To, čo bolo v tejto epizóde najlepšie, je práve to, ako sa všetci obyvatelia Alexandrie dokázali spojiť a nakoniec tak spoločne čeliť obrovskej hrozbe. "I saw, what they could do... what we could do... if we work together." ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hordy nemrtvých zaplavili ulice Alexandrie a roztroušené skupinky zůstali odříznuti od ostatních. Rick vymyslí plán, ale v jeho průběhu ho změní. O některé přátele bohužel přijde a jeho syn je zraněn. V zápalu zlosti vychází bojovat do posledního dechu. Ano, teď je ta pravá chvíle převzít zase otěže nad ztracenou Alexandrií zpět! 90% ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesně díky takovýmto dílům je tenhle seriál unikát. Tady všechno přehlušila vynikající akce. Zbytek se vrátil zpět a všichni jsou zas v plném počtu. Teda až na ty početné ztráty. ()

Maniax 

všechny recenze uživatele

Jako sorry, ale co měla bejt ta část kde zhebli všichni Andersonovi? Proč lusknutím prstu byla ze dne noc? Tohle je považováno za jednu z nejlepších epizod seriálu? WTF? ()

venca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nejnapínavější díl celýho seriálu + neskutečný masakr mrtváků takhle bych schrnul dnešní díl. scéna kdy se rickovy zatmí před očima potom co chudáka carla trefil ten vypatlanej blbec ron (byl stejný hovado jak jeho fotr) ve chvíli když ho michonne probodávala svou supervostrou katanou jako uma turman v kill bill protože chtěl sejmout ricka a potom ta závěrečná scéna která začne tím že daryl jen tak ze srandy vystřelí z RPG-7 a zapálí vodu nasledný brutálním krvavý masakr o znovudobytí alexandrie až po scénu kde rick prosí všechny svatý aby carl přežil headshot byl tak napínavej že ostatní napínaví díli oproti tomuhle nic ()

Reklama

Reklama