Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rickova vize budoucího sjednoceného světa dostává další ránu. Carol se svými lidmi odchází zpátky do Království. Lidé z Útočiště se bouří, neboť vědí, kdo zabíjel jejich druhy. A Maggie se z Hiltopu vydává do Alexandrie zabít Negana... (TV Prima)

Recenze (13)

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že ještě někdy dám epizodě v TWD plný počet, to jsem si nemyslel. Prakticky celý díl se něco děje, skvělý Negan a jeho pálka, konflikt, propast a na závěr Rick. Díl měl vše, co od seriálu očekávám a napětí, které jsem naposledy zažil maximálně s Neganovo pálkou. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle fakt ne... opravdu potřebují zabít celou epizodu kvůli kvůli dramatické JEDNÉ minutě na závěr? Navíc nás díky tomu čeká (minimálně celá) další epizoda obřího dramatu jak se z toho vysekat... tohle je fakt laciný. Místo toho aby se děj někam sunul se akorát vymýšlí trapné zádrhele. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejšílenější cliffhanger od začátku seriálu. Je jasné, že je to jen lákadlo, ale představa, že by zemřela nejdůležitější a nejzásadnější postava v seriálu to nikdo nečeká. Každopádně zase další skvělá epizoda, kde konečně došlo ke střetu ale o největší problém zase postarají mrtví. Celkový vývoj v 9 sérií je sympatický a pokrok od minulé série je to znatelný. ()

Lukys 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je hezké vidět, že tvůrci také myslí na budoucnost, tedy časy, až tu nebude šéfovat Rick Grimes. Tvůrci kdysi prozradili, že jeho nástupcem se stane jeho přítelkyně Michonne a tato epizoda jejich prohlášení jenom potvrzuje. A ukazuje se, že rozhodně nebude špatnou náhradnicí, protože jak prozradil neblahý konec, bude ji potřeba dřív, než řekneme švec. Vidíme ji zastávat Ricka jak v práci, tak v rodičovských povinnostech, a dokonce se mezi ní a Neganem začne rozvíjet výraznější pouto. Toho pochopitelně bude mít na starosti právě ona, takže si tvůrci chytře připravují půdu pro nějaké to budování vztahu mezi těmito dvěma rozdílnými osobnostmi. Z pohledu vyprávění se zkrátka jedná o zatím ne nejlepší díl, ale dokonce nejlepší řadu, která kdy byla natočena. A to si dovoluji napsat i přes fakt, že zatím nejsme ani zdaleka v polovině. Čím více se totiž ponořujete do příběhu, tím více zjišťujete, jaké péče se postavám dostává. A vy si je prostě musíte oblíbit, i když vám v minulosti nebyly zrovna sympatické. Zvlášť v této epizodě se tento fakt nejvíce projevuje, protože na poli pouhých 45 minut stopáže se dokážete v oblasti rozvíjení vztahů a celkového vyprávění posunout natolik, že minulé řady vyloženě zaostávají. Nejen vyprávěním, ale i formou. Pokud jste fanouškem už nějaký ten rok, jistě jste si toho už všimli. Doslova všechny předešlé řady se „pyšnily“ dost nevyváženou strukturou vyprávění. Na začátku každé řady jste byli vhozeni do příběhu, potom vyprávění výrazně polevilo a rozjelo se znovu až na samotném konci, který vás přiměl, abyste byli zvědaví, co se v další řadě stane. Zde je to vůbec poprvé naopak. Nová řada začala pomalým, leč namlsávajícím rozjezdem a s každou další epizodou šlape do pedálů s pomocnou gradací jako nikdy předtím. ()

Pargin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni jsme to snad už dávno věděli dopředu, že nás v tuto sérii a v tento díl opustí hlavní postava, hlavní hrdina seriálu TWD se kterým jsme byli od začátku až do teď. Je na čase se s tím smířit a sledovat dále. RiP Rick Grimes. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbí se mi, jak se neustále některé postavy snaží o navrácení společenských hodnot a některé postavy zase svazují touhy po odplatě, pomstě, nenávisti a individualismus pak bortí celkové "státní" ideály... :) Ostatně tak jako ve společnosti. :) ()

Reklama

Reklama