Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Judith dovede do Alexandrie skupinu lidí, kterou v lese zachránila před mrtváky. Nově příchozí se však nezamlouvají Michonne. Carol odváží Henryho do Hiltopu, aby se tam vyučil kovářem. Během cesty však padnou do pasti zachráncům... (TV Prima)

Recenze (21)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jo, je to dobrej posun. Seriálu po úpadku sledovanosti nic jinýho nezbejvalo a ta protlačená nutnost změny je vidět ať už na změnách image (Carol s dlouhým pačesem, ha), tak na změnách charakterů (Eugene už je solidní bijec nemrtvých, Michonne poněkud zrickovatěla). Navíc tu máme velký civilizační tajemství v pozadí (zjevně velká a vybavená komunita, tajemně se zjevující v podobě helikoptéry a hlasu ve vysílačce) a evoluci prostředí, kdy už jsou auta pasé a všechno vykrystalizovalo do slušivýho westernovýho hávu (koně a dřevo kam se podíváš). Připočíst musíme i pokračovatelku klanu Grimesových (Judith už udrží kolt), novou skupinku přeživších (Nadia Hilker <3) a patrný nástup Whispererů. Druhej dech to ještě úplně není, ale nadechuje se to solidně. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj se nám posunul o 6 let a zatím nebudu soudit, ale prozatím bylo co sledovat a o špatný díl se nejedná. Překvapením je Carol, která už i v předchozích dílech nepůsobila tak tragicky jako v osmé sérii. Změnu seriál potřeboval, tak uvidíme jestli bude mít smysl. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série mi dělá úsměv na tváři. Po 7 a 8 sérii které patří mezi to to nejslabší co TWD předvedlo, tu máme dle mého jednu z nejlepších sérií. A to máme teprve za sebou 6 epizod. Odchod Ricka se může zdát pro každého špatným rozhodnutím, ale zatím to vypadá že je to jen a jen lepší bez něho. V této epizodě vše funguje tak jak má. Rozhovor Judith s Neganem mi dělal radost. Gabriely? Ty si ale děvkař :). Carol s dlouhými vlasy mi moc nesedí, ale dá se to. A teď k závěru. Jde vidět že tvůrci myslí i na budoucnost. Přicházejí Šeptači! Akorát bez Ricka a Carla, kteří jsou v komiksu velice důležití :( . ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle věku Judith (plus odpovídá tomu i věk "juniora" a i délka vlasů Carol :)) odhaduji že čas poskočil o 6 let. Díky tomu umí udržet pozornost díky "poznávání změn" v Alexandrii. Spusta je jinak. Bohužel s tím seriál pracuje po svém a opět jen naznačuje (co ostatní komunity), hodně žvaní a používá stupidní vycpávky, aby se taky něco dělo (co to mělo být s tou tlupou přeživších Spasitelů? měl jsem za to, že tihle jsou už jasně "vyřešení" od incidentu s mostem). No a pak je tady nový element... Pokud ten scénářem nepodělají (rozvleklostí a kecama), máme tu slušný restart. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Lemme tell you something. When I was about your age, I used to bring home stray dogs. My mom, she hated it. I never understood why. They always seemed so friendly and grateful. Till one day I brought home the wrong dog. That dog killed all the other strays, chewed off half my mom's ear when she tried to stop it. The thing is, that dog seemed just as friendly and grateful as the rest of 'em." ()

4x8x16x23x42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně, trochu jsem se obával jak bude vypadat seriál po tak dlouhém time jumpu. Musím ale říct, že jsem naprosto spokojen. Zajímavá zápletka na závěr, dialogy i nové postavy, které nezklamaly. Dokonce i Judith, u které jsem se upřímně trochu obával, že by mi mohla lézt na nervy podobně, jako Carl v 2. sérii, funguje v seriálu výborně. Jsem zvědavý co příjde dál :O ! ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gratulace autorům jak dokonale zmrvili skvěle rozjetou 9 sérií. Děj se posouvá o 6 let dopředu a nic se v něm nestane. Krom jedné skupinky, která se dostala díky Judith do Alexandrie, ale druhý den zase odejde. Daryl se tam objeví na 10 vteřin a absolutně neopodstatněně. V království se neděje vůbec nic a momentálně není zde nikdo, kdo by táhnul seriál. Původní silná skupinka je z půlky mrtvá a druhá půlka je rozfrcaná po osadách. O Hilltopu jsme se nedozvěděli nic. Negan je stále zavřenej v kobce už šest let a kupodivu se směje a povídá si s Judith. Ta se tam vybavuje s Neganem jako best friends. Takže postava, která už dávno měla hebnout, nesmyslně žije. I když to Rick vysvětloval, stejně to je blbost. No a co se stalo s Rickem samozřejmě nevíme. Takže Negan, který sice rozproudil akci, ale zároveň celý seriál strhl z kopce je zavřený bez smyslu v kleci a nejdůležitější a nejvýznamější postava celého TWD vesmíru skončí ? A to prosím ještě tak blbě, že odchodem Ricka končí díl a druhý začne o 6 let později, takže na Ricka už je dávno zapomenuto, žádná pocta, žádné rozloučení, žádná vzpomínka ? A nejhorší je, že nebyli schopní ho ani zabít, někde skončil, nikdo neví co se sním stalo. Tak tohle dámy a pánové dokázal vymyslet pouze scenáristický kripl. Nejhorší je, že my se ani nic nedozvíme :D neznám souvislosti, jestli to bylo plánované, nebo se Andrew Lincoln rozhodl skončit. Šlo to ale udělat tisíckrát lépe. A vymlouvat se na to, že někdy za půl dekády, neli více bude seriál s Rickem,a tam se možná něco dozvíme a nebo taky ne, tak to je opravdu maximální vehemence. Na to prostě sere pes, po 6 letech už prostě bude seriál pohřben jako dneska Lost, nebo Prison Break. Koukat na to tenkrát, tak to tolik neřeším, ale dnes už víme, že toto byla Rickova konečná, a když se nad tím člověk zamýšlí, tak je to opravdu od tvůrců bída. Výlet Eugena a Rosity a jejich maskování přidává teto epizodě alespoň tu třetí hvězdu. Takhle rozčarované pocity a minimalni motivaci jsem od začátku TWD ještě neměl. Ještě že po filmařské stránce je to zase na úrovni původních dílů, ne jak v 8 sérii. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cailey Fleming je extrémně talentovaná a herecky už víceméně vyspělá. Ale abych nepsal jen o ní (i když bych se nebránil), libí se mi děj (nevidíme žádné 30minutové přestřelky s low-budget efektama a fighty mezi tábory jako v nějakých válkách gangů), líbí se mi kamerové záběry (Jako by vedení předělalo kompletně celý tým basic kameramanů a na scénu přišli zapálení mlaďoši. Ale nevím, nesledoval jsem, jestli se vůbec nějací vyměnili. Možná se jenom podívali na pár tutoriálů na YouTube.), libí se postavy (Nejenom, že absolutně vymizely všechny přebytečné a seriáluškodící, ale dokonce díky jedné epizodě jsem si k všem vytvořil pozitivní vztah. I když jsou někteří záporáci a nemám je rád, tak to pořád beru jako pozitivní vztah. Negativní je pro mě, když jsou mi absolutně u prdele, jako to bylo u 90% postav v minulých dvou sériích.), líbí se mi plynulost (Seriálu v poslední době extrémně chyběla přímočarost a viděli jsme až přespřílišné množství epizod, v kterých se jen kecalo a vyšlo z toho hovno, nebo se jen střílelo a dopadlo to vlastně úplně stejně. To jsem zatím v deváté sérii nezažil a už jen díky tomu, že série má 8 epizod a ne 12 a víc, to díkybohu nezažiju.), líbí se mi vlastně úplně všechno. Všechno má svůj smysl, všechno do sebe krásně zapadá. Devátou sérii beru pořád tak troška jako rebirth starého TWD a tuhle epizodu jako první v nové sérii (vzhledem k výraznému time jumpu a změně postav). Jen tak dál, Franku a spol.. Jen tak dál. ()

baclajean 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spomalenie a degradácia deja, dúfam, že len dočasná. Ten záver ale úplne pochovali, keď zrazu mŕtvolky vedia rozprávať a komunikovať medzi sebou. Neviem, na čom scenárista fičal, keď toto ukončoval. ()

Forty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V minulom dieli sme sa rozišli s Rickom a aj Maggie keďže herečkyne meno už nevidno ani v intru a samotná herečka išla natáčať iný projekt. Myslím , že to vyzerá konečne nádejne . Pár nových tvári tam pribudlo a snáď budú k užitku . Treba ešte viacej Negana a Judith jednoznačne zaujimavejšia postava než bol jej brat Carl. SPOILER- Whisperers na konci neboli titulková chyba . ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěr tohoto dílu bude mít, hádám, ještě dohru. :) Super díl, kde snad každá replika by mohla být zarámovaná jako citát - takto se prosím má psát scénář!! :)) Co bych vytkl je, že těch citátů tam je tolik, že žádný moc neutkvěje a tím pádem trochu ztrácí na důležitosti sdělení. :) Ale díl se dá pouštět znova a znova pro opakování mouder. :) ()

Reklama

Reklama