Reklama

Reklama

Gabriel zmizel z Alexandrie i s většinou zásob potravin a zbraní. A Rick se snaží vyjednávat s ostatními o společném postupu v boji proti Zachráncům... Rickova skupina se rozhodla bojovat se Zachránci, ale k tomu potřebují spojence. Rick a Maggie se snaží jednat s Gregorym, ale ten je zásadně proti. Obyvatelé Hilltopu ale Gregoryho neposlouchají a rozhodnou se začít učit bojovat. Podle Ricka je to stejně málo lidí, takže je Ježíš zavede do Království. Rickova skupina je v šoku, ale zároveň jsou nadšení. V Království se navíc setkávají s Morganem a ptají se na Carol, ale Morgan jim řekne jen zkrácenou verzi o zranění, léčbě a o tom, jak odešla. Morgan už nezmínil, že Carol bydlí velmi blízko. Ezekiel Ježíše a Rickovu skupinu přijal a jejich plán si vyslechl. Richard by šel bojovat hned, ale Ezekiel si to chce promyslet. Ezekiel se o tom baví i Morganem a ten je proti boji. Následujícího dne ráno Ezekiel Rickovi oznámil, že s nimi lidé z Království bojovat nebudou. Nicméně Ezekiel nabídl azyl alespoň pro Daryla, v Království ho Zachránci hledat nebudou. Rick nabídku přijímá.
Rickova skupina míří domů a cestou slyší, že se tam chystají i Zachránci, protože zjistili, že Daryl utekl, takže si musí pospíšit, aby tam byli jako první. Po cestě ale narazí na zátaras na dálnici, který vytvořili Zachránci. Kromě toho tam najdou i past s několika bombami, která má zastavit blížící se stádo. Rick a jeho skupina bomby odmontují, ale stádo je málem dostane. Domů dorazí jen pár vteřin před Zachránci, kteří přijela hledat Daryla. Když Zachránci Daryla nenašli, tak zase odjeli, ale Rick se díky tomu dozvěděl, že je jejich spižírna naprosto prázdná. Aaron a Eric mu poví, že Gabriel zmizel se všemi jejich zásobami a jedním autem. Rickovi se nezdá, že by Gabriel utekl, takže prohledá spižírnu a v seznamu zbraní najde napsané slovo „Loď". Rick a Aaron při posledním pátrání našli velké zásoby na jedné lodi, Gabriel určitě mluví o této lodi. Skupina se tam tedy vydá, ale spadne do léčky jedné velmi početné a ozbrojené skupiny. Rick by se měl bát o život, ale on se usmívá. Nejspíš ho napadlo, že našel potřebné spojence pro boj se Zachránci. (TV Prima)

(více)

Recenze (12)

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak si ešte dobre spomínam, tak tesne pred prestávkou, si to mierila Ricková družina smerom k veliteľovi Gregorymu, ktorý šéfuje kolónii, nazývanej Hilltop. Rick, ako pravý kápo, ktorý posral, čo sa dalo, navrhuje tvrdohlavému Gregorymu, aby sa s rickovcami podujal na zlikvidovaní všetkých spasiteľov, na čele s neoblomným Neganom, ktorý si už poriadnu chvíľu koleduje o zaslúžený výprask, ktorý ho čaká a isto neminie ! Bohužiaľ, tento veľký SRALO, GREGORY, je taký natvrdnutý, že o tom nechce ani počuť, tak odhodlaní zbojníci odchádzajú s dlhým nosom, pričom sa nevzdávajú. Smelý Ježiš im na oplátku navrhne, aby išli pozrieť BORCA s DREDAMI a jedným majestátnym TIGROM. Do Kráľovstva idú, kam ich čaká kráľ EZEKIEL, ktorý taktiež nie je nadšený, čo títo borci navrhujú. Udatný Morgan, nemá ani páru, že Abraham a Glenn, už nie sú medzi živými, ale i napriek tomu, tiež povie : NIE ! Za hradbami kráľovstva sa medzitým túla zvláštna žena Carol, ktorá nevie, že Ezekiel mal velikánsku návštevu. Stretla mladého chalana, ktorý sa podobá na Ledgera, keď mal 18 rokov. U Neganovcov sa dopočuli o tom, že pán Daryl Dixon VZAL NOHY NA PLECIA, čiže ZDRHOL, ako víchor o preteky. Takže vyslal svoju pravú ruku, aby išiel preskúmať, či sa náhodou, tento väzeň, čírou náhodou nenachádza v Alexandrii, domovskej základni Ricka Grimesa, a jeho zúrivej družiny HRDLOREZOV. Musel byť extrémne naivný, že ho tam nájde, pretože Daryl dostal podobný AZYL, ako ED SNOWDEN, u BORCA EZEKIELA. Ako od neho pomaličky odchádzali, natrafili na niečo EXTRA zaujímavé. Spasitelia povešali na jednej diaľnici, akési dynamické výbušniny, ktoré títo ľudia ZOZBIERALI, ako hrušky. Divné, že sa tu tak krásne TRBLIETALI, aj keď ich mali určené na zombíkov, nerátali s tým, že ich môže niekto iná nájsť ? KIKS, ako hovädo ! Po návrate rickovci zistia, že GABRIEL, taktiež VYPADOL, aj so všetkými zásobami, a ešteže jeden z členov, zahral túto situáciu do AUTU, lebo inak by to veľmi zle dopadlo ! Takže vydávajú sa mu na STOPU, a na Ricka čaká na záver - veľký úsmev popod fúz... Bohvie, či je tam GABO, s tými dievčatami, a pár chlapcami, alebo videl čosi iné ? - ( - Táto družinka mi pripomína výlet Tary, keď sa u nich zastavila na POKECI... , pamätáte ? ) Celkom dobrý ROZBEH, uvidíme, ako ďalej ? Seriál pozerám z čistej, nefalšovanej zotrvačnosti, to máte to isté, ako nedeľné návštevy KOSTOLA, keď títo jedinci na hodinku spínajú ruky, a tvária sa, ako veľkí kresťania, ale pravda, je niekde inde ! A z toho je mi na GRCANIE. Ale našťastie, tento seriál, sa až tak nepatrí porovnávať s touto katolíckou rutinou. Aj keď obe aktivity, sú určitý druh TELENOVELY. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dianie v deviatej sérii sa po vlažnejšom rozjazde postupne zintenzívňuje, aj keď ja osobne musím mať tvorcom stále za zlé, že už dávnejšie odsunuli nemŕtvych na vedľajšiu koľaj a v rámci primárnej dejovej línie uprednostňujú boje medzi preživšími ľudskými skupinami. Rickove verbovanie spojencov na boj proti Spasiteľom sa mi páčilo a najmä jeho stretnutie s kráľom Ezekielom bolo zaujímavé. Zo podivnej smetiskovej komunity, ktorá sa objavila na scéne mám naopak zmiešané pocity... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po čase se objevila epizoda, která mě vcelku bavila a klidně bych ji ohodnotil i čtyřmi hvězdičkami, kdyby... Tvůrci seriálu Živí mrtví už před časem správně pochopili, že se na potácejících zombiích nedá postavit více sezón, proto Rick et consortes čelí mnohým dalším překážkám. Došlo to tak daleko, že jsou v sedmé sérii nemrtví jen běžným doplňkem krajiny, pokud se vůbec nějaký vzorek objeví, ale když provádí Rick rozborku zátarasu, objeví se odnikud stádo jako v první sezóně. Hmm a jsme zase na třech kouscích. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"For anyone out there who loved the obese bastard as much as I did, I just want to say a few words. Fat Joey was not the most badass sonuvabitch, but he was loyal. He had a great sense of humor. In fact, we were just joking about oral sex with Lucille the other day! Things will not be the same now that he's dead. Without Fat Joey, Skinny Joey is just Joey. So it's a goddamn tragedy. So, let's have a moment of silence." ()

DrobekSKS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný vstup do druhé poloviny sedmé série. Ezekiel a Rick vedou velmi zajímavý rozhovor. Ezekiel se nakonec určitě nechá zlomit. Scéna na silnici měla vše, co mají tyto scény mít. Závěr byl jak se patří tajuplný. Mám ale špatný pocit, že Rickovi úsměv brzy zamrzne. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten Rickův úsměv na konci je prostě geniální a věrný fanoušek přesně bude vědět proč. Máme totiž další frakci a potencionálního spojence. Něco mi ale říká, že to nebude tak prosté. Každopádně vývoj událostí mě potěšil, začíná se vzdorovat neganům. I když jsem vznášel námitky, že se seriál šestou řádnou mění a zombie apo jde do pozadí, teď je to jeste ve větší míře. Neříkám že to je špatně, ale je to prostě odbočka od původní myšlenky seriálu. Naštěstí je to skvělé pokoukání a já doufám, že to je jen otázka jakéhosi vývoje a změny a jen určitý odklon a výchylka, která se zase vrátí zpět a nebo budou tyto dvě premisy kombinovatelné. Zatím je ale v seriálu víc živých, než mrtvých a to je špatně. Jako postapo zombie fanoušek mám radši, když se objeví horda jako v tomto díle, než banda kokotů na choprech. ()

Weezy22 

všechny recenze uživatele

Po dlhej prestávke sa pokračovanie siedmej série nedalo zahanbiť a veru ani nemalo prečo. Tak ako sa patrí, znovu sme sa ocitli priamo v napínavom deji, ktorý nám opäť prináša nové konflikty a zároveň aj spojenectvá. Žeby sa konečne niečo začalo diať a séria sa znovu rozbehla do starých správnych koľají? Každopádne, Rickov záverečný úsmev určite prekvapil a v nasledujúcej epizóde sa máme na čo tešiť... ()

Reklama

Reklama