Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 10

(série)
Trailer
USA, (2019–2021), 16 h 59 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Norman Reedus, Melissa McBride, Josh McDermitt, Christian Serratos, Seth Gilliam, Danai Gurira, Ross Marquand, Khary Payton, Samantha Morton (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Už je to několik měsíců, co Alpha způsobila masakr během komunitního veletrhu. Zima je pryč a nepřátelé tu pořád někde jsou a něco plánují. Hlavní hrdinové se musejí zaměřit na sjednocené komunity, které musejí vymyslet takový plán, aby ukončily hrozbu Šeptačů jednou provždy. Jenomže Šeptači nejsou jediní, kdo představují nebezpečí, protože je tu ještě něco dalšího. (HanzoBureshi)

(více)

Recenze (45)

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„TENHLE BOJ ROZHODNE O NAŠÍ BUDOUCNOSTI…“ /// Nemá to takový tempo jako předchozí série. Taky těch „fajn“ postav není tolik a trochu to sere ukecaností. Ale sráči jsou zákeřní, takže člověka udržujou ve střehu. Ke konci mám strach, aby se z toho nestal další LOST, páč těch halucinací začíná bejt až moc. Naštěstí překvapivej efekt (– to si děláte prdel!) vobčas zafunguje i tady. Taková „mrtvolná“ Růžovka. Začínám chápat, co na ní ty ženský viděj. Největším překvápkem ale je, kolik to má dílů! P.S: Nadstavba slouží hlavně k tomu, aby měli kam dát vystříhaný kecy mezi jednotlivými páry. I když samo navnadí na další sérii… /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tam kde fantastická 9. řada bodovala na plný čáře, tam 10. série zdárně pokračuje. Za mě prvotřídní krvelačná krasojízda která jede na plné obrátky, a na kterou všichni fanoušci komiksové předlohy tak dlouho čekali už jen kvůli tomu, že tato řada právě čerpá ze své literární předlohy zcela nejpatrněji. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10. séria - 65%. Rovnako ako predošlá séria aj táto je lepšia ako nevýrazná ôsma. Samozrejme aj tu sa nevyhneme nudným, naťahovaný, nevýrazným a zbytočným dielom. Už tých šestnásť dielov mi prišlo veľa, no tvorcovia sa nepochopiteľne rozhodli, že dajú tejto sérii až dvadsať dva dielov, keď už to ma byť nekonečná telenovela. Celkovo to hodnotím ako priemer. Zvraty už moc na mňa nefungujú, pretože za tie roky, už to človek čaká, alebo je toho tak presýtený, že to s ním nič nerobí. No nájdu sa aj lepšie diely, predovšetkým ten posledný, kde Negan nafasuje vlastný origin. Poteší aj návrat niektorých postav a akcie tiež nie sú najhoršie. No stále mám v ústach chuť, zbytočného naťahovania. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Desátá řada pokračuje v krůčcích deváté a rozhodně nenudí. Změna některých charakterů prospěla, například kněz začíná být jedna z těch oblíbenějších postav. Naopak Carol šla o dva kroky zpátky, místo toho aby slavila smrt otravného Henryho jako většina fanoušků, tak začala být fňukna a nedalo se na ni koukat. Alfa byla zajímavá postava, ale za její smrt jsem byl rád. Nejsilnější postava této série je Beta a s ním Negan, oba desátou řadu táhnou o jeden level výš. Uvidíme co přinese poslední série celého seriálu, ale s Neganem nemám strach, že by nebyla zábava. (Názor do 16 dílu, kde jsem myslel, že je konec série) Tak a teď mi řekněte co mělo být to po 16 dílu? To tvůrci myslí vážně? Průšvih jak prase a pokud 11 řada půjde v těchto kolejích, tak se máme na co těšit. Tato série měla zaděláno na 4*, ale bohužel ta vata od 17-20 díl byla na odpad. Ani Neganovo 21 díl nemůže tuhle blamáž zachránit. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně zajímavá série. Je až neuvěřitelné, kam se vlastně Walking dead dostali. Ale vlastně proč ne. Od první série uběhl nějaký ten rok a svět se od probuzení Ricka v nemocnici dost změnil. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Síce oprostené od "sitcomovej psychológie", ktorá tento seriál otrávila od cca 7. série, ale prvým štyrom sériám sa to ani nepribližuje. A obávam sa, že to ten správny ťah nebude vedieť nabrať ani v blížiacom sa finále. A poľahčujúcu poznámku "nevyhnutne" vynechávam, pretože komiks bez zaváhania šliape až do poslednej kapitoly. Možno by tomu celému pomohol návrat Darabonta do pozície scenáristu a režiséra aspoň na pár záverečných epizód. Hej, to by bolo fajn. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You will walk with us." Desiatou sériou THE WALKING DEAD som kráčal niečo viac ako dva týždne, ale určite to nebol stratený čas. Tam, kde deviata séria skončila, ju táto séria vysokou rýchlosťou dobieha. Konečne som sa dočkal porážky tých, ktorí kráčajú s mŕtvymi, dozvedel som sa niečo o Neganovej minulosti, a tiež som mal možnosť vidieť najväčšiu hordu celého THE WALKING DEAD. No, čo už by som viac dodal, rovno sa vrhnem na dej (ako vždy). Prvá epizóda s parádnym sci-fi nádychom odštartovala túto nadupanú sériu tým najlepším možným spôsobom. Potom je tu niekoľko epizód, ktoré veľmi nemá cenu spomínať, pretože si z nich pamätám iba zopár flashbackov z Alphinho života, no piata časť, ktorú si pre seba ukradol Negan, pre mňa spôsobila vlnu päťhviezdičkových častí, ktoré trvali až po ôsmu epizódu, čiže mid-season finale, kde sa to nečakane zlomilo a ja už som jej nebol ochotný dať najvyššie hodnotenie. V nasledujúcich častiach mám menšie okno a spomínam si až na jedenástu epizódu, kde Hilltop vypovedal službu a v nasledujúcej dvanástej časti sa všetky udalosti, vďaka Neganovmu " záchrannému skutku ", obrátili iným smerom. Trinásta epizóda bola pre mňa veľmi emotívnou rozlúčkou s ďalšou z mojich obľúbených postáv a tiež aj uzavrela ďalšiu kapitolu THE WALKING DEAD – Michonninu kapitolu. Neviem, čo bolo zámerom štrnástej časti, ale mne to prišlo iba ako zmes halucinácií a vnútorných bojov mojej najmenej obľúbenej postavy. V pätnástej epizóde sa konečne začala vytvárať, už spomínaná, horda a v záverečnej šestnástej časti došlo ku geniálnemu zakončeniu celej série. Potom tu máme ešte päť neskutočne zbytočných bonusových epizód a jednu neskutočne užitočnú bonusovú epizódu, tým mám na mysli práve tú o Neganovi, ktorá poslúžila ako absolútny záver desiatej série. (Ani jednu z týchto šiestich epizód som nezapočítal do celkového hodnotenia série, inak by bolo určite aspoň o jednu hviezdu nižšie.) To by bolo za mňa ku príbehu asi všetko. No, čo by som k tomu viac dodal? Asi len to, že soundtrack aj scenár boli opäť výborné, herci odviedli svoju prácu rovnako skvelo ako vždy a tvorcovia sa opäť neštítili zabíjania hlavných postáv (ako vždy), ale aj tak si nie som úplne istý mojim hodnotením, bude to skôr niekde medzi 4* a 5*... Nemôžem uveriť, že mi cesta týmto seriálom už pomaly končí, ale aj tak som vďačný aspoň za tú poslednú sériu, ktorá mi ešte zostala, a už teraz sa na ňu teším... "We walk in darkness, we are free. We bathe in blood, we are free. We love no one, we are free. We need no words, we are free. We embrace all death, we are free. This is the end of the world... Now is the end of the world... We are the end of the world." ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvůli koronavirové krizi se mi 10. série hodnotí krapet obtížněji, protože na poslední díl jsem musel čekat celý půlrok, tudíž se mi samozřejmě pár věcí z hlavy vykouřilo. Celkově to ale ve mně zanechalo spíše pozitivní dojem. I přestože ten seriál už dávno nemá ono jedinečné kouzlo, kterým oplýval od 1. do 6. série, stejně je pořád natolik dobře napsaný, že divákovu pozornost udrží. A hlavně se tam furt skvěle pracuje s našimi milovanými pardály (pokud je samozřejmě nějaký scénárista trapně neodstraňuje, protože už tam hrát nechtějí). Bohužel padouši Šeptači na mě po většinu času působili spíše nudným dojmem. Především postrádali kredibilitu předchozích záporáků (Spasitelů, Guvernéra, atd.), nemluvě také o tom, že jejich konfrontace s hlavními hrdiny nebyly tak zajímavé, jak jsem si představoval. Chápu, že tvůrci se pokusili o něco nového, stejně tak věřím, že na mnohé lidi to fungovalo, ale já mezi ně nepatřím. Celý si to ale udržovalo stále parádní atmošku a slušné napětí. Člověk by si řekl, že po tak dlouhé době existence seriálu by si na to už fanoušek zvykl, ale stejně jsem si z některých sekvenci začal okusovat nehty. Ve výsledku slušná série, která sice nevrátila zlatou éru seriálu na světlo světa (což už se asi nikdy nestane), ale zároveň z ní má člověk pocit, že ten seroš je pořád více méně ve formě. Slabší 4* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál „The Walking Dead“ už se zajel v určitých kolejích a jde v nich. Nechce se moc odchýlit, sem tam úplně rezignuje na trikovou stránku, což je škoda, protože myslím, že zrovna ta jej vždycky zdobila. Hodně se počítá s tím, že jste se s postavami sžili, takhle to na vás bude fungovat. No a pokud jste se nesžili, tak už se stejně na seriál nejspíš nedíváte. Já se přiznám, že nijak velká očekávání od jedenácté řady nemám. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šeptači byli jedni z nejlepších záporáků z celé série, možná dokonce lepší než Negan. Alfa dokonalá, psychotická postava, která se na následky apokalypsy totálně zcvokla. Tahle série se mi vážně líbila a prožívala jsem každý díl. Konec hodně povedený a navnadil krásně na další díly, jsem hodně zvědavá, co za stormtroopery to bylo. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10. série je doslovné zmrtvýchvstání celého seriálu Walking Dead. Jak jsem si po 8. sérii přála, aby už skončil a po 9. sérii, aby co nejdříve pokračoval, tak u této série jsem si přála, ať seriál nikdy neskončí. Kvalita, která se linula od druhé poloviny 9. série normálně neztratila dech a ani trochu se teď nepolevuje. Sama tomu pořád nemůžu uvěřit, ale podle mě je tohle fakt série konkurenční k těm nejlepším, co tvůrci nabídli. Nehodlám ani čekat s hodnocením až po posledním díle, který jsme zatím neviděli, protože tohle je prostě potřeba vykřičet do světa. Desátá série je oficiálně skoro to nejlepší, co zatím TWD dokázalo nabídnout. Nové postavy se tu už nehemží jak mravenci, tudíž se krásně můžeme soustředit jen na ty důležité, zvraty jsou tentokrát překvapivé a šokující, protivníci našich hrdinů jsou hustější než kdy dřív a hlavně náznak návratu Ricka visí ve vzduchu. Jsem strášně ráda, že se tento seriál, jako jeden z mála vyhnul zkracování sérií, protože to je trend, který by Walking Dead opravdu neslušel. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

hodne top serie..negan je neskutecnej borec a serial tahne misto ricka skvele...negan s darylem jsou tahouni serialu..ten konec wow..tesim se na posledni sezonu! ten negan...jak ho maj za novou alfu a rekne typci mi prinesli zbrane :D a pak ten beta..vis kdo to byl vole ?:?D:D chcal sem blahem ! michone sem obulel :( ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Desátá série rozhodně nezklamala! Po výtečné devítce naservírovala další porci zábavy, krvavosti, a lidských osudů. Sem tam se našla slabá místa a ne každá epizoda stála za to (opět se tu několik dílů řešily deluze, které nijak neposouvaly děj), ale i tak jsem zejména ke konci hltal díl za dílem a doufal, že nic jen tak neskončí a my se dozvíme víc! Ať už šlo o Eugenův románek, nebo o civilizaci nalezené Michonne. Některé postavy se zajímavě vykreslily, Negana jsem tu měl zase o velký kus radši, než předtím. Bohužel, vše skončilo opět v tom nejlepším a nám nezbývá, než opět jen čekat! Shrnuto, další super série TWD, kterou jsem si užil od začátku až do konce. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. - Twl tak to byl opět nářez. Nejenže 10 série jde ve stejných šlépějích jako série 9, ale je i o něco lepší než ta předchozí. 10 Série má 22 epizod což je zatím nejvíc co jakákoliv série měla, a myslím si, že AMC neudělali špatně. Po těch slabých sérií před 9 byla tato 9 a 10 série nejlepší návrat na vrchol. Krásné napětí, vývoj postav, suprová akce a brutalita, kotel zábavy a prokreslenosti hl. postav, Daryl opět dostal mimořádně dost prostoru a Negan se dočkal i svého vykoupení. Docela i RIP gang Šeptačů a RIP Alpha a Beta budou mi ty blázni chybět, ale v posledních 3 ep se nastínil zase nový gang tak uvidím. Strašně sem si užíval nádech atmosféry 10 série a je vidět že v AMC neusnuli na vavřínech a opravdu se snažili tu 10 sérii udělat pořádnou. Docela se netěším až dokoukám 11 sérii protože si mě svět TWD strašně získal a přece jen od 1 série to je nějaký ten pátek a seriál je doteď nejdelší co sem kdy viděl. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vratké příměří s (konečně trochu hrozivými) Šeptači je oboustranně podrýváno a pomalu se schyluje k válce. A schyluje a schyluje a schyluje… větší polovinu sezóny. Po krátké bitvě bez šance na ubránění nicméně překvapivý zvrat namísto oslabení protivníků vynese do jejich čela ještě psychotičtějšího vůdce. V měsíce odložené finální epizodě bych tedy čekal větší maso a ne tolik nesmyslné scénáristické náhody, když se hodí (to jsem si za 10 sérií nezvykl?!?). Dodatečná šestice "covidových" dílů se pak zaměřila na hlavní postavy, přitom postupovala dál a nepřišla mi jako výplňová znouzectnost. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já ani nevím jak to shrnout. Asi hlavně protože seriál neskončil ani klasicky 16. epizodou a nikdo vlastně nevěděl, co dál. To se ani nedá mluvit o tom, že série vlastně skončila, ale vlastně neskončila. Je to už jenom jeden velký paskvil, který se táhne jako koronový sopel, který je sám o sobě nechutný jako pandemie. Žádný smysl, žádný progres, jen neustálé pachtění se v něčem jako v příběhu, který ztratil jakýkoliv glanc nebo punc zajímavosti už před mnoha lety. Nevím jak moc toto chtějí ždímat, ale tahle kráva se zdá být jako naprosto nekonečná. Ale co z toho? ve výsledku si seriál ubližuje sám, jelikož ani neskončil nějak normálně nebo uceleně, člověk čekal na něco víc a to se mu nedostalo. Takže zůstane jenom absolutní pachuť mléko spojeného s trpkou krví už několik let dojené a mrtvé krávy. Dvacátá série čeká... ()

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalo to zabrat, ale jsem na tomhle seriálu opět hooknutá. Sjela jsem tuto řadu za dva dny. Výborní nepřátelé, výborné nové postavy, zajímavé zvraty, výborný Negan. Nemůžu se dočkat poslední řady... Doufám, že po 11 letech vysílání vymyslí pořádný konec. Bojím se však, že se pouze otevře prostor pro další a další spin offy, prequely atp., protože zbývá ještě fůra nevysvětleného. ()

Reklama

Reklama