Reklama

Reklama

Negan a jeho muži zajali Rickovu skupinu, která se snažila dopravit těhotnou Magie k lékaři. Negan přitom dává všem poznat, kdo je tady pánem... Tento díl začíná ve chvíli, kdy už Negan zabil někoho z Rickových lidí, kterým v posledním díle zablokoval všechny cesty do Hilltopu, kam skupina mířila, protože se něco stalo těhotné Maggie a jediný lékař je v Hilltopu. Negan všechny zajaté shromáždil na jedno místo a řekl jim, že někoho z nich zabije jako trest za napadení jeho základny a pozabíjení jeho mužů. Na konci předchozí sezóny jsme neviděli, koho zabil, ale někoho ano. Pozabití zatím stále neznámé osoby, si Negan vezme Ricka a odjíždí s ním na krátký výlet. Negan vysvětluje Rickovi, že nyní mu Rick i jeho lidé patří, pracují pro něj a zodpovídají se jemu. Rick mu všechno odkývne, ale je tam patrná nevole, což se Neganovi nelíbí. Aby Negan ukázal, že to myslí vážně, vezme Rickovi sekeru, prohlásí ji za svoji a pak ji hodí ven mezi mrtváky. Rick mu jí má donést, ale venku se zhroutí a dostihne ho zármutek za zabití hned dvou jeho lidí. Z Rickových vzpomínek se dozvíme, že Negan původně zabil Abrahama, ale Daryl pak na Negana zaútočil a po útoku přišel trest. Negan zabil i Glenna. Pak už si Negan odvezl Ricka na výlet.
Rick truchlí na střeše karavanu, ve kterém s Neganem přijeli, ale Negan ho nenechá truchlit příliš dlouho. Rick nakonec musí mezi mrtváky, aby Neganovi našel zahozenou sekyru. Pak se dvojice vrací za ostatními, ale Negan pořád v Rickových očí nevidí, že by nad ním vyhrál, takže se rozhodne, že Rick musí Carlovi useknout levou ruku, jinak všichni zemřou. Rick to odmítá a ostatní žadoní, aby toho Negan nechal, ale Negan je neoblomný. Rick se už napřahuje, když ho Negan zastaví. Neganovi se konečně podařilo dostat Ricka na kolena. Když Rick skutečně souhlasil s tím, že on a jeho skupina jsou zcela podřízení Neganovi, odjede Negan i se svojí partou pryč. Za týden se prý staví pro první várku zásob z Alexandrie. Z Rickových lidí se po odjezdu Negana zvedla první Maggie, která je rozhodnutá pokračovat v cestě do Hilltopu a Glenna chce vzít s sebou. Nikdo jí nechce nechat jít samotnou, takže jí nakonec doprovodí Sasha, která si s sebou vezme Abrahama. Skupina se rozdělí, Rick a ostatní se vrací domů, kde se podle Maggie mají připravit na boj s Neganem. (TV Prima)

(více)

Recenze (60)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Co se stane, když do špatného seriálu přidáte jednu lepší postavu? Podle všeho na několik dní zbouráte internet a fanoušky opijete takovým způsobem, že málem zapomenou, jakou natahovanou nudu už jim několik let servírujete. Doporučuje 9/10 Walking Dead exekuťáků. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Negan v závěru minulé série konečně vtrhnul do ringu a ověnčen tituly "sadistická megastar" či "psychopatická arcisvině" poprvé v historii seriálu posunul brutalitu dál, než kam jí dokázal přivést komiks. To samozřejmě neznamená, že by kvality téhle epizody udávaly rozflákané lebky, nicméně divák utržil solidní knokaut a Negan je obsazen, napsán i obrutalizován natolik fenomenálním způsobem, že se už teď těším, co tahle figurka na televizní šachovnici rozpoutá. P.S. Povrchnímu tlachání o samoúčelném násilí nerozumím (btw, velepopulární Hra o trůny obsahuje víc ještě explicitnějšího násilí). Záměrem bylo Negana vyhnat ad absurdum, po psychologické i fyzické stránce, což funguje stoprocentně a rozpad kultu jeho osobnosti bude zjevně tématem téhle, možná i další série - což je odpověď na poznámky o tom, jak by tohle nefungovalo (samozřejmě že nebude, tyrani se vždy střídají... že jo, Ricku :)). Brutality je tu možná hodně, ale tentokrát je její dopad převážně psychologický (místo vytahování střev ze zombíků se tu brutálně zabíjejí populární postavy) a v kontextu epizody i seriálu má význam do poslední kapky krve. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Y'know, we've just fucking started." ___________ Fenomenální herecký koncert Andrew Lincolna a Jeffrey D. Morgana, a zároveň pořádná rána do palice, kterou tenhle seriál už dlouho potřeboval. To vše se posléze pojí do jedné z nejintenzivnějších seriálových epizod téhle generace, která fakt nemá sebemenší obdoby, a která vás pokaždé emočně rozdrtí na padrť jak Lucille lebku svého amanta.... Robert Kirkman musí být pyšnej. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál pojednávající o zombie nákaze Walking Dead se dočkal již své 7 řady a začalo to velmi silně. Poslední epizoda šesté série skončila zajetím hlavních hrdinů a dočkali jsme se,toho, že velitel věznitelů Negan zabil někoho ze zajatců. Celé jsme to ale pozorovali z pohledu oběti a až tedy do začátku sedmé řady jsme nevěděli kdo přesně umřel. To jsme zjistili až teď. Než jsme ale zjistili, kdo umřel museli jsme čekat 15 minut a pak jsme se dočkali. A bylo to silné. Celý díl se nesl v emocích a celá epizoda byl herecký koncert dvou herců: Andrewa Lincolna a Jeffreyho Deana Morgana. Skvělá atmosféra, skvělý začátek nové řady a především důkaz, že seriál i po sedmi řadách nemusí ztrácet na své kvalitě. A to už něco znamená. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neganova dokonalá hra mění pravidla a pokud tento psychopat neroztočí seriál, tak už nic. Díl, který řadím do nejlepšího celého seriálu, (dále už menší SPOILER) protože odrovnat bez sebemenších problémů dvě hlavní postavy, to už chce koule. Jsem nerad, že to dopadlo takhle, ale na druhou stranu jsem po dlouhé době seděl nevěřícně a jen civěl. Negan je psychopat a jeho hra nezná meze a doufám, že nám neřekl poslední slovo a ještě předvede něco velkého. Přesně tohle potřebuje TWD jako sůl. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

UUUUUUF, tak to byl teda díl. Negan je opravdu nejlepší záporák z celého TWD. Hnusnej hajzl, kterému budu přát tu nejhorší smrt. Je to teda už dost drastické, i když jsem to tak trochu čekal. Není to holt žádná pohádka, ale realistická drsná záležitost. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! S P O I L E R !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hm, tak tu máme 2 zabití. Abrahama jsem docela čekal, ale, že to schytá i Glenn, to mě hodně zamrzelo. A Rick byl přinucen - málem musel Carlovi useknout ruku. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KONEC S P O I L E R U !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Doufám, že na konci série Negana dostanou. ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia seriálu to už načisto totálne prehnali s tým sadistickým brutálnym úvodom, ktorým začína 7. séria, so šialeným psychopatom Neganom, ktorý je tak indisponovaný, že rozmláti hlavy dvom hlavným postavám, tak to už je moc i na mňa ! Aby som sa v jednom kuse pozeral na hovädo, ktoré trýzni všetkých na vôkol seba, tak to by som musel byť vrecom šibnutý, že sa mi to ešte aj pozdáva, páči, a aby som tomu ešte udelil plný počet hviezd, ako to tu učinilo množstvo nadšených pacientov, tak to ani nápad ! Vyznávači extrémneho násilia sú presne hodní Neganovej povahy. Obávam sa, že ako pôjde seriál dopredu, bude to horšie a horšie ! Negan je otrasná postava ! Najväčší problém spočíva v tom, že toto násilie, je samoúčelné, zbytočné, nemá opodstatnenie... SADISTI. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potom, co předvedli tvůrci v šesté řadě jsem nic úžasného ani neočekával, takže jsem nemohl být zklamán. Abych řekl pravdu, výsledek byl dokonce o něco lepší, než jaký jsem předpokládal a mohl za to Negan. Tenhle Joker Živých mrtvých celou epizodu táhl, bohužel pro něj jsem se až příliš často díval na detail Rickova obličeje, navíc se mi tvůrci neustále snažili hrát na city, a to na mě málokdy funguje. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako som predpokladala, tá dusná atmosféra, ktorá bola krásne vystupňovaná vo finále predošlej sérii, sa vytratila, keďže prešlo veľa času. Ani keď si Lucille vybrala svoju obeť tak to so mnou neotriaslo, až keď neprišiel druhý úder pre partu a potom to už bol brutál a znova sa mi ťažko dýchalo. Na rolu Negana fakt nemohli vybrať lepšieho herca. No osobne by som z predošlej a z tejto epizódy mala lepší dojem, keby že boli spojené. Keby ja som len vedela, čo pre nás tvorcovia chystajú, tak by som počkala a zhliadla ich za sebou. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery! Když se v této fázi již těžce průměrný seriál snaží napodobit Game of Thrones, ale těžce mu to nevychází. A to především proto, že krom samoúčelného násilí prakticky nic jiného neobsahuje. Negan je dobrej záporák a jeho snaha zlomit Ricka je přímo učebnicově napínavá, ale sledovat 43 minut, jak z hlavních postav vymlacuje vnitřnosti v explicitních zpomalených záběrech... To už dnes diváka moc neznechutí, ale spíš unudí. Je totiž až směšné, jak se seriál snaží být za každou cenu šokující, jenže přichází tak trochu s křížkem po funuse. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizody jako takové nehodnotívám, ale tohle mě odrovnalo. To nejšílenější, nejbrutálnější a nejzoufalejší, co zatím v celém TWD bylo. Sice jsem měl nepříjemně vyspoilerováno, na koho to kolo padne, ovšem i tak zbylo místo pro ne moc příjemná překvapení. Opravdu jsem už teď zvědav, jak se tohle bude vyvíjet dál, protože do větších srajd se hrdinové už dostat snad ani nemohli. Nebo se mýlím? ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je mi líto, ale jedna věc je survival napětí a druhá věc je vyžívat se v sadismu. Pokud se ve vám díl líbil, v pořádku. Já to ale balím jinam. Americká metrika je neuvěřitelná v tom. Že v seriálu není jediny cycek, jediný zadek, ale rozmlácené hlavy na úplné cáry v detailních a dlouhých záběrech jsou cajk. Podivné ()

řánys250 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ikdyž jsem tyhle dvě osoby čekal že umřou (nekoukal jsem se od doby co skončila 6 řada na novinky o twd žádné fotky atd... ) stejně sem byl hooodně překvapen každopádně za mne 5* za luxusní začátek a uvítní do 7 řady walking dead !! ()

Reklama

Reklama