Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 10

(série)
Trailer 1
USA, (2019–2021), 16 h 59 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Norman Reedus, Melissa McBride, Josh McDermitt, Christian Serratos, Seth Gilliam, Danai Gurira, Ross Marquand, Khary Payton, Samantha Morton (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Už je to několik měsíců, co Alpha způsobila masakr během komunitního veletrhu. Zima je pryč a nepřátelé tu pořád někde jsou a něco plánují. Hlavní hrdinové se musejí zaměřit na sjednocené komunity, které musejí vymyslet takový plán, aby ukončily hrozbu Šeptačů jednou provždy. Jenomže Šeptači nejsou jediní, kdo představují nebezpečí, protože je tu ještě něco dalšího. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (41)

Trailer 1

Recenze (45)

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. - Twl tak to byl opět nářez. Nejenže 10 série jde ve stejných šlépějích jako série 9, ale je i o něco lepší než ta předchozí. 10 Série má 22 epizod což je zatím nejvíc co jakákoliv série měla, a myslím si, že AMC neudělali špatně. Po těch slabých sérií před 9 byla tato 9 a 10 série nejlepší návrat na vrchol. Krásné napětí, vývoj postav, suprová akce a brutalita, kotel zábavy a prokreslenosti hl. postav, Daryl opět dostal mimořádně dost prostoru a Negan se dočkal i svého vykoupení. Docela i RIP gang Šeptačů a RIP Alpha a Beta budou mi ty blázni chybět, ale v posledních 3 ep se nastínil zase nový gang tak uvidím. Strašně sem si užíval nádech atmosféry 10 série a je vidět že v AMC neusnuli na vavřínech a opravdu se snažili tu 10 sérii udělat pořádnou. Docela se netěším až dokoukám 11 sérii protože si mě svět TWD strašně získal a přece jen od 1 série to je nějaký ten pátek a seriál je doteď nejdelší co sem kdy viděl. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10. séria - 65%. Rovnako ako predošlá séria aj táto je lepšia ako nevýrazná ôsma. Samozrejme aj tu sa nevyhneme nudným, naťahovaný, nevýrazným a zbytočným dielom. Už tých šestnásť dielov mi prišlo veľa, no tvorcovia sa nepochopiteľne rozhodli, že dajú tejto sérii až dvadsať dva dielov, keď už to ma byť nekonečná telenovela. Celkovo to hodnotím ako priemer. Zvraty už moc na mňa nefungujú, pretože za tie roky, už to človek čaká, alebo je toho tak presýtený, že to s ním nič nerobí. No nájdu sa aj lepšie diely, predovšetkým ten posledný, kde Negan nafasuje vlastný origin. Poteší aj návrat niektorých postav a akcie tiež nie sú najhoršie. No stále mám v ústach chuť, zbytočného naťahovania. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Síce oprostené od "sitcomovej psychológie", ktorá tento seriál otrávila od cca 7. série, ale prvým štyrom sériám sa to ani nepribližuje. A obávam sa, že to ten správny ťah nebude vedieť nabrať ani v blížiacom sa finále. A poľahčujúcu poznámku "nevyhnutne" vynechávam, pretože komiks bez zaváhania šliape až do poslednej kapitoly. Možno by tomu celému pomohol návrat Darabonta do pozície scenáristu a režiséra aspoň na pár záverečných epizód. Hej, to by bolo fajn. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvůli koronavirové krizi se mi 10. série hodnotí krapet obtížněji, protože na poslední díl jsem musel čekat celý půlrok, tudíž se mi samozřejmě pár věcí z hlavy vykouřilo. Celkově to ale ve mně zanechalo spíše pozitivní dojem. I přestože ten seriál už dávno nemá ono jedinečné kouzlo, kterým oplýval od 1. do 6. série, stejně je pořád natolik dobře napsaný, že divákovu pozornost udrží. A hlavně se tam furt skvěle pracuje s našimi milovanými pardály (pokud je samozřejmě nějaký scénárista trapně neodstraňuje, protože už tam hrát nechtějí). Bohužel padouši Šeptači na mě po většinu času působili spíše nudným dojmem. Především postrádali kredibilitu předchozích záporáků (Spasitelů, Guvernéra, atd.), nemluvě také o tom, že jejich konfrontace s hlavními hrdiny nebyly tak zajímavé, jak jsem si představoval. Chápu, že tvůrci se pokusili o něco nového, stejně tak věřím, že na mnohé lidi to fungovalo, ale já mezi ně nepatřím. Celý si to ale udržovalo stále parádní atmošku a slušné napětí. Člověk by si řekl, že po tak dlouhé době existence seriálu by si na to už fanoušek zvykl, ale stejně jsem si z některých sekvenci začal okusovat nehty. Ve výsledku slušná série, která sice nevrátila zlatou éru seriálu na světlo světa (což už se asi nikdy nestane), ale zároveň z ní má člověk pocit, že ten seroš je pořád více méně ve formě. Slabší 4* ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já ani nevím jak to shrnout. Asi hlavně protože seriál neskončil ani klasicky 16. epizodou a nikdo vlastně nevěděl, co dál. To se ani nedá mluvit o tom, že série vlastně skončila, ale vlastně neskončila. Je to už jenom jeden velký paskvil, který se táhne jako koronový sopel, který je sám o sobě nechutný jako pandemie. Žádný smysl, žádný progres, jen neustálé pachtění se v něčem jako v příběhu, který ztratil jakýkoliv glanc nebo punc zajímavosti už před mnoha lety. Nevím jak moc toto chtějí ždímat, ale tahle kráva se zdá být jako naprosto nekonečná. Ale co z toho? ve výsledku si seriál ubližuje sám, jelikož ani neskončil nějak normálně nebo uceleně, člověk čekal na něco víc a to se mu nedostalo. Takže zůstane jenom absolutní pachuť mléko spojeného s trpkou krví už několik let dojené a mrtvé krávy. Dvacátá série čeká... ()

Galerie (953)

Zajímavosti (34)

  • V epizodě zazní píseň „Heaven I Know“ od Gordi. (Duoscop)
  • „Přemýšleli jsme nad seriálem a říkali jsme si, zda si herec vůbec připadá jako basketbalista. Spíš mi seděl na fotbalistu, ale touto úpravou jsem si nebyla jistá. A pak herec přišel s návrhem, že by mohl být muzikant. Nám to přišlo super, a proto jsme začali přemýšlet nad tím, proč se z tak slavného muže stal takový padouch. Začali jsme proto pracovat na jeho příběhu, přičemž vytváření tohoto hudebníka bylo vážně zábavné,“ prohlásila scenáristka Angela Kang, proč změnila Betův (Ryan Hurst) komiksový původ, ve kterém byl basketbalista a ne country zpěvák. (Duoscop)
  • Na konci epizody hraje skladba „No Worries“ od Amateur Blonde. (Doomcourier)

Reklama

Reklama